Originally Posted by
tony_c2018
Μου θύμησες δικά μου προβλήματα πριν από χρόνια, ακριβώς τα ίδια!
Άγχος και φόβος μέσα στο νερό της θάλασσας.
Το ξεπέρασα κάνοντας τα παρακάτω...
Α) Λίγη γυμναστική πριν την είσοδο στη θάλασσα.
Β) Βρέξιμο μόνο τα πόδια μέχρι τις πατούσες, όχι περισσότερο, και περπάτημα στην παραλία Πχ 50 μέτρα.
Γ) Βρέξιμο μέχρι τους αστραγάλους και περπάτημα στην παραλία - επιστροφή.
Δ) Σταδιακή είσοδο μέχρι τα γόνατα και λίγη ώρα αργότερα μέχρι τους γλουτούς. Πάλι περπάτημα, μέσα στη θάλασσα αυτή τη φορά (Πχ 50 μέτρα), και σταδιακό βρέξιμο του σώματος με τα χέρια. Δηλαδή πιάνεις νερό και βρέχεσαι ξεκινώντας από χαμηλά βρέχοντας την κοιλιά και τη μέση, κι ανεβαίνοντας σταδιακά μέχρι τους ώμους.
Ε) Αφού τα έχεις κάνει αυτά, ξεκινάς να κάθεσαι σιγά - σιγά μέσα στο νερό, σ' αυτό το βάθος που βρίσκεσαι (δηλαδή μέχρι τους γλουτούς), και παίρνεις κατεύθυνση προς την παραλία (δηλαδή προς την ασφάλεια).
Δ) Όταν πλατσουρίσεις αρκετή ώρα έτσι, κι αφού θα έχεις νιώσει άνετα με το νερό, τότε ξεκίνα σιγά - σιγά να πηγαίνεις προς τα βαθιά (μέχρι τη μέση σου, όχι περισσότερο), και πάλι επιστροφή προς την παραλία.
--Και για να σε προλάβω, στη θάλασσα κάνει ο καθένας ότι του αρέσει, σε περίπτωση που νομίζεις ότι κάποιος θα παραξενευτεί. Κανείς δεν θα παραξενευτεί γιατί απλώς κανείς δεν κοιτάει κανέναν συνέχεια... Άρα μη σε αγχώσει κι αυτό.
--Κάνε 10 μπάνια σ' αυτό το στυλ χωρίς να ξεπερνάς το βάθος (ύψος της μέσης σου), και μετά δοκίμασε να πας πιο βαθιά.
--Επίσης, δες αν σε πιάνει αυτός ο φόβος στα ρηχά κι αν είναι ο ίδιος με αυτόν που έπαθες στα προηγούμενα μπάνια.
Περαστικά εύχομαι και καλή επιτυχία!
Υ.Γ.:
Ιδανικά θα πρότεινα να σου γίνει συνήθεια η σταδιακή είσοδο και η σταδιακή έξοδο από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι πνιγμοί γίνονται στα ρηχά, αφού έχει κάνει το μπάνιο του ο άλλος κι αρχίζει να βγαίνει. Εκεί, κατά την έξοδο μερικοί άνθρωποι παθαίνουν μια ζάλη (εγώ το παθαίνω), και χρειάζεται να γίνει η έξοδος σταδιακά, με περπάτημα μέχρι τα γόνατα, για όσο χρόνο χρειαστεί.