Originally Posted by
sheldon
Με αφορμή το ερώτημά σου θα κάνω μια σύντομη αναδρομή στη ζωή μου, για να κρίνετε εσείς. Πράγματι, κατόπιν ωρίμου σκέψεως συνειδητοποιώ ότι με εκείνους στο Γυμνάσιο δεν πολυταίριαζα. Αρέσκονταν ως επί το πλείστον να μιλούν για αθλητικά, celebrities και λοιπές σαχλαμάρες. Ίσως ο λόγος που κολλούσα σε αυτούς, παρόλο που με απέρριπταν, ενέκειτο στο ότι ήταν οι πρώτοι που με είχαν αποδεχτεί και εγώ, όπως προανέφερα, δυσχεραίνομαι στο να αποκτήσω καινούριους φίλους. Ένας άλλος που τον επισκεπτόμουν σπίτι του ακόμα και τώρα δεν έχω καταλάβει γιατί με απέφευγε, ενώ θεωρώ ότι ταιριάζαμε.
Αργότερα, στη Β’ Λυκείου ήρθε και μου μίλησε ένα παιδί, όταν με είδε καθισμένο μόνο μου. Δεν είμαι σίγουρος αν είχαμε κοινό έδαφος, πάντως ένιωθα άνεση μαζί του και μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Μείναμε φίλοι για αρκετά χρόνια, αν και βγαίναμε σπάνια. Με τον καιρό είχα την αίσθηση ότι απομακρυνόμασταν, καθότι όλο και συχνότερα δεν απαντούσε στα μηνύματά μου με το αιτιολογικό ότι δεν είχε μονάδες, ενώ έπαψε να παίρνει την πρωτοβουλία να με καλέσει. Εκνευρισμένος από τη γενικότερα αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του θόλωσα και πήρα εκδίκηση, αλλά τελικά με αντιλήφθηκε και τώρα είμαστε σχεδόν σε ρήξη. Βλακεία μου, γιατί έτσι τίναξα στον αέρα τις απειροελάχιστες ελπίδες που είχα. Είχα γνωρίσει και έναν άλλον μέσω αυτού και συνηθίζαμε να βγαίνουμε οι τρεις. Αλλά όταν ήμασταν μόνοι ήταν ολοφάνερο ότι με βαριόταν, με αποτέλεσμα τελικά να αποστασιοποιηθούμε. Διόλου περίεργο, αφού δεν ταιριάζαμε ιδιαίτερα και μας συνέδεε μόνο ο κοινός φίλος.
Με το μοναδικό που κατάφερα να συμφιλιωθώ στη σχολή είχα πολλές συζητήσεις επιπέδου, αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ότι σιγά σιγά χανόταν και, για να είμαι ειλικρινής, δεν περνούσα και πολύ ευχάριστα μαζί του.
Το καλοκαίρι που πέρασε εμφανίστηκε μια φίλη από το πουθενά που τελικά εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Την είχα γνωρίσει μέσω φβ, όπου και συνομιλούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Της ανοιγόμουν και με άκουγε με υπερβάλλοντα ζήλο. Της εξομολογήθηκα μάλιστα το πρόβλημά μου και ήταν πρόθυμη να με βοηθήσει. Υπήρχε αυτό που αποκαλείτε χημεία. Βρήκα κάποια στιγμή το θάρρος να συναντηθούμε εκ του σύνεγγυς. Την ερωτεύτηκα κιόλας, αλλά αποδείχτηκε ότι με έβλεπα αποκλειστικά σε φιλικό επίπεδο. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και συμβιβάστηκα μ’ αυτό, όμως τελικά τίποτα καλό δεν κρατάει για πάντα. Όταν της έκανα παρατήρηση που μου ανέβαλλε συνεχώς τις εξόδους, τσακωθήκαμε. Ως φαίνεται, δεν πρέπει να εκφράζεις τις υποψίες σου, γιατί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία γίνονται πραγματικότητα. Τα ξαναβρήκαμε βέβαια, αλλά υπέπεσα μετά σε άλλο λάθος, όχι τόσο σοβαρό και ασυγχώρητο, που όμως της προκάλεσε ανασφάλεια, άγχος και πίεση απέναντί μου, δίνοντας το τελειωτικό κτύπημα. Για εκείνο το «πταίσμα» έκανε στροφή 180 μοιρών και μου ζήτησε να ξεκόψουμε. Μου είναι αδιανόητο και ασύλληπτο με τι ευκολία με παράτησε, παρόλο που ήταν σχεδόν σαν δικός μου άνθρωπος. Μου έχει στοιχίσει βαριά και ταλαιπωρούμαι ακόμα να το ξεπεράσω. Δεν ξέρω αν ήμασταν απολύτως ταιριαστοί, μιας και πολλοί από την υπόλοιπη παρέα της διέφεραν μαζί μου σαν τη μέρα με τη νύχτα. Μάλλον ήταν από τα ανοικτά άτομα που συναναστρέφονται ευρύ φάσμα χαρακτήρων.
Τέλος πάντων, ελπίζω να σας κάλυψα.