Originally Posted by
Sonia
Είσαι 18+ πλέον, έτσι δεν είναι; Άρα πως γίνεται οι ψυχολόγοι να ενημερώνουν τους δικούς σου; Έχεις αυτοκτονικές τάσεις και τώρα που μιλάμε; Διότι δεν διακρίνω κάτι τέτοιο από το αρχικό σου μήνυμα. Σε πόσους ψυχολόγους έχεις πάει και πόσες φορές;
Γνώμη μου είναι να πας σε κάποιον ψυχολόγο να δυναμώσεις λίγο και μετά να κάνεις κινήσεις ανεξαρτησίας. Λες ήθελες να δουλέψεις, δεν σε αφήσανε, ήθελες να πας στο τάδε ΙΕΚ κι ας το πληρώνεις εσύ δεν σε αφήσανε, όμως τώρα αν είσαι 18+ τι πάει να πει δεν σε αφήσανε; Θα τους ζητήσεις την άδεια αν θες να βρεις μία δουλειά ή να κάνεις κάτι αν πλέον μπορείς να βασιστείς στις δικές σου δυνάμεις;
Δεν είσαι κι εσύ έτοιμη να τους πας κόντρα και να βάλεις κάποια όρια και προσωπικά δεν είμαι σίγουρη ότι το να πας να συγκατοικήσεις με γκόμενο 3 μηνών ή γκόμενο γενικότερα είναι λύση. Το να πας εξωτερικό ή αλλού στην Ελλάδα είναι μία λύση όταν ήδη όμως έχεις κάνει προετοιμασία πάνω σε αρκετά πρακτικά ζητήματα και οι πιθανότητες να πέσεις στην ανάγκη να χρειαστείς βοήθεια από τους γονείς είναι μικρές. Γνώμη μου είναι ότι ούτε ψυχολογικά, ούτε πρακτικά είσαι ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Λες έχεις κάποιες μικρές οικονομίες, εγώ θα τις αξιοποιούσα σε ψυχολόγο αυτή τη στιγμή, να χτίσω άμυνες και να σταθώ στα πόδια μου και μετά θα προετοίμαζα πολύ προσεκτικά τα επόμενα βήματά μου. Πολύ βασικό το οικονομικό, να μπορώ να είμαι ανεξάρτητη για να κάνω σχέδια που θα πραγματοποιηθούν και δεν θα μείνουν στα χαρτιά.