-
Ναι... όπως τα λες είναι..
Με τον πρώην όντως, αν θελήσουμε θα μπορέσουμε να μείνουμε μαζί αλλά δυστυχώς θα αργήσουμε να κάνουμε κάτι πιο σοβαρό λόγω δικών του ανεκπλήρωτων υποχρεώσεων... ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που κουράστηκα..
Τώρα όσον αφορά την επικοινωνία μεταξύ μας.. και αυτό του το έχω πει πρόσφατα..
Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να βελτιωθεί.. δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα ήθελα να του πω και ντρέπομαι... απλά συμβαίνει μερικές φορές...
-
τοτε kit για ποιο λογο διατηρουσες την σχεση αυτη με τον πρωην?
τί σε κρατουσε?
-
Θα ήθελες λοιπόν να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, αλλά βλέπεις ότι αργεί, προστέθηκαν και δυσκολίες (η απόσταση), ο τρόπος που επικοινωνείτε και ο τρόπος που εσύ λειτουργείς μαζί του είναι μάλλον δύσκολο να αλλάξει και πλέον δεν σε ικανοποιεί απόλυτα, κουράστηκες, επιθυμούσες να βγεις από όλο αυτό και γνώρισες τον καινούργιο, οπότε τώρα υπάρχει και κάτι ακόμα που δεν μοιράζεστε....
Είναι όμως η ασφάλεια, η συνήθεια, το γνωστό, όσα έχετε μοιραστεί, έχετε αρκετά κοινά. Όμως, για εμένα, η αμφιβολία, το αίσθημα του ανικανοποίητου, η κούραση, και όσα μεσολάβησαν, θα ήταν αρκετά για να πω ότι είναι καιρός να το αφήσουμε πίσω και να πάμε παρακάτω. Ανεξάρτητα από τον \'καινούργιο\', που ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα, ή το καμπανάκι που χτυπούσε καιρό αλλά ξαφνικά άκουσα.
-
@Sofia
Η αγάπη... η συνήθεια... οι στόχοι...
-
Παρατηρώ στον εαυτό μου ότι όταν με πιέζει να είμαστε πάλι μαζί εγώ του λέω πως δεν θέλω.. και το νιώθω... αλλά όταν με αφήνει και δεν λέει τίποτα και συμφωνεί ότι ορθώς πρέπει να χωρίσουμε, τότε με ενοχλεί.
Είναι απλά ο εγωισμός μου ή ο φόβος ότι τον έχασα?
Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ. Αναξέρτητα από το πως θα εξεληχθεί η καινούρια μου γνωριμία, σκέφτομαι ότι από την στιγμή που συνέβη μία φορά, μπορεί και να ξανασυμβεί αργότερα στο μέλλον αν αποφασίσω να μείνω μαζί με τον πρώην.
Μου είπε ότι δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή του χωρίς εμένα. Και εγώ το ίδιο σκέφτομαι.
Αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω τα συναισθήματα μου. Και είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα..
Αγάπη για τον έναν και έρωτας για τον άλλο...
Μήπως χρειάζομαι την γνώμη κάποιου ειδικού που θα με βοηθήσει να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μέσα μου?
-
Ναι, νομίζω ότι θα ήταν καλό αν ζητήσεις βοήθεια για να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα, εφόσον μόνη σου δεν βγάζεις άκρη.
-
Συγγνώμη για την άκομψη παρέμβαση μου, αλλά θεωρώ εντελώς άτοπο να φτάσουμε να ζητάμε τη γνώμη ειδικού για να μας βοηθήσει να διαλέξουμε ανάμεσα στις πιθανές ερωτικές επιλογές μας...
Η kitkat αν κατάλαβα καλά από τα πόστ της, θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο , αν κάνω λάθος ας με διορθώσει....
Είναι θέμα δικής της απόφασης, προφανώς πρέπει να διαλέξει με βάση το ένστικτο της κι όχι με κριτήρια λογικής, εφόσον πρόκειται για την πλήρωση του συναισθηματικού της κόσμου....
Ο ειδικός που κολάει ?
-
Ενδεχομένως στο να την βοηθήσει να δει αυτά που λες!... :)
-
..Τότε ο ειδικός στη προκείμενη περίπτωση θα μπορούσε και να \'ναι καφετζού ή χαρτορίχτρα ? Γιατί ειδικός με επιστημονική κατάρτιση, νομίζω πως θα ήταν σόλοικο να καταγίνεται με τις αισθηματικές επιλογές των ανθρώπων και δεν απαξιώνω βέβαια την kitkat και τους προβληματισμούς της...
Απλά πιστεύω πως αναγκαστικά θα πρέπει να αφουγκραστεί το ένστικτο της και μόνον αυτό...
:)
-
sabb,
Πιστεύω πώς ο ειδικος δεν ειναι ουτε για να υποδειξει, ουτε για να επιλεξει αυτος αντι για τον ανθρωπο που απευθυνεται σ αυτον για να τον βοηθησει.
Τον βοηθα ομως στο να ξεμπλοκαρει, να βρει με πιο καθαρο μυαλο κ καρδια τί θελει κ τί τελικα του ταιριαζει περισσοτερο. Αν δεν καταλαβω ας πουμε ποια ειμαι (οσο γινεται περισσοτερο) πώς θα αφεθω να αισθανθω τί τελικα μου ταιριαζει κ με κανει να αισθανομαι οσο περισσοτερο πληρης γινεται?
Οι αισθηματικες επιλογες για μενα ειναι επιλογες - σταθμοι. Καθοριστικες για την ζωη μου.
Αυτα όλα υποθετω δεν μπορεις να τα δουλεψεις με μια χαρτοριχτρα:)
-
Επιμένω πως δεν καταλαβαίνω.. Θα πρέπει κάθε άνθρωπος που αντιμετωπίζει κάποιο δίλημμα στη ζωή του να συμβουλεύεται ειδικό ? Θα δημιουργήσουμε γκρουπ therapy για όσους προβληματίζονται ποιον να επιλέξουν για ερωτικό σύντροφο τους ?
Μ\' αυτή τη λογική , όσοι δεν γνωρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο , νοσούν ψυχικά κι έχουν ανάγκη έξωθεν βοηθείας για να τον ανακαλύψουν και να αναπτύξουν έτσι την επιλεκτική τους κρίση ? Μα εδώ μιλάμε για ένα προβληματισμό που αφορά καθαρά συναισθήματα κι όχι γνωσιακή συμπεριφορά.
Σύμφωνοι. Οι αισθηματικές επιλογές είναι επιλογές σταθμοί στη ζωή των ανθρώπων. Δεν θα φτάσουμε όμως στο σημείο μ\' αυτές τις πρακτικές , να καταργούμε και την κριτική μας ικανότητα βάσει των ενστίκτων μας για να αναδείξουμε εκείνη που θα μας καθορίσει κάποιος επιστημονικός σύμβουλος.
Άλλο η αυτογνωσία που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αυτοβελτίωσης έτσι κι αλλιώς , κι άλλο η δυνατότητα του επιλέγειν με κριτήρια που απορρέουν απ\' το θυμικό...
Να το θέσω αλλιώς : Το θεωρώ υπερβολή για ψύλου πήδημα, να ξαπλώνουμε στο ψυχοθεραπευτικό ανάκλιντρο. Η kitkat, έχει δύο επιλογές και πρέπει να καταλήξει σε μία.
Κι εγώ ρωτάω : Ποιον πρέπει ν\' ακούσει ?Την καρδιά της ή τον ψυχολόγο ? Η καρδιά της γνωρίζει και τους δύο υποψήφιους συντρόφους της κι ο ψυχολόγος κατά πάσα πιθανότητα θα γνωρίζει λιγότερα απ\' όσα εμείς σ\' αυτό το φόρουμ....
-
καλημέρα...διαβάζοντας το θέμα, μου θύμησε ένα δικό μου προ ημερών,βάζοντας το θέμα μου λοιπόν εδω πήρα διάφορες γνώμες και αυτό με βοήθησε να ξεμπλοκάρω και να δω πιο καθαρά, να \"συνέλθω\"....ειδικός δεν νομίζω πως χρειάζεται, λίγο υπερβολικό μου ακούγεται και θα συμφωνήσω με τα γραφόμενα του sabb....
γνώμη μου είναι να μην κολλάς σε σχέσεις που έχουν έλθει και παρέλθει...αν δεν υπάρχει αυτό το κάτι με τον πρώην τότε φεύγεις και αν δεν υπάρχει αυτό που θέλεις και με τον καινούργιο τότε πάλι φεύγεις, μην κάνεις εκπτώσεις στα θέλω και τις ανάγκες σου...γιατί αν δεν φύγεις τώρα θα φύγεις κάποια στιγμή στο μέλλον και πιθανότατα να είναι χειρότερο...όσον αφορά τον καινούργιο, μην προβληματίζεσαι τόσο πολύ...αν σε τραβάει, αν νοιώθεις όμορφα και αν περνάς καλά, απλά ζήστο...αν πιστεύεις ότι δεν σου ταιριάζει, ξεκόλλα...μην αρκείσαι στα ημίμετρα...επειδή με τον πρώτο δεν είχες αυτό που έχεις με τον δεύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με αυτόν πρέπει να είσαι...είσαι μπερδεμένη γιατί ο ένας έχει αυτό και ο άλλος το άλλο....το μυστικό είναι να βρεις έναν άνθρωπο που να έχει αυτά που έχουν και οι δύο μαζί......μην κολλάς σε κάτι που σε μισοκαλύπτει...
-
χμ...καλό είναι να ακολουθείς το ένστικτό σου αν αυτό έχει αποδειχτεί σωστό στο παρελθόν...εμένα τουλάχιστον μέχρι στιγμής με έχει βοηθήσει...άνοιξε μάτια και αυτιά και μυαλό και μην κολλάς σε μεσοβέζικες καταστάσεις...
-
ρε παιδιά θα τρελλαθούμε εδώ πέρα! την φάγατε! κοίτα που όλοι οι τίμιοι μαζευτήκανε εδώ! τι είναι αυτά που διαβάζω? ¨\" έπρεπε να τον χωρίσεις πριν καν σκεφτείς τον άλλον\" ..\" και γιατί ήσουν μαζί του..\" είμαστε στα καλά μας? ακου κοπέλα μου τα πήγες περίφημα ως εδώ! τα συγχαρητήρια μου. ξέρεις πόσο μα πόσο θάρρος χρειάζεται να χωρίσεις την βασική σου σχέση που ταιριάζεις και σε αγαπάει για ένα πάθος? τεράστιο! το 99% των ανθρώπων μέσα στους οποίους και ο πρώην σου ξέρεις τι θα έκαναν? θα πήγαιναν με το \"πάθος\" τους και συ χαμπάρι δεν θα έπαιρνες...! και αν τους άρεζε θα ξαναπήγαιναν.. μέχρι να τους περάσε. ειδικά και αν ζούσαν σε αλλη πόλη που όσο να ναι τα πράγματα είναι πιο ασφαλή.. και εννοείται δεν θα χώριζαν αν δεν ήταν σίγουροι. καλά αν μιλάμε και για άντρες κιόλας ( το ξαναλέω μέσα στους οποίους είναι και ο πρών κκαι ο νυν και όλοι) εννοείται δεν θα άφηναν την καλή τους για ένα πάθος.. παράλληλα έστω και μόνο για ένα βράδυ... Λοιπόν, και εσύ χώρισες πριν κάνεις κάτι ή μετα δεν έχει σημασία.. καλά έκανες. πολύ λίγοι θα το έκαναν. μπορεί να εξοργήσω την παρέα αλλά θα σου προτείνω το εξής: μην κόψεις την επαφή με τον πρώην ούτε και τις ελπίδες του. υπάρχει πιθανότητα να ξενερώσεις πολύ σύντομα με το καινούριο μωρό και τότε 1) ή θα ξαναερωτευτείς τον πρώην 2) ή δεν θα θέλεις κανέναν απο τους δύο.. κράτα πισινή! κάθε εμπόδιο σε καλό που λένε! κ εννοείται μην του πεις για τον άλλον ποτέ γιατί θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα.. για το τέλος θα σου πω να μην πιέζεσαι και να μην αγχώνεσαι΄.. σε αυτά τα θέματα αξίζει να κοιτάμε μόνο την πάρτυ μας. μόνο! όλοι αυτό κάνουν ειδικά οι άντρες.. ΄΄και εννοείται μην παντρευτείς με απωθημένα! κοίτα εκεί μόνο να προβληματίζεσαι και να προσπαθεις και να είσαι υπεύθυνη, μέχρι τότε όμως κάνε ότι μα ότι γουστάρεις. ξέρεις πόσες μα πόσες τέτοιες ιστορίες ξέρω, που απέριπταν διλλήματα γιατί ο φίλος τους τις λάτρευε και ήταν περίπτωση πίστης και αφοσίωσης και δεν έπρεπε να τον χάσουν .. μέχρι που όλες μα όλες μα όλες φάγαν τη σφαλιάρα τους και μετά τραβούσαν τα μαλλιά τους που \"αυτές τοτε δεν......\"
εσύ χολοσκάς και αυτοι θα στη θέση σου θα λέγαν για την παράνομη στους φίλους τους και θα γελούσαν!
και μην μου πείτε τώρα δεν είναι όλοι έτσι.. και ο πιο καλός άνθρωπος- άντρας του κόσμου να είναι ΄δεν θα χολοέσκαγε σαν τη φίλη μας!
φιλιά καλή τύχη και μπράβο σου που ρίσκαρες και δεν κάθεσαι στα σίγουρα! αυτό άλλωστε είναι και το απαραίτητι για την αυτοπραγμάτωση ενός ανθρώπου να ρισκάρει και να προχωράει στη ζωή του....
-
Υπερθεματίζοντας σ\' αυτά που λες Δόδις, η φίλη μας η Kitkat, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σ\' ενα σταυροδρόμι και πρέπει να πάει ή δεξιά ή αριστερά... Όποιο δρόμο κι αν διαλέξει, ακόμη κι αν τελικά αποδειχτεί σοφή επιλογή, πάντα θα υπάρχει μέσα της το αίσθημα του ανικανοποίητου, γιατί δεν θα έχει γνωρίσει τον δρόμο που απέρριψε...
Υπάρχει βέβαια κι η τρίτη επιλογή, του να έχεις και τους δύο μαζί (αν κι εφόσον βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις )κι όσο πάει..Σ\' αυτή τη περίπτωση βέβαια - εκτός του ότι υπάρχει σοβαρή ηθική επιβάρυνση στον ψυχικό κόσμο εκείνου που επιλέγει αυτό το δρόμο - θα είναι πολύ εύκολο σε μια τόση δα στραβοτιμονιά, να βρεθεί και στο χαντάκι....
Το δίλημμα της kitkat επομένως έχει την ιδιαίτερη αξία για την ίδια...Ωστόσο, επιμένω , πως η παρέμβαση ειδικού συμβούλου σε μια τέτοια περίπτωση, κατά την άποψη μου κρίνεται υπερβολική....