Originally Posted by
sabb
Φίλε κενό, άνοιξες ένα θέμα για συζήτηση , και μέσα από τον διάλογο θα ακούσεις και τον αντίλογο, ακόμη κι αυτό σ'ενοχλεί ?
Πιστεύεις πως όλοι εδώ μέσα δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να κατηγοριοποιούν και συνάμα να κατηγορούν ανθρώπους, θαρρείς και γνωριζόμαστε και γω δεν ξέρω από πότε κι από που. Φαντάζομαι πως έχουμε το δικαίωμα στα πλαίσια ενός ισότιμου διαλόγου να διαφωνήσουμε με τις θέσεις σου, ίσως γιατί αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα - μπορεί όχι κατ' ανάγκη σωστά, αλλά είμαστε εδώ για να συζητάμε και να συνθέτουμε ιδέες μέσα από την διαφορετικότητα μας.
Δεν σε είπε κανείς ρατσιστή. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αντιλαμβάνεται σαν παρείσακτη την παρουσία των μεταναστών και κάνει το ίδιο λάθος με σένα, χωρίς κατ' ανάγκη να διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Μην επανέρχεσαι στο θέμα αυτό, κανείς δεν σου έβαλε καμία ταμπέλα, ούτε καν η Ηρώ πουν πολύ εύστοχα έθιξε το θέμα , σου απηύθυνε τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό...
Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους , η πενταμελής μου οικογένεια αποτελείται από μένα και τη σύζυγο μου, τα δυο μας παιδιά και την ηλικιωμένη μητέρα της γυναίκας μου που ζει μαζί μας, ανήμπορη να συντηρήσει μόνη της τον εαυτό της , χτυπημένη από επώδυνη μορφή καρκίνου. Είναι υποχρέωση μου να της παρέχω τη βέλτιστη ποιότητα ζωής αναλογικά με την κατάσταση της - γεγονός που από μόνο του με καθιστά υπεύθυνο γι' αυτό, όχι απέναντι της αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό μου.
Οι επιλογές μου, μπορεί για κάποιους τρίτους να ήταν και να είναι λάθος, όπως προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις. Ωστόσο , εγώ ακολούθησα ένα δρόμο , δεν μετανιώνω για τίποτε , καλό ή κακό έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μεμψιμοιρώ για το μέλλον μου και ούτε θα κάκιζα ποτέ τα όσα έχω βιώσει. Σ' ένα μη γραμμικό πολυεπίπεδο σύμπαν με άπειρες επιλογές, ακολούθησα εγώ τουλάχιστον έναν δρόμο. Εσύ κάθεσαι και κοιτάς τις επιλογές να περνούν , ανήμπορος να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, γιατί δεν έχεις τον παραμικρό στόχο. Είναι όπως τα λέει η Θεοφανία... Περιμένεις την επιφοίτηση αντί να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου με αποτέλεσμα για το τέλμα , όλα να σου φταίνε. Μα την αλήθεια, βολική αντίληψη, αλλά παιδαριώδης...
Αναφέρεις ακόμη κι αυτοκτονικές ιδέες, αν και εφόσον η γαμημένη κωλοκοινωνία δεν έρθει με τα νερά σου, μια κι ούτε καν σου περνάει από το μυαλό πως πιθανόν να είσαι εσύ αυτός που στραβά αρμενίζει και να μην είναι στραβός ο γιαλός . Μην γελιέσαι, δεν φαίνεσαι να είσαι τύπος που θα πείραζε τον εαυτό του, το εγώ σου είναι καλά προστατευμένο στο καβούκι της "μ'ενοχλούν τα πάντα" αντίληψης, και το κακό σου παρελθόν που αναφέρεις , ηλικιακά είναι πολύ λίγο για να καθορίσει ένα τριπλάσιο σε χρόνο μέλλον.
Δεν πείθεις κανένα να επικαλείσαι ανισορροπία της υπόστασης σου σ' ένα επίσης ανισόρροπο περιβάλλον, μοιάζεις όλο και περισσότερο με κακομαθημένο παιδάκι παρά σαν ενήλικας με άποψη για το τι ακριβώς θέλει και ζητά.