Ρανια, εχω ακουστα για καποια Χατζηπλη Αθηνα, ομοιοπαθητικο καπου στη Νικαια, εγω δεν μενω Αθηνα, αλλα εχω ακουσει γι αυτην, μεσης ηλικιας κυρια με χρονια εμπειρια...
Printable View
Ρανια, εχω ακουστα για καποια Χατζηπλη Αθηνα, ομοιοπαθητικο καπου στη Νικαια, εγω δεν μενω Αθηνα, αλλα εχω ακουσει γι αυτην, μεσης ηλικιας κυρια με χρονια εμπειρια...
Το χρησιμοποίησα μια φορά απόψε... Ίσως να ήταν τυχαίο η ηρεμία που ένιωσα αλλά θα το δω και αύριο.. το παίρνεις για κρίση ή για να προλάβεις μια κρίση πριν ένα στρεσογόνο γεγονός... Έτσι γράφει τώρα τι να σου πω....
Αύριο ραντεβού με την ομοιοπαθητικο, ας ελπίσουμε να βγει κάτι καλό στο τέλος....
Πες της και για βιταμίνες.. Εγω πήρα και σύμπλεγμα βιταμινών Β... Βοηθάνε στο νευρικό σύστημα, κατάθλιψη κτλ... Πες της τα ολα
Χαχα το θέμα Γιώργο είναι να μου πει αυτή κι όχι εγώ!
Εγω πάντως τον ρώτησα αν υπάρχουν βιταμίνες που βοηθάνε.. Και μου έδωσε αυτές. Το τι θα σου δώσει όσο αφορά την ομοιοπαθητικη, θα στο δώσει η ίδια. Για βιταμίνες δεν νομίζω να σου πει. Εκτός αν ρωτήσεις..
σε βοηθησαν καθολου οι βιταμινες???
Εκανα ομοιοπαθητικη για : χρόνια αλλεργικη ρινιτιδα, αποτελεσμα κανενα και μου εφυγε και μια περιουσια σε επισκεψεις και σκευασματα. Απαγορευεται η προσληψη καφεινης και η καταναλωση μεντας απ οσο θυμαμαι.
Βιταμινες επαιρνα ολο το καλοκαιρι καθε μερα (μονος μου το αποφασισα λογω φτωχης διαιτας εκεινο το διαστημα επειδη ημουν στο τρεξιμο) ολο το συμπλεγμα Β, επισης μουρουνελαιο με βιταμινη Ε, D και A, και βιταμινη C. Βασικα ολες τις βιταμινες που υπαρχουν. Δεν ειχα δει καμια διαφορα στο αγχος ή στη διαθεση.
Η εκθεση στον ηλιο εκτος του οτι παραγει ο οργανισμος βιταμινη D (η οποια εχει τεραστιο χρονο ημιζωης - μηνες btw) κανει τον οργανισμο να παραγει και ενδορφινες.
Φυσικά.... Η βιταμίνη Β βοηθάει στην κατάθλιψη... Και η βιταμίνη D. Δες το αυριο μαζί της να ακούσεις άποψη. Είχα δοκιμάσει και σπιρουλινα για ενέργεια κτλ. Έχει πολλα.. Απλά σου λέω για την κατάθλιψη βιταμίνη Β βοηθάει! Έχω δει διαφορά.
Δεν θυμαμαι παει τουλαχιστο μια δεκαετια που εκανα ομοιοπαθητικη, τοτε ειχα τρελα συμπτωματα οπως να φταρνιζομαι 10 φορες συνεχομενα και κοντευα να τρελαθω. Τωρα ειναι καπως πιο ηπια τα συμπτωματα (εχω αλλεργια σε υγρασια, μουχλα, ακαρεα -το κυριοτερο γτ ειναι παντου - και στις γατες). Ο ΩΡΛ εκανε διαγνωση οπως επισης για στραβο διαφραγμα αλλα και ρινικους πολυποδες. Επισης παιρνω διαφορες υπερτροφες οπως :
- Κριθαροχορτο (πλουσιο σε υπεροξειδιο της δισμουτασης / SOD, επιβραδυνει την γηρανση)
- Κανελα κευλανης
- Κουρκουμα με πιπερι και ελαιολαδο (ισχυρο αντιφλεγμονωδες, λενε οτι βοηθαει στην καταθλιψη)
- Λαδι ριγανης (τοξικο στο συκωτι αν και εχει το μεγαλυτερο επιπεδο αντιοξειδωτικων στον πλανητη κ πανισχυρο αντιβιωτικο)
- Goji berries
- Πρασινο τσαι matcha (αλεσμενο φυλο)
- Μελισσοχορτο (βοηθαει στην καταθλιψη)
- Δεντρολιβανο (βοηθαει στην καταθλιψη και στο αγχος, τονωνει την κυκλοφορια του αιματος στον εγκεφαλο)
Με τιποτα απ ολα αυτα δεν εχω δει καμια διαφορα σε αγχος και διαθεση. Γιαυτο εν τελη εθιστηκα στα οπιουχα παυσιπονα που μου προσφεραν βραχυχρονια ανακουφιση απο την μαυρη καταθλιψη.