Originally Posted by
Vox
Εννοείται ότι δε γίνεται να ανοίγεσαι στον οποιονδήποτε σχετικά μ' αυτά τα θέματα. Ακόμα και σε μια πιο ανεκτική κοινωνία, μπορεί να αντιμετωπίσεις βία (στις διάφορες μορφές της) για τέτοιες προσωπικές ιδιαιτερότητες.
Η έννοια της ανάγκης όμως είναι κάπως υποκειμενική. Δε νιώθουμε όλοι αυτή την ανάγκη.
Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει αν το πρόβλημά σου είναι εσωτερικό. Είναι πράγματι έτσι; Ή μήπως είναι συνέπεια συγκυριών, και σε άλλο περιβάλλον θα λειτουργούσες όπως οι περισσότεροι άνθρωποι;
Πώς είσαι σήμερα; Όσον αφορά τα παραπάνω στοιχεία σχετικά με τον τρόπο ζωής.
Αυτό εξαρτάται από τη χώρα. Σε μια μεγάλη χώρα που έχει πολλές προσφορές εργασίας ίσως να είναι πιο εύκολο.
Λατρεύω τη μουσική, συγκεκριμένα είδη βέβαια. Θα σε ενθαρρύνω να ασχοληθείς πιο συντεταγμένα, στα πλαίσια σπουδών αν είναι δυνατόν. Και μην πεις ότι είσαι μεγάλος για τέτοια. Εγώ ξεκίνησα μεγαλύτερος από σένα και σήμερα, 14 χρόνια μετά, συνεχίζω, παρά το μεγάλο φόρτο στη ζωή μου με διάφορα άλλα. Επίσης η μουσική διαίσθηση που έχεις αναπτύξει μέσω της πρακτικής ενασχόλησης θα σε βοηθήσει πολύ σ' ένα τέτοιο εγχείρημα. Βέβαια στην κατάσταση που βρίσκεσαι αυτό ίσως να φαίνεται άνευ σημασίας. Ποτέ δεν ξέρεις όμως. Η τακτική επαφή με άλλους ανθρώπους, η προσπάθεια, η υπομονή που χρειάζεται και η επίτευξη στόχων μπορεί να σε κάνουν να δεις ορισμένα πράγματα αλλιώς. Φυσικά δε σε ξέρω και μπορεί όσα γράφω να είναι εντελώς άτοπα.
Αυτά είναι καλά ως προσωρινές λύσεις ώστε να βρεις κάτι που θα σου ταιριάζει περισσότερο. Δε γίνεται να αξιοποιήσεις κάπως το πτυχίο σου; Ή την, έστω περιορισμένη, προϋπηρεσία που ανέφερες πριν;