Originally Posted by
Sonia
Να πω εγώ κάτι κι ας γίνω η σπαστικιά της παρέας; Με αυτά και με αυτά είμαστε από τις πρώτες χώρες στις εκτρώσεις (και από τις πρώτες χώρες που γίνονται βεβιασμένοι γάμοι λόγω ανεπιθύμητης/μη προγραμματισμένης εγκυμοσύνης θα πω εγώ)
Ωραία, οι πιθανότητες είναι μικρές. Παίζεις με τις πιθανότητες σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Άσε που οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να δουλεύει ο οργανισμός ρολόι κι ο δικός σου και ο δικός της ώστε αν μετράτε γόνιμες μέρες να είστε σίγουροι, να μην υπάρχει καμία περίπτωση να μην βγάλεις σπέρμα παρα στο πολύ τέλος, να είσαι 100% γκουρού και μαγκάιβερ και να ελέγχεις πάντα πότε πας προς κορύφωση και πάει λέγοντας.
Αλλά κι έτσι να είναι, πιο ακριβώς είναι το νόημα να κάνεις μισή πράξη χωρίς και να σταματάς να βάζεις προφυλακτικό μετά; Σου έχει εξηγήσει γιατί στο ζητάει αυτό; Για λόγους απόλαυσης ή τι; Εσύ το απολαμβάνεις έτσι; Συνήθως οι κοπέλες θέλουν να είναι καλυμμένες από αυτή την άποψη κι αυτή το ρισκάρει; Πέρα από την εγκυμοσύνη, δεν προστατεύεσαι ούτε από ΣΜΝ κι αυτό δεν είναι κάτι να το παίρνεις αψήφιστα. Επίσης ακόμα κι αν είστε πιστοί ο ένας στον άλλο, ρισκάρεις ένα σωρό λιγότερες σοβαρές μολύνσεις, μυκητιάσεις κτλ. Πολλά τα αρνητικά της πρακτικής που ακολουθείτε και τα οφέλη ποια;
Τέλος να πω κι ένα σχόλιο για τα αντισυλληπτικά. Θα πρέπει να της έχεις πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη και εννοείται ότι πρέπει να τα πάρει με συνταγή γιατρού. Ωστόσο αν θέλετε σωνεί και ντε να αποφύγετε το προφυλακτικό, είναι μια πολύ καλή λύση σαν μέθοδος αντισύλληψης. Το ότι έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις και δεν συμμαζεύεται, αυτά μας έχουν φάει στην Ελλάδα και πάνε οι εκτρώσεις σύννεφο, το ξαναλέω. Στείρωση και υπογονιμότητα δεν παθαίνει καμία αν ακολουθεί συμβουλές γιατρού. Σε μικρή ηλικία και τον κύκλο θα της φτιάξει και από κάποιους τύπους καρκίνου προστατεύει. Αν τυχόν το πάρει πολλά χρόνια θα πρέπει ανα διαστήματα να το διακόπτει και δεν κάνει καλό αν καπνίζει σαν φουγάρο, έχει χοληστερίνη ή προβλήματα στο κυκλοφορικό, αλλά τώρα το πάμε μακριά, νέα κοπέλα είναι. Μιλήστε με τον γυναικολόγο της. Δεν στο πάω σε άλλες λύσεις τύπου σπιράλ κτλ διότι σε τόσο νεαρή ηλικία δεν έχει νόημα νομίζω.
Το βασικότερο πάντως για εμένα είναι ότι ζητάει κάτι που είναι λίγο ύποπτο. Κοίτα μήπως είναι παλαβή και κρύβεται τίποτα πονηρό από πίσω και κοιτάει να σε δέσει με κάνα παιδί και μη παίζεις με την φωτιά!