Results 16 to 30 of 32
Thread: Πονος στο στηθος
-
02-01-2020, 02:54 #16
Εμένα ο πατέρας μου εχει κανει μπαλονακι πρόσφατα τον Μάρτιο που μας πέρασε. Είχε πολλα κιλά παλιά κάπνιζε πολλα χρόνια έπινε και όταν ήταν νεότερος όποτε δικαιολογείται κάπως! Φυσικά και θα κανω εγω την εξέταση και θα δω τι και πως. Απο τη στιγμή που δείχνει τα πάντα γιατι να μη το κανω; Ένας γνωστός μας έκανε πριν ενα χρόνο και του είχαν πει να προσέχει το προστάτη του γιατι υπάρχει προδιάθεση και φέτος του βγήκε πρόβλημα με τον προστάτη και ειναι νέος! Γενικά ειναι καλο οποίος μπορεί να την κανει αυτή την εξέταση. Δεν ειναι τιποτα επώδυνο ούτε δύσκολο και κρατάει λίγη ωρα! 1-2 λεπτά νομιζω απ’οτι μου ειπε κιολας!
- 02-01-2020, 11:23 #17Antonis8Guest
Εννοειται κανε την, απλα μην περιμένεις απαραιτητα να σου περασει έτσι το άγχος, αν ήταν έτσι θα περνουσε με κάθε εξέταση που θα καναμε. Εγώ πχ ξέρω ότι δεν έχω οικογενειακο ιστορικό ,αντιθετως ζουνε ολοι μεχρι τα 90+ στην οικογενεια μου, και αγχωνομαι ανεξάρτητα απο αυτό, η ενδοκαρδιτιδα που φοβαμαι αφορά μικρόβια ,δεν έχει καμία σχέση με γονίδια,οπως και πολλες αλλες ασθενειες της καρδιας. Και μονο το ότι έχεις οικογενειακό ιστορικό, εννοείται ότι πρεπει να προσεχεις, δεν θα σου πει κάτι διαφορετικό το τεστ. Εγω περιμενω να δω αν θα βρω άκρη απο το έντερο γιατί στο γαστρεντερικό είναι τα βασικά μου συμπτωματα που φέρνουν ταχυκαρδια, αν δεν βρεθεί άκρη και συνεχιζεται η ορθοστατικη,θα κάνω και τον γενετικό έλεγχο, αλλά το αφηνω ως λύση ανάγκης γιατί δεν θεωρώ ότι θα με βοηθήσει κάπως,μην σου πω ότι θα με αγχωσει περισσότερο αν μαθω ότι έχω καποιο γονίδιο και μου λένε οι γιατροί εφοσον δεν έχεις συμπτωματα,δεν μπορουμε να κάνουμε τιποτα ή δεν το αξιολογουμε χωρίς άλλους παραγοντες,οπως με την ομοκυστεινη. Χειρότερα θα με κανει.
Μόνο για θρομβοφιλια μου είπε ο γιατρός οτι είναι χρήσιμο να ξέρω, αλλά δεν έχω κανένα σύμπτωμα που να οδηγεί προς αυτή τη,διαγνωση. Εγώ φοβαμαι περισσότερο τον ξαφνικό θανατο. Ξαφνικό θάνατο επιφερει το σύνδρομο που σου είπα και το long qt. Το long qt είναι ανιχνεύσιμο στο καρδιογραφημα αλλά αν έχεις προδιαθεση μπορει να το προκαλεσουν και κάποια φάρμακα. Φοβαμαι και τις αρρυθμιες αλλά έχω κανει πάνω απο 300 καρδιογραφηματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, 20 τριπλεξ και 4 χολτερ. Δεν έχει επιβεβαιωθει ποτε αρρυθμία οποτε αν στη σπάνια περίπτωση έχω ένα ανενεργό γονίδιο που προκαλει αρρυθμια, δεν θα αλλάξει τιποτα το να το ξέρω εφόσον δεν έχω εμφανίσει ποτε συμπτωματα. Για καρκινους κλπ, δεν έχω φοβία,ελεγχομαι τακτικά και δεν έχουμε οικογενειακό ιστορικο.
Επειδη η ταχυπαλμια μου σταματά στην κορτιζονη,μου είπε ο γιατρός ότι μάλλον έχω κάτι στο λεπτο έντερο, έχω εξετάσεις την άλλη εβδομάδα και μετά ξανά για τρίτη φορά γαστροσκοπηση για να δούμε και για κοιλιοκακη. Δεν ξέρω αν αυτά ελεγχονται γενετικά,θα ρωτησω τον γαστρεντερολογο, αν και δεν νομιζω, δυστυχως, να γλυτωσω τη γαστροσκοπηση γιατί θέλει να πάρει βιοψιες απο το στομάχι μου. Τις τελευταίες ημέρες η ορθοστατικη υποτροπιασε παλι, οποτε περιμενω να περασουν οι γιορτές για να συνεχισω τις εξετάσεις που πρεπει να κανω.
Περιμενω να γυρίσει και ο γιατρός που με βλεπει στο σπιτι για να μπορεσω να αρχισω αφοβα τα αντικαταθλιπτικά.Last edited by Antonis8; 02-01-2020 at 12:24.
02-01-2020, 13:14 #18
Κοιτά το οτι θα αγχωθώ το ξερω. Ηδη αγχώνομαι για την εξέταση γιατι ειναι σημερα το απόγευμα! Απλά καλο ειναι να ξερω τι να προσέχω και αν υπάρχει κατι να μου πει σε τι γιατρο να παω και να το ψάξω καλύτερα. Αν δεν βρει κατι τοτε θα ηρεμήσω αλλα ξερω οτι δεν θα φύγει ετσι απλά το άγχος! Απλά καλο ειναι να ξερεις κάποια πραγματα και ίσως προλάβεις και κατι το οποίο ναι μεν δεν ειναι τοσο σοβαρό και απειλητικό αλλα καλο θα ειναι να μη ταλαιπωρηθείς στο μέλλον απο οτιδήποτε! Η εξέταση γίνεται σημερα και τα αποτελέσματα θα μου τα πει σημερα κιολας! Όποτε καταλαβαίνεις πως απο τωρα εχω φουλ άγχος και με πιάνουν διαφορα. Ειδικα πριν που καθόμουν νομιζω επαθα κρίση αλλα ξες κατευθειαν το μυαλό παει στο έμφραγμα με τη μια.. τωρα όμως θα φανεί αν υπάρχει η θα υπάρξει κατι με την καρδιά! Εύχομαι να πάνε ολα καλα!
02-01-2020, 13:25 #19Antonis8GuestΚαλά αποτελεσματα! Πες μου αν θες για το long qt και το burgata μόλις βγουν, νομίζω έχει διάφορους τυπους. Σου παίρνουν πολυ αιμα; Ή γίνεται αλλιώς;
02-01-2020, 13:50 #20
02-01-2020, 22:17 #21
Γίνεται όντως και στην Ελλάδα τέτοια εξέταση;;
02-01-2020, 22:21 #22Antonis8Guest
02-01-2020, 22:23 #23Antonis8GuestΜπιλ επειδη είμαι απο κινητό δεν μπορω να στείλω μνμ οποτε μπορεις στείλε εσυ
02-01-2020, 22:37 #24
02-01-2020, 23:37 #25
Εγω τωρα θυμηθηκα οταν εκανα γαστροσκοπηση με αναισθησια δυσκολευτηκα να ξυπνησω. Μπηκα πρωτος και βγηκα τελευταιος. Και ενιωθα πονο κατω απο τα πλευρα στην μπροστινη μερια σε δυο σημεια εκατερωθεν. Το ειπα στους νοσοκομους και μου απαντησαν οτι πρωτη φορα ακουγαν κατι τετοιο. Υποψιαζομαι οτι μπορει να σταματησε η καρδια μου και να μου εκαναν ανανηψη γι αυτο ποναγα εκει.
03-01-2020, 00:22 #26Antonis8Guest
03-01-2020, 00:25 #27Antonis8GuestΠοναει παντως η γαστροσκοπηση μετά,εγώ πονουσα στο κεντρο του στηθους για μια δυο μερες.
03-01-2020, 00:56 #28
Δεν ειχα καθολου αισθησεις. Ξυπνησα μετα απο ωρες ενω με μετεφεραν με το φορειο σε μια αλλη αιθουσα και μου ειχαν το οξυγονο ανοιγμενο τερμα. Αλλοι ειχαν μπει μετα απο μενα και ειχαν φυγει ηδη. Εγω ζαλιζομουν παρα πολυ, μου βαλαν και ορο, τελικα εφυγα τελευταιος και ειχα ζαλαδες επι μια εβδομαδα. Επισης για κανα μηνα με επιαναν αραια και που κατι σαν διαλλειψεις που διαρκουσαν μερικα δευτερολεπτα.
Οσο για τον πονο μου εκανε εντυπωση οτι ηταν σε δυο συγκεκριμενα και συμμετρικα ως προς τη θεση τους σημεια. Δεν ηταν πονος που επιανε μια περιοχη. Και ηταν πανω στα κοκαλα, οχι στον οισοφαγο ή το στομαχι. Επισης ποναγα εκει για μηνες νομιζω. Οχι συνεχομενα, αλλα με επιανε κατα καιρους. Μυστηριο!
03-01-2020, 09:54 #29Antonis8GuestΟπως το περιγραφεις είναι όντως περίεργο,δεν ξέρω τι μπορει να έγινε. Οντως πονας μετά τη διαδικασία αλλα όχι μήνες μετα. Αν επαιξε κατι , πολυ ανευθυνο που δεν ενημερωθηκες, σε δημοσιο ομως δυσκολα θα βρεις ακρη. Αλλη φορά να ζητας να παρισταται συνοδός αν γινεται ή κάνε μεθη αν δεν μπορεις χωρίς. Εγώ με ξυλοκαινη μονο τις εκανα, μεχρι και τη μεθη τη φοβαμαι. Δεν κραταει και πολυ η γαστροσκοπηση ευτυχώς.
03-01-2020, 23:35 #30
Ιδιωτικη κλινικη ηταν και τους θεωρω αρκετα λαμογια για να με ενημερωσουν. Ο δε γιατρος δε μου εδωσε καμια φαρμακευτικη αγωγη για τη γαστριτιδα/οισοφαγιτιδα που διαγνωστηκε. Τσεπωσε τα λεφτα απο την ασφαλιστικη και στα 3 του. Η χειροτερη μορφη ιατρικης καλυψης ειναι η ιδιωτικη ασφαλεια. Καλυτερα δημοσιο ή σε ιδιωτη με μετρητα. Η μεθη και η αναισθησια νομιζα οτι ηταν το ιδιο, αλλα εχει διαφορα τελικα. Αλλη φορα θα την κανω χωρις καθολου φαρμακο. Αυτο που προεχει βεβαια ειναι κανω μια κολονοσκοπηση γιατι εχω χρονια προβληματα με πρηξιμο και πονους αλλα οι μαλακες οι γιατροι δε μου γραφουν.