Originally Posted by
jenny_t
Καλησπέρα! Αν και παρακολουθώ εδώ και καιρό το forum σήμερα μου δόθηκε το έναυσμα να κάνω εγγραφή και να συνδράμω με την εμπειρία μου... Έχω διαγνωστεί εδώ και 1,5 χρόνο με μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και έκτοτε λαμβάνω αγωγή. Είμαι παντρεμένη εδώ και 12 χρόνια, έχω δύο μικρά παιδιά, δουλεύω αδιάκοπα τα τελευταία 7 χρόνια...
Όταν γύρισα και είπα στην κολλητή μου πριν από 1,5 χρόνο ότι δεν είμαι καλά και πρέπει να με βοηθήσει έπεσε από τα σύννεφα...το ίδιο συνέβη και με τον άντρα μου όταν του είπα ότι θα πάω σε ψυχίατρο...
Σηκωνομουν το πρωί ετοίμαζα και πήγαινα τα παιδιά στο σχολείο και μετά επί μισή ώρα έκλαιγα στο αυτοκίνητο γιατί απλά δεν άντεχα να ζω...στην συνέχεια καθάριζα το πρόσωπο μου, βαφομουν, έβαζα και το κόκκινο κραγιόν μου και πήγαινα με ένα μεγάλο χαμόγελο στην δουλειά καλαμπουρι, χαβαλες, κουτσομπολιό...και μιλάμε για δύσκολη δουλειά με μεγάλη ευθύνη κι όμως παρόλα αυτά τα πήγαινα πάρα πολύ καλά...
Αυτό έβλεπαν όλοι, όμως εγώ ήθελα να πεθάνω... για την ακρίβεια ήμουν πεθαμένη μέσα μου αλλά κανένας δεν είχε καταλάβει τίποτα ακόμα κι όταν είχα 2 εβδομάδες αλουστη...
Ακόμη και τώρα όποιος το μαθαίνει πέφτει από τα σύννεφα... έχω βαρεθεί να ακούω το γνωστό "δεν σου φαίνεται"... Με συγχωρείτε, την επόμενη φορά θα φροντίσω να βάλω ταμπέλα...
Αυτά...
Επίσης καλό θα ήταν εμείς ειδικά που ξέρουμε από ψυχικές ασθένειες να σταματήσουμε να βγάζουμε επιφανειακά συμπεράσματα του τύπου "α αυτή μιλάει πολύ άρα είναι μια χαρά"... Θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα...