Originally Posted by
Antonis8
Εννοειται κανε την, απλα μην περιμένεις απαραιτητα να σου περασει έτσι το άγχος, αν ήταν έτσι θα περνουσε με κάθε εξέταση που θα καναμε. Εγώ πχ ξέρω ότι δεν έχω οικογενειακο ιστορικό ,αντιθετως ζουνε ολοι μεχρι τα 90+ στην οικογενεια μου, και αγχωνομαι ανεξάρτητα απο αυτό, η ενδοκαρδιτιδα που φοβαμαι αφορά μικρόβια ,δεν έχει καμία σχέση με γονίδια,οπως και πολλες αλλες ασθενειες της καρδιας. Και μονο το ότι έχεις οικογενειακό ιστορικό, εννοείται ότι πρεπει να προσεχεις, δεν θα σου πει κάτι διαφορετικό το τεστ. Εγω περιμενω να δω αν θα βρω άκρη απο το έντερο γιατί στο γαστρεντερικό είναι τα βασικά μου συμπτωματα που φέρνουν ταχυκαρδια, αν δεν βρεθεί άκρη και συνεχιζεται η ορθοστατικη,θα κάνω και τον γενετικό έλεγχο, αλλά το αφηνω ως λύση ανάγκης γιατί δεν θεωρώ ότι θα με βοηθήσει κάπως,μην σου πω ότι θα με αγχωσει περισσότερο αν μαθω ότι έχω καποιο γονίδιο και μου λένε οι γιατροί εφοσον δεν έχεις συμπτωματα,δεν μπορουμε να κάνουμε τιποτα ή δεν το αξιολογουμε χωρίς άλλους παραγοντες,οπως με την ομοκυστεινη. Χειρότερα θα με κανει.
Μόνο για θρομβοφιλια μου είπε ο γιατρός οτι είναι χρήσιμο να ξέρω, αλλά δεν έχω κανένα σύμπτωμα που να οδηγεί προς αυτή τη,διαγνωση. Εγώ φοβαμαι περισσότερο τον ξαφνικό θανατο. Ξαφνικό θάνατο επιφερει το σύνδρομο που σου είπα και το long qt. Το long qt είναι ανιχνεύσιμο στο καρδιογραφημα αλλά αν έχεις προδιαθεση μπορει να το προκαλεσουν και κάποια φάρμακα. Φοβαμαι και τις αρρυθμιες αλλά έχω κανει πάνω απο 300 καρδιογραφηματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, 20 τριπλεξ και 4 χολτερ. Δεν έχει επιβεβαιωθει ποτε αρρυθμία οποτε αν στη σπάνια περίπτωση έχω ένα ανενεργό γονίδιο που προκαλει αρρυθμια, δεν θα αλλάξει τιποτα το να το ξέρω εφόσον δεν έχω εμφανίσει ποτε συμπτωματα. Για καρκινους κλπ, δεν έχω φοβία,ελεγχομαι τακτικά και δεν έχουμε οικογενειακό ιστορικο.
Επειδη η ταχυπαλμια μου σταματά στην κορτιζονη,μου είπε ο γιατρός ότι μάλλον έχω κάτι στο λεπτο έντερο, έχω εξετάσεις την άλλη εβδομάδα και μετά ξανά για τρίτη φορά γαστροσκοπηση για να δούμε και για κοιλιοκακη. Δεν ξέρω αν αυτά ελεγχονται γενετικά,θα ρωτησω τον γαστρεντερολογο, αν και δεν νομιζω, δυστυχως, να γλυτωσω τη γαστροσκοπηση γιατί θέλει να πάρει βιοψιες απο το στομάχι μου. Τις τελευταίες ημέρες η ορθοστατικη υποτροπιασε παλι, οποτε περιμενω να περασουν οι γιορτές για να συνεχισω τις εξετάσεις που πρεπει να κανω.
Περιμενω να γυρίσει και ο γιατρός που με βλεπει στο σπιτι για να μπορεσω να αρχισω αφοβα τα αντικαταθλιπτικά.