ο καθενας και η καθεμια εχει -συνηθως ,τις πιο πολλες φορες δλδη- την σχεση ,το συντροφο που του αξιζει!
Printable View
δεν ειναι απολυτο αυτο.ετσι λενε αλλα ειναι τοσοι οι παραγοντες που καθεσαι πολλες φορες με αυτον/η που δεν σου αξιζει.μακαρι να ηταν ολα τοσο απλα κι ευκολα.ισως στα ματια καποιου τριτου να ειναι απλο αλλοιμονο απ αυτον που ενω ξερει τι θα επρεπε να κανει δεν μπορει.ποιος μπορει να ξερει τι κρυβεται πισω απο καθε ιστορια;
Δε συμφωνώ καθόλου με αυτό που λες Γιώργο Πάνου και θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω με ατράνταχτα επιχειρήματα αλλά πρέπει να αναφερθώ σε λεπτομέρειες της προσωπικής μου ζωής για να το κάνω και δε θέλω!!! Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη ένα σωρό γυναίκες που είναι μια χαρά έστω και αν είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας ανέχονται ακόμα και για χρόνια ολόκληρα γομάρια που τις βρίζουν τις υποτιμάνε ακόμα και τις κακοποιούν βάναυσα για διάφορους λόγους.... κυρίως λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης.... και δε νομίζω ότι το αξίζουνε καθόλου όλες αυτές οι γυναίκες παλικάρι μου.... καμιά φορά τους ανέχονται ακόμα και γιατί δεν έχουνε κανένα προσόν για να ξαποστείλουνε το μαλάκα και να διεκδικήσουνε μια θέση (οποιαδήποτε) στην αγορά εργασίας.... και το ξέρω γιατί ακόμα κι εγώ που δεν είμαι σαν αυτές τις γυναίκες έχω ανεχτεί μια παρόμοια κατάσταση στο παρεθλόν από την οποία δε μπορούσα να ξεφύγω.... να μη σου πω ότι ελπίζω και σ' ένα (σχετικά άνετο οικονομικά) γάμο εγώ που ακούω για γάμο και βγάζω καντίλες μόνο και μόνο γιατί σκέφτομαι ότι θα είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσω αργότερα.... και θα έρθω να συμφωνήσω με τη Γιώτα....
..........τι γινεται Νικο? πως παει με την γυναικα σου?
δεν εγραψα νεα τοσες ημερες γιατι ειμαι ακομα πολυ μπερδεμενος
ηρθανε ημερες που ηρθαμε κοντα βγηκαμε για φαγητο μιλησαμε πολυ μια ημερα ακομα και με φιλησε αλλα ειναι και μου το ειπε πολυ μπερδεμενη .μου φωτογραφησε οτι αυτος
εχει ενα προβλημα υγειας και πρεπει να του σταθει.του ειπε οτι σκεφτεται να γυρισει σε εμενα αυτος της ειπε γυρνα στον αντρα σου αλλα αυτη δεν το κανει μου ζηταει συνεχως χρονο θελει λεει να ειναι σιγουρη για να μην με πληγωσει την μια ημερα μου λεει να παμε μαζι 3-4 ημερες διακοπες χωρις τα παιδια την αλλη οτι δεν ειναι καλη ιδεα ακομα δεν ειναι ετοιμη τις ειπα οτι οσο εχουνε επαφες δεν προκειτε να φυγει ποτε απο αυτον για να ξαναγυρισει σε εμενα μου ειπε οτι αυτος εχει ενα ειδος εξαρτησης απο εκεινη χωρις να μου λεει τι μου ειπε επισης οτι ξερουνε και οι δυο οτι η σχεση τους δεν εχει μελλον
επισης μου εχει πει οτι δεν του εχει εμπιστοσυνη λογο χαρακρηρα του να κρατησει κρυφο οτι εχει γινει( εγω και η γυναικα μου σε ολους δεν εχουμε πει τιποτα στους γονεις μας οτι μενουμε λιγο καιρο χωρια να ηρεμισουμε και οι φιλοι δεν ξερουνε απολητος τιποτα εγω ειδικα δεν εχω πει τιποτα γιατι ξερω οτι καποια μερα θα γυρισει και δεν θελω κανενας να πει κακο για αυτη) ειναι οτι μενει και αυτος στην ιδια περιοχη που ειναι το σπιτι μας και υπαρχουνε πολλοι γνωστοι .
για καποιο λογο θελει να φυγει απο αυτον και δεν μπορει δεν ειναι οτι ειναι και το καταλαβαινω ακομα ερωτευμενη ειναι κατι αλλο τις το εχω πει και μου ειπε οτι οτι και να γινει δεν θα μου το πει ποτε τι μπορει να ειναι εχω σκεφτει τα παντα θα τρελαθω στο τελος εντελος και θα κανω πραγματα που δεν θελω το βλεπω καθε ημερα θελει να γυρισει και δεν μπορει κατι δεν την αφηνει και δεν ειναι ο ερωτας μονο μου ειπε οτι πρεπει να τον βοηθησει δεν μπορει ουτε η μανα του να το κανει μονο αυτη μπορει τι μπορει να ειναι πειτε μου ....
Νίκο όσο κι αν σου είναι δύσκολο στην παρούσα φάση, χρειάζεται λίγο να ηρεμήσεις κι αυτό θα το καταφέρεις αν βάλεις τον εαυτό σου για λίγο στην θέση της. Τότε θα καταλάβεις και την δική της διλημματική κατάσταση, όταν λέει ότι είναι πολύ μπερδεμένη. Είναι σε σύγκρουση με τον εαυτό της και διχασμένη, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που την αγαπούν και την διεκδικούν. Δεν είναι και το πιο εύκολο. Πιστεύω ότι κι εκείνη υποφέρει, όσο εσύ, γιατί προσπαθεί να κάνει αυτό, που είναι το καλύτερο για όλους σας. Ούτε κι αυτό είν' εύκολο.
Επανήλθα Νίκο, γιατί εκτός από σένα, πίστεψε με είναι πολύ επώδυνο ειλικρινά, αυτό που ζει κι η γυναίκα σου. Δώστης λοιπόν όσο χρόνο χρειάζεται για να το επεξεργαστεί και είναι βέβαιο, ότι αν τώρα σταθείς στο πλάι της, χωρίς να την κρίνεις, χωρίς να λες πολλά, το πιο πιθανό είναι ότι θα την ξανακερδίσεις κι εκείνη θ' αποφασίσει τελικά αυτό, που είναι το πιο σωστό κυρίως για τα παιδιά σας. Περνάει μεγάλη δοκιμασία, δείξε λοιπόν όσο κι αν σε ξεπερνά, ότι την συμμερίζεσαι και κάνε υπομονή. Σκέψου επίσης και κάτι, που είναι πολύ σημαντικό και το αναφέρανε πιο πάνω τα παιδιά, ότι δηλ. η σχέση σας τελικά μπορεί να είχε πρόβλημα κι εσύ το δικό σου μερίδιο ευθύνης γι' αυτό. Θα είχες άραγε την δύναμη να της πεις: "ό,τι κι αν αποφασίσεις εγώ θα σε στηρίξω"; Ωστόσο ανεξάρτητα του τι συμβαίνει με τον άλλον στην πιο πλεονεκτική θέση είσαι εσύ.
"Δεν κλαίω που φεύγεις
δεν κλαίω για τώρα
δεν κλαίω την ώρα
του αποχωρισμού
Κλαίω την ώρα του γυρισμού
κλαίω την ώρα του σπαραγμού
κλαίω για την ώρα που δε θα 'χω πια
ψυχή να σου πω σ' αγαπώ
Κλαίω την ώρα του γυρισμού
με τα σημάδια του χαλασμού
κλαίω για την ώρα που δε θα 'χω πια
ψυχή να σου πω σ' αγαπώ"__ακης πανου
κι οπως ειπες καπου παραπανω , τα πραγματα δεν θα ειναι ΠΟΤΕ ιδια ,
,,εισαι περισσοτερο ανεκτικος τωρα μαζι της , επειδη ειναι ακομα εν θερμω η κατασταση και δεν ενοιωσες ακομα ολο τον πονο που σου προκαλεσε , θα χρειαστεις αντοχες και για τη συνεχεια...
Δεν ζουμε σε εναν πλανητη χωρις επιπτωσεις , και καλο θαταν να την αφησεις να αναλαβει τις ευθυνες της ,
δεν εισαι ο μπαμπας της η κατι τετοιο ,,, εισαι ο προδωμενος,
κι αυτο οχι μονο πρεπει να το συνειδητοποιησεις εσυ , αλλα να το δωσεις και σ αυτη να το καταλαβει,
Οπως ειπε παραπανω και η δωρα , οφειλεις να διασωσεις και κατι απ την αξιοπρεπεια σου , ΔΕΝ ειστε πια τα φιλαρακια οπως παλια που θα κατσεις να σου πει τον πονο της !
και ποιον πονο ??? που βιωνει καθως σε προδωνει??
αυτο δεν ειναι παρανοια απλα , ειναι τραγικο ερχαιοεληνικο δραμα .
Αλλα ειμαστε στο 2011 , και οχι αρκετες χιλιαδες χρονια πισω..
Τωρα αν εκανε (η κανανε) κατι χειροτερο απ την προδωσια προς εσενα , δεν ειναι δικια σου δουλεια να το εξιχνιασεις ,εσενα σου περισευει , ας ασχολειθει κανενας εισαγγελεας...
να σας πω τα νεα μου τα 3ημερα των χριστ/ων-πρωτ/ας τα περασαμε ολοι μαζι στο σπιτι
ηρθαμε πολυ κοντα με εξερεση το οτι καθε βραδυ 11 ωρα ερχοντανε μηνυμα στο κινητο της απο αυτον...ειχα ενα ξεσπασμα το βραδυ των χριστ/ων μου ειπε οτι αυτος εχει πολλα
ψυχολογικα προβληματα (απο οτι εμαθα δεν βγαινει απο το σπιτι του γιαυτο δεν εχει και δουλεια εχει ανασφαλειες γενικα ειναι ενα προβληματικο ψυχολογικα ατομο)
καταλαβα οτι η γυναικα μου δινει μια μαχη μεσα της ειναι ακομα ερωτευμενη αλλα θελει να σωσει και το σπιτι της το 3ημερο των θεοφανειων πηγαμε με τα παιδια και διακοπες οπου ηρθαμε ακομα πιο κοντα και ενω ολα πιστευα οτι ητανε στον δρομο τους ηρθε ενα μηνυμα στο κινητο της 12 το βραδυ και ενω ημασταν στο κρεββατι αγκαλια εχασα τον ελεγχο εξωργιστηκα μαζι του εγινε χαμος δεν αντεξα και εκεινη μου ειπε οτι με την συμπεριφορα μου την ξαναγυριζω σε αυτον απο εκεινη την ημερα ξαναεγινε ψυχρη μου
ειπε οτι δεν θα το ξεπερασω ποτε και οτι θα εχουμε συνεχεια εντασεις γιατι δεν μπορει να του πει να ξεκοψουνε εντελως φοβαται μην κανει αυτος καμια βλακεια της ειπα οτι επειδη μπορω να κανω τα παντα να μην ξανααντιδρασω αλλα ακομα και σημερα ειναι πολυ ψυχρη και μπερδεμενη.δεν ξερω τι να κανω εχω τρελαθει ξερεται τι ειναι να εισαι με τα παιδια σου με την γυναικα σου και να στελνει ενας αντρας που ξερεις οτι ητανε μαζι της πριν λιγο καιρο μηνυματα και σε μια στιγμη να αλλαζουν ολα εχω εξωργιστει με αυτον και σκεφτομαι να παω να των βρω πειτε μου τι να κανω...
Εγώ θα είχα θυμώσει απίστευτα. Δεν έχεις δείξει αξιοπρέπεια. Το ότι έχετε παιδιά δεν λέει κάτι. Άπειρα ζευγάρια με παιδιά χωρίζουν σήμερα.Γιατί δεν χωρίζετε πολιτισμένα; άσ'την την δόλια να ζήσει με τον δύστυχο και βρες κι εσύ μια γυναίκα που να αξίζει. Υπάρχουν γυναίκες διαθέσιμες δόξα τω θεώ.
σκεφτομαι να της πω να φυγει 4-5 ημερες μονη της να κλεισει τηλ να κατσει να σκεφτει και επιτελους να αποφασισει δεν το αντεχω αλλο ολο αυτο ας αποφασισει να τελειωνουμε
εχω φτασει στα ορια μου δεν τα εχω τοσο με αυτη επειδη την αγαπαω ακομα και επειδη ειναι μανα των παιδιων μου ολο την δικαιολογω μεσα μου με αυτον τα εχω και δεν ξερω πως θα αντιδρασω καμια ωρα δεν υπολογιζει τιποτα μονο τον εαυτο του.εμαθα οτι τον εχει βοηθησει και χρηματικα ειμαι σιγουρος οτι την εκμεταλευεται .της κανει μονο κακο.
παραδεχτηκε και η ιδια οτι εχει βρει τα κουμπια της και τα παταει παραδεχτηκε οτι δεν ειναι καλα στα μυαλα του παραδεχτηκε οτι δεν εχουνε μελλον μαζι αλλα δεν λεει να φυγει.νομιζω οτι θα κανω καμια μαλ....και θα δωσω εγω ενα τελος σε ολο αυτο που ζουμε γιατι βλεπω οτι ουτε αυτη ειναι ευτυχισμενη μαζι του και μια οικογενεια γινεται σμπαραλια εξαιτιας του .μεχρι και ο πεθερος μου με ρωταγε τι εχει η κορη του αν υπαρχει τριτο προσωπο ολοι και ο αδελφος της που ξερει ειναι μαζι μου δεν την αναγνωριζει κανενας.δεν ξερω ποση υπομονη εχω μεσα μου ακομα...αρχιζω και τον μυσω επικινδυνα .
...νίκο σόρι που θα στο πω, αλλα ο τελευταίος που φταίει σε αυτή την ιστορία είναι αυτός ο άνθρωπος.
Δεν παίρνει δικαιώματα μόνος του, κάποιος του τα χει δώσει και το κακό είναι πως όσο βλέπει η γυναίκα σου το αδιέξοδο της σχέσης τους, τόσο πιο πολύ κολλάει.
Ειναι ανθρώπινο αυτό και έχει συμβεί σε όλους να κυνηγάμε κάτι χωρίς προοπτική μόνο και μόνο επειδή είναι δύσκολο.
Ας κάνουμε μια υποθετική ιστορία: πας εσύ εκεί, τον βρίσκεις και του λες μακριά από τη γυναίκα μου και όλα τα συναφή.
Τι νομιζεις πως θα σο απαντήσει? Βεβαίως θα σου πει, φτάνει να το θέλει και εκείνη.
Εσύ πιστεύεις πως η γυναίκα σου θέλει να φύγει από κει?
ΚΑι μόνο που σου λέει πως έχει βρει τα κουμπιά της, είναι σα να σου λέει πως είναι ερωτευμένη και ενώ βλέπει το λάθος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι αυτό...:)
Γειά σου Νίκο, εγώ θα έλεγα να συμβουλευτείς έναν ψυχίατρο διότι εγώ και ντρέπομαι αλλά και άνοιξα τη ψυχή μου σε αυτό το forum έπαθα διπολική διαταραχή και απάτησα τον άντρα μου αν και δεν πιστεύει ότι νόσησα παρά το γεγονός ότι παίρνω φάρμακα και μπορείς να διαβάσεις όλη την ιστορία,κάτι δεν καταλαβαίνει και δε πάει καλά γιατί το μητρικό ένστικτο με κάποια ψυχοθεραπεία θα της κτυπήσει καμπανάκι και αν και από την άλλη πλευρά και αν και έχει άλλη τώρα και αν και οι κόρες μου είναι 18μισό θα ήθελα να καταλάβει,είσαι πολύ άνθρωπος και πρέπει να την αγαπάς πολύ για να είσαι δίπλα της, οπότε στάσου κοντά της και στα παιδιά σου και νομίζω θα δικαιωθείς...και εγώ ΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ δες στη διπολική διαταραχή μόνο που εμένα δε με συγχωρεί και ξέρεις από περίεργες καταστάσεις ακόμη και βιώματα των παιδικών χρόνων μας οδηγούν στην αυτοκαταστροφή όπως τη γυναίκα σου, άσε την αξιοπρέπεια και τις μαγκιές που λένε η αγάπη και η κατανόηση μετράει για οτιδήποτε στη ζωή
Και από ότι είπα έχει κάνει ο άντρας μου τις κινήσεις του να βρει δουλειά ενώ εγώ που έχω στείλει 1000000 cv δεν τις έχω κάνει και πρέπει να πάω σε μ.... γιαυτό Νίκο έχεις πολύ ανθρωπιά εγώ θα πεθάνω ένα λιγότερος και σήμερα , τι πειράζει;
Εμυ. διαβασα λίγο τα μνμτα σου, έχεις τη λύση στα δυσκολα σου, ειναι αυτο που λες στο τελος του μνμτος προς το νικο, η αγαπη και η κατανοηση μετραει για οτιδηποτε στη ζωή. αυτο να δειξεις και στον αντρα σου και στα παιδια σου και να μην τα βαλεις κατω στο θεμα δουλεια. να κανεις τα πάντα για να επανορθωσεις το λαθος που εκανες εναντι τυ συζυγου σου, ειναι ο καλύτερος τροπος για να επουλωσεις την πληγη. μην απελπίζεσαι, κατι καλο θα γινει και για σενα
φιλε μου ξερω πωσ θα ακουστει λιγο σκληρο αλλα αν δεν ειναι πλεον ερωτευμενη μαζι σου πρεπει απλα να τραβηξεις και εσυ τον δρωμο σου οσο και αν ποναει..το μονο που μπορεις να κανεις απο εδω και περα ειναι να εισαι κοντα στα παιδια σου.αυτα σε εχουν περισσοτερο αναγκη....καλη σου δυναμη
νικο καλησπερα
απο τον πεποιθηση σου οτι θελει να γυρισει αλλα για καποιο λόγο δεν "μπορει" και απο τα παραπανω , μου περναει απ το μυαλο οτι ο τυπος της ασκει καποιου ειδους ψυχολογικο εκβιασμο και αυτη υποκυπτει.
ισως την εχει πεισει οτι αν τον αφησει θα αυτοκτονησει.
για την περιπτωση που συμβαινει κατι τετοιο, προσπαθησε να την πεισεις να συμβουλευτει η ιδια ψυχοθεραπευτη να το συζητησει μαζι του για να καταλαβει πως λειτουργει αυτος ανθρωπος και τι σημαινει χειριστικος ανθρωπος, οτι αν ισχυει αυτο που φανταζομαι, ειναι ενας απλος εκβιασμος και δεν εχει καμια βαση αυτη η απειλη, ουτε εχει η ιδια ευθυνη για την κατασταση του..
εχει βρεθει σε μεγαλο μπερδεμα η γυναικα και ισως δεν τα συνειδητοποιει ολα αυτα.
πεισε την να παρει βοπηθεια να τα ξεδιαλυνει.
Εγώ προτείνω και πάλι ψυχίατρο , ανθρωπιά, αγάπη με την αγάπη όλα φτιάχνουν και ειδικά για τα παιδιά σου, μη το βάλεις κάτω Νίκο
{απο τον πεποιθηση σου οτι θελει να γυρισει αλλα για καποιο λόγο δεν "μπορει" και απο τα παραπανω , μου περναει απ το μυαλο οτι ο τυπος της ασκει καποιου ειδους ψυχολογικο εκβιασμο και αυτη υποκυπτει.
ισως την εχει πεισει οτι αν τον αφησει θα αυτοκτονησει.}
<Την κοβεις για γυναικα που θα της εκανε ψυχολογικο εκβιασμο και δεν θα συμμαχουσε με τον ανδρα της ? ,,κι ενω αυτος εχει γινει χαλι να τον παταει ?? οχι δεν μοιαζει με ατομο που το εκβιαζουνε ,με εκμεταλευτρια μοιαζει,,
Μαλλον αυτη τους εκβιαζει ολους , παιζει με ολους και μαλιστα θελει να το 'θεσμοθετησει' , το θεωρει ενα καποιο δικαιωμα της ...ειναι ασυδωτη.
-οσο για το φαρμακο ,αγαπη -κατανοηση, δεν ειναι για να εξευτελιζονται.Εχουνε τα ορια τους ,και εδω δεν τιθεται τετοιο θεμα ,τα ορια εχουν εξευτελιστει ηδη
θα απαντησω πρωτα στον path φιλε μου χωρις να θελω να σε προσβαλω γιατι δεν σε ξερω θελω να σου πω οτι η αγαπη και η κατανοηση δεν εξευτελιζονται οταν αγαπας πραγματικα χωρις ορια αν δεν εχεις αγαπησει πραγματικα και δεν εχεις και παιδια δεν μπορεις να καταλαβεις
την παρασκευη το βραδυ πηγα και της ειπα αυτο που ειχα στο μυαλο μου να κατσει να σκευτει μονη της και να μου πει κατι οριστικο..
μου ειπε οτι θελει χρονο της ειπα οτι δεν αντεχω αλλο μου ειπε οτι δεν μπορει να τον αφησει ετσι ....οτι δεν μπορει να τον βοηθησει κανενας ουτε η μανα του ουτε τα αδελφια του κανενας μονο αυτη δεν αντεξα και φευγοντας της ειπα τελειωσαμε ως εδω...
δεν ειπε τιποτα ..περασα ενα φρικτο βραδυ γιατι καταλαβα οτι της εδωσα αυτο που ηθελε ....την αλλη ημερα το βραδυ με πηρε τηλ να δει τι κανω εγω ημουνα ψυχρος και τοτε μου ειπε να παω απο το σπιτι να την βοηθησω να ξεστωλησουμε το χρ/κο δεντρο μαζι με τα παιδια πηγα με πλησιασε με τον τροπο της λες και δεν εγινε τιποτα πριν μια ημερα μου ειπε να κατσω αν θελω σπιτι ετσι και εγινε δεν μιλησαμε καθολου για το θεμα που μας αποσχολει εμεινα και εχθες ολη ημερα και δεν σας κριβω οτι μπερδευτηκα ακομα πιο πολυ ..
θελει αλλα δεν μπορει ...το γιατι δεν μπορω να βρω ακομα αλλα θα το βρω που θα παει...δεν ειναι μονο οτι ειναι ακομα ερωτευμενη ειναι κατι αλλο
Νίκο σου έχω στείλει ένα προσωπικό μύνημα σε παρακαλώ διάβασετο ίσως να βοηθήσει και απαντησέ μου ψύχραιμα κάπου βιώνουμαι το ίδιο πράγμα
Σταμάτα τη λέξη εξευτελισμός να θυμάσαι οικογένεια, αγάπη, παιδιά, κατανόηση ,όχι μίσος, συγχώρεση και κυρίως να θυμάσαι ότι τα παιδιά σου θα το βρούν μπροστά τους
Εμένα αυτός που πήγα με εκβιάζε με τη ΔΕΗ θα μου έκοβαν με τη πολεοδομία το ρεύμα, έτσι αρρώστησα και έγιναν όλα χιονοστιβάδα,ήμασταν τρελλά ερωτευμένοι με τον άντρα μου, τώρα που τα λέω με τη ψυχίατρο ναι ξέρω έπρεπε να ζητήσω βοήθεια ή ας μου κόβαν το ρεύμα ρώτα όμως τη γυναίκα σου τι νόμοι ισχύουν για τον ιδιοκτήτη και τι για τους μαστόρους και τι για τους δημόσιους υπάλληλους που καλά ήρθε να περιλλάβει η Τρόικα αλλά έπρεπε μόνο αυτούς
Θέλει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Και τα έχει. Γιατί λοιπόν να αποφασίσει?
Νομίζω ότι θα έπρεπε να κρατήσεις μια πιο σταθερή στάση. Δεν γίνεται τη μια μέρα να της λες να κάτσει να σκεφτεί μόνη της και την επόμενη να τρέχεις να ξεστολίσεις το δέντρο!
Δεν μπορώ να φανταστώ με τι την κρατάει αυτός ο άνθρωπος, αλλά γεγονός είναι ότι τον βάζει πάνω από σένα. Και αυτό το κάνει στηριζόμενη στην ανοχή σου.
Θα σου έλεγα να διακινδυνεύσεις αυτό που φοβάσαι, δηλαδή να την χάσεις, προκειμένου να την αναγκάσεις να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τις αποφάσεις της. Αν χρειαστεί να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, ας το κάνει.
Πάντως, μην της επιτρέπεις να σε χειρίζεται, όπως -ίσως- κάνει αυτός ο άντρας σ' αυτή.
Και το ότι δεν σου λέει τι την κρατάει εκεί και μάλιστα, δεν έχει σκοπό να σου το πει ποτέ, δεν είναι καλό σημάδι. Δεν ξέρω πόσο τρομερό είναι, αν ντρέπεται γι' αυτό, πιθανόν να θεωρεί ότι αν το μάθαινες δεν θα την ήθελες πλέον εσύ κοντά σου.
Δε συμφωνώ αλλά γιατί πρέπει να το δούμε ανθρώπινα το θέμα ,δύο παιδιά έχουν μαζί έλεος, αυτό και μόνο δε μετράει, και θρησκευτικά και φιλοσοφικά και ανθρωπιστικά μια και η ψυχανάληση είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα (Φρόυντ),και όλοι στο ψυχίατρο πάμε ας μη ντρεπόμαστε, όλα έχουν αφορμή,αιτία,γιατρειά...
Φιλε μου μακαρι να ηταν ετσι. και ας εχω εγω αδικο,,,
Αλλα ουτοπικο μου ακουγεται ,,και θα μου πεις ,και σενα τι σε νοιαζει; αν εγω μπορω να το ζησω ετσι ;
Δεν μπορεις ομως , και γιαυτο εισαι εδω . Αναζητας μια σκεψη , μια γνωμη, μια ιδεα για να μπορεσεις να το 'χωρεσεις ' αυτο στη ζωη σου . Να μπορεσεις να το 'προσαρμοσεις' στα μετρα που εμαθες να ζεις , και συνεχως παλευεις και διαπιστωνεις οτι δεν κολαει , δεν γινεται.
Μακαρι ναχαμε τη δυναμη να παρουμε ενα σφουγγαρι να τα σβηναμε ολα και να γυρναγαμε στο παρελθον και να συνεχιζαμε σαν να μην συναιβει τιποτα ,,,αλλα δυστυχως ζουμε με τις συνεπειες βαθια χαραγμενες μεσα μας .
Παρολο που εδω δεν εχετε φτασει ακομα στη φαση της συγχωρεσης ,,
Δεν σου ζητησε καν συγνωμη , δεν μετανιωσε...
Φίλε μου είναι συναισθηματικά δεμένη μαζί του, δεν τον αφηνει εύκολα. Όλα αυτα που σου λέει, για χρονο και ότι αυτος θελει συμπαρασταση είναι δικαιολογίες για να μην τον αφησει. Απ την άλλη είσαι εσύ που ουσιαστικα δεν αντιδρας αλλά ανέχεσαι. Κι αυτη δε φαινεται διατεθειμενη να σε παρατησει επειδή είναι και μαζι σου συναισθηματικά δεμενη, και ειναι καλο αυτο, αν δεν ήταν θα έφευγε και θα σε χωριζε. Βολευεται ωστοσο απ τη σταση σου. Το ζητημα ειναι πως να ξεκοψει απ αυτον. Στενούς δικούς σου ανθρώπους δεν έχεις να το συζητησεις και να ζητησεις τη βοήθεια τους? Είναι καλύτερο να χεις καποιους δικούς σου ανθρωπους διπλα σου παρα να σαι μονος σε τετοιες καταστασεις τοσο από αποψη βοηθειας όσο και από πλευρας συμπαραστασης.
[QUOTE=marian_m;318028]Θέλει και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Και τα έχει. Γιατί λοιπόν να αποφασίσει?
Νομίζω ότι θα έπρεπε να κρατήσεις μια πιο σταθερή στάση. Δεν γίνεται τη μια μέρα να της λες να κάτσει να σκεφτεί μόνη της και την επόμενη να τρέχεις να ξεστολίσεις το δέντρο!
Δεν μπορώ να φανταστώ με τι την κρατάει αυτός ο άνθρωπος, αλλά γεγονός είναι ότι τον βάζει πάνω από σένα. Και αυτό το κάνει στηριζόμενη στην ανοχή σου.
Θα σου έλεγα να διακινδυνεύσεις αυτό που φοβάσαι, δηλαδή να την χάσεις, προκειμένου να την αναγκάσεις να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τις αποφάσεις της. Αν χρειαστεί να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό, ας το κάνει.
Πάντως, μην της επιτρέπεις να σε χειρίζεται, όπως -ίσως- κάνει αυτός ο άντρας σ' αυτή.
Και το ότι δεν σου λέει τι την κρατάει εκεί και μάλιστα, δεν έχει σκοπό να σου το πει ποτέ, δεν είναι καλό σημάδι. Δεν ξέρω πόσο τρομερό είναι, αν ντρέπεται γι' αυτό, πιθανόν να θεωρεί ότι αν το μάθαινες δεν θα την ήθελες πλέον εσύ κοντά σου.[/QUOTE
συμφωνω απολυτα και πιστευω οτι η απολυτη διαστροφη του ερωτα ειναι οτι κυνηγας να σε αφηνει κ το αντιστροφο..δειξε της λιγο πως ειναι να σε χανει καντην να σε ζηλεψει κ με καποιο τροπο ψηστη γιατι κι εκεινη αυτο κανει σε εχει βρει δεδομενο κ σε ψηνει..πες της οτι κανεις δεν ειναι κανενος τελικα και οτι την καταλαβαινεις γιατι σου συνεβη κατι που δεν μπορεις να της το πεις και αστην να αναρρωτιεται τι ακριβως ενοεις..θα λυσαξει..αστην να νιωσει οτι σε χανει και βαλε την αξιοπρεπεια σου πανω απ ολα...εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να την κερδισεις ετσι...το θεμα ειναι να την εχεις οπως πρεπει οχι κατω απο αυτα τα δεδομενα και αν την χασεις τι ειχες και τι εχασες..τι να την κανεις ετσι με αμφιβολιες και εξευτελισμους ως προς εσενα?αν την χασεις θα εχεις κερδισει αυτο που λενε αξιοπρεπεια και πιστευω οτι ειναι πολυ σημαντικο για τον καθε ανθρωπο..σου τα λεω αυτα ως γυναικα...ψηστην ειμαι καθετη,βρισκουνε και τα κανουνε
και δειξτης λιγο οτι πλεον σου ειναι δυσκολο να την συγχωρεσεις...θα την βγαλει απο την σκεψη εκεινου κ θα την βαλει στο τρυπακι να σκεφτει οτι σε χανει για την υπολοιπη ζωη της..εκει παιξτα ολα για ολα αλλιως θα εισαι παντα υπο σε αυτη την κατασταση και οποτε θελει να καλυψει τις ανασφαλειες της εσυ θα τρεχεις να ξεστολιζεις κανενα δεντρο,που πιστεψε με τεστακι ητανε για να δει κατα ποσο θα τρεξεις...και μολις σε σιγουρεψε ολα καλα κ παλι στα ιδια
Αγαπητε ολα στο μυαλο ειναι,σιγουρα κι εσυ θα νιωθεις αδικημενος απ τη ζωη αλλα εγω ενα ξερω, η αληθινη αγαπη δεν ερχεται και παει ειναι μια και καλη.
Τωρα αμα η γυναικα σου(λεω αμα) βρηκε αλλον συνεχιζεις να πιστευεις πως νιωθει αγαπη?Αστην να γελασει και να χαρει τη ζωουλα της και θα κλαψει στην τελευταια πραξη του δραματος οπου απλα θα τη λυπασαι.Ο εγωισμος σου ποναει και το ξερω αυτο ειναι που σε βασανιζει αθορυβα,ολοι την εχουμε παθει ασχημα σχεδον τι κι αν οι πιο πολλοι δειχνουν κουλ!Τωρα τα δεν ξερω τι θελω κι αυτα με συγχωρεις αλλα τα κανουν οι περισσοτερες γυναικες γιατι απλουστατα ειναι χαζογκομενες αν οχι στην επιφανεια στην ψυχη σιγουρα!
Γιατι εφυγες απ το σπιτι ομως ρε μλκ?Δικο της ειναι?Τα παιδια μονο δικα της ειναι?Εδω οι πιο πολλοι θα σου πουν ξεπερασε το αλλα στην ουσια δεν υπαρχει κατι να ξεπερασεις,μονο οποιος εχει κανει κατι κακο χρειαζεται να ξεπερασει κατι και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εισαι εσυ αυτος αν ειναι οπως τα λες φιλαρακι.Κανε την λυπη εμπνευση και ασε την κακομοιρη δικηγορινα σου να δικαστει!
εντιτ:οσο για τον αλλο τον καζανοβα της μην ανυσηχεις κομπαρσος ειναι μην το βλεπεις εγωιστικα και εκδηκιτικα ενας κακομοιρης που βρηκε την κακομαιρα του
τα νεα μου μετα απο καιρο .πηγαιναμε αρκετα καλα πηγαινα σπιτι πολλες φορες εμενα κιολας .μεχρι που ηρθε ενα σαββατο βραδυ...ειχα παρει τα παιδια εκει που μενω και της στελνω ενα μυνημα γυρο στης 10 το βραδυ αν ειναι καλα μου λεει ειμαι καλα ημουνα ετοιμη να ερθω να σας ωρω να δωσω ενα τελος σε ολα ειχα ντηθει και ημουνα ετοιμη μεχρι που στην πορτα την πηρε μια φιλη της τηλ.της το ειπε και μετα απο αυτο το τηλ αλλαξε γνωμηκαι αποφασισε οτι ειναι ακομα νωρις .της απαντησα οτι δεν πειραζει να κατσει εκει που ειναι και εγω μπορω να περιμενω οταν νιωσει οτι ηρθε η ωρα .μετα απο 2 ωρες κατι με ετρωγε της στελνω μυνημα τι κανει μου απανταει βλεπω τηλ/ση την παιρνω τηλ.να μιλησουμε και απο την φωνη της καταλαβα οτι ηταν εκει ηταν μαζι την ρωτησα και αυτη επειδη φοβηθηκε μηπως ημουν κατω μου ειπε ναι ειναι εδω εφηγε για ακομα μια φορα η γη κατω απο τα ποδια μου.
δεν ειπα τιποτα εκλεισα το τηλ σκευτηκα να παω σπιτι να γινει αυτο που της αξιζει ειδα ομως τα παιδια μου διπλα που κοιμωντουσαν και δεν το εκανα .περασα ακομα ενα φρικτο βραδυ .την αλλη ημερα την πηρα και της ζητησα να βρεθουμε και να μιλησουμε για τελευταια φορα αλλα να πουμε μονο αληθειες.ετσι και εγινε ηρθε να μιλησουμε μου ειπε οτι με αυτον ητανε ερωτευμενη στα 12-13 σημαθητες στο σχολειο μου ειπε οτι τοτε που την παρατησε ειχε κανει και αποπειρα αυτοκτωνιας ητανε ενας πλατωνικος ερωτας και οτι συναντηθηκανε τυχαια τον περασμενο αυγουστο ξυπνησε μεσα της αυτος ο παιδικος ερωτας ξερει οτι ειναι κατι που δεν εχει μελλον γιατι αυτος εχει πολλα προβληματα ψυχολογικα αλλα θελει να τον βοηθησει θελει να ειναι διπλα του δεν εχει δουλεια δεν θελει να βγαινει απο το σπιτι του γιατι εχει φοβους οτι θα παιθανει και αλλα πολλα τρελα μου ειπε οτι προσπαθησε να τον ξεπερασει με εμενα διπλα της γιαυτο και ηρθαμε πιο κοντα αλλα δεν μπορει .της υποσχεθηκα οτι δεν θα την ξαναενωχλησω και να κανει οτι θελει δεν αντεχω αλλο μου κανει μονο κακο και ετσι ειναι .απο τοτε εχουνε περασει 15 ημερες και δεν την ειχα δει καθολου μεχρι το περασμενο σαββατο που πηγα να παρω τα παιδια της ειπα να κατεβουνε κατω δεν ηθελα να παω επανω να την δω αλλα η μοιρα τα εφερε ετσι και τρακαρα 4 στενα πριν το σπιτι και ετσι αναγκαστηκα να την παρω τηλ να ερθει να με βοηθησει με τα διαδικαστικα γιατι ειχα την ατυχια και αυτη που με τρακαρε ητανε ξενη χωρις πρασινη καρτα και με ξενη ασφαλεια ετσι και εγινε ηρθε και τα κανωνισε ολα μονη της σαν δικηγορος ξερει την ευχαριστησα μου ειπε παντα θα ειμαστε οικογενεια γελασα δεν ειπα τιποτα πηρα τα παιδια και φυγαμε την κυριακη το βραδυ που γιρησα τα παιδια ηθελε κουβεντα και μου ειπε να κατσω για καφε.καθησα και με ρωτησε αν υπαρχει θεος αν εχω κανει κατι με μια κοπελα που ηξερε απο πριν οτι με συμπαθει τρελλαθηκα οταν μου το ειπε της ειπα γιατι ρωταει και η απαντηση της ητανε επειδη αλλαξε η συμεριφορα μου εγω πραγματικα δεν εχω διαθεση να κανω τιποτα με καμια της το ειπα της ειπα οτι δεν εχει ορια και πρεπει να βαλει σηκωθηκα και εφυγα .μεχρι σημερα μιλησαμε μονο με μηνυματα τυπικα για θεματα των παιδιων και τιποτα αλλο.
εγω δεν σας κρυβω οτι ειμαι χαλια και περισσοτερο σημερα που ξερω λογο της ημερας οτι γιορταζουνε μαζι και εγω σαν μαλ...την σκεφτομαι ακομα και το κακο ειναι οτι την αγαπω ακομα .δεν ξερω τι ναπω και τι να κανω εχω σαλταρει.