Και με τα ούρα δεν αποβάλλονται ηλεκτρολύτες;
Printable View
Εγώ είμαι βέβαιος ότι αυτό με την πολυουρια σχετίζεται με την ορθοστατική. Την τελευταία ώρα έχω πάει τέσσερις φορές για κατούρημα! Ήπια το πρωί ένα ποτήρι χυμό, το βράδυ ένα τσάι, και 1,5 λίτρα νερό στο ενδιάμεσο, δεν πίνω τόσα υγρά που να το δικαιολογεί αυτό.
Αν αφυδατωνεσαι θα μειωνεται ο ογκος του αιματος.
Δεν το παθαίνω πάντα. Μερικές φορές το παθαίνω μερικές όχι. Υπάρχουν μερες που ανεβαίνω άνετα. Εχω να γυμναστώ χρόνια φιλε και αυτούς τους μήνες που ήμουν μεσα κλεισμένος το μονο που έκανα ήταν να αράζω στο σαλόνι να βλέπω ταινίες σειρές και να τρωω και άντε καμια βολτα με τον σκύλο. Βοηθούσε και ο καιρός στο να μείνεις μεσα όποτε μουχλιασα για τα καλα! Άγχος δεν εχω φιλε δεν με αγχώνει κατι ούτε κατι παει στραβά αν εξαιρέσεις αυτο με τον ιο αλλα δεν με αγχώνει ο ίδιος ο ιος αλλα το τι θα γινει μετα. Πχ εγω δεν δουλεύω τωρα γιατι ειμαι μουσικός και η δουλεια μας ειναι η τελευταία που θα ανοίξει και αν ανοίξει. Άντε μπορεις να πεις οτι με ανυσιχει λιγο αυτο αλλα τιποτα παραπάνω. Τωρα άγχος μπορεί να εχω εκείνη την στιγμή που θα βγω να περπατήσω η να ανέβω σκαλες γιατι φοβάμαι για την καρδιά μου, τοτε ίσως να εχω αλλα δεν το καταλαβαίνω. Πριν την καραντίνα επειδή ήμουν όλο πάνω κάτω με τις υποχρεώσεις δουλειές κτλ δεν τα είχα αυτα. Η αλήθεια ειναι οτι είχα πολλούς μήνες να πάθω κατι τέτοιο! Τωρα που εχει ανοίξει ο καιρός κοιτάω να βγαίνω για περπάτημα με τον σκύλο έστω για μιση ωρα και στο σπιτι καμια δουλεια να περνάει η ωρα γιατι αλλιώς δεν παλευεται! Ειναι δύσκολο όταν εχεις μάθει να ζεις αλλιώς ξαφνικά να κλειδώνεται σπιτι. Η διατροφή μου ειναι νορμαλ τρωω φαγητό στο σπιτι οτι μαγειρεύουμε. Κανουμε και καμια πίτσα που και που ψήνουμε κανένα ψαράκι στα κάρβουνα κανένα κρέας αλλα όχι συνέχεια. Η διατροφή μου δλδ ειναι κανονική οτι θα φας στο σπιτι! Απο κει και περα δεν ξερω. Εγω εχω βάλει στο μυαλό μου οτι εχω βουλωμένες αρτηρίες για να παθαίνω ετσι αλλα απο την αλλη δεν ειναι και τοσο εύκολο Ειδικα σε αυτή την ηλικία. Θα μου πεις εδω έπαθε έμφραγμα ο κασιγιας στα 37 του που ήταν ένας απο τους πιο γνωστούς τερματοφύλακες πρωταθλητής πόσες φορές! Τελος παντων τι να πεις..
Καλησπέρα επειδή το παθαίνω και εγώ μερικές φορές δεν μπορείς να πάθεις κάτι (εκτός και αν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση φυσικά)Αλλά καλό είναι να ξεκινήσεις με κάτι απλό όπως το περπάτημα θα σε βοηθήσει αρκετά και δεν θα το σκέφτεσαι συνεχώς.Η αν δεν σου αρέσει η γυμναστική μπορείς να δημιουργείς διάφορες κατασκευές για να χαλαρώνεις εγώ ξεκίνησα από εδώ σιγα σιγα και έχει γίνει η αγαπημένη μου ασχολία. Μια σωστή σωματική άσκηση είναι το καλύτερο γιατροσόφι τις περισσότερες φορές.
Το άγχος δεν είναι απαραιτητα "σκέφτομαι και αγχωνομαι", όταν έχεις μια αγχωδη διαταραχή το άγχος είναι παρον στον εγκέφαλο σου συνεχεια χωρίς να το καταλαβαινεις.
Δεν γνωριζω τι είχε ο Κασιγιας αλλά ίσως να ήταν θέμα ντοπας; Δεν ξέρω.
Για μένα τα βήματα που πρεπει να κάνεις στα έχω ξαναπει 1.ψυχίατρο 2.χολτερ.
[Τώρα αγχωθηκα γιατί ενιωσα ζάλη. Ελπιζω να μην παθω καμία κρίση πανικου παλι. Νιώθω την καρδιά μου να χτυπαει δυνατά. Εχω φάει. Δεν κοιμηθηκα πολυ καλά χθες. Φοβαμαι που πήρα και ζαναξ και την αντιβιωση.
Ούτε για ψυχίατρο ειμαι ούτε για χολτερ επειδή με πιάνει ταχυπαλμία και ζαλάδα όταν ανεβαίνω 64 σκαλιά φορτωμένος με πραγματα. Ο ίδιος ο γιατρος το ειπε. Αυτα που πάθαινα κάποτε στα καλα καθούμενα δεν τα παθαίνω. Το μονο κακό ειναι οτι κουράζομαι εύκολα. Εχω γινει μπουχεσας τοσο καιρο μεσα στο σπιτι. Απλά μπορεί τοσο γρήγορα ο οργανισμός να γινει ετσι; Ο κασιγιας δεν ξερω ίσως απο ντόπα αλλα το έπαθε μετα απο πρωινή προπόνηση το έμφραγμα και εκανε αγγειοπλαστική και ειναι εντάξει. Συνιθως οι ποδοσφαιριστές που πεθαίνουν απο καρδιά η έχουν θέμα και δεν το ξέρουν η απο τις ντόπες που παίρνουν. Και να φανταστείς κανουν συνέχεια εξετάσεις Ειδικα στις μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ!
Ενας παθολογος ή ένας καρδιολογος δεν εχει καμία δουλειά να κρίνει αν είσαι ή όχι για ψυχίατρο. Το χολτερ θα ήταν καλό να το βάλεις γιατί αναφερεις κατά καιρούς ταχυπαλμιες. Αν όντως υπαρχουν και θεωρεις οτι δεν ειναι άγχος,βάλτο. Και μένα ο γιατρός μου έλεγε δεν πανε 160 οι παλμοι σου,αποκλειται,μεχρι που το είδε στο χολτερ. Επισης το χολτερ θα δείξει αν όντως είναι ταχυπαλμιες αυτο που παθαινεις. Δεν ειναι ακριβό,θεωρώ ότι επρεπε να το έχεις κανει εδώ και καιρό γιατί θα σε καθυσηχαζε και θα σου έδινε πολλες απαντησεις είτε συμβαινει κάτι είτε όχι. Απο το να ξανακανεις τριπλεξ,βαλε χολτερ την επομενη που θα πας σε καρδιολογο για τσεκ απ.
Απο κει και περα, στο λεω φιλικα, απλα παρατηρω οτι έχεις μια διαρκή άρνηση να πας σε ειδικό απο περυσι. Το αν νιώθεις καλύτερα περιστασιακά ,δεν σημαίνει ότι θεραπευεσαι, έτσι λειτουργούν οι αγχωδεις διαταραχές,μπορει να έχεις υφέσεις και διεσεις. Δεν σημαίνει ότι το να πας σε ψυχίατρο σε κανει τρελό, πρεπει απλως να αποδεχτεις το πρόβλημα σου. Και αυτό δεν σημαίνει ότι τα φανταζεσαι όλα αυτά, κι εγώ έχω ιδεοψυχαναγκασμο αλλά έχω παραλληλα και σωματικά θέματα. Είμαι θερμός υποστηρικτης της απόψης ότι τα σωματομορφα συμπτωματα ειναι πολυ περιορισμενα στην πραγματικότητα. Κάτι μπορει να υποβοσκει,το θέμα είναι να μαθεις τι και να το διαχειριζεσαι. Γιατί οκ, μπορει να μην παθαινεις κρίσεις ή εντονο άγχος,αλλά είναι ψυχοφθορο να ζεις στο φόβο ,μην νευριασεις γιατί θα παθεις εγκεφαλικό, μην ανεβεις τις σκάλες γιατί θα παθεις ισχαιμια κλπ. Κι εγω τα περναω. Δεν έχω δει όμως να έχεις εκλογικευσει τιποτα τόσο καιρό. Πχ αυτό που λες για τον υπνο ότι γυρνας πλευρο και έχεις ταχυπαλμια. Αποκλειεται να έχεις πάνω απο 100 σφυξεις όταν αλλαζεις πλευρο. Αν όντως θεωρεις οτι συμβαίνει,βαλε το χολτερ ή μέτρα τους παλμους σου με το χέρι να δεις ότι η καρδιά σου απλως αυξάνει φυσιολογικά παλμους.
Στα λέω αυτά γιατί εγώ απο τοτε που αναγνωρίστηκαν καποια θέματα μου ,πχ θέμα με το στομάχι,ορθοστατικη, έχω μάθει να διαχωριζω το άγχος και αυτο με γλυτωνει αρκετές φορες απο κρίσεις πανικου. Οχι πως σταμάτησαν εντελώς,άλλες είμαι σε θεση να καταλαβω οτι οκ, μετα απο άσκηση,πχ οταν ταιζω τα γατια,μπορει να νιώθω ότι παω να λιποθυμησω και αυτό συμβαίνει λόγω της ορθοστατικης και της χαμηλής πίεσης. Πριν διαγνωστω με ορθοστατικη,κατεληγα στα επειγοντα ή να κάλω γιατρούς στο σπιτι.
Εγώ νιώθω έτσι μετά απο άσκηση/προσπαθεια λόγω της ορθοστατικης και πολλες φορες το άγχος το επιδεινωνει. Εσύ τι θεωρεις οτι υπαρχει πίσω απο τα συμπτώματα σου; Ασχετα που,οπως λες, δεν τα έχεις στην ίδια συχνότητα με πριν. Που οφείλονται; Είναι άγχος ανάλογα με τη φάση; Είναι αγχωδη διαταραχή; Είναι οπως φοβάσαι βουλωμενες αρτηρίες; Τι λογικά επιχειρηματα μπορεις να δώσει για κάθε ένα απο αυτά τα ενδεχόμενα; Η ισχαιμια δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει,είναι κατι που έχεις συνήθως συνεχεια. Για αυτο και σου προτεινα να μπεις έστω σε ένα πρόγραμμα οικιακής άσκησης για να κρίνεις αν η κούραση και η ζάλη ειναι ένα φαινόμενο διαρκές ή αν συμβαίνει μονο περιστασιακά υπο συνθήκες υπερβολικης κουρασης.
Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, εννοείται κάνουν πολλους ελέγχους αλλά κανουν φανταζομαι τα κλασικά,αυτό που είχε λογικά θα χρειάζονταν μαγνητική για να το δουν, αν ήταν κληρονομικό. Δεν ξέρω το ιστορικό του, μπορεί να ήταν κληρονομικό,μπορει να ήταν και άλλοι παραγοντες. Κάποιοι ξερουν και για θέματα υγείας και οι ομάδες δεν τα βγαζουν προς τα έξω για να μην τους απαγορευτει να παιζουν. Αλλά σε σχετικά μικρές ηλικίες είναι είτε κληρονομικό είτε ναρκωτικά ,ντοπα κλπ. Το περίεργο είναι που δεν είχε εμφανίσει συμπτωματα ισχαιμιας πιο πριν , δηλαδή να ποναει και να μην έχει δυνάμεις κατά την προπονηση, αλλά ίσως να μην έδωσε σημασία ή να εμφανίστηκε πολυ ξαφνικά ολο αυτό.
Εχει καιρο που δεν είχα τιποτα απολύτως φιλε. Μολις ξεκίνησε η καραντίνα σου ειπα μουχλιασα στο σπιτι δεν έκανα τιποτα εξω έβρεχε είχε κρυο και ούτε το σκυλι δεν έβγαζα καλα καλα. Τωρα αυτο με τα σκαλιά η την ανηφόρα το παθαίνω στο άκυρο και πολλές φορές δεν το παθαίνω καν. Κρίσεις κτλ δεν παθαίνω εχω πολυ καιρο και γενικά άγχος με κατι δεν εχω παρά μονο για αυτο που σου ειπα με τη δουλεια δλδ αν θα δουλέψουμε μετα. Ο καρδιολόγος ο ίδιος μου ειπε οτι δεν χρειάζομαι χολτερ ειμαι φουλ αγύμναστος μου ειπε γιατι έκανα τεστ κοποσεως και το σταμάτησα στο 94% και αυτο που όταν σηκώνομαι εχω ταχυπαλμία το εχω και εγω αλλα όχι πάντα. Επίσης αυτο δεν ειναι κατι μου ειπε ο γιατρος απλά εχω και χαμηλή πίεση και γενικά αυτο το πράγμα εγινε χειρότερο κατα την καραντίνα. Τωρα για την ψυχίατρο που μου λες εχω φιλο ψυχολόγο έχουμε μιλησει πολλές φορές παλιότερα απο το τηλεφωνο η με κάμερα γιατι ζει Αμερική ο άνθρωπος αλλα τωρα εδω και μερικούς μήνες ειναι εδω όποτε μιλήσαμε και μου ειπε πως δεν χρειάζομαι ψυχίατρο ούτε χάπια κτλ. Ο φόβος μου εμένα δημιουργήθηκε απο παλιά που έχασα ενα φιλαράκι μου σε πολυ μικρή ηλικία απο καρδιά και απο τοτε φοβάμαι για την καρδιά μου και εγω. Το μονο που με φοβίζει ειναι η καρδιά και τιποτα αλλο. Τωρα για τα νεύρα οτι θα πάθω εγκεφαλικό δεν ειναι πάντα αλλα όταν νευριάσω παρά πολυ και δεν μπορώ να ξεσπάσω τοτε νιώθω οτι θα εκραγώ και θα πάθω εγκεφαλικό όντως και νομιζω πως αυτο συμβαίνει σε πολλούς. Εχω έναν φιλο ακομη που ερχόταν σε μαγαζι που έπαιζα ο οποίος ειναι γιατρος και μου εξηγεί μερικά πραγματα. Ειναι η αγυμνασια ειναι η διάθεση ειναι πολλα που επειρεαζουν απλά εμένα με τρομάζει η ολη φάση με την καρδιά και κακώς που εχω διαβάσει συμπτώματα κτλ αλλα μια φορα εγινε το λαθος κ απο τοτε τα θυμάμαι! Τωρα σε οτι αφορά την κληρονομικότητα ο παππούς μου εχει κανει μπαιπας και ο πατέρας μου μπαλονακι αλλα κανεις τους δεν έπαθε έμφραγμα απλά πήγαν στον γιατρο και τους το βρήκε. Κάπνιζαν ήταν υπέρβαροι πίνανε και λιγο και λιγο η κληρονομικότητα τους έφερε σε αυτο το σημείο. Όπως και η προγιαγια μου πέθανε απο καρδιά πολυ νέα αλλα τοτε δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Ολα αυτα λοιπόν με αγχώνουν αλλα δεν ειμαι σε φάση για ψυχίατρο. Ξερω που ειμαι και τι κανω και γενικά το τι με ενοχλεί το ξερω πολυ καλα. Το μονο που υποβόσκει ειναι αυτο που σου ειπα με τον φιλο μου και τα κακά νέα που ακούμε κατα καιρούς με νέους που πέθαναν απο καρδιά κτλ! Τιποτα αλλο και ολα τα αλλα ειναι καλα. Τωρα σε οτι αφορά τον κασιγιας διάβασα οτι απλά μετα την πρωινή προπόνηση ένιωσε έντονο πόνο και αμέσως τον πήγαν νοσοκομείο και εκει βρήκαν οτι έπαθε έμφραγμα. Εγω πιστεύω απο τις ντόπες κτλ. Γυμνασμένος άνθρωπος πρωταθλητής και ένας απο τους καλύτερους τερματοφύλακες δεν παθαίνει ετσι εύκολα έμφραγμα. Όπως και άλλοι που πεθαίνουν μεσα στα γήπεδα την ωρα που παίζουν. Παίρνουν διαφορα αυτοι για καλύτερη απόδοση!
Οι τερματοφυλακες παιρνουν διεγερτικα για να οξυνουν τα αντανακλαστικα τους καθως και εφεδρινες για να χανουν βαρος.
Δεν υπάρχει "δεν χρειάζεσαι χολτερ", αν αναφέρεις ταχυπαλμια που συμβαίνει σε άσχετες στιγμές,χρήζει διερεύνησης,τώρα αν ο γιατρός σου ήθελε να σε καθησυχάσει,είναι άλλο θέμα.
Από κει και πέρα, στα ίδια ότι και να σου πούμε. Δεν εννοείς να καταλάβεις τα βασικά: αγζωδη διαταραχή, που κατά 99% έχεις, χωρις φυσικά να θέλω να προβώ σε διάγνωση, απλώς βασισμένος στα
ποστ σου, δεν ειναι "νιώθω άγχος για τα οικονομικά μου" είναι πρόβλημα εγκεφαλικό και το έχεις συνέχεια, είναι τρόπος σκέψης. Το αν θα κάνεις ένα μήνα,ή δύο, ή ακόμα και επτά χρόνια όπως εγώ, να έχεις ενεργά συμπτώματα,δεν σημαίνει ότι δεν είσαι άρρωστος. Και σαφώς ένας ψυχολόγος δεν είναι γιατρός για να κρίνει αν χρειάζεσαι ή όχι ψυχίατρο και ειδικά δε αν είναι και φίλος σου. Δεν έχει καμία λογική να σου πει ότι δεν χρειάζεσαι ψυχίατρο, ο οποιοσδήποτε διαβάσει τα ποστ σου θα σου πει ότι χρειάζεσαι άμεσα ψυχίατρο. Δεν φαίνεται να έχεις επαφή με την πραγματικότητα,έχεις φτιάξει ορισμένα κουτάκια "είμαι αγυμναστος" "δεν το παθαίνω συνέχεια, δεν έχω άγχος" και βολευεσαι με αυτά για να καθησυχάζεις τον εαυτό σου. Δεν έχω να πω κάτι άλλο,προφανώς δεν θες να βοηθηθεις.
Γενικά ο πρωταθλητισμός δεν είναι καθόλου υγιές μονοπάτι.
Εξαρτάται βέβαια και από κληρονομικότητα. Βλέπω κάποιες φορές τον Σβαρτσενέγκερ πχ, που έχει φτάσει 70+ και είναι σε καλή φυσική κατάσταση και υγεία ενώ ήταν φουλαρισμενος στην ντοπα για χρόνια. Κάποιοι στέκονται τυχεροί.
Νταξει φιλε εγινε ξερεις εσυ και δεν ξερεις ο αλλος που ειναι γιατρος στην Αμερική και έχουμε κανει αμέτρητες συζητήσεις συνεδρίες όπως θες πες το. Σου ειπα απο που πηγάζει αυτο και μεχρι εκει. Ναι άγχος υπάρχει σε φυσιολογικά πλαίσια τωρα απο κει και περα εσυ εχεις κολλήσει σε αυτα Που θες να μου πεις. Δε λεω οτι το κανεις για κακό αλλα επιμένεις. Δεν ειμαι σε άρνηση ούτε στον κοσμο μου ξερω πολυ καλα που ειμαι και τι παθαίνω. Πέρσι τέτοια εποχή ήμουν 1.000 φορές χειρότερα και σιγα σιγα γινόμουν καλύτερα με κακές μερες βέβαια αλλα μεχρι εκει. Όλος ο κόσμος ειναι τωρα ετσι εκτός απο εκείνους που ειναι βολεμένοι και ξέρουν οτι αυριο μεθαύριο θα έχουν λεφτά και θα μπορούν να συντηρηθούν. Εδω λεμε δεν ξέρουμε ποτε και αν δουλέψουμε ξανά εμείς και αυτο μας αγχώνει αλλα μεχρι εκει. Όταν ανεβαίνω σκαλες και ειμαι ετσι με πιάνουν αυτα ειναη επειδή μου εχει μπει στο μυαλό αυτο με τη καρδιά που πέθανε ο φίλος μου και ολα αυτα που πηγα και έψαξα μετα. Απο κει και περα δεν εχω να πω κατι αλλο πάνω σε αυτο. Τωρα για το χολτερ ο καρδιολόγος δεν εχει λόγο ούτε να πει ψέματα ούτε να με καθυσηχασει γιατι πέρσι που πηγα ήμουν πολυ κομπλε απλά του ειπα τα συμπτώματα και οτι πηγα νοσοκομείο μια φορα επειδή με έπιασε. Ούτε του ειπα φρικάρω ούτε οτι πεθαίνω. Με εξέτασε όπως θα εξέταζε τον καθένα και επίσης δεν εχει λόγο να μου πει ψέματα. Και η νονά μου γιατρος ειναι και με εχει στείλει σε πολυ καλούς γιατρούς. Ο καρδιολόγος μου ειπε οτι ολα ειναι καλα συγκεκριμένα εχω 1 χιλιοστό πιο παχύ κατι γύρω απο την καρδιά και μια βαλβίδα στο εσωτερικό της εχει μια μινιμαλ αναπερξεια που ειναι σχεδόν τιποτα όποτε δεν ανυσιχει. Στο τεστ κοποσεως με έβαλε έτρεξα μετρούσε πίεση κανονικά κτλ αλλα στο 94% του ειπα να το σταματήσει. Εχω να τρέξω η να παίξω μπάλα γενικά να αθληθω πάνω απο 2 χρόνια. Λογικό δεν ειναι να τρώει φρικες η καρδιά και το σώμα; Ποσο μαλλον μετα απο 2 μήνες τελείως καθισιό στο σπιτι και ολη την ωρα στη μασα! Το οτι φρικάρω όταν τα παθαίνω αυτα ειναι επειδή εχω φόβο με την καρδιά. Τωρα αν αυτο το λένε αγχώδη διαταραχή η τρέλα τοτε ειμαι τρελός η εχω αγχώδη διαταραχη! Το κακό ειναι οτι το έψαξα στο παρελθόν πολυ και όταν μάθαινα νέος πέθανε απο καρδιά η πχ μουσικός πέθανε απο καρδιά αμέσως νε άγχωνε γιατι ειμαι κ εγω μουσικός και οτι οι μουσικοί πεθαίνουν νέοι λόγω δουλειάς κτλ. Ολα αυτα ειναι στο μυαλό μου και κάποιες φορές όχι πάντα με φέρνουν σε αυτο το σημείο. Πες το όπως θες εσυ εγω ξερω τον εαυτό μου. Όσο εχω να ανεβαίνω 64 σκαλιά με ψώνια στα χέρια κάποιες φορές θα τρωω φρίκη όπως και να χει. Μεχρι να γίνω τελείως φιτ που αυτο δεν παιζει να γινει στο άμεσο μέλλον!