Αίσθημα περίεργο-Κρίση πανικού - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Senior Member
    τιποτα δεν ειναι.....μονο αγχος........εμενα φαντασου παλια με επιανε τετοια αρρυθμια που σε διακοπες δεν μπορουσα να κανω βημα νομιζα οτι θα πεθανω........δεν το ευχαριστηθηκα καθολου......μετα απο πολλες αρρυθμιες ειπα δεν παει στο καλο.........ας εχω......δεν θα κατσω να σκασω κιολας και να χαλαω τη ζωη μου.......ετσι εφυγαν,.........και σε επομενες διακοπες μου περασα τελεια αποχαιρετωντας το 'δαιμονιο'' που μου κατετρωγε την αληθινη μουζωη
    μην το σκεφτεσαι ειναι ολα μα ολα στο μυαλο......ενα μυαλο που δινει λαθος εντολες......
    το μυαλο δεν μπορεις να φανταστεις οταν ειναι στρεσσαρισμενο τι ηλιθιες εντολες μπορει να δωσει στο σωμα.......μεχρι και συμπτωματα αιιντς ή καρκινου μπορει να δημιουργησει χωρις να εχεις........

σπασε το φαυλο κυκλο με το να τα αγνοεις.......εχω περασει παρα πολλα τετοια..ακομη και με θαλασσα.....οταν τα φοβασαι αποκτουν δυναμη και τα παθαινεις ξανα και ξανα.........οταν τα αγνοεις και στρεφεις αλλου το μυαλο σου με την πιστη οτι ειναι ψεματα ολα φευγουν......ετσι θεραπευεσαι.......
    παρε και βιβλια αυτογνωσιας να διαβαζεις για την ψευδαισθηση του μυαλου

Senior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    τιποτα δεν ειναι.....μονο αγχος........εμενα φαντασου παλια με επιανε τετοια αρρυθμια που σε διακοπες δεν μπορουσα να κανω βημα νομιζα οτι θα πεθανω........δεν το ευχαριστηθηκα καθολου......μετα απο πολλες αρρυθμιες ειπα δεν παει στο καλο.........ας εχω......δεν θα κατσω να σκασω κιολας και να χαλαω τη ζωη μου.......ετσι εφυγαν,.........και σε επομενες διακοπες μου περασα τελεια αποχαιρετωντας το 'δαιμονιο'' που μου κατετρωγε την αληθινη μουζωη
    μην το σκεφτεσαι ειναι ολα μα ολα στο μυαλο......ενα μυαλο που δινει λαθος εντολες......
    το μυαλο δεν μπορεις να φανταστεις οταν ειναι στρεσσαρισμενο τι ηλιθιες εντολες μπορει να δωσει στο σωμα.......μεχρι και συμπτωματα αιιντς ή καρκινου μπορει να δημιουργησει χωρις να εχεις........

σπασε το φαυλο κυκλο με το να τα αγνοεις.......εχω περασει παρα πολλα τετοια..ακομη και με θαλασσα.....οταν τα φοβασαι αποκτουν δυναμη και τα παθαινεις ξανα και ξανα.........οταν τα αγνοεις και στρεφεις αλλου το μυαλο σου με την πιστη οτι ειναι ψεματα ολα φευγουν......ετσι θεραπευεσαι.......
    παρε και βιβλια αυτογνωσιας να διαβαζεις για την ψευδαισθηση του μυαλου
    Αν επιτρεπεται τι εχεις περασει με τη θαλασσα εσυ?

Senior Member
    συγκεκριμένα στ θαλασσα οποτε εμπαινα νομιζα πως μου κοβεται η αναπνοη και χτυπουσε περιεργα η καρδια μου και ειχα ενα αισθημα οπνιγμου........
    ομως πηρα αποφαση μεσα μου να τα διωξω ολα και στη θαλασσα και στη στερια χαχαχααχχα
    σιχαθηκα ολαυτα και τα αγνοησα..γιατι ηθελα να ζησω.......
    σου προτεινω ανν θελεις και συ να θεραπευτεις να μην καθεσαι να ασχολεισαι συνεχεια τι πιανει τον καθενα στη θαλασσα η γενικοτερα....διοτι το προβλημα κανει φαυλο κυκλο και ετσι θα ταλαιπωρεισαι ματαια............κριμα ειναι..παρτο αποφαση

Senior Member
    Καλημέρα! Επειδή είσαι 24 χρονών, προσπάθησε να διδάξεις στο μυαλο σου, οτι η ζωή σου δόθηκε για να τη ζήσεις!! ΕΣΥ θα το γυμνάσεις!
    Μην περιμένεις απο κανέναν άλλο να το κάνει.
    Καθόμουν τώρα και σκεφτόμουν, όλο το σύστημα συμβάλει για να γίνουμε απο μικροί φοβισμένοι άνθρωποι, και δυστυχώς κ οι γονείς μας που οι άνθρωποι το κάνουν ασυνειδητα και απο τη μεγάλη τους αγάπη. Σε κανένα σχολείο του κόσμου δεν διδάσκεται στα μικρά παιδιά η αυτογνωσία, γιατί κανένα μα κανένα σύστημα δε συμφέρει αυτό. Οταν είμαστε μικρά παιδιά απο την πρώτη δημοτικού μεχρι την τρίτη μας μαθαίνουν οτι ο Θεός είναι τιμωρός. Ο θεός έδιωξε τους πρωτοπλαστους, εκανε μεγάλες καταστροφές στους ανθρώπους για να ειναι πιστοί, έδωσε εντολές λες και ήταν ο πιο αυστηρός εισαγγελέας.. Αργότερα κάνουμε την Καινή Διαθήκη. Εκεί τα πράγματα είναι τελείως αντίθετα. Ο Χριστός είναι Αγάπη, ηρθε να σωσει τον κόσμο. Εκεί μαθαίνουμε για όλα τα ωραία και ευγενή συναισθήματα. Στην Πέμπτη δημοτικού στην επανάσταση μαθαίνουμε Ελευθερία ή Θάνατος, για να γίνουμε γενναίοι, αλλά δυστυχώς το τσιπάκι του φόβου που έχει γράψει μέχρι τα 10, έχει κάνει καλά τη δουλειά του!!! Προγραμματιστήκαμε λοιπόν κατάλληλα για να κάνει το σύστημα και η κοινωνία τη δουλειά της!
    Χαίρομαι πραγματικά για το internet που ξύπνησε τους ανθρώπους και ίσως οι επόμενες γενιές να είναι διαφορετικές.
    Προσπάθησε να καταλάβεις οτι εσύ δεν είσαι αυτό το προγραμματισμένο μυαλο. Εσύ είσαι ο χειριστής και ο προγραμματιστής του και αποφασίζεις να το αλλάξεις σήμερα, για να ζήσεις Ελεύθερος και Ευτυχισμένος!
    Απο τα 24 μου χρόνια που αρχίσανε και για μένα οι πρώτες κρίσεις πανικού, μου πήρε 20 χρόνια για να αντιληφθώ και να κατανοήσω πως λειτουργεί το μυαλο και τα συναισθήματα. Αν είχαμε και εμεις τότε ολη αυτή την πληροφόριση που υπάρχει σήμερα δε θα χρειαζόταν τόσος καιρος...χαχα...αλλα δε βαριέσαι, όλα μαθήματα είναι και για κάποιο λόγο γίνονται.
    Δεν λέω τώρα οτι απο φοβιτσιάρα που ήμουν έγινα ξαφνικά δυνατή, αλλά πλέον με την επιγνωση, χειρίζομαι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Και προσπαθώ καθημερινά, χωρίς φάρμακα πια να μην αφήνω το μυαλό μου να κάνει τα δικά του.
    Κατανόησε λοιπόν και εσύ, ότι δεν υπάρχει ούτε στεριά ούτε θάλασσα...ο φόβος είναι ένας..και με πολλά πρόσωπα...και όσο τον αποφεύγεις, τόσο πιο δυνατός γίνεται...οπως όταν μαλώνεις με κάποιον, και κάνεις 2 βήματα πίσω, ο άλλος δεν κάνει 2 βήματα κατα πάνω σου?? Ετσι γίνεται.
    Επίσης είσαι μικρός ακόμη, αλλά έχε στο μυαλό σου, ότι όλοι εμείς που υποφέρουμε απο αγχώδεις διαταραχές, είμαστε κατά κάποιο τροπο εγωιστικά άτομα. Και γι αυτο μας καβαλάει το εγώ μας και κάνει μετά τα δικά του. Οσο γινόμαστε άνθρωποι του "εμείς" τόσο περισσότερο θα ωφελούμε τη δική μας εξέλιξη...
    Δεν θέλει κόπο λοιπόν η εκγύμναση του μυαλού σου, τρόπο θέλει και είναι μπροστά σου...δες τον!

Senior Member
    συγκεκριμένα στ θαλασσα οποτε εμπαινα νομιζα πως μου κοβεται η αναπνοη και χτυπουσε περιεργα η καρδια μου και ειχα ενα αισθημα οπνιγμου........
    ομως πηρα αποφαση μεσα μου να τα διωξω ολα και στη θαλασσα και στη στερια χαχαχααχχα
    σιχαθηκα ολαυτα και τα αγνοησα..γιατι ηθελα να ζησω.......
    σου προτεινω ανν θελεις και συ να θεραπευτεις να μην καθεσαι να ασχολεισαι συνεχεια τι πιανει τον καθενα στη θαλασσα η γενικοτερα....διοτι το προβλημα κανει φαυλο κυκλο και ετσι θα ταλαιπωρεισαι ματαια............κριμα ειναι..παρτο αποφαση
    Θεωρω πως στις 3 πρωτες γραμμες ειναο σαν να βλεπω τον εαυτο μου. Σημερα ξαναπηγα μια ωριτσα για μπανιο. Βουτηξα 4-5 φορες..ομολογω οτι κξαθε φορα τα "συμπτωματα" ηταν ολοενα και πιο μικρα. Μονο τη πρωτη φορα με επιασε σε δυνατο βαθμο. Καταφερα και να κολυμπησω λιγο σημερα απλα με επιασε ταχυκαρδια και βγηκα. Εντωμεταξυ ειμαι τοσο σφιγμενος απ το στρες αυτο το διαστημα που με λιγο κολυμπι πιαστηκαν τα χερια μου..Τοο συμπερασμα εινναι οτι θελει πολυ κοπο να πηγαινεις κοντρα σε αυτα

Senior Member
    μονος σου χωρις να ενημερωθεις δεν γινεται.....μονο αν καποια μερα πεις δεν παει αλλο και τα σιχαθεις και βαρεθεις πλεον να σε φοβιζουν....
    εγω διαβασα πολλα βιβλια αυτογνωσιας για να ισιωσω

Senior Member
    μονος σου χωρις να ενημερωθεις δεν γινεται.....μονο αν καποια μερα πεις δεν παει αλλο και τα σιχαθεις και βαρεθεις πλεον να σε φοβιζουν....
    εγω διαβασα πολλα βιβλια αυτογνωσιας για να ισιωσω
    Μπορω να βρω τετοια βιβλια σε public κτλ ας πουμε?

Senior Member
    Απο εκει τα αγορασα......και απο politeia Αν ειχαν εξαντληθει
    Ειπα τελος θα βρω μεσα μου τη λυση αφου κανεις αλλος δεν μπορει...σιχαθηκα, βαρεθηκα να ζω ετσι.....διοτι οπως πολυ σωστα λεει η αννα παραπανω η κοινωνια μας εκανε ετσι...με ενα πολυ καλα οργανωμενο και υπουλο συστημα εχουμε καταλειξει ο μισος πληθυσμος της γης να ζει με ψυχοφαρμακα.
    Ειπα τελος, θελω να απελευθερωθω απο τη φυλακη του νου.....παρακαλεσα τι Χριστο να βρεθει μια λυση.....και μου εδειξε οπως παντα βοηθαει, τον σωστο δρομο της αυτογνωσιας μου.....δλδ να μαθω ποια ειμαι πραγματικα.....ετσι διαβασα πολλα αρθρα και βιβλια αυτογνωσιας και τωρα ειμαι πολυυυ καλυτερα...και οταν με πιανει κατι ξερω τι ειναι, μια βλακεια του μυαλου....
    Σε διαφορα ποστ εχω προτεινει βιβλια που με εχουν βοηθησει

Senior Member
    Απο εκει τα αγορασα......και απο politeia Αν ειχαν εξαντληθει
    Ειπα τελος θα βρω μεσα μου τη λυση αφου κανεις αλλος δεν μπορει...σιχαθηκα, βαρεθηκα να ζω ετσι.....διοτι οπως πολυ σωστα λεει η αννα παραπανω η κοινωνια μας εκανε ετσι...με ενα πολυ καλα οργανωμενο και υπουλο συστημα εχουμε καταλειξει ο μισος πληθυσμος της γης να ζει με ψυχοφαρμακα.
    Ειπα τελος, θελω να απελευθερωθω απο τη φυλακη του νου.....παρακαλεσα τι Χριστο να βρεθει μια λυση.....και μου εδειξε οπως παντα βοηθαει, τον σωστο δρομο της αυτογνωσιας μου.....δλδ να μαθω ποια ειμαι πραγματικα.....ετσι διαβασα πολλα αρθρα και βιβλια αυτογνωσιας και τωρα ειμαι πολυυυ καλυτερα...και οταν με πιανει κατι ξερω τι ειναι, μια βλακεια του μυαλου....
    Σε διαφορα ποστ εχω προτεινει βιβλια που με εχουν βοηθησει
    Καταλαβα..απλα εγω πιστευα οτι κατι εχω γτ δεν ειχα ποτε στα 24 μου χρονια προβλημα με θαλασσα..ευχαριστω για τις απαντησεις σου

Senior Member
    Quote Originally Posted by gl08 View Post
    Καταλαβα..απλα εγω πιστευα οτι κατι εχω γτ δεν ειχα ποτε στα 24 μου χρονια προβλημα με θαλασσα..ευχαριστω για τις απαντησεις σου
    ναι και γω τα ιδια σκεφτομουνα......ειτε στη θαλασσα ειτε εξω στις βολτες ειτε αλλου.....
    ελεγα α με επιασε αυτο, γιατι, τι μπορει να ειναι..και οσο ασχολιομουν τοσο δυναμωνε αυτο......
    αν θες για στηριξη στειλε μας εδω οταν θα εισαι διακοπες.....

Senior Member
    Γεια σας και παλι, σημερα μετα απο καιρο λογω διαφορων υποχρεωσεων κτλ ειπα να συνεχισω τα μπανια μου. Οταν πηγα να βουτηξω και να ξεκινησω κολυμπι ενιωθα σαν να μου πιεζουν κοιλια και στηθος σαν βαρος, τη καρδια μου να χτυπαει δυνατα και γρηγορα και οτι αν συνεχιζα θα εσκαγα καπως ετσι το περιγραφω. οπως καταλαβατε βγηκα απ το νερο και εξαφανιστηκαν ολα. Μ εχει παρει λιγο απο κατω γτ περιμενα πως και πως τα μπανια και τη θαλασσα για να ξεφυγω απ το αγχος. Αρχισα να σκεφτομαι διαφορα, οπως το να μην εχω τπτ σε στομαχι κτλ που να μην αντεχει τη πιεση της θαλασσας. Εχω προβληματιστει γτ το εχω νιωσει αλλες δυο φορες που ειχα παει για μπανιο οταν ανοιξα το θεμα αυτο. Καθε γνωμη καλοδεχουμενη...
    Να σημειωθει οτι εχω κανει διαφορες εξετασεις και δεν εχει υπαρξει κατι παθολογικο και γενικα ουδεποτε στη ζωη μου ειχα προβληματα με θαλασσα ισα ισα μαλιστα μπορει να κολυμπουσα με τις ωρες
    Μου θύμησες δικά μου προβλήματα πριν από χρόνια, ακριβώς τα ίδια!
    Άγχος και φόβος μέσα στο νερό της θάλασσας.

Το ξεπέρασα κάνοντας τα παρακάτω...

Α) Λίγη γυμναστική πριν την είσοδο στη θάλασσα.

Β) Βρέξιμο μόνο τα πόδια μέχρι τις πατούσες, όχι περισσότερο, και περπάτημα στην παραλία Πχ 50 μέτρα.

Γ) Βρέξιμο μέχρι τους αστραγάλους και περπάτημα στην παραλία - επιστροφή.

Δ) Σταδιακή είσοδο μέχρι τα γόνατα και λίγη ώρα αργότερα μέχρι τους γλουτούς. Πάλι περπάτημα, μέσα στη θάλασσα αυτή τη φορά (Πχ 50 μέτρα), και σταδιακό βρέξιμο του σώματος με τα χέρια. Δηλαδή πιάνεις νερό και βρέχεσαι ξεκινώντας από χαμηλά βρέχοντας την κοιλιά και τη μέση, κι ανεβαίνοντας σταδιακά μέχρι τους ώμους.

Ε) Αφού τα έχεις κάνει αυτά, ξεκινάς να κάθεσαι σιγά - σιγά μέσα στο νερό, σ' αυτό το βάθος που βρίσκεσαι (δηλαδή μέχρι τους γλουτούς), και παίρνεις κατεύθυνση προς την παραλία (δηλαδή προς την ασφάλεια).

Δ) Όταν πλατσουρίσεις αρκετή ώρα έτσι, κι αφού θα έχεις νιώσει άνετα με το νερό, τότε ξεκίνα σιγά - σιγά να πηγαίνεις προς τα βαθιά (μέχρι τη μέση σου, όχι περισσότερο), και πάλι επιστροφή προς την παραλία.

--Και για να σε προλάβω, στη θάλασσα κάνει ο καθένας ότι του αρέσει, σε περίπτωση που νομίζεις ότι κάποιος θα παραξενευτεί. Κανείς δεν θα παραξενευτεί γιατί απλώς κανείς δεν κοιτάει κανέναν συνέχεια... Άρα μη σε αγχώσει κι αυτό.

--Κάνε 10 μπάνια σ' αυτό το στυλ χωρίς να ξεπερνάς το βάθος (ύψος της μέσης σου), και μετά δοκίμασε να πας πιο βαθιά.

--Επίσης, δες αν σε πιάνει αυτός ο φόβος στα ρηχά κι αν είναι ο ίδιος με αυτόν που έπαθες στα προηγούμενα μπάνια.

Περαστικά εύχομαι και καλή επιτυχία!

Υ.Γ.:
    Ιδανικά θα πρότεινα να σου γίνει συνήθεια η σταδιακή είσοδο και η σταδιακή έξοδο από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι πνιγμοί γίνονται στα ρηχά, αφού έχει κάνει το μπάνιο του ο άλλος κι αρχίζει να βγαίνει. Εκεί, κατά την έξοδο μερικοί άνθρωποι παθαίνουν μια ζάλη (εγώ το παθαίνω), και χρειάζεται να γίνει η έξοδος σταδιακά, με περπάτημα μέχρι τα γόνατα, για όσο χρόνο χρειαστεί.
    Last edited by tony_c2018; 07-07-2018 at 08:54.

Senior Member
    γιατι να τα κανει ολαυτα? αφου ειναι απλα φοβος..διοτι οπως εγραψε και παραπανω ηταν καλυτερα την τελευταια φορα.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony_c2018 View Post
    Μου θύμησες δικά μου προβλήματα πριν από χρόνια, ακριβώς τα ίδια!
    Άγχος και φόβος μέσα στο νερό της θάλασσας.

Το ξεπέρασα κάνοντας τα παρακάτω...

Α) Λίγη γυμναστική πριν την είσοδο στη θάλασσα.

Β) Βρέξιμο μόνο τα πόδια μέχρι τις πατούσες, όχι περισσότερο, και περπάτημα στην παραλία Πχ 50 μέτρα.

Γ) Βρέξιμο μέχρι τους αστραγάλους και περπάτημα στην παραλία - επιστροφή.

Δ) Σταδιακή είσοδο μέχρι τα γόνατα και λίγη ώρα αργότερα μέχρι τους γλουτούς. Πάλι περπάτημα, μέσα στη θάλασσα αυτή τη φορά (Πχ 50 μέτρα), και σταδιακό βρέξιμο του σώματος με τα χέρια. Δηλαδή πιάνεις νερό και βρέχεσαι ξεκινώντας από χαμηλά βρέχοντας την κοιλιά και τη μέση, κι ανεβαίνοντας σταδιακά μέχρι τους ώμους.

Ε) Αφού τα έχεις κάνει αυτά, ξεκινάς να κάθεσαι σιγά - σιγά μέσα στο νερό, σ' αυτό το βάθος που βρίσκεσαι (δηλαδή μέχρι τους γλουτούς), και παίρνεις κατεύθυνση προς την παραλία (δηλαδή προς την ασφάλεια).

Δ) Όταν πλατσουρίσεις αρκετή ώρα έτσι, κι αφού θα έχεις νιώσει άνετα με το νερό, τότε ξεκίνα σιγά - σιγά να πηγαίνεις προς τα βαθιά (μέχρι τη μέση σου, όχι περισσότερο), και πάλι επιστροφή προς την παραλία.

--Και για να σε προλάβω, στη θάλασσα κάνει ο καθένας ότι του αρέσει, σε περίπτωση που νομίζεις ότι κάποιος θα παραξενευτεί. Κανείς δεν θα παραξενευτεί γιατί απλώς κανείς δεν κοιτάει κανέναν συνέχεια... Άρα μη σε αγχώσει κι αυτό.

--Κάνε 10 μπάνια σ' αυτό το στυλ χωρίς να ξεπερνάς το βάθος (ύψος της μέσης σου), και μετά δοκίμασε να πας πιο βαθιά.

--Επίσης, δες αν σε πιάνει αυτός ο φόβος στα ρηχά κι αν είναι ο ίδιος με αυτόν που έπαθες στα προηγούμενα μπάνια.

Περαστικά εύχομαι και καλή επιτυχία!

Υ.Γ.:
    Ιδανικά θα πρότεινα να σου γίνει συνήθεια η σταδιακή είσοδο και η σταδιακή έξοδο από τη θάλασσα. Οι περισσότεροι πνιγμοί γίνονται στα ρηχά, αφού έχει κάνει το μπάνιο του ο άλλος κι αρχίζει να βγαίνει. Εκεί, κατά την έξοδο μερικοί άνθρωποι παθαίνουν μια ζάλη (εγώ το παθαίνω), και χρειάζεται να γίνει η έξοδος σταδιακά, με περπάτημα μέχρι τα γόνατα, για όσο χρόνο χρειαστεί.
    Το τελευταιο σου μηνυμα το Υ.Γ ειναι αγχωτικο..

Senior Member
    Το τελευταιο σου μηνυμα το Υ.Γ ειναι αγχωτικο..
    Κάνε αναφορά να το σβήσουν, και πες τους να σβήσουν κι εμένα μαζί γιατί βαρέθηκα εδώ μέσα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony_c2018 View Post
    Κάνε αναφορά να το σβήσουν, και πες τους να σβήσουν κι εμένα μαζί γιατί βαρέθηκα εδώ μέσα.
    Οχι ρε ουτε καν απλα εγω μπορει να αγχωθω με το παραμικρο :P

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast