Να διευκρινισω πως δεν εχω καποια ιδιαιτερη προτιμηση με τις λεξεις, απλα η λεξη υπηρεσια, μαλλον χτυπαει αρνητικα γτ μας ακουγεται σαν να εννοει οτι βαζουμε πισω το εγω μας και "υπηρετουμε" καποιον.Κι αυτο δεν αρεσει...Απλα θεωρω δειγμα ωριμοτητας το να "υπηρετεις" καποιον .Και επειδη ειμαι χριστιανη, το θεωρω και αναποσπαστο κομματι των πιστευω μου.
Περα απο αυτο,εχω πολλεσ φορες βρεθει στην αναγκη για βοηθεια και την εχω ζητησει.Ειτε αφορα να κανω μια συζητηση για το προβλημα που εχω, ειτε αφορα κατι πιο πρακτικο.Δεν εχω προβλημα να ζητησω βοηθεια οταν βλεπω πως δεν υπαρχει καπου αλλου η λυση. Το θεμα μου ειναι, γτ δεν μπορω ευκολα-το καταφερνω πολλες φορες, αλλα οχι"αναιμακτα"- να αποδεχτω τη βοηθεια του αλλου, οχι οταν τη ζητησω, αλλα οταν μου προσφερεται.
Τον ελεγχο μου αρεσει αν τον εχω.Σχεδον σε ολα, οσα αφορουν εμενα.Δεν ειμαι ομως καταπιεστικη με το συζυγο, αλλα δεν αφηνω και να περασει ευκολα μια ιδεα οταν ειμαι 100% σιγουρη πως ειναι λανθασμενη.Αν δεν ειμαι σιγουρη δε θα επιμεινω.Πολλες φορες ειχα δικιο σε καποια θεματα με τον αντρα μου, αλλα επειδη κι εκεινος εχει καποια προβληματα χαρακτηρα, δεν επεμενα και τονα φηνα να κανει αυτο που νομιζει εκεινος σωστο, εστω κι αν ηξερα, και αποδεικνυοταν στο τελος, πως ειχε αδικο.Αρα, δεν ειμαι ανθρωπος που θελω να εχω τον ελεγχο σε ολα.Μ αρεσει να ελεγχω τις καταστασεις και να μην τις αφηνω ετσι, να αδιαφορω.Εξαλλου, πολλες φορες η επιφυλακτικη και διευρευνητικη μου ταση, με εσωσε απο πολλα δεινα...
Αρα θεμα εγωκεντρισμου, τελειομανιας δεν τιθεται.Αποδεικνυεται απο το γεγονοςτι εγω η ιδια ζηταω τη βοηθεια.
Ας δωσω μερικα παραδειγματα...
Οταν λογου χαρη,καποιος ξερει πως δενε χω χρηματα για κατι και μου τα προσφερει, θα σκεφτω"εχει αληθεια, η θα στριμωχτει κι αυτος δινοντας τα μου?".Οταν ποναει ο αυχενας μου και η φιλη μου προσφερεται να με τριψει, σκεφτομαι"οκ, θα την αφησω αλλα οχι για πολυ...δε θελω να πιεζεται, εξαλλου κι εγω οταν με εβαζε μικρη η θεια μου να της κανω, ηταν εφιαλτης!" Οταν προσφερεται καπποιος να μου πλυνει πιατα, η να τακτοποιησει μετα απο ενα τραπεζι, δεν αρνουμαι, το δεχομαι σαν κινηση, αλλα πριν πω το ναι, γτ τελικα το λεω, λεω σ αυτον που θελει να βοηθηει" ελα μωρε σιγα...θα τα κανω μετα, δεν ειναι τπτ φοβερο, κατσε να μου κανεις παρεα".Και οντως το εννοω αυτο το τελευταιο.Η αν πχ, δεν εχω τσιγαρα και προσφερθει καποιος να παει να μου παρει, περα απο τον αντρα μου, λεω"ελα..που να τρεχεις τωρα εξω...ασε θα παω εγω", ενω κατα βαθος θα ηθελα να παει γτ εκεινη τη στιγμη βαριεμαι πολυ να βγω.Κμαια φορα ξερω πως σε καποια απο τα παραπανω παραδειγματα, η διαθεση να κανει καποιος κατι για μενα, ειναι απλα απο ευεγενεια, ειδικα αν ειναι ατομο που δεν εχω μεγαλη οικειοτητα.Με ανθρωπους που εχω οικειοτητα, το δεχομαι πιο ευκολα.
Η απορια μου ομως παραμενει...που τελικα οφειλεται ολο αυτο γτ δεν ειμαι η μονη, και η φιλεναδα μου ετσι ειναι.Οπως και πολλα ακομη ατομα, και εδω στο φορουμ φανατζομαι αλλα και εκει εξω.
'