Results 16 to 30 of 70
Thread: Ανασφαλείς φιλοι
-
23-02-2019, 14:01 #16
Ρε παιδια μην βγαζετε οπλα οπα!! Ολα καλα υπαρχουν απλα καποιοι ανθρωποι ανασφαλεις, αν δεν εχεις σχεση δεν καταλαβαινω γιατι να τους γραφεις και να τους αποφευγεις, μερικοι ειστε πολυ αντικοινωνικοι!! Αν σας απεφευγαν εσας πως θα το βλεπατε; Εκτος και αν ηθελαν να σας κανουνε κακο!!!
- 23-02-2019, 16:18 #17Miliva21Guest
Ελισάβετ να σε ρωτήσω αναρωτήθηκες ποτε ότι αυτή η φιλη σου μπορει να σε συμπαθουσε και να σε εμπιστευοταν και ήθελε να κάνετε παρέα και ενδεχομένως εσύ να μην ένιωθες το ίδιο και έκανες παρέα απλα για να κάνεις.....;
Όταν σε υπολογιζει ο άλλος παραπανω είναι λογικό να νιώθει ότι γέρνει η ζυγαριά.....ειδικά αν είναι και δοτικος ενώ εσύ όχι τόσο.................
Και πχ και εσύ γιατί να μην την γνωρίσεις σε φιλους σου ;; και να μην της πεις να ερθει μαζι σου καμια φορα ;;; ειδικά αν εκείνη σε είχε γνωρίσει σε δικούς της και ήθελε να μοιράζεται πράγματα;;;
Δυστυχως μερικοί άνθρωποι κολλάνε και δίνουν αξία σε όσους το παίζουν ντίβες....οι άνθρωποι που δεν το παίζουν και είναι δοτικοι και θέλουν να δίνουν αλλά και να παίρνουν .....μερικοί τους βλέπουμε μειονεκτικά ως τσιμπούρια και απομακρύνονται
Δεν είναι ωραίο βέβαια ο άλλος να γίνεται συνέχεια γκρινιάρης και πιεστικος και να απαιτεί και να έχει πάντα τσίτα τα νεύρα και τη γκρίνια
Όμως επειδη έχω γνωρίσει άτομα που ενώ εσύ μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις και συμπάθεις και θες να δώσεις ... εκεινοι θέλουν περισσότερο να παίρνουν παρά να δίνουν και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους......τσιτωνουν με το που τους πεις κτ που θα ήθελες και σε βγάζουν κατευθείαν γκρινιάρη ή απομακρύνονται και σε έχουν μόνο για οπότε θέλουν αυτοί
Οπότε επιφυλασσομαι λίγο γι αυτά που λες και δεν μπορώ να σε βγάλω ξεκάθαρα θύμα της περίπτωσης σου .....ότι εσύ πχ ήσουν άψογη ενώ εκείνη ήταν η κακια που σε καταπιεζε....βέβαια εσύ ξέρεις καλύτερα
Όμως πολλές φορές οι δοτικοι τύποι τραβανε σαν μαγνήτες δυστυχώς τους παρτακηδες και τους συναισθηματικά τσιγκουνηδες
23-02-2019, 17:12 #18
Συμφωνωωωωωω Μιλιβα 1000%!!!!!!
23-02-2019, 17:17 #19
23-02-2019, 21:40 #20
Μα δεν ισχυρίστηκα πως ήμουν το θύμα! Δεν είναι θέμα θύματος η υπόθεση, είναι θέμα αν γουστάρεις την παρέα κάποιου ή όχι.
Πώς την έχετε δει βρε παιδιά; Δηλαδή εσείς θέλετε να κάνετε παρέα με κάποιον χωρίς να νιώθετε ότι εχετε να μοιραστείτε πράγματα ή ενώ δεν τον συμπαθείτε; Ποιοι είστε; Οι μητέρες Τερεζες; Και θα το αντιστρέψω....εσύ Μιλιβα θα ήθελες να σε κάνουν παρέα από λύπηση ή επειδή σε γουστάρουν; Θα ήθελες να σε κάνουν παρέα χωρίς να θέλουν μόνο και μόνο επειδή το ζητάς επιμόνως; Εσύ για να κάνεις παρέα με κάποιον δε χρειάζεται να τον συμπαθείς και σου φτάνει το να σε συμπαθεί αυτός; αυτό λέμε; Είναι σα να μου λες ότι δεν έχω δικαίωμα και λόγο στην επιλογή της παρέας μου, θα έπρεπε να μου αρκεί που με διάλεξε για παρέα του κάποιος άλλος!
Και όχι η συγκεκριμένη ούτε φίλη με θεωρούσε ούτε τίποτα, πότε πρόλαβε και με εμπιστεύτηκε; Μια απλή γνωριμία ήταν στα πλαίσια της παρέας. Και φυσικά είχα την καλή διάθεση στη αρχή να την καλώ όταν έβγαινα και φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα να την γνωρίσω στον οποιοδήποτε. Οταν για όλους όμως είχε να πει μια κακή κουβέντα....ε συγγνώμη δεν θα καθόμουν εγώ να φάω τον κομπλεξισμό της ούτε να κάθομαι να της επιτρέπω να θάβει άλλους σε μένα. Η κοπέλα ήταν φουλ ανασφαλής ή δεν ξέρω τι άλλο- δεν έκατσα να το αναλύσω κιόλας, αλλά από αυτά που είδα ο χαρακτήρας της δεν μου άρεσε και δεν μου ταίριαζε. Κι εκείνη ακριβώς επειδή με είδε πρόθυμη στην αρχή και δοτική θέλησε να το εκμεταλλευτεί προκαλώντας μου ενοχές που δεν είχε άλλες παρέες λες κι εγώ την είχα υιοθετήσει και έπρεπε όπου πήγαινα και ο, τι έκανα να την έπαιρνα μαζί αλλιώς θα είχα να υποστώ μουρμούρα. Δεν γίνονται με εκβιασμούς οι ανθρώπινες σχέσεις ούτε μπορούν να μπουν σε κουτάκια υποχρέωσης. Αν γουστάρεις κάποιον τον γουστάρεις, τόσο απλό είναι. Έχω την τύχη να έχω φίλες 20 χρόνια και βάλε που είναι πια οικογένεια για μένα και δεν βάλαμε ποτέ την φιλία μας στο ζύγι να κάτσουμε να μετρήσουμε πόσες φορές πήρα εγώ τηλέφωνο, πόσες πήρε η άλλη κτλ. Άνθρωπος που το κάνει αυτό και είναι συνεχώς με την μεζούρα να μετράει εμένα μου είναι αντιπαθής και δεν τον θέλω στην ζωή μου.
Κι επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν να κάνω τα στραβά μάτια σε πράγματα που δε μου άρεσαν μόνο και μόνο από λύπηση ή από συναισθηματικό εκβιασμό που έκανε ο άλλος ή για να είμαι το καλό παιδί σου λέω το εξής : μην το κάνεις ποτέ αυτό το λάθος γιατί θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Εγώ το εχω υποσχεθεί πια στον εαυτό μου πώς αυτό δεν του το ξανακάνω. Μόνο εκεί που γουστάρω είμαι και με αυτούς που γουστάρω και τέλος.
24-02-2019, 09:01 #21
Σε πολλά μηνύματα εσύ και το λουλούδι ρε Miliva21 φαίνεστε σαν να εξαρτάτε τις επιλογές σας και τη συμπεριφορά σας με βάση τα θέλω ή τον χαρακτήρα των αλλωνών.
"Α μωρέ, δεν μου βγάζει κάτι ερωτικό ο άλλος, αλλά αυτός με γουστάρει, είναι καλό παιδί, ας του κάτσω. Α μωρέ, μου έχει γίνει στενός κορσές η άλλη, δεν με αφήνει σε ησυχία, δεν ταιριάζουμε σε πολλά, αλλά έχει καλές προθέσεις, ας χαλάσω τον χρόνο μου με αυτή εκεί που ήθελα να κάνω άλλα πράγματα για να μη της χαλάσω το χατήρι."
Δηλαδή εσείς προσωπικότητα να κάνετε δικές σας επιλογές δεν έχετε; Άγεστε από τις επιλογές των άλλων; Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.
24-02-2019, 13:05 #22Miliva21Guest
24-02-2019, 13:08 #23Miliva21GuestΝαι γιατί τα άτομα που πάω περισσότερο και που θέλω για φιλια και για ερωτική σχέση δεν μου βγαίνουν....χωρις να σημαίνει ότι δεν συμπαθώ τους φίλους που έχω προς το παρόν......
Όχι δεν είπα ότι είναι καλό παιδί ας του κάτσω..............
Έγραψα πριν τους λόγους που οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολες........θεωρώ πως δεν έχω το πάνω χέρι στις επιλογές μου γτ ως δια μαγείας εγώ οποίο άτομο συμπαθώ γ φιλία ή μ αρεσει γ σχέση πάντα κάτι στραβώνει.....
24-02-2019, 13:10 #24Miliva21GuestΜια ζωη με διεκδικούν οι δευτερες επιλογες......
Αλλα που θα πάει θα στρώσει κάποια στιγμή
24-02-2019, 13:37 #25Miliva21GuestΆσε που δεν γουστάρω να κηνυγαω εγώ συνέχεια τους άλλους γτ το θεωρώ χάσιμο χρονου
24-02-2019, 14:57 #26
Βρε μιλιβα μου ξερεις κανέναν που να νιώθει οτι ταιριάζει με κάποιον αλλά παρόλα αυτά να θέλει να απομακρυνθεί; Εννοείται,όλοι μας όταν απομακρυνόμαστε από κάποιον είναι επειδή νιώθουμε πως δεν ταιριάζουμε εκεί, κάτι δεν μας αρέσει, κατι δεν μας καλύπτει. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον άλλον, μπορεί να είναι το καλύτερο παιδί ή όχι, δεν έχει σημασία, σημασία έχει πως δεν ταιριάζουμε. Γιαυτό και θεωρώ εντελώς άκυρα τα παράπονα για τέτοια θέματα. Δηλαδή κάνουμε εμείς οι δύο παρέα και εσύ αρχίζεις και απομακρύνεσαι ή κρατάς μια απόσταση. Τι νόημα έχει να έρθω να σου κάνω παραπονάκια οτι με γράφεις κτλ; Αν ήθελες και πίστευες πως ταιριάζαμε δεν θα απομακρυνόσουν, αν με συμπαθούσες αρκετά δεν θα κρατούσες απόσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθεια συναισθηματικού εκβιασμού εκ μέρους μου.Δεν μιλώ βεβαίως για την περίπτωση δυο φίλων που ο ένας ξαφνικά απομακρύνεται κι ο άλλος θέλει να κάνει κουβέντα για να μάθει αν συνέβει κάτι κτλ, αυτό είναι άλλο θέμα.
Εμένα όσες φορές μου συνέβει αυτό στην ζωή μου, γιατί φυσικά και τα δύο μας συμβαίνουν, κάποια στιγμή θα υπάρξει περίπτωση να συμπαθήσω εγώ πχ κάποιον κι αυτός να μην δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον με γνωρίσει όπως εγώ, προσωπικά με βάζει σε σκέψεις για το τι είδε που εγώ δεν το βλέπω. Αν εγώ δηλαδή θέλω για παρέα μου κάποιον κι αυτός δεν με θέλει (πάλι με πολλούς αστερίσκους γιατί μπορεί να πάιζουν χίλια σενάρια όπως το να είναι σε μια φάση της ζωής του που δεν θέλει επαφές) οφείλει να με προβληματίσει ως προς τι εικόνα εχώ εγώ για τον εαυτό μου και τι εικόνα δινω στους άλλους ή ποια στοιχεία είναι εκείνα που βλέπει ο άλλος και κρίνει πως δεν ταιριάζουμε και εγώ δεν τα βλέπω και για ποιο λόγο δεν τα βλέπω.
Κι επειδή βλέπω που το αναφέρεις συχνά αυτό ( ότι αυτούς που θες δεν σε θέλουν κτλ) εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις αυτό με την εικόνα σου. Μήπως δείχνεις άλλη εικόνα από αυτή που έχεις εσύ στο μυαλό σου για τον εαυτό σου; Μήπως κρίνεις λανθασμένα οτι ταιριάζεις με κάποιον και παραβλέπεις βασικά στοιχεία που οι άλλοι τα βλέπουν και αν ναι γιατί το κάνεις αυτό. Ερωτήματα προς σκέψη σου βάζω με καθε φιλικη διάθεση, είναι αυτά που σκέφτομαι και προσπαθώ να απαντήσω εγώ για τον εαυτό μου όταν βρίσκομαι σε ανάλογη θέση.
24-02-2019, 15:31 #27WhyAlwaysMe?Guest
24-02-2019, 16:52 #28
Λαθος καταλαβες. Πρωτον δεν ειπα ποτε αν ο αλλος ειναι καλο παιδι θα του κατσω, απλα θα προσπαθησω να τον ερωτευτω γιατι ναι, αξιζει. Και δευτερον εγω ειμαι στη θεση της κοπελας που την εχουν απορριψει για φιλια, ακομα και αν οι αλλοι θαβανε, ακομα και αν οι αλλοι κοροιδευανε, οποτε ναι, πιστευω οι περισσοτεροι ειναι πολυ αντικοινωνικοι και κλικες και δεν δεχονται νεα ατομα και αμα τους ρωτησεις λενε χιλιες δικαιολογιες ενω μπορει εγω πχ να ειμαι το καλυτερο παιδι αλλα οταν συντρεχουν αυτα τα δυο (αντικοινωνικοτητα-κλικες)&ζηλεια το ενα τους ξινιζει το αλλο τους βρωμαει!! Αυτο εχω να πω εγω!!
24-02-2019, 17:41 #29Miliva21GuestΚαι εγω σου εφερα αυτο το παράδειγμα γτ έχω ζήσει και περιπτώσεις εγωισμού και παρτακισμου από την αλλη πλευρά χωρίς να έχω καταπιέσει ιδιαίτερα θέλοντας απλά να παίρνω και να δίνω με ισορροπια χωρίς να γέρνει η ζυγαριά ...
Μη το λες υπάρχουν και περιπτώσεις τέτοιες που μπορεί να αναγνωρίζεις ότι ένας φίλος σου σου έχει προσφερει πράγματα και είστε καλά μαζί και να σκέφτεσαι πάλι τον εαυτό σου και να μη ρίχνεις καθόλου τον εγωισμό σου...
Έχουμε γίνει δύσκολη γενιά εχουμε πολυ εγωισμο ο καθενας μας ζει στο μικρό του βασιλειο κ αυτο βγαίνει και στις σχέσεις
Φυσικά λόγω πάντα με καλή διάθεση το λέω
24-02-2019, 17:44 #30Miliva21Guest