Originally Posted by
Αβ-ω
Διαβασα με μεγαλη προσοχη ολες σας τις απαντησεις.
Εξ αρχης το προβλημα που αναφερω στον τιτλο του θεματος ειναι η διαχειρηση της αδιαφοριας.
Τι νας σας πρωτοεξηγησω τελικα.Δεν επιχειρω να δικαολογηθω,αν το κανω θα φαω κι αλλες φαπες.
Ολη η κοινωνια στηριζεται στο δουναι κ λαβειν κ δεν εννοω μονο τα υλικα.Καποιες φορες κι αυτα παιζουν το ρολο τους.
Ας αρχισω με τα κιλα της κοπελας.Ειπα αισθανομαι ασχημα,φυσικα αισθανομαι ετσι,πρωτον γιατι ποτε δεν θελησε να περπατησουμε εξω απο τα ορια του κλειστου χωρου.Μια κ μοναδικη φορα που πηγαμε στη θαλασσα ειπε στον αντρα της πως αν καποιος μας δει απο πισω ,θα πει πως εγω ειμαι η μανα σου κ η πεθερα η αρραβωνιαστικια σου.
Της ειπα πως καλος ο αυτοσαρκασμος αλλα να μην ξαναπει τετοιες κουβεντες.Το σωμα μεταβαλλεται κ διαμορφωνεται.
Της ειπα στην αρχη οτι θελω το παιδι μου να βλεπει τους γονεις του.Εχω δει να απομονωνονται οικογενειες μετα το γαμο των παιδιων τους κ φοβομουν μη μου τυχει κι εμενα.Τι να φοβηθω απο το κοριτσακι θα μου πειτε.Τρομαξα απο την απαντηση που εδωσε.Κ βεβαια θα ερχομαστε αλλα οχι κ πολυ πολυ που το συνοδευσε με την κινηση του πνιγμου.Δεν ειπα τιποτα.Απλα αυτο,τρομαξα ,ισως γιατι εγω στην ηλικια της δεν θα τολμουσα απο σεβασμο προς τον μεγαλυτερο.
Αναφερατε πως βαζω ορους στην αγαπη κ αυτο ειναι χειριστικο.Αυτο δεν μπορω να το καταλαβω καθοτι παρακατω μου λετε δεν εχουν το δικαιωμα να μου ζητουν σπιτι κ αυτοκινητο.Μα γιατι να μην τοχουν απο τη στιγμη που η αγαπη δεν ειναι χειριστικη κ σε αυτο πονταρουν?Δηλ εχω το δικαιωμα να τους πω ΟΧΙ σε αυτα αλλα ΝΑΙ σε ολα τα αλλα.
Κομματι περιεργο μου φαινεται αυτο.Κ επειδη ακρινως γι αυτο,τους εδειξα κ δειχνω κ ετσι αισθανομαι μεγαλη αγαπη ,γι αυτον ακριβως μου ζητανε τα περισσοτερα.Ουδεις αγνωμονωτερος του ευεργετηθεντος.
Απαντω κ στην ερωτηση αν καθομαστε κοντα.Ναι ,σε αποσταση 10' με το αυτοκινητο.
Και ναι δεν πηγα ποτε απροσκλητη,ουτε θα παω.Τους το ειπα απο την αρχη κ αυτο τους βολεψε.Ναι,ανταμωνουμε μια φορα το μηνα περιπου οταν αυτοι θελουν να ερθουν για μια ωριτσα κ αφου μου εχουν παραγγειλει τα ταψια με τα καλουδια.
Και ναι καθε φορα βλεπω οτι μπηκαν κι αλλα κιλα κ καλα κανει κ χοντραινει,προβλημα της.
Αλλα η μαγνητικη της εδειξε 2 δισκοκηλες,σακχαρο στην αιματολογικη,μπουρδουκλωμ� �νες ορμονες κ εμεινε στο κρεβατι 10 μερες.
Ο γιατρος συνεστησε αμεση απωλεια 30 κιλων κι αυτο μου το ειπε η ιδια.Τη συμβουλεψα πως για το καλο της υγειας της πρεπει να κανει μια προσπαθεια.Ειμαστε διπλα της κ αν επιθυμει οποιου ειδους βοηθεια εδω ειμαστε.Τι αλλο πρεπει να κανω...
Πριν το γαμο,πανω στις ετοιμασιες,επενεβη η μητερα της ,θελοντας να γινει γαμος οπως ηθελε εκεινη.Εμεις δεν καναμε καμια υποδειξη.Ο,τι ηθελαν τα παιδια εκαναν κ οποιους ηθελαν αυτοι καλεσαν.Τους ρωτησαμε ποιους μπορουμε να καλεσουμε κ μαλιστα στεναχωρησαμε κ καποιους,οι οποιοι αν κ δεν καλεστηκαν εστειλαν τα δωρα τους.
Οι γονεις της νομιζαν πως εμεις τους επιβαλλαμε να κανουν ο,τι εκαναν για το γαμο κ μαλιστα μας αποκαλεσαν τυχαρπαστους.
Κοντεψε ο γιος να διαλυσει το γαμο.Ηταν εξω φρενων,προσπαθησαμε να τον ηρεμησουμε χωρις να πουμε χωρισε ή μη χωριζεις.
Ηδη απο παλια του ειχα πει προτου τη γνωρισει πως οταν παντρευομαστε εχουμε κ μια νεα κατασταση με νεους συγγενεις που κι αυτους πρεπει να τους νοιαζομαστε.Αυτος τους διαλεξε,αυτος πηγαινε κ εμενε μαζι τους.Εμεις τους γνωρισαμε 1 βδομαδα πριν τον αρραβωνα κ τους αγκαλιασαμε με αγαπη.
Ισως ολα αυτα σας φαινονται ντεμοντε.Οι μοδες κ οι νομοι αλλαζουν αλλα οι αρχες μενουν.
Δεν υπηρξα η τελεια μανα,ολοι εκπαιδευομαστε ως προς αυτο,δεν υπαρχουν στερεοτυπα.Ειναι ομως λογικο κ καθολου παραλογο να θελουμε να εισπραξουμε κ λιγη αγαπη.Κι αν εχει γινει τοσο δυσευρετη μαζι με την ευγνωμοσυνη κ το ευχαριστω κ παρακαλω ας μη καταδικαζουμε παντα τους γονεις.Εχουν κ τα παιδια το μεριδιο της ευθυνης.Αν εκανα τοσο κακο στο παιδι μου καλα κανει κ μου κλεινει την πορτα.Αν παλι δεν φερθηκα σωστα στη νυφη μου καλα κανει κ σφυριζει αδιαφορα.
Αλλα να μην ερχονται να μου ζητανε κ τα ρεστα κ μαλιστα,δωσε 10000 χιλιαρικα γιατι θελω να παρω καινουριο αυτοκινητο.Η τραπεζα εκλεισε κι ας κατσουν να αναλογιστουν το γιατι.
Ναι ειμαστε νεοι,ας πουμε,ακομη.Πρεπει να ζησουμε με ηρεμια κ χωρις τυψεις.Μονο μια εχω ,οτι εδωσα πολλα κ δεν επρεπε.
Στα γαιδουρια,τα οποια κατ'εμε ειναι αξιολατρευτα ζωακια,αξιζει γαιδουρινη συμπεριφορα.Κι αυτο σκοπευω να κανω μιας κ ο ανθρωπινος κ ευαισθητος τροπος δεν εχει περαση.