Originally Posted by
GoldenM
Σχετικά με την ερώτηση για τον φίλο μου, ναι κάλυψε τα έξοδα για μια περίοδο περίπου 3 μηνών. Στη χώρα που ζω οι γυναίκες έχουν δυνατότητα τηλεργασίας (εργασία από το σπίτι) για περίοδο 30 μηνών (αν θυμάμαι καλά) από το πέρας της άδειας λοχείας. Οπότε η γυναίκα του πολύ σύντομα εργαζόταν από το σπίτι και είχε κανονικότατα εισόδημα.
Γενικά η εργασιακές συνθήκες στο εξωτερικό είναι εξαιρετικές... Αλλοίμονο σε μας στην Ελλάδα...
Όπως είπες και εσύ αυτά τα θέματα είναι πολύ λεπτά. Πάντως εγώ στη θέση σου δεν θα συγκατοικούσα χωρίς να έχω καταφέρει να εξασφαλίσω ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα (ξέρω... στην Ελλάδα... δύσκολα τα πράγματα...).
Επειδή όπως είπαμε στην αρχή το οικονομικό θέμα είναι πολύ σημαντικό στις σχέσεις του ζευγαριού, πρέπει να υπάρχουν από την αρχή κάποιες σταθερές.
Η συμβουλή μου είναι αν δεν σας έχουν πάρει τρόπον τινά τα χρόνια (άνω των 30 ετών τουλάχιστον), μην συγκατοικήσετε μέχρι να ισιώσει κάπως το πράγμα.
Και κάτι άλλο.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη σου να νοιώσεις σιγουριά και εξασφαλισμένη. Είναι πέρα για πέρα ανθρώπινο. Όμως είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του 2019 να βρεις σύντροφο που θα μπορέσει να σου εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική υποστήριξη (που είναι και αναγκαία και απαραίτητη φυσικά) όντας μισθωτός. Μόνο αν βρεις κάποιον που έχει δική του επιχείρηση (η οποία πηγαίνει καλά), ή δουλεύει σε οικογενειακή επιχείρηση (η οποία πηγαίνει επίσης καλά). Οποιοσδήποτε άλλος μισθωτός, αργά ή γρήγορα, έμμεσα ή άμεσα, θα σου ζητήσει να συνεισφέρεις και εσύ οικονομικά στο κοινό σας νοικοκυριό.
Τέλος πάντων, εύχομαι ολόψυχα να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς.