-
Γεια σου boo!
Προσπάθησε να μη σκέφτεσαι τόσο.. χαλάρωσε, βάλε μουσικούλα που βοηθάει, διάβασε κανένα βιβλίο αν μπορείς να συγκεντρωθείς.
Οι βόλτες επίσης βοηθάνε, ταίνιες/σειρές, χρόνο με φίλους πάνω απόλα!
Γιατί παίρνεις τόσα πολλά φάρμακα?
Ποιά είναι η διάγνωσή σου?
Το Lamictal γιατί το παίρνεις? Έχεις διπολική?
Πολύ χημεία ρε παιδί μου.. Μήπως να δεις και κάποιον άλλον γιατρό?
Αθήνα κατεβαίνεις? Ο δικός μου πχ, ποτέ δεν μου έχει δώσει ακόμα και στα χειρότερά μου πάνω απο 2-3..
Ψάξου λίγο, μην επαναπαύεσαι..
Κατά τα άλλα, καλά κουράγια, θα έρθουν και καλύτερες μέρες!
-
καλησπερα jaded
φιλους δεν εχω.γνωστους εχω 1 ζευγαρι.αυτο.αλλα δε ξερουν τιποτα.ηταν ευκαιρια σημερα να τους συναντησω μιας και ηρθα απο το χωριο στην πολη(αποψε ξαναπαω χωριο) αλλα δεν αντεχα να βγω εξω.
οταν ειμαι ετσι οι αλλοι με κοιτανε περιεργα χωρις να τους κανω κατι.με παρακολουθουν.το ξερω.
και το θεμα ειναι οτι φοβαμαι και τσιτωνομαι αλλα θυμωνω κιολας. πραγματικα θα ηθελα να τους σπασω στο ξυλο ωρες ωρες αλλα περισσοτερο επικρατει φοβος
τι θα εκανα και χωρις το φορουμ..?
παιρνω τοσα φαρμακα επειδη ο καθε γιατρος μου εβαζε οτι νομιζε.και μετα ειναι δυσκολο να το κοψεις.
τωρα προσπαθω να διωξω το solian με risperdal. με βοηθησε το risperdal κατα ενα 20%.
οι τελεταιοι 3 γιατροι που εχω επισκεφτει μου λενε για leponex σαν τελευταια αποπειρα.δε με πιανουν.εχω παει τουλαχιστον σε 5 γιατρους.οι 4 με βγαλανε με παραμοικη ψυχωση λεει.εγω δεν το πιστευω αλλα κανω τουμπεκι γιατι αν τα σταματησω θα με κλεισουν μεσα.
οχι δεν μενω αθηνα.νοτια μενω
σου ευχομαι τα καλυτερα!
-
-
οσο δεν κανεις περπατημα να καψεις το αγχος μη περιμενεις αποτελεσμα.
μονο με λογια δε γινεται τιποτα.
πρεπει να γυμναστεις για να αποβαλλεις το αγχος σου και τις ουσιες που το προκαλουν σε ενα βαθμο.
νους υγιης εν σωματι υγιη.
-
αλλιως μπορεις να περιμενεις να γερασεις και να βαρεθεις και να πεσουν οι ρυθμοι...
-
Με το σωματικό κόπο αυξάνει η εσωτερική ορμονική δραστηριότητα και καίγεται η περίσσεια ντοπαμίνη. Είναι από τα πιο ωφέλιμα πράγματα. Έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται ο εγκέφαλος, και μέσω αυτού η διάθεση. Με αυτό τον τρόπο το σώμα γνωρίζει πότε να πάει για ύπνο. Η ζωή στις πόλεις χαλάει το φυσικό ρολόι του εσωτερικού συστήματος που έχουμε.
-
Περπατώντας καθημερινά 4 ώρες κάθε μέρα καις όλη τη περίσσεια ντοπαμίνη και κοιμάσαι φυσικά όπως οι πρόγονοι μας όπου ζούσαν φυσικά, με κυνήγι, ψάρεμα, κτλ και δεν χρειάζονται φάρμακα για να ηρεμούν.
-
μα δεν εχετε καταλαβει κατι ομως..
δε μπορω να βγω εξω.βλεπω ανθρωπους και τρωω φρικη.πως να κανω γυμναστικη?που νσ πσω να ειμαι μονη μου..κα τελος εβδομαδας μετακομιζουμε παλι μονιμα στην πολη.παντου υπαρχουν ανθρωποι.κλεινομαι στο δωματιο και φοβαμαι.αυτο.και τιποτα δεν αλλαζει.ημουν 15 μερες καλα τωρα τι με πιανει παλι..αμα ειμαι καλυτερα απο οκτωβρη θα γραφτω γυμναστηριο. ως τοτε ομως.......
-
Το περπάτημα και η σωματική καταπόνηση είναι ο φυσικός τρόπος να κάνεις στον εγκέφαλο αυτό που κάνουν τα φάρμακα δηλαδή να αλλάζεις το ορμονικό σύστημα. Αυτό έκαναν οι πρόγονοι μας κυνηγούσαν καλλιεργούσαν την γη , έτσι έμαθε ο εγκέφαλος ότι πρέπει να κοιμηθεί, στις πόλεις ξεμαθαμε να κουραζόμαστε, αλλά ο εγκέφαλος δεν ξεμαθει, θέλει ακόμα την δόση του από κούραση για να κοιμηθεί, αλλοιώς ρεταρει.
-
Ο εγκέφαλος είναι φτιαγμένος εκατομμύρια χρόνια να δουλεύει σε κύκλους βάσει κούρασης και αλλαγής στα κλειδιά με τις ορμόνες που δίνουν σύνθημα να ξεραθεί στον ύπνο για να είναι έτοιμος την άλλη μέρα για άλλη μια από τα ίδια με κούραση και ούτω καθ' εξής.
Εμείς στις πόλεις θέλουμε να ξεμαθαμε τον εγκέφαλο αυτά που έχει μάθει σε εκατομμύρια χρόνια, ώστε να κοιμάται οπότε βολεύει εμάς, έλα όμως που αυτό δεν γίνεται γιατί τον εγκέφαλο τον ξεμαθαμε μόνο με βαριά χημικά .
Αυτό που ζούμε είναι η αδυναμία του εγκεφάλου να προσαρμοστεί σε ένα άλλο τρόπο ζωής που δεν προσαρμόζεται με τίποτε!.
-
Οταν σασ τα λεγα εγω οτι ειναι ο τροποσ ζωησ το προβλημα
-
οχι ελις, ολοι η πολιτισμοι και παντου στο κοσμο εχουν ενα 2% σχιζοφρενεια, η ψυχωσεις δεν εχουν να κανουν με τροπο ζωης ειναι καθαρα ενα γενετικο προβλημα
-
-
παντως το νους υγιη εν σωματι υγιη ισχυει.
και γενικα αμα αυξησεις τη σωματικη δραστηριοτητα βοηθαει στο να μειωνονται καπως τα συμπτωματα το εχω διαβασει σε ιατρικο site.
σιγουρα δεν ειναι η θεραπεια αλλα κατι κανει. στηριζε ας πουμε.
και για πιο ελαφριες περιπτωσεις αγχους κλπ. σαν προληψη τουλαχιστον βοηθαει..
-
boo παρε στατικο καθιστο ποδηλατο και να βλεπεις τηλεοραση κανοντας ποδηλατο καθε μερα μεσα στο σπιτι...