Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by vince
Φανέρωσα αρκετό οπτιμισμό στα λεγόμενα μου προηγουμένως. Όπως το αισθάνομαι τώρα, δεν νομίζω οτι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική φιλία μέσω του διαδυκτίου. Το ηλεκτρονικό τέρας που λέγεται PC, είναι η συνέχεια του τέρατος που λέγεται TV. Η προσωπικότητα στο PC χάνεται, σε μεγάλο βαθμό, με τον ίδιο τρόπο που μαζοποιεί προσωπικότητες και η τηλεόραση.
Τουλάχιστον έμαθα γιατί αναγκάστηκα να ονειρευτώ αυτά που ονειρέυτηκα.
Στα νιάτα μου μεγάλωσα με ρομαντισμό τύπου Κάντυ Κάντυ, θα μπορούσα να περιμένω μια ζωή μέχρι να βρώ και να αγαπήσω μια αληθινή Κάντυ Κάντυ.
Προς όλες τις Κάντυ Κάντυ εκεί έξω. Οι πρίγκηπες έχουν γεράσει. Οι νέοι σπόροι της κοινωνίας μοιάζουν περισσότερο με τον Μπομπ τον σφουγγαράκη. Αφιερωμένο επίσης σε όλους τους Μπομπ τους σφουγγαράκηδες που δεν επέλεξαν και εκείνοι τα όνειρα τους..
Δεν θα μπορούσα ποτέ να ταυτίσω τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό της τηλεόρασης με την προς το παρόν ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του διαδικτύου...Φίλε μου vince (κι είναι δική μου τιμή να σε αποκαλώ έτσι παρόλο που δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε για σένα ), και μόνον που κάθησες κι έγραψες σε κοινή θέα τα εσώψυχα σου, και μόνο το ότι συμμετέχεις ενεργά σ\' ένα διάλογο μαζί μου, με οποιονδήποτε, και εν τέλει με όλους όσους σε πραγματικό χρόνο προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να μάθουν κάτι περισσότερο ,να μεταδώσουν μια γνώση που κατέχουν, να διαφωνήσουν, να μαλώσουν, να βρίσουν, να δείξουν ότι ζουν, είναι κατά πολύ διαφορετικότερο από το να παρακολουθείς εν χαυνώσει το χαζοκούτι..Είμαι σίγουρος πως η εξέλιξη των δύο μέσων τελικά θα φτάσει σ\' ένα σημείο τομής (interactive τηλεόραση - internet tv ), αλλά προς το παρόν μπορούμε να επικοινωνούμε ελεύθερα μέσω του διαδικτύου , για όσο οι προφητείες του Όργουελ, είναι ναι μεν ante portas αλλά όχι ζοφερή πραγματικότητα. Ανήκω σε μια γενιά που ο υπολογιστής, της έγινε γνωστός απο τον Στάνλει Κιούμπρικ και το Space Odyssey ( ο παλιος καλός και τελικά \"ψυχασθενής\" HAL ), ανδρώθηκα με την τεράστια ταχύτητα των 8bit , το μόνο παιχνίδι που θα μπορούσε να με συγκινήσει είναι ο πακμαν, και τελικά επειδή αρνούμαι α κρυφτώ στο καβούκι μου, μπορώ στα 48 μου χρόνια να επικοινωνήσω με πολύ νεώτερους μου που παίζουν τα Mbyte και τις μνήμες ram στα δάχτυλα, τα CPU και τα motherboard να είναι μέρος ενός λεξιλογίου που μου είναι εν μέρει άγνωστο..Το ότι επικοινωνώ σήμερα στο διαδίκτυο είναι μια καταξίωση για μένα αυτή στον πραγματικό κόσμο , ένα γεροντοφρικιό να ανταγωνίζεται σε ιδέες και απόψεις κατά πολύ νεώτερους του, να καταθέτει την ψυχή του και την όποια ανόητη έπαρση του, ενώπιον ενός ακροατηρίου τόσο άγνωστου αλλά και τόσο οικείου συνάμα...Οι πρίγκηπες δεν έχουν γεράσει ακόμη vince, τα \"κουρέλια τραγουδούν ακόμα...\"