Originally Posted by
RainAndWind
Δεν έχει μέσα της ναρκισσισμό η άποψη πως θέλει δύναμη κότσια ξερωγώ τι άλλο η πειθαρχία με στόχο τη διατήρηση στο ιδανικό βάρος? Ή το αλλιώς θα τό΄καναν πολλές?
Μήπως έχει λιγάκι? Στο λέω γιατί το ξέρω πως έχει, αφού η έντονη ανάγκη για έλεγχο έχει πάντα στοιχεία ναρκισσιστικά, αν και στην περίπτωση της anorexia nervosa είναι displaced control, που ουσιαστικά αποτυπώνει έλλειψη (ή εντύπωση έλλειψης) ελέγχου σε άλλους τομείς της πραγματικότητας, που απλά έρχονται και ακουμπάνε στο φαγητό.
Μα ο ελεγχος ειναι το βασικο χαρακτηριστικο στις διατροφικες διαταραχες, ειτε προκειται για ανορεξια ειτε προκειται για βουλιμια... κ ο μεγαλυτερος κινδυνος η απωλεια του με επακολουθο διαφορες αντιρροπιστικες συμπεριφορες (αφαγια, εμετοι, καθατρικα, υπερβολικη ασκηση κα..) το φαγητο δεν ειναι η αιτια, ειναι απλα η εκδηλωση κ το ξεσπασμα αλλων αλυτων θεματων... ειναι μεσο γενικοτερου ελεγχου κ οχι μονο προς ενα συγκεκρμενο αντικειμενο.. (αν ονομασουμε ετσι το φαγητο..)
Η ανορεξία όσο και να αποτελεί μυστική σύνδεση μεταξύ των ανα-προάνα ατόμων, δεν είναι lifestyle choice, είναι ασθένεια και μάλιστα σοβαρότατη και μάλιστα επίμονη. Όσο της αλλάζεις όνομα για να μη σε απειλεί, τόσο τη φοβάσαι άρα και η ανάγκη για έλεγχο όποιας αλήθειας δεν γίνεται παραδεχτή, είναι μεγαλύτερη, όχι μικρότερη.
Σ αυτο εχεις απολυτο δικιο, ετσι ειναι, αλλα μπορει να εξελιχθει κ σε τροπο ζωης οταν παιζουν πλεον αλλοι παραγοντες κ εχεις αλλαξει επιπεδο..
#Αν εξετάσεις προσεχτικά τις δηλώσεις σου, ίσως διαδείς πίσω τους, μέσα τους, ανάμεσα στις γραμμές και τον δικό σου ρατσισμό. Καμιά μας δεν είναι ανέγγιχτη από τέρατα μαθημένα, ιδιαίτερα όταν ζούμε σε κοινωνία που σχεδόν καθημερινά εικονοποιεί πρότυπα, ειδωλοποιεί άτομα, εξοστρακίζει ανεπιθύμητα, τριπλάρει, παρακάμπτει, ισοπεδώνει υπάρξεις και φωνές.
Δικο μου ρατσισμο που ακριβως?? Δεν το αποκλειω να συμβαινει αλλωστε πολλες φορες υποσυνειδητα περναμε πραγματα που δεν θελουμε η που μας εχουν περασει ως πλυση εκεφαλου απο την κοινωνια κ ασυναισθητα τα εχουμε ενστερνιστει, αλλα δεν νομιζω να ειπα καπου οτι πχ "μονο οι ανορεξικες! ειναι οι καλυτερες! μπραβο για το κουραγιο τους" κτλ τουλαχιστιν οχι με αυτην την εννοια, ειπα οτι με εκνευριζει κ που αποκαλουν κ τις πιο "χοντρες" με αλλα επιθετα εκει, κ δεν μ αρεσει αυτη η ταμπελοποιηση κατα πως τους βολευει για να καλυψουν τα δικα τους κενα κ ανασφαλειες... αλλωστε ειχα φτασει κι εγω 63 κιλα καποτε κ εχω βρεθει κ εκει κ ξερω πως ειναι!!