Εσύ εννοείται ότι δεν έχεις πρόβλημα γιατί είσαι η μικρότερη. Κακά τα ψέμματα, οι μικρότεροι σε ηλικία -και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη- είναι που θέλουν να κάνουν παρέα με μεγαλύτερα άτομα, και όχι το αντίθετο, για να μεγαλοφέρνουν (και σε λίγα χρόνια αυτή η τάση αντιστρέφεται). Στην εφηβεία δε θέλεις να θεωρείσαι πια παιδί και κυνηγάς τους μεγάλους γιατί είναι πιο cool από το να κάνεις παρέα με μικρότερα. Οι κοπέλες και η ξαδέρφη σου δεν είναι μόνο ένα χρόνο μεγαλύτερες, είναι και σε διαφορετική φάση. Εφόσον λες ότι είσαι 17, εκείνες είναι 18. Εσύ είσαι ακόμα σχολιαρόπαιδο και εκείνες είναι σε νοοτροπία πλέον πανεπιστημίου... και συγνώμη κιόλας αλλά ούτε και εγώ θα ήθελα να πάω τον πρώτο χρόνο της ενηλικίωσής μου διακοπές με κάποιον μικρότερο. Όπως και να το κάνεις, σε κρατάει πίσω.
Έχει δίκιο η ξαδέρφη σου που σου λέει ότι του χρόνου θα είναι και για εσένα αλλιώς. Εσύ είσαι κοπέλα ακόμα, νομικά όμως αυτές είναι γυναίκες. Μπορεί να είναι μόνο ένας χρόνος, αλλά σε αυτόν τον συγκεκριμένο χρόνο ο άνθρωπος αλλάζει όχι μόνο ψυχολογία, αλλά και ηλικιακή κατηγορία.
Και τι σαχλαμάρα είναι αυτό το εγώ θα το κατάπινα; Διακοπές θέλουν να πάνε οι γυναίκες, έλεος αν θα πρέπει να υποχρεωθούν να υπομένουν δυσάρεστες καταστάσεις ακόμα και στη περίοδο που υποτίθετε κάνουν διάλλειμα από υποχρεώσεις και θέλουν να ξεσκάσουν. Ούτε καν η ξαδέρφη σου ήταν ενθουσιασμένη με την ιδέα, και προφανώς ήρθε και σε δύσκολη θέση γιατί είσαι οικογένεια και όποια φιλική σχέση και αν έχετε, ο συγγενικός δεσμός σας τη δυσκολεύει να σου αρνηθεί άνετα κάτι που ξέρει ότι εσύ μεν το θέλεις αλλά εκείνη θα τη δυσαρεστήσει.
Ξεκόλλα λοιπόν και κανόνισε τις διακοπές σου με άλλα άτομα στα οποία, για φέτος τουλάχιστον, δε θεωρείσαι φόρτωμα.