Originally Posted by
Sonia
Το θεωρώ λιγάκι άσχημο όταν κάποιος λέει κάτι που δεν θες να ακούσεις εκείνη την ώρα να λέμε ένα "Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν το καταλαβαίνει" ή να πάμε να ακυρώσουμε την όποια συμβουλή του. Δηλαδή κάποιος που είχε κι αυτός θέματα και τα έχει ξεπεράσει, πάει να πει ότι είχε μικρότερα ή ότι έχει κακή πρόθεση που λέει κάτι; Αν ακούς μόνο αυτά που θες να ακούσεις από άτομα που είναι μέσα στην ίδια κατάσταση και έχουν μείνει στάσιμα, απλά δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Πάντως αν κοιτάξεις κατα καιρούς, έχω γράψει ότι είχα παρόμοια θέματα παλιότερα. Δεν τραγουδάω έξω από το χορό. Το να μπαίνουμε σε σύγκριση ποιος την έχει πιο μεγάλη (την αρρυθμία ή την αγχώδη διαταραχή) δεν έχει κάποιο νόημα.
Φυσικά και δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα πας διακοπές σε 5στερο στις Μαλδίβες, σε κάποιο σπίτι στο χωριό ή κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου. Αλλά όταν έχεις πολύ σημαντικό θέμα υγείας και περνάς αυτά που περιγράφεις, η υγεία μπαίνει πάνω από τα υπόλοιπα. Δηλαδή δεν θα ξοδέψεις ούτε σε μεταφορικά, ούτε σε φαγητό/supermarket ούτε τίποτα όσο πας διακοπές εκεί; Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη απόφαση όταν και η οικογένεια έχει μία ανάγκη να ξεφύγει, αλλά κάπου θέτουμε προτεραιότητες και η προτεραιότητα είναι να κάνεις μία αρχή με κάποιον ειδικό από το να ταλαιπωριέσαι έτσι. Με το δεν θες αυτό εννοώ. Η "τεμπελιά" του ανθρώπου είναι ότι αρνείται να κάνει αλλαγές και να ακολουθήσει έναν επίπονο δρόμο με επιλογές πιθανόν προσωρινά δύσκολες, που μακροχρόνια όμως θα του βγουν σε καλό. "Προτιμά" να μένει στάσιμος σε μία γνώριμη κατάσταση κι ας είναι σκατά.
Από τη μία σκέφτομαι συχνά πως ότι και να λέμε εδώ, ίσως είναι άσκοπο και δεν βοηθάει πουθενά. Πρέπει ο ίδιος που θέτει ένα τέτοιο πρόβλημα να έχει ωριμάσει μέσα του η ιδέα να κάνει κάτι. Αν δεν είναι έτοιμος, τσάμπα κόπος. Από την άλλη σκέφτομαι πως μπορεί να είναι σχεδόν έτοιμος και μία κουβέντα εδώ να του δώσει μία ώθηση προς την θετική πλευρά. Δεν ξέρω...
Αυτά από εμένα.