Originally Posted by
kostas_poul
Ως πλήρως «ρομαντικός» (ίσως και ονειροπαρμένος και αιθεροβάμων), δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να λέει κάποιος «αγαπώ έναν άνθρωπο με όλη μου τη δύναμη» και παράλληλα «δεν είναι καλό να είμαστε μαζί για κανέναν». Η αγάπη είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί...
Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί θα πρέπει από μια σχέση «να παίρνεις κάτι» για να μένεις, καθώς και πως γίνεται η αγάπη να μετατραπεί σε «φιλία» κλπ.
Αν αγαπώ κάποια με όλη μου τη δύναμη, «ζω» εκεί, ακόμα και αν δεν ζω εκεί. Οτιδήποτε άλλο επιχειρήσω, θα έχει πάντα ένα μικρό κενό. Θα το συνηθίσω, θα «είμαι καλά», αλλά η ψυχή μου θα κοιμάται. Και αν ξυπνήσει.... αλίμονο!
Για τα θέματα που γυρίζουν σε εμάς, είτε ως ενοχές, είτε ως δεύτερες σκέψεις, τα θεωρώ πηγάζοντα από ένστικτα, άρα κατά τεκμήριο μειωμένης αξίας (όχι σημασίας) από τα αισθήματα, που είναι κομμάτια ψυχής.
Κλείνοντας το κουραστικό κατεβατό, πιστεύω ότι η μία και μοναδική αγάπη είναι ανυπέρβλητη. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να την ξεπεράσω, γιατί θα πρέπει να φτιάξω μια ζωή στα ημίμετρα. Επειδή δεν μπορώ (για 1002 λόγους) να την έχω; Επειδή δεν το βλέπει ο άλλος άνθρωπος; Ε, και;
Αν ήταν έτσι, κανένα ποίημα ή τραγούδι ή λογοτέχνημα δεν θα είχε γραφτεί...