Originally Posted by
elisabet
Βρε μιλιβα μου ξερεις κανέναν που να νιώθει οτι ταιριάζει με κάποιον αλλά παρόλα αυτά να θέλει να απομακρυνθεί; Εννοείται,όλοι μας όταν απομακρυνόμαστε από κάποιον είναι επειδή νιώθουμε πως δεν ταιριάζουμε εκεί, κάτι δεν μας αρέσει, κατι δεν μας καλύπτει. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον άλλον, μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί ή όχι, δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως δεν ταιριάζουμε. Γιαυτό και θεωρώ εντελώς άκυρα τα παράπονα για τέτοια θέματα. Δηλαδή κάνουμε εμείς οι δύο παρέα και εσύ αρχίζεις και απομακρύνεσαι ή κρατάς μια απόσταση. Τι νόημα έχει να έρθω να σου κάνω παραπονάκια οτι με γράφεις κτλ; Αν ήθελες και πίστευες πως ταιριάζαμε δεν θα απομακρυνόσουν, αν με συμπαθούσες αρκετά δεν θα κρατούσες απόσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια συναισθηματικού εκβιασμού εκ μέρους μου.Δεν μιλώ βεβαίως για την περίπτωση δυο φίλων που ο ένας ξαφνικά απομακρύνεται κι ο άλλος θέλει να κάνει κουβέντα για να μάθει αν συνέβει κάτι κτλ, αυτό είναι άλλο θέμα.
Εμένα όσες φορές μου συνέβει αυτό στην ζωή μου, γιατί φυσικά και τα δύο μας συμβαίνουν, κάποια στιγμή θα υπάρξει περίπτωση να συμπαθήσω εγώ πχ κάποιον κι αυτός να μην δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον με γνωρίσει όπως εγώ, προσωπικά με βάζει σε σκέψεις για το τι είδε που εγώ δεν το βλέπω. Αν εγώ δηλαδή θέλω για παρέα μου κάποιον κι αυτός δεν με θέλει (πάλι με πολλούς αστερίσκους γιατί μπορεί να πάιζουν χίλια σενάρια όπως το να είναι σε μια φάση της ζωής του που δεν θέλει επαφές) οφείλει να με προβληματίσει ως προς τι εικόνα εχώ εγώ για τον εαυτό μου και τι εικόνα δινω στους άλλους ή ποια στοιχεία είναι εκείνα που βλέπει ο άλλος και κρίνει πως δεν ταιριάζουμε και εγώ δεν τα βλέπω και για ποιο λόγο δεν τα βλέπω.
Κι επειδή βλέπω που το αναφέρεις συχνά αυτό ( ότι αυτούς που θες δεν σε θέλουν κτλ) εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις αυτό με την εικόνα σου. Μήπως δείχνεις άλλη εικόνα από αυτή που έχεις εσύ στο μυαλό σου για τον εαυτό σου; Μήπως κρίνεις λανθασμένα οτι ταιριάζεις με κάποιον και παραβλέπεις βασικά στοιχεία που οι άλλοι τα βλέπουν και αν ναι γιατί το κάνεις αυτό. Ερωτήματα προς σκέψη σου βάζω με καθε φιλικη διάθεση, είναι αυτά που σκέφτομαι και προσπαθώ να απαντήσω εγώ για τον εαυτό μου όταν βρίσκομαι σε ανάλογη θέση.