kip και σεμενα ετσι φερονται ολοι./ασχημα,ειναι λιγοι ατοι π μου φερονται ομορφα.
θα τους φτιαξω ομως :P
Printable View
kip και σεμενα ετσι φερονται ολοι./ασχημα,ειναι λιγοι ατοι π μου φερονται ομορφα.
θα τους φτιαξω ομως :P
Και εγώ συμφωνώ απόλυτα.. Διαβάζω τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα θέματα και να σου πω την αλήθεια δε μπορούσα να πιστέψω ότι έχεις μια ΄σοβαρή - κατά του γιατρούς και ψυχολόγους - νόσο.. Μου φάνηκες κάτι παραπάνω απο υγιής.. Έχεις μια διαύγεια που ελάχιστοι έχουν.. Σκέφτηκα όλα όσα μας μαθαίνουν για τη σχιζοφρένεια.. και με σένα πραγματικά απόρησα.. Τώρα ξέρω ότι η απορία μου αυτή δεν ήταν τίποτα άλλο απο εμένα να σκέφτομαι με βάση το στερεότυπο.. και ειλικρινά προσπαθώ να κοιτάω πέρα απο τις ταμπέλες και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.. αλλά και πάλι.. φαντάσου αυτούς που λαμβάνουν τις προκαταλήψεις σα δεδομένα.. (οι περισσότεροι)..Quote:
Originally posted by olgaki82
keep συγνωμη απο το θαρρος που παιρνω αλλα τοσο καιρο που σε διαβαζω ειδα εναν ανθρωπο με τεραστια αποθεματα δυναμης,με μεγαλειο ψυχης ,με τοσο συγκροτημενο λογο και καθαρες αποψεις,ειδα επισης το ποσο εχεις συμβαλει με τα ποστ σου και τις συμβουλες σου σε αυτο το φορουμ.αξιζεις ειλικρινα μεσα απο την ψυχη μου συγχαρητηρια.κανε κουριαγιο,υπομονη ,μη χανεις τη πιστη στον ευτο σου και ολα θα περασουν.η ζωη ειναι μια ροδα,ενασ κυκλος που γυριζει.μετα απο την καταιγιδα ερχεται το ουρανιο τοξο:)ετσι δεν ειναι?εισαι ηδη νικητης,.και αντιμετωπιζεις αλλη μια δυσκολια θα την παλεψεις και αυτην ειμαι σιγουρη οτι εχεις ολα τα <<οπλα>>στην ψυχη σου για να την ξεπερασεις.
Οι άλλοι δεν έχουν δίκιο.. δε σκέφτονται με βάση τη λογική αλλά με βάση τον απλοϊκο νου τους..
Πίστεψε με - δεν είσαι κατώτερος - το αντίθετο μαλιστα.. Η σχιζοφρένεια είναι απο τις πιο επώδυνες ψυχικές νόσους.. Κι όμως.. Εσύ είσαι εδώ .. Να λες τις ιδέες σου τις απόψεις σου και να μου δίνεις την αίσθηση ενός σοφού ανθρώπου .. που έχει πολλά να δώσει στο κόσμο - ακόμα και μέσα απο την ιδιαιτεροτητα στο τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγματων..
Το διαφορετικό δεν είναι κακό (όπως πιστευει η κοινωνία).. Ενσωματώνει τη πραγματική αλήθεια της ζωής. (και όχι την αλήθεια που κάποιοι κατασκευάζουν και επιβάλλουν..)
Πόσο μάλλον όταν αυτή η αλήθεια συνοδεύεται απο ένα μεγαλείο που σπάνια βρίσκεις σε άνθρωπο...
Εχεις πολλά να προσφέρεις.. Πως το ξέρω/ουμε? Κατάφερες να προσφέρεις σε έναν διαδικτυακό τόπο - ποσο μάλλον στην αληθινή ζωή..
Μια πρώτη επικοινωνία και από μένα. Πολύ ορθό αυτό που αναφέρει ο/η φίλος/η από πάνω. \'Το διαφορετικό δεν είναι κακό\'. Ναι, δες το και από άλλη οπτική. Γιατί και το \'συνηθισμένο\' είναι βαρετό... :) . Ζούμε πού; Σ\' έναν κόσμο \'υγιή\' όπου ένα μέρος του πληθυσμού θεωρείται \'ψυχικώς ασθενές\'; Σκέψου απλά πράγματα. Έναν έμπορο ναρκωτικών οικογενειάρχη που σκοτώνει ξένα παιδιά. Υγιής; Κάποιον λουόμενο που αφήνει όλη του τη σαβούρα στην παραλία φεύγοντας. Κι αυτός υγιής; Έναν κρεοπώλης που εσκεμμένα πουλάει σάπιο κρέας, επειδή \'αναγκάστηκε\' να καταφύγει σε παρανομίες για να ταΐσει τα παιδάκια του αλλά το κρέας θα το φάνε πιθανόν παιδάκια με προβλήματα υγείας; Αυτοί που καίνε απόψε τη γη που μας φιλοξενεί όλους ανιδιοτελώς για να χτίσουν σπίτια; Μήπως αυτοί που τους πλήρωσαν; Δε θα τελειώσει η λίστα... κι εγώ θεωρούμαι \'παράξενο\' ον από πολύ μικρή ηλικία, και μάλιστα χωρίς να έχω κάποια απ\' τις λεγόμενες \'ψυχικές διαταραχές\'. Και λοιπόν; Η προσωπική μου εκτίμηση και εμπειρία λέει πως η μεγαλύτερη διαταραχή είναι η λατρεία και το κυνήγι του χρήματος. Ακολουθούν - αναγκαστικά - η απανθρωπιά και η αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει έξω από εμάς και ένα μέτρο μακριά μας. Συμπέρασμά μου; Αν δε στρέφεσαι εναντίον του εαυτού σου και άλλων, γιατί να νιώθεις έτσι; Κι ο Χριστός \'σπέσιαλ\' ήταν και όπως ξέρεις τον σταυρώσανε. Καλό σου βράδυ από μένα!
;)
Εγω ένα κατάλαβα απο την δική μου ζωή.Επειδή δεν υπήρχαν αξίες στην οικογένεια του άνδρα μου και μεγάλωσαν με μια μάνα που δεν είχε ούτε μητρικά ένστικτα ούτε ευαισθησίες κάνοντας τα παιδιά της να μην μπορούν να δώσουν αγαπη αλλά και να πάρουν το να έχεις τρόπους ,ευαισθησίες,σεβασμό,θεωρε� �θηκε ότι είμαι αδύναμη,δεν είχα καμμιά προστασία απο τον άνδρα μου και έπεσαν να με φάνε σαν αρπαχτικά.Ισως για αυτούς να ήμουν και χαζή και τρελλή αφού προσπαθούσα να αποδείξω ότι έχω καλές προθέσεις ότι είμαστε οικογένεια αλλά αυτά ήταν άγνωστα για ανθρώπους που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με μίση με αναισθησία.Κιπ προσπαθούσα να επικοινωνήσω αλλά δεν καταλάβαιναν αφού μιλούσαμε άλλη γλώσσα.Ποιά μάνα καταριέται τα παιδιά της ποιά μάνα κλέβει τα παιδιά της ποιά γιαγιά δεν μιλάει στα εγγονάκια της όταν την χαιρετούσαν.Και ποιός πατέρας έχοντας μια τέτοια γυναίκα αντί να την συνεφέρει να γίνεται και φονιάς γιατί δεν είχε καμμιά προσωπικότητα;Προσπαθείς να βρείς απο τους χωριανούς τι;απο την οικογένεια αν δεν είναι σε θέση να καταλάβει;Εχετε δεί πατέρα να θέλει να βάλει φωτιά να κάψει το σπίτι του παιδιού του;έχετε δεί πατέρα να προσπαθεί να ξεράνει τα δένδρα που φύτεψε το παιδί του;έχετε δεί γιαγιά να γελάει και να κοροϊδεύει όταν το εγγόνι της μπαίνει στο νοσοκομείο;ούτε στις παλιές ελληνικές ταινίες δεν τα έβλεπα όμως τα έζησα.Κιπ αν το περιβάλλον που ζείς θεωρείς ότι είναι επιβαρυντικό για την ψυχική σου υγεία φύγε σκέψου τον τρόπο και τι θα κάνεις.Εμεινα και εγώ σε αρρωστημένο περιβάλλον έκανα την εξυπνάδα να προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ.Στο τέλος εγώ πήρα τα χάπια εγώ έπαθα την κατάθλιψη στα δικά μου παιδιά έκανα κακό με το να μην σπάσω τα δεσμά να μην περάσουν κι αυτά καταστάσεις ψυχοφθόρες οι άλλοι κοιμούνται μια χαρά αναίσθητοι γεννήθηκαν και έτσι πεθαίνουν
Εχουν πεσει οι ψυχιατροι πανω μου και ειμαι αναγκασμενος να βαζω τον \"αυτοματο πιλοτο\".Δεν μπορω να αναπνευσω εδω.
Δεν σας κανω πλακα.Μπορει και να ειναι η ιδεα μου παντα αλλα πολυ αμφιβαλλω οτι κατι τυποι που ηταν στο τραπεζι των συγγενων σε μια οικογενειακη εκδηλωση δεν ηταν ψυχιατροι.Παρανοω σε αυτη την πολη δεν μπορω να αναπνευσω.Χρειαζεται να ξεφυγω...γαμωτο δεν ειχα λεφτα να παω διακοπες.Δεν εκανα τιποτα επεσε η διαθεση μου περπατησα λιγο σαν ζουρλος και ζουζουνιζουν ολοι πανω απο το κεφαλι μου.
Δεν ξερω τι να πω...εχασα το μυαλο μου ή αυτοι ειναι τοσο αρρωστοι?
ή μπορει και να μην ειναι ψυχιατροι αλλα να μπηκαν εσκεμμενα σε αυτες τις θεσεις.Δεν με νοιαζει...η αληθεια το μονο που με νοιαζει ειναι να μπορω να αναπνευσω ελευθερα.
Κeep,
δε σε καταλαβαίνω. Αν θες μπορεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Το αν κάποιοι ήταν ψυχίατροι ή όχι εσένα γιατί σε απασχολεί;
Εσύ έχεις το δικό σου γιατρό άλλωστε...
Εσενα δεν θα σε απασχολουσε?
Παρανοω γιατι οι δικοι μου ειναι \"περιεργοι\".
Δεν υπαρχει κατι που να μπορω να κανω...υπομονη και να αλλαξω περιβαλλον...ναι παρανοω αλλα παρανοω γιατι δεν αντεχω αλλο εδω.
Ενταξει ηρεμησα...
Διαβαζουν το φορουμ δεν μπορω να γραφω αισθηματα...μου σπανε τα νευρα.
Εννοείς ότι σε απασχολεί γιατί ενώ σου δήλωσαν ότι είναι ψυχίατροι μπορεί και να μην είναι;Quote:
Originally posted by keep_walking
Εσενα δεν θα σε απασχολουσε?
Παρανοω γιατι οι δικοι μου ειναι \"περιεργοι\".
Γιατί να το κάνουν αυτό;
Αφού ήρθαν να παρευρεθούν σαν καλεσμένοι και όχι ως γιατροί σου από ότι κατάλαβα, αφού εσύ έχεις τον δικό σου γιατρό.
Κeep, σκέφτηκες να αποφορτιστείς συζητώντας όσα σε απασχολούν με το γιατρό σου; Είναι πολύ καλό που μπαίνεις εδώ και σε ακούμε και μας ακούς αλλά μια έξτρα βοήθεια ποτέ δε βλάπτει (στο λέω από δική μου προσωπική εμπειρία, αυτό κάνω).
Τι να μου κανει ο γιατρος?
Χαιρετισματα.
ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.