Οταν το περιβαλλον που ζεις σου μοιαζει εχθρικο... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 51
    Senior Member
    Εισαι αρκετα βολεμενος εαν εισαι 30 και μακροπροθεσμα αναγκαστεις να βρεις δουλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μεχρι να φτασει λοιπον το μακροπροθεσμα και μιας και δεν σε κραταει καμμια δουλεια εκει στην Αθηνα , μετακομισε στην επαρχια και προσπαθησε να βρεις ακρες.
    Αν θες παλι να πας εξωτερικο , πηγαινε αλλα εκει θα δυσκολευτεις περισσοτερο απο ολες τις αποψεις πιστευω.
    Ενα ειναι το σιγουρο , δεν μπορεις να περιμενεις το μακροπροθεσμα να ερθει...πρεπει να δρασεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    δεν ειμαι 30 ακομα, εχω λιγα χρονακια μεχρι τοτε...
    το μακροπροθεσμα ακουστηκε σαν να ειμαι βολεμενος, αλλα πραγματικα δεν ειναι στο χερι μου τοσο. αν πχ αυριο πεθανουν οι γονεις μου, ολα τους τα χρεοι περναν σε εμενα κι αναγκαστικα θα πρεπει να τα πληρωσω, κι αυτο θα γινει με οσα λεφτα εχω στη τραπεζα, τα οποια οταν τελειωσουν απλα ΤΕΛΟΣ. καλως ή κακως ειχα βρωμικο παρελθον, τα λεφτα τωρα σαπιζουν, κι ενω σκεφτομαι να κανω δικη μου επιχειρηση, καποιο κωλομαγαζο για να μην εξαρτιεμαι απ'τις καβλες του καθενα που θελει να το παιξει αφεντικο... ολοι μου λενε μη το κανεις Ελλαδα γιατι τα παντα κλεινουν εδω κι εχουν πιασει πατο! γιαυτο δεν εκανα τιποτα ακομα...
    ε τι σκατα να κανω αλλο, να παω να νοικιασω σε κανα χωριο μονος μπας και βρω ηρεμια και να τα τρωω σιγα σιγα ? παλι θα σαπιζω μετα, οπως λεει ο Paolo_1. δε νιωθω να το κανω μονος, και δε νιωθω γιατι παταω γερα στα ποδια μου και πιστευω δε το εχω αναγκη για τον εαυτο μου, κι αντεχω ακομα στην Αθηνα. και με χουντα θα αντεχα μονος, οχι ομως αν ειναι να κανω οικογενεια και να παω μπροστα. ειμαι μεταξυ στο ζωη στη πολη με τα ολα της και ζωη στο χωριο στην ηρεμια, κι εγω σαν χαρακτηρας μπορει να ειμαι σκατας μηδενιστης και καφρος μονος χωρις αναγκες, οταν προκειται ομως για οικογενεια νιωθω πως πρεπει να δωσω τα παντα και να εξασφαλισω ενα ηρεμο περιβαλλον. αλλιως ειναι να σκεφτεσαι για τη παρτυ σου μονο, κι αλλιως για δυο ατομα, κι αργοτερα περισσοτερα (αν προκυψουν).
    μαλλον δε ξερω τι θελω και τι μου γινεται τελικα...
    Last edited by deleted-member30-03; 20-02-2011 at 03:18.

Senior Member
    Όντως έχει γίνει μια ζούγκλα.

Τα χρέη περνάνε σε σένα; Μόνο αν αποδεχτείς κληρονομιά νομίζω...; Οπότε θα δεις και τι σε συμφέρει; (σόρι για το μακάβριο του θέματος, απλώς επειδή το ανέφερες)

Περί τα συγκατοίκησης, είχα διαβάσει ένα κομμάτι σε μια εφημερίδα που έλεγε για τη διαφορά προτεραιοτήτων μεταξύ των διαφόρων χωρών. Π.χ. στην Αγγλία, στο Λονδίνο τα νοίκια είναι απλησίαστα. Ακόμα και με τους εκεί υψηλότερους μισθούς δεν τίθεται θέμα να μείνει κάποιος μόνος του στα 20 ή και 30. Αυτό που κάνουν όμως είναι ότι π.χ. ξεχνάνε το αυτοκίνητο, δεν έχουν, κινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς, και μένουν έτσι όπως είπες με συγκατοίκηση. Μοιράζονται το νοίκι. Έτσι καταφέρνουν να μείνουν μόνοι τους.
    Ενώ στο νότο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι περισσότεροι θέλουν το αμάξι και θέλουν να έχουν χρήματα για συχνές εξόδους κτλ. Οπότε το νοίκι αποκλείεται εξ ορισμού, και μένουν με τους δικούς τους.
    Δλδ είναι και τι προτεραιότητες θέτει ο καθένας (η κάθε χώρα για να το πούμε πιο σωστά)

As a side note, το... αγγλικό μοντέλο το έχω δει να το κάνουν και πολλοί... Κύπριοι! που μένουν στην Ελλάδα.
    Last edited by alexandros3; 20-02-2011 at 11:35.

Senior Member
    Φίλε Κενό, δεν έχεις φτάσει καν τα 30 και τα πάντα σου φταίνε... Ειλικρινά αδικείς τον εαυτό σου κατ'αρχή γιατί δεν του δίνεις τις ευκαιρίες να αλλάξει τρόπο αντίληψης και από την άλλη αδικείς και τα λίγα καλώς κείμενα που μπορούν να υπάρχουν σε μια κωλοχώρα όπως η Ελλάδα .
    Δεν μπορώ να καταλάβω την πικρία όλων εκείνων που έχουν μόνο την ευθύνη του εαυτού τους για το πως θα ζήσουν καλύτερα τη ζωή τους, μου περνάς μια αίσθηση παρτακισμού, φιλοτομαρισμού. Δες λίγο, πως απομονώνεις τον εαυτό σου σ' όλα αυτά που γράφεις, από το περιβάλλον. Εγώ εκείνο, εγώ το άλλο, το ένα σου μυρίζει το άλλο σου βρωμάει, αν δεις το πως επαναλαμβάνεσαι σαν ατομική έννοια σε όλα όσα γράφεις, θα καταλάβεις πως δεν ευθύνεται για την "δυστυχία" σου ούτε η πόλη που ζεις, ούτε οι μετανάστες, ούτε οι συνάνθρωποι σου, αλλά μια "υπεραξία" που δίνεις στο εγώ σου σε σχέση με όσα σε περιβάλλουν. Αυτό είναι λάθος, εκεί που πρέπει να επικεντρώσεις είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα και όχι τα πράγματα να μεταβληθούν σε ό,τι εσύ προσδοκάς. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης είναι δικαίωμα όλων μας, ωστόσο ο καθένας μόνος του στο μικρόκοσμο του, μπορεί να μεταβάλει τους ορίζοντες του και να αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαφορετικά, να προσαρμόζεται για να μπορεί να αμύνεται, να αντιδρά ρεαλιστικά και ορθολογιστικά και να μην αιθεροβατεί .

Προσπερνώ το θέμα με τους μετανάστες , κοινότυπα όπως σχεδόν πάντα θα συμφωνήσω με την Ρέιν , η θέση της είναι ταυτόσημη με την δική μου κι ότι κι αν πω επί πλέον θα είναι εκ του περισσού.

Το πρόβλημα σου είναι η σχέση σου με τους ανθρώπους, δεν είναι όλοι καθίκια εκεί έξω, ακόμη και εδώ μέσα θα έχεις αντιληφθεί πως με κάποιους μπορείς να συζητήσεις, να ανταλλάξεις ιδέες.. Κι εδώ δεν είναι παρά μια μικρογραφία του έξω κόσμου, εκείνου του κόσμου που σε πνίγει, εκεί ανήκουν και κάποιοι που μπορούν να σου αλλάξουν τον τρόπο αντίληψης, να δώσεις και να πάρεις συναίσθημα, να δεις πως η ζωή δεν καθορίζεται μόνο από τους κακούς πολιτικούς και το μνημόνιο,την βρωμιά και το καυσαέριο, τον "κακό" μετανάστη, αλλά αντίθετα είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που διψά να σε γνωρίσει, να σε μάθει, ακόμη και να σ'αγαπήσει , είναι αυτός που θα συμπληρώσει το κενό σου φίλε ΚΕΝΟ.
    Μια ζωή ακοινώνητη, δεν είναι ζωή πίστεψε με...Φαντάσου να ζεις σ' ένα πλανήτη χωρίς άλλη ψυχή επάνω της για να μιλήσεις και να μοιραστείς τις σκέψεις σου. Πόσα δευτερόλεπτα αρκούν σε μια μόνο τέτοια εικασία για να αλλάξεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την παρουσία της οντότητας σου , σ'ένα κόσμο που αγκομαχά να επιβιώσει στην καθημερινότητα, αλλά που ωστόσο δεν ρίχνει τις ευθύνες για το ποιος είναι σε όλους τους άλλους....

Δεν είσαι καν 30 κι έχεις την ευθύνη του εαυτού σου κι όλα σου φταίνε....

Εγώ που έχω την ευθύνη πενταμελούς οικογένειας, με άνθρωπο μου να πάσχει από καρκίνο, να είμαι θύμα των οικονομικών δυσχερειών και η επιχείρηση μου να έχει κλείσει, να προσπαθώ στα 50 μου να βρω τρόπους να φέρω έσοδα στο σπίτι μου, να κινδυνεύω να μείνω στο δρόμο από διαταγές πληρωμής προμηθευτών και τραπεζών και να κατασχεθεί όλη μου η ακίνητη περιουσία, να μου λείπουν και τα απαραίτητα ακόμη, να με απειλούν θεοί και δαίμονες για ακάλυπτες επιταγές μου σε χέρια τρίτων, εγώ λοιπόν δεν έχω το δικαίωμα να προτάξω κανένα ΕΓΩ για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου, θα παλέψω με νύχια και με δόντια και προ πάντων με αξιοπρέπεια , γιατί είναι ευθύνη μου όλοι οι άλλοι κι όχι ο κωλο-εαυτός μου να τους βγάλω απ' αυτό το λούκι, γιατί είναι οι άλλοι που καθορίζουν το ποιος είμαι κι όχι η δική μου καλοπέραση.

Αν δεις την καθημερινότητα μέσα από το δικό μου πρίσμα, ίσως καταλάβεις την αξία που μπορεί να έχει μια αντι-εγωκεντρική αντίληψη στην ποιότητα ζωής σου και να πάψεις να γκρινιάζεις σαν μικρό παιδί που του πήραν το παιχνίδι του....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    αυτο που ξαναδιαπιστωσα εγω παντως και μ'αυτο το θεμα, ειναι οτι εδω μεσα εχετε τη συνηθεια να κολλατε πολυ ευκολα ταμπελες σε καποιον που λεει απλα μια σκεψη του, εναν προβληματισμο του, κι απ'το παραμικρο που εσας σας φαινεται "λαθος" πλαθεται ολοκληρα σεναρια λες και ο αλλος δεν ειναι ανθρωπος να ειναι κι αλλα πραγματα, ειναι μονο αυτο που νομιζετε και τπτ αλλο. αμα το ξερα οτι θα σας εμπαινε τοσο πολυ στο ματι αυτο που ειπα για τους λαθρομεταναστες ωστε να με χαρακτηριζεται και ρατσιστη, δε θα το ανεφερα καθολου και θα εκανα τον μαλακα.

alexandros3 πολυ σωστα το εγραψες κι αυτο με τη συγκατοικηση θελω να κανω, οπως το ειχα κανει και περσυ για λιγο. αλλιως δε βγαινει κανεις μας! οι γυναικες βεβαια μπορουν να τα περιμενουν κι ολα ετοιμα απ'τον αντρουλη τους, γιαυτο οπως εχω γραψει και σε αλλο θεμα, πιστευω οτι ευνοουνται...

sabb επιλογη σου ηταν ομως να κανεις 5 παιδια, ενω σε τουτη τη χωρα δε μπορουν να συντηριθουν πλεον ευκολα ουτε καν 2! γιαυτο κι εγω προσπαθω να ειμαι προσεκτικος σε ορισμενες επιλογες μου που αφορουν το μελλον, μη καταληξω να ειμαι κατεστραμμενος για παρτυ της καθεμιας και να χρωσταω παντου. απο κει και περα καλως ή κακως τη χρονικη στιγμη αυτη αυτος ειμαι, το εχω δηλωσει καμποσες φορες οτι δε βλεπω το κοσμο με καλο ματι, και σ'αυτο δεν ευθυνεται το οτι ειμαι αντικοινωνικος μονο, αλλα και το παρελθον μου, αφου οταν το μονο που νιωθεις εινια να παιρνεις σκατα, τελικα σκατα θα γινεις κι εσυ και θα τους βλεπεις ολους ετσι! ειναι ολα θεμα δρασης αντιδρασης. αν δεν ειχα ζησει τπτ οπως λες, ισως τοτε ημουν πιο αγαθος και βλακας γεματος ορεξη για ζωη, δε θα ειχα καν αρνητικη αποψη για το κοσμο. μακαρι να ημουν ετσι, αλλα δυστυχως πλεον δεν ειμαι κι εχω αρκετα πραγματα μεσα στο κεφαλι μου, τα οποια μονο με μια αμνησια θα φυγουν τελειως. κι αφου παραμενω μονος μου ναι θα υπαρχει και αυτη η αισθηση παρτακισμου και φιλοτομαρισμου που σου βγαζω. γιατι για μενα οπως ειπα δε χρειαζομαι και πολλα, ελαχιστες αναγκες εχω, θα μπορουσα να σαπισω μια ζωη και στην Αθηνα, οσο κι αν με ενοχλουν ολα και γκρινιαζω και στο τελος μπορει να αυτοκτονισω κι ολας. τι να γινει, δε βρισκουμε ολοι ευκολα την αγαπη σε τουτο το κοσμο. τελος να πω οτι αν φαινεται οτι εχω δωσει υπεραξια στο εγω μου, ειναι επειδη παταω γερα στα ποδια μου και πιστευω στον εαυτο μου. εαν δεν πιστευα ουτε εκει, τοτε θα κλαιγομουν συνεχως και θα τα ειχα τιναξει απο τα 20 μου...

Senior Member
    Εγώ που έχω την ευθύνη πενταμελούς οικογένειας, με άνθρωπο μου να πάσχει από καρκίνο, να είμαι θύμα των οικονομικών δυσχερειών και η επιχείρηση μου να έχει κλείσει, να προσπαθώ στα 50 μου να βρω τρόπους να φέρω έσοδα στο σπίτι μου, να κινδυνεύω να μείνω στο δρόμο από διαταγές πληρωμής προμηθευτών και τραπεζών και να κατασχεθεί όλη μου η ακίνητη περιουσία, να μου λείπουν και τα απαραίτητα ακόμη, να με απειλούν θεοί και δαίμονες για ακάλυπτες επιταγές μου σε χέρια τρίτων, εγώ λοιπόν δεν έχω το δικαίωμα να προτάξω κανένα ΕΓΩ για να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου, θα παλέψω με νύχια και με δόντια και προ πάντων με αξιοπρέπεια , γιατί είναι ευθύνη μου όλοι οι άλλοι κι όχι ο κωλο-εαυτός μου να τους βγάλω απ' αυτό το λούκι, γιατί είναι οι άλλοι που καθορίζουν το ποιος είμαι κι όχι η δική μου καλοπέραση.
    respect....ελπιζω να καταφερεις Sabb να βγεις απο την δυσχερη θεση που βρισκεσαι.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Συντηρηση πενταμελους οικογενειας δεν σημαινει απαραιτητα 5 παιδια. Οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια...γαμω τις οικονομικες κρισεις.

Senior Member
    Δεν βλεπω να ηταν επιλογη του η καταστροφη της οικονομιας της χωρας και τα χαλασματα που αφηνει αυτη...ουτε εγω επελεξα να μεινω ανεργος για 9 σχεδον μηνες και να παιρνω τωρα ενα χαμηλο μισθο. Προσπαθω παντως να ξεφυγω μηπως χτισω κατι καλυτερο μαθαινοντας να κανω διαφορα πραγματα τον ελευθερο χρονο μου...και εμενα με χτυπησε η οικονομικη κριση γερα , αλλα τουλαχιστον δεν βρεθηκα με υποχρεωσεις αν και θα μπορουσε να εχω.

Quote Originally Posted by KENO View Post
    sabb επιλογη σου ηταν ομως να κανεις 5 παιδια, ενω σε τουτη τη χωρα δε μπορουν να συντηριθουν πλεον ευκολα ουτε καν 2! γιαυτο κι εγω προσπαθω να ειμαι προσεκτικος σε ορισμενες επιλογες μου που αφορουν το μελλον, μη καταληξω να ειμαι κατεστραμμενος για παρτυ της καθεμιας και να χρωσταω παντου. απο κει και περα καλως ή κακως τη χρονικη στιγμη αυτη αυτος ειμαι, το εχω δηλωσει καμποσες φορες οτι δε βλεπω το κοσμο με καλο ματι, και σ'αυτο δεν ευθυνεται το οτι ειμαι αντικοινωνικος μονο, αλλα και το παρελθον μου, αφου οταν το μονο που νιωθεις εινια να παιρνεις σκατα, τελικα σκατα θα γινεις κι εσυ και θα τους βλεπεις ολους ετσι! ειναι ολα θεμα δρασης αντιδρασης. αν δεν ειχα ζησει τπτ οπως λες, ισως τοτε ημουν πιο αγαθος και βλακας γεματος ορεξη για ζωη, δε θα ειχα καν αρνητικη αποψη για το κοσμο. μακαρι να ημουν ετσι, αλλα δυστυχως πλεον δεν ειμαι κι εχω αρκετα πραγματα μεσα στο κεφαλι μου, τα οποια μονο με μια αμνησια θα φυγουν τελειως. κι αφου παραμενω μονος μου ναι θα υπαρχει και αυτη η αισθηση παρτακισμου και φιλοτομαρισμου που σου βγαζω. γιατι για μενα οπως ειπα δε χρειαζομαι και πολλα, ελαχιστες αναγκες εχω, θα μπορουσα να σαπισω μια ζωη και στην Αθηνα, οσο κι αν με ενοχλουν ολα και γκρινιαζω και στο τελος μπορει να αυτοκτονισω κι ολας. τι να γινει, δε βρισκουμε ολοι ευκολα την αγαπη σε τουτο το κοσμο. τελος να πω οτι αν φαινεται οτι εχω δωσει υπεραξια στο εγω μου, ειναι επειδη παταω γερα στα ποδια μου και πιστευω στον εαυτο μου. εαν δεν πιστευα ουτε εκει, τοτε θα κλαιγομουν συνεχως και θα τα ειχα τιναξει απο τα 20 μου...
    Ενδιαφέρον το μοντέλο ζωής που προτείνεις ΚΕΝΟ και σύμφωνα με αυτό, ο σάββας πριν 30 χρόνια που αποφάσιζε να κάνει οικογένεια, (για να λέει πενταμελή μάλλον εννοεί τρία παιδιά και όχι πένε, βλέπεις πιάνεται και αυτος και η γυναίκα του ως μέλη), θα έπρεπε να επιλέξει να γίνει αιώνιος τεμπέλης που ξημεροβραδιάζεται όλη μέρα στο νετ αμπελοφιλοσοφώντας χωρίς να πολεμήσει για καμία αξία/δημιουργία /ιδιανικό παρά για το τομάρι του και μόνο περιμένοντας από το σύμπαν να του στείλει λεφτά/γκόμενα/φίλους/αξία.
    Ναι, εγώ θα έλεγα να βρεθεί ένα ΄δικαστήριο που θα τον καταδικάσει σε αιώνιο λιθοβολισμό για αυτή την τραγική επιλογή να υπάρξει άνθρωπος που δεν μύρισε τα νύχια του τότε να προβλέψει πως στήριξε τα όνειρα του σε ένα κόσμο που δεν εκτιμά τίποτα και πληρώνουμε τις μλκς που κάνουμε/ουν κάθε φορά που πάμε σε αυτή τη γ@#$καλπη και ψηφίζουμε κάθε απατεώνα που μας έφερε σε αυτή την κάτάσταση.
    Θα προτείνω δε από τον νίκος ντι να τον διαγράψει για πάντα από αυτό το φόρουμ. Εμένα προσωπικά η παρουσία του εδώ μέσα με προσβάλει....

Senior Member
    Φίλε κενό, άνοιξες ένα θέμα για συζήτηση , και μέσα από τον διάλογο θα ακούσεις και τον αντίλογο, ακόμη κι αυτό σ'ενοχλεί ?
    Πιστεύεις πως όλοι εδώ μέσα δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να κατηγοριοποιούν και συνάμα να κατηγορούν ανθρώπους, θαρρείς και γνωριζόμαστε και γω δεν ξέρω από πότε κι από που. Φαντάζομαι πως έχουμε το δικαίωμα στα πλαίσια ενός ισότιμου διαλόγου να διαφωνήσουμε με τις θέσεις σου, ίσως γιατί αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα - μπορεί όχι κατ' ανάγκη σωστά, αλλά είμαστε εδώ για να συζητάμε και να συνθέτουμε ιδέες μέσα από την διαφορετικότητα μας.
    Δεν σε είπε κανείς ρατσιστή. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αντιλαμβάνεται σαν παρείσακτη την παρουσία των μεταναστών και κάνει το ίδιο λάθος με σένα, χωρίς κατ' ανάγκη να διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Μην επανέρχεσαι στο θέμα αυτό, κανείς δεν σου έβαλε καμία ταμπέλα, ούτε καν η Ηρώ πουν πολύ εύστοχα έθιξε το θέμα , σου απηύθυνε τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό...

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους , η πενταμελής μου οικογένεια αποτελείται από μένα και τη σύζυγο μου, τα δυο μας παιδιά και την ηλικιωμένη μητέρα της γυναίκας μου που ζει μαζί μας, ανήμπορη να συντηρήσει μόνη της τον εαυτό της , χτυπημένη από επώδυνη μορφή καρκίνου. Είναι υποχρέωση μου να της παρέχω τη βέλτιστη ποιότητα ζωής αναλογικά με την κατάσταση της - γεγονός που από μόνο του με καθιστά υπεύθυνο γι' αυτό, όχι απέναντι της αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό μου.
    Οι επιλογές μου, μπορεί για κάποιους τρίτους να ήταν και να είναι λάθος, όπως προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις. Ωστόσο , εγώ ακολούθησα ένα δρόμο , δεν μετανιώνω για τίποτε , καλό ή κακό έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μεμψιμοιρώ για το μέλλον μου και ούτε θα κάκιζα ποτέ τα όσα έχω βιώσει. Σ' ένα μη γραμμικό πολυεπίπεδο σύμπαν με άπειρες επιλογές, ακολούθησα εγώ τουλάχιστον έναν δρόμο. Εσύ κάθεσαι και κοιτάς τις επιλογές να περνούν , ανήμπορος να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, γιατί δεν έχεις τον παραμικρό στόχο. Είναι όπως τα λέει η Θεοφανία... Περιμένεις την επιφοίτηση αντί να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου με αποτέλεσμα για το τέλμα , όλα να σου φταίνε. Μα την αλήθεια, βολική αντίληψη, αλλά παιδαριώδης...

Αναφέρεις ακόμη κι αυτοκτονικές ιδέες, αν και εφόσον η γαμημένη κωλοκοινωνία δεν έρθει με τα νερά σου, μια κι ούτε καν σου περνάει από το μυαλό πως πιθανόν να είσαι εσύ αυτός που στραβά αρμενίζει και να μην είναι στραβός ο γιαλός . Μην γελιέσαι, δεν φαίνεσαι να είσαι τύπος που θα πείραζε τον εαυτό του, το εγώ σου είναι καλά προστατευμένο στο καβούκι της "μ'ενοχλούν τα πάντα" αντίληψης, και το κακό σου παρελθόν που αναφέρεις , ηλικιακά είναι πολύ λίγο για να καθορίσει ένα τριπλάσιο σε χρόνο μέλλον.

Δεν πείθεις κανένα να επικαλείσαι ανισορροπία της υπόστασης σου σ' ένα επίσης ανισόρροπο περιβάλλον, μοιάζεις όλο και περισσότερο με κακομαθημένο παιδάκι παρά σαν ενήλικας με άποψη για το τι ακριβώς θέλει και ζητά.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    .......

Οι επιλογές μου, μπορεί για κάποιους τρίτους να ήταν και να είναι λάθος, όπως προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις. Ωστόσο , εγώ ακολούθησα ένα δρόμο , δεν μετανιώνω για τίποτε , καλό ή κακό έχω κάνει στη ζωή μου, δεν μεμψιμοιρώ για το μέλλον μου και ούτε θα κάκιζα ποτέ τα όσα έχω βιώσει. Σ' ένα μη γραμμικό πολυεπίπεδο σύμπαν με άπειρες επιλογές, ακολούθησα εγώ τουλάχιστον έναν δρόμο. Εσύ κάθεσαι και κοιτάς τις επιλογές να περνούν , ανήμπορος να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, γιατί δεν έχεις τον παραμικρό στόχο. Είναι όπως τα λέει η Θεοφανία... Περιμένεις την επιφοίτηση αντί να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου με αποτέλεσμα για το τέλμα , όλα να σου φταίνε. Μα την αλήθεια, βολική αντίληψη, αλλά παιδαριώδης...

Αναφέρεις ακόμη κι αυτοκτονικές ιδέες, αν και εφόσον η γαμημένη κωλοκοινωνία δεν έρθει με τα νερά σου, μια κι ούτε καν σου περνάει από το μυαλό πως πιθανόν να είσαι εσύ αυτός που στραβά αρμενίζει και να μην είναι στραβός ο γιαλός . Μην γελιέσαι, δεν φαίνεσαι να είσαι τύπος που θα πείραζε τον εαυτό του, το εγώ σου είναι καλά προστατευμένο στο καβούκι της "μ'ενοχλούν τα πάντα" αντίληψης, και το κακό σου παρελθόν που αναφέρεις , ηλικιακά είναι πολύ λίγο για να καθορίσει ένα τριπλάσιο σε χρόνο μέλλον.

Δεν πείθεις κανένα να επικαλείσαι ανισορροπία της υπόστασης σου σ' ένα επίσης ανισόρροπο περιβάλλον, μοιάζεις όλο και περισσότερο με κακομαθημένο παιδάκι παρά σαν ενήλικας με άποψη για το τι ακριβώς θέλει και ζητά.
    +1000
    και στο σχολιο της θεοφανιας, επισης

Banned
    Θεοφανία εσενα δε χρειαζεται να σου απαντησω καν σοβαρα, απ'τη πρωτη μερα που μπηκα εδω μεσα μου μιλας ασχημα. δε ξερω τι προβλημα εχεις μαζι μου, εγω παντως δεν ειμαι seleios να σε στειλω να πλυνεις κανα πιατο, απλα θα πω οτι δε χρειαζεται να ασχολησαι με εμενα και να απαντας ειρωνικα, γιατι χανω κι εγω το χρονο μου διαβαζωντας τις οποιες ασυναρτησιες σου, προσπαθωντας να το παιξεις αλλωτε υπερανω κυρατσα και αλλωτε ψευτοσοβαροφανη ψυχολογος οπως ορισμενες εδω μεσα. αυτα χωρις να θελω να σε προσβαλλω, απλα οπως εγω σου φαινομαι λυκειοπαιδο που κωλοβαραει στο ιντερνετ, ετσι κι εσυ μου φαινεσαι αυτο που εγραψα. τελος και δεν ξανασχολουμαι.

Quote Originally Posted by sabb View Post
    Φίλε κενό, άνοιξες ένα θέμα για συζήτηση , και μέσα από τον διάλογο θα ακούσεις και τον αντίλογο, ακόμη κι αυτό σ'ενοχλεί ?
    Πιστεύεις πως όλοι εδώ μέσα δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να κατηγοριοποιούν και συνάμα να κατηγορούν ανθρώπους, θαρρείς και γνωριζόμαστε και γω δεν ξέρω από πότε κι από που. Φαντάζομαι πως έχουμε το δικαίωμα στα πλαίσια ενός ισότιμου διαλόγου να διαφωνήσουμε με τις θέσεις σου, ίσως γιατί αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα - μπορεί όχι κατ' ανάγκη σωστά, αλλά είμαστε εδώ για να συζητάμε και να συνθέτουμε ιδέες μέσα από την διαφορετικότητα μας.
    Δεν σε είπε κανείς ρατσιστή. Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αντιλαμβάνεται σαν παρείσακτη την παρουσία των μεταναστών και κάνει το ίδιο λάθος με σένα, χωρίς κατ' ανάγκη να διέπεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Μην επανέρχεσαι στο θέμα αυτό, κανείς δεν σου έβαλε καμία ταμπέλα, ούτε καν η Ηρώ πουν πολύ εύστοχα έθιξε το θέμα , σου απηύθυνε τον οποιοδήποτε χαρακτηρισμό...

Για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους , η πενταμελής μου οικογένεια αποτελείται από μένα και τη σύζυγο μου, τα δυο μας παιδιά και την ηλικιωμένη μητέρα της γυναίκας μου που ζει μαζί μας, ανήμπορη να συντηρήσει μόνη της τον εαυτό της , χτυπημένη από επώδυνη μορφή καρκίνου. Είναι υποχρέωση μου να της παρέχω τη βέλτιστη ποιότητα ζωής αναλογικά με την κατάσταση της - γεγονός που από μόνο του με καθιστά υπεύθυνο γι' αυτό, όχι απέναντι της αλλά κυρίως απέναντι στον εαυτό μου.

φιλε sabb απαντωντας σ'αυτα που εγραψες:

1. δεν εχω προβλημα με τον αντιλογο, απλα θα πρεπει να καταλαβεται οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι εδω μεσα, για να εχουμε την ιδια ηλικια (οπως προσπαθει η Θεοφανία να κανει συγκρινωντας εμενα με εσενα), ουτε την ιδια συμπεριφορα, ουτε τον ιδιο τροπο σκεψης, ουτε τα ιδια θελω, ουτε τα ιδια πιστευω, ουτε τιποτα!

2. γνωριζω παρα πολυ καλα οτι εγω ειμαι ο "λαθος" που παει εναντια στα νερα της κοινωνιας, αφου κανω κυριολεκτικα οτι σχεδον θελω, κοιταζωντας πως να καλοπερασω κι οχι να κανω κατι ουσιαστικο για το μελλον μου. το εχω ξαναπει ομως οτι δε βρισκω τιποτα αξιολογο σ'αυτη, δε με εκφραζει τιποτα για να μπορω να το ακολουθησω τυφλα. τα περι αξιων και ιδανικων που γραφτηκαν επανω απο τη Θεοφανία μου φαινονται αστεια. και βλεπετε κι εσεις οι ιδιοι οτι δεν υπαρχουν, κι αν υπαρχουν τελικα δεν οδηγουν στην ευτυχια παντοτε. αν οδηγουσαν, τοτε τι δουλεια εχετε εδω μεσα και δεν ειστε ευχαριστημενοι με οσα κανατε ?

3. υπαρχουν αρκετοι τροποι για να αυτοκτονησει καποιος. το αν εχω πειραξει τον εαυτο μου ή οχι, κι αν μπορω να βρεθω σ'αυτη τη θεση, επετρεψε μου να το ξερω λιγο καλυτερα απο σενα.

4. τα περι επιφοιτησης εγω τα παιρνω σαν ευκαιρια. ναι δεν εχουμε ολοι ευκαιριες σ'αυτη τη ζωη. ή θα γινει κατι με τον δικο μου τροπο, ή δε θα γινει καθολου! αν δε γινει καθολου, σημαινει δεν αξιζε. τοσο απλα.

5. δε προσπαθω να πεισω κανεναν για τιποτα. εδω μεσα μπαινω απλα για να μοιραστω καποιες σκεψεις και προβληματισμους μου, και να διαβασω αλλες αποψεις απο ανθρωπους που μπορει να σκεφτονται/πασχουν απο τα ιδια. αν τωρα ο καθενας με κρινει καπως, ειναι συμφωνα με οσα γραφω μονο, αλλα και τα κομπλεξ που ο ιδιος εχει (γενικοτερα αυτο προς ολους οσους νομιζουν ειμαι κατι και μου κολλαν ταμπελες).

6. ανισορροπο περιβαλλον υπαρχει ειτε το θελετε ειτε οχι, απλα ολοι συμβιβαζομαστε σε αυτο και σκυβουμαι το κεφαλι. ετυχε εγω να ψαχνω τροπο για να ξεφυγω, λιθοβοληστε με.

τεσπα την κανω τωρα για ταινιουλα, ισως ξαναμπω το βραδυ.

Senior Member
    Σαββα ενα μεγαλο μπραβο για οσα κανεις...με συγκινησαν τα λογια σου σχετικα με το προβλημα της πεθερας σου και με τον τροπο που το αντιμετωπιζεις. δειχνει σεβασμο απεναντι στην γυναικα σου και κατ΄επεκταση στην μητερα της... καλη δυναμη.

Θεοφανία εσενα δε χρειαζεται να σου απαντησω καν σοβαρα, απ'τη πρωτη μερα που μπηκα εδω μεσα μου μιλας ασχημα. δε ξερω τι προβλημα εχεις μαζι μου,

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται αρκετό μυαλό για να καταλάβεις τι "έχω" μαζί σου.
    Ας τα ξαναπάρουμε λοιπόν απ την αρχή γιατί προφανώς το μυαλό σου φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να πιστεύεις πως μπορεί να μη μου κανει το νικ σου και γι αυτο να σου τη λέω, (ποιος άλλος λόγος άλλωστε να υπάρχει απ τη στιγμή που δεν σε ξέρω καν?).
    Δεν σου τη λέω απ την ώρα που μπήκες σου την είπα ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ που εξέφρασες ως όνειρο σου να βγεις και να σκοτώσεις αθώους ανθρώπους στο δρόμο, γεγονός που έκανε τη ρεμ να σε καταγγείλει, εμένα να σου την πω και τη διαχείριση να σου δώσει προειδοποίηση.
    Στην ξαναλέω για δεύτερη φορά γιατί έχεις τα μούτρα να την πεις σε έναν άνθρωπο που παλεύει σε όλη του τη ζωή για την οικογένεια του, σου λέει πως κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά, πως μέλος της οικογένειας του πάσχει απο καρκίνο και συ με τη ΛΟΒΟΤΟΜΗ στην οποία έχεις υποβάλλει από τεμπελιά και κακία τον εαυτό σου του λες με ειρωνία.."γι αυτό φίλε σαμπ εγώ δεν έκανα οικογένεια, ας πρόσεχες".

εγω παντως δεν ειμαι seleios να σε στειλω να πλυνεις κανα πιατο, απλα θα πω οτι δε χρειαζεται να ασχολησαι με εμενα και να απαντας ειρωνικα, γιατι χανω κι εγω το χρονο μου διαβαζωντας τις οποιες ασυναρτησιες σου, προσπαθωντας να το παιξεις αλλωτε υπερανω κυρατσα και αλλωτε ψευτοσοβαροφανη ψυχολογος οπως ορισμενες εδω μεσα.

αν θεωρεις αυτά που λέω ασυναρτησίες τότε μη τους δίνεις καμία σημασία, αλλά όσο είμαι εδώ μέσα, επικίνδυνους που τους δέρνει η μ@#$%α σαν εσένα, να είσαι σίγουρος πως θα τους λέω τη γνώμη μου καθε λεπτό και όπως θα έχεις σίγουρα διαπιστώσει ούτε τα λόγια μου μασάω, ούτε κολλάω στον κάθε προβληματικό όπως το πρώην μέλος που ανέφερες παραπάνω και ευτυχώς ξεφορτωθήκαμε και ξεβρώμισε ο τόπος.

αυτα χωρις να θελω να σε προσβαλλω, απλα οπως εγω σου φαινομαι λυκειοπαιδο που κωλοβαραει στο ιντερνετ, ετσι κι εσυ μου φαινεσαι αυτο που εγραψα. τελος και δεν ξανασχολουμαι.

ούτε εγώ θέλω να σε προσβάλω, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά: δεν σε θεωρώ λυκειόπαιδο που κολοβαραει, σε θεωρώ έναν ΄κακοπροαίρετο άνθρωπο που προσβάλει αξίες και ιδανικά γιατί πολύ απλά δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το κουράγιο να τα κατακτήσει ποτέ στη ζωή του.

..............(δεν κάνω κανένα σχόλιο γι αυτά που έγραψες στο σάββα, είναι απλά για γέλια)..........................

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται αρκετό μυαλό για να καταλάβεις τι "έχω" μαζί σου.
    Ας τα ξαναπάρουμε λοιπόν απ την αρχή γιατί προφανώς το μυαλό σου φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να πιστεύεις πως μπορεί να μη μου κανει το νικ σου και γι αυτο να σου τη λέω, (ποιος άλλος λόγος άλλωστε να υπάρχει απ τη στιγμή που δεν σε ξέρω καν?).
    Δεν σου τη λέω απ την ώρα που μπήκες σου την είπα ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ που εξέφρασες ως όνειρο σου να βγεις και να σκοτώσεις αθώους ανθρώπους στο δρόμο, γεγονός που έκανε τη ρεμ να σε καταγγείλει, εμένα να σου την πω και τη διαχείριση να σου δώσει προειδοποίηση.
    Στην ξαναλέω για δεύτερη φορά γιατί έχεις τα μούτρα να την πεις σε έναν άνθρωπο που παλεύει σε όλη του τη ζωή για την οικογένεια του, σου λέει πως κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά, πως μέλος της οικογένειας του πάσχει απο καρκίνο και συ με τη ΛΟΒΟΤΟΜΗ στην οποία έχεις υποβάλλει από τεμπελιά και κακία τον εαυτό σου του λες με ειρωνία.."γι αυτό φίλε σαμπ εγώ δεν έκανα οικογένεια, ας πρόσεχες".
    μηπως και το δικο σου το μυαλο δε λειτουργει και τοσο καλα, και ξεχναει τις ειρωνιες και κοροϊδιες που μου εριξες κι εσυ οταν με ειχαν κατηγορισει για διπλο λογαριασμο ? τοτε ΔΕΝ ειχα πει απολυτως τιποτα που να σοκαρει (αντιθετως οι πιο πολλοι συμφωνουσαν μαζι μου, αφου οι σχεσεις σημερα εχουν οντως καταντησει) για να εχεις και καλα κατι εναντιον μου, κι ομως εκανες σαν καθυστερημενη! με τετοια συμπεριφορα χωρις λογο λοιπον, κι εφοσον ξαναερχεσαι εδω και μου κολλας διαφορες ταμπελες, πως περιμενεις να σε δω συμπαθητικα και να σε παρω στα σοβαρα ? καταταλλα προσπαθεις να το παιξεις σοβαρη χρηστρια κι εσυ, σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης, χωρις να εχεις ιχνος κατανοησης. οτι να'ναι.

κι επιτελους, ΔΕΝ εκανα αυτο το τοπικ για να συγκρινω τι εχω κανει εγω και τι ο sabb! δεν ειμαστε το ιδιο, ουτε καν εχουμε την ιδια ηλικια!!! αν ηθελε ο sabb να αναλυσει τα προβληματα του, νομιζω μπορουσε να ανοιξει καινουργιο θεμα και να το κανει εκει καλυτερα. ουτε για να αναλυσω ολα τα δικα μου προβληματα το εκανα ακριβως, αυτο που ζητησα ειναι συγκεκριμενο, πως μπορει ενας ανθρωπος να ξαναδει την Αθηνα ετσι οπως καταντησε, με καλο ματι. αυτο μονο! αμα ειστε τυφλοι και θελετε σονυ και καλα να με κατηγορησετε γενικοτερα ή να με βρισετε, στειλτε μου message, να κανονισουμε και για ξυλο ακομα! αν και δε μπαινω εδω για να τσακωθω, το ξαναλεω.

αν θεωρεις αυτά που λέω ασυναρτησίες τότε μη τους δίνεις καμία σημασία, αλλά όσο είμαι εδώ μέσα, επικίνδυνους που τους δέρνει η μ@#$%α σαν εσένα, να είσαι σίγουρος πως θα τους λέω τη γνώμη μου καθε λεπτό και όπως θα έχεις σίγουρα διαπιστώσει ούτε τα λόγια μου μασάω, ούτε κολλάω στον κάθε προβληματικό όπως το πρώην μέλος που ανέφερες παραπάνω και ευτυχώς ξεφορτωθήκαμε και ξεβρώμισε ο τόπος.
    ναι για σενα και τις υπολοιπες εδω περα μεσα, οποιος δεν ακολουθει τα λογια σας και δε τον "εγκρινεται", ειναι προβληματικος, επικινδυνος κλπ. αναρωτιεμαι ποιος σας εδωσε το ρολο του κριτη ? χμου μαλλον κανεις. κι επειδη εγω δε μπαινω εδω μεσα για να κωλοβαρεσω οπως νομιζεις, ουτε για να με ειρωνευονται και να μου μιλανε προσβλητικα, απο δω και περα ΚΑΘΕ ΜΙΑ που κρινει λες και με ξερει προσωπικα, θα τρωει ignore! συνεχισε καταταλλα να μπλεκεις στα ποδια μου και να λες τις μαλακιες σου, αν σου περισσευει τοσο ο χρονος. εμενα δε μου περισσευει για να δινω σημασια στη καθεμια, συγνωμη.

ούτε εγώ θέλω να σε προσβάλω, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες καλά: δεν σε θεωρώ λυκειόπαιδο που κολοβαραει, σε θεωρώ έναν ΄κακοπροαίρετο άνθρωπο που προσβάλει αξίες και ιδανικά γιατί πολύ απλά δεν έχει ούτε το θάρρος ούτε το κουράγιο να τα κατακτήσει ποτέ στη ζωή του.
    το κακοπροαιρετος ανθρωπος που προσβαλει αξιες και ιδανικα γιατι πολυ απλα δεν εχει ουτε το θαρρος ουτε το κουραγιο για να τα κατακτησει ποτε στη ζωη του, οπως και το επικινδυνος που εγραψες επανω, ειναι ειλικρινα υπερβολικα λιγα για να περιγραψουν τον τροπο που βλεπω τα πραγματα. δεν τα προσβαλλω απλα, φτυνω και ξερναω πανω τους! αν τωρα φαινεται σαν κατακτηση επειδη καποιος σπουδασε κατι, βολευτηκε καπου σε μια κωλοδουλεια, και αργοτερα εκανε και οικογενεια, τοτε χειροκροτηστε τον ελευθερα (αυτο γενικοτερα προς ολους, ΟΧΙ σε καποιον συγκεκριμενο χρηστη μονο), ειναι απλα αλλος ενας! εμενα αυτη η ζωη μου μοιαζει βαρετη και μιζερη, ιδια με τους αλλους. ειναι καθαρα δικαιωμα μου κι επιλογη μου λοιπον, να κανω οτι θελω και να διαφοροποιουμαι με το τροπο που νιωθω. τουλαχιστον μεχρι να βρεθει καποια να με βαλει στη θεση μου και να μου αλλαξει τις αποψεις που εχω περι οικογενειας, εργασιας, και δηθεν σοβαροφανειας. αυτα, και δε συνεχιζω με το θεμα γιατι ξεφυγε και δεν εχω καμια ορεξη να τσακωνομαι με ατομα απο δω μεσα και γενικα απο το ιντερνετ.

τελος!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast