δεν υπαρχουν "δικοι μας" ιματζιν
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.πρεπει να τους ξεφορτωθουμε και να τους δικασουμε .
Printable View
δεν υπαρχουν "δικοι μας" ιματζιν
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.πρεπει να τους ξεφορτωθουμε και να τους δικασουμε .
Εννοώ οι πολιτικοί μας.
Κερδοσκόποι υπάρχουν και υπήρχαν πάντα, οι οποίοι θα κοιτάξουν να κερδίσουν σε βάρος μας (ή του οποιουδήποτε βίρισκεται σε δεινή θέση). Δεν πιστεύω σε οργανωμένο σχέδιο καταστροφής μας, αν σκεφτείς πως η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% της ευρωπαικής οικονομίας.
Δεν είναι προδότες με τη έννοια ότι εξυπηρετούν οργανωμένο σχέδιο αλλά με την έννοια ότι είναι κοντοφθαλμοι και βάζουν το προσωπικό/κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.
(επεξεργασία για να προσθέσω την τελευταία παράγραφο)
ιματζιν ποιο σχεδιο καταστροφης μας?????????
λογιστικο ειναι το θεμα!
χεστηκαν και για την καταστροφη μας και για την σωτηρια μας!
τον πλουτο της χωρας θελουν!!!!!
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Ε αυτό λέω, φυσικά θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας αφού τα κάναμ(ν)ε σκατά.
Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να γίνει για να αντιστραφεί η κατάσταση. Κι αν υπήρχε, θέλει χρόνο για να σχεδιαστεί και κυρίως να υλοποιηθεί και εν τω μεταξύ το χρέος όλο θα διογκώνεται και θα συσσωρεύεται.
Μία λύση είναι η χρεοκοπία, αλλά δυστυχώς δεν θα μας αφήσουν (επιτρέψουν σωστότερα) να χρεοκοπήσουμε. Το παράδειγμα που έφερα με την πτώχευση της επιχείρησης δεν ήταν τυχαίο...
Όσο για ακρότητες του τύπου δεν θα υπάρχει τίποτα, ούτε φαγητό ούτε φάρμακα κ.λπ., ας σοβαρευτούμε. Δεν θα υπάρχουν ΞΕΝΑ προϊόντα, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για εισαγωγές. Θα λιγοστεύουν και τα ελληνικά, αλλά παράλληλα θα έχει ξεκινήσει και η παραγωγή και θα αρχίσουν να καλύπτονται οι ανάγκες. Και λεμόνια θα παράξει η Ελλάδα, και ντομάτες και αυτοί που τώρα αγοράζουν από την Τουρκία φθηνά (αφού η Ελλάδα έχει ακριβότερο νόμισμα) τότε θα αγοράζουν από εμάς.
Όσο για το χρήμα, δεν εκδίδεται ποτέ χρήμα αβέρτα. Υπάρχει όριο κάθε φορά, αλλιώς μιλάμε για πληθωρισμό και το χρήμα είναι πλαστό, δεν έχει αξία.
Και φυσικά, καμία οικονομική βοήθεια από πουθενά. Θα είμαστε εντελώς μόνοι μας στην προσπάθεια, αλλά αυτό έχει δείξει ότι λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στον Έλληνα ("μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα").
Υπάρχει και η μέση λύση του "ευρώ του Νότου" (ή "ευρώ των φτωχών" όπως το λέμε εμείς). Αυτό θα βόλευε και τις δύο πλευρές. Οι δανειστές θα πάρουν μέρος του χρέους κι εμείς δεν θα τα χάσουμε όλα. Και ο τουρισμός θα εκτοξευόταν στα ύψη αφού η Ελλάδα θα πρόσφερε καλές και φθηνές διακοπές στους "πλούσιους" Βόρειους Ευρωπαίους (και λοιπούς πλούσιους). Ό,τι ισχύει και για μας (αν εξαιρέσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια) για διακοπές σε χώρες της Ανατολής.
Format & Reinstall, για μένα "γιε μου"! (και νουν διαθέτεις και γνώσεις) :)
Άσε που οι γερμανοί να μας ξεφορτωθουν θέλουν, εκεί έχω καταλήξει. Αν δν περάσει το νέο μνημόνιο στη βουλή, πάρτυ θα κάνουν.
δεν το πιστευω με τπτ αυτο.
ολη η ταχα "ανεση" των ευρωπαιων με την αποχωρηση μας, ειναι θεατρο.
χωρις το 2ο μνημονιο δεν θα μπορουμε να εξυπηρετουμε το 1ο, γιατι ως γνωστον ΟΛΑ τα δανεια που παιρνουμε τωρα ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ! για κανεναν αλλο λογο.
οσο μας χρηματοδοτουν, ειμαστε ζεμενοι στο αρμα της τοκογλυφιας. αν σταματησουν τα δανεια, πριν πεθανουμε θα τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν, οπως εκανε και ηα ργεντινη και ανασανε και τωρα εχει αναπτυξη , χωρις τους κλεφτες απο πανω της...
Να σου πω την αλήθεια Remedy το θέμα κοιτάσματα μου φαίνεται πολύ Λιακοπούλεια θεωρία. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσο μεγάλα αποθέματα σε φυσικούς πόρους πια ώστε να γίνεται θέμα. Ότι υπάρχουν κάποια όμως, ναι σίγουρα ισχύει.
Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι 40 χρόνια οι πολιτικοί συνάπταν δάνεια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτό θα σκάσει και θα πρέπει να δώσουν τα πάντα στους δανειστές. Από την άλλη πιστεύω ότι η Ελλάδα βγήκε μόνο οφελείμένη από την είσοδό της στην ΕΚ, ΕΕ, Ευρωζώνη και αυτό της έδωσε αέρα να δανείζεται. Αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σήμαινε τώρα που μπορούμε να βάλουμε ένα βρακί στον κώλο μας ας φτιάξουμε και μια βιοτεχνία για να το παράγουμε εμείς και να έχουμε και αύριο να βάζουμε βρακί στον κώλο μας. Για την Ελλάδα σήμαινε τώρα που έχουμε να βάλουμε βρακί στον κώλο μας ας είναι από μετάξι και με την υπογραφή Chanel. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δινόταν όπως θα έπρεπε. Και τώρα όλο αυτό το βρίσκουμε μπροστά μας.
οποιος απο τους 'τριτης ταχυτητας" λαους της ευρωπης (ιταλους πορτογαλλους ,ισπανους,ιρλανδους) ανοιξει τον δρομο στην ανεξαρτησια, θα γινει της κακομοιρας μετα απο αυτους που θα ακολουθησουν.
η ελλαδα εχει ιστορικο ρολο να παιξει αν ξυπνησει εγκαιρως
μελισα μπορεις να πιστευεις οτι θελεις.
τα κοιτασματα δεν ειναι θεωρια, ειναι εντοπισμενα, ανοιξε να διαβασεις αν δεν εισαι ενημερη.
ο λογος που δεν τα εχουμε εξορυξει, δεν εχει αναφερθει ακομα....
και οχι δεν υπηρχε ενα 40ετες πλανο για να μας ριξουν στα χερια των δανειστων, σταδιακα εγινε η υποδουλωση, καθως καθε κυβερνηση που προεκυπτε, ηταν μαριονετα τους και συνηπτε συμφωνιες κατω απο το τραπεζι ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ των πολιτικων...
Remedy συμφωνώ ότι αυτή τη στιγμή όλους εκτός από εμάς τους συμφέρει να πάρουμε το νέο δάνειο. Από τα νέα δάνεια οφελούνται όσοι έχουν δανείσει τα λεφτά γιατί έχουν την ελπίδα να τα πάρουν πίσω. Η σύγκριση όμως με την Αργεντινή είναι άτοπη για δύο λόγους. Η Αργεντινή είχε παραγωγή η Ελλάδα δεν έχει. Και επιπλέον, η Αργεντινή ήταν μόνη της και δεν ρίσκαρε κάτι όταν πτώχευε. Η Ελλάδα όμως θα ρισκάρει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα θετικά που αυτή η παραμονή συνεπάγεται. Και αυτό το έχουν πει και πολιτικοί της Αργεντινής όταν μιλάνε για την κατάσταση στην Ελλάδα.
η ελλαδα δεν εχει παραγωγη γιατι την εσπρωξαν στις μπιζνες καλη μου.
η ελλαδα εχειτ α πιο ευφορα εδαφη ολης της ευρωπης κι αν τα ξανακαλλιεργησει ειναι διατροφικα ανεξαρτητη οσο καμια αλλη χωρα.
εφοσον υπαρχει τροφη, νερο και μπορει να παραχθει και ενεργεια και απο τα κοιτασματα και κυριως εναλλακτικη, αιολικη, ηλιακη, , τα υπολοιπα μπορουν να ξαναγινουν
Remedy προφανώς και την έσπρωξε η ΕΕ στο να μην έχει παραγωγή σε όλους τους τομείς και κατά συνέπεια αυτάρκεια. Αυτός ήταν ο σκοπός της Ένωσης, ότι ο καθένας θα παράγει αυτό το οποίο παράγει καλύτερα ώστε να ωφεληθούμε όλοι. Προφανώς και κάποια στιγμή η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στην αυτάρκεια αλλά αυτό θα παρει χρόνια. Ως τότε τι; Επίσης, από οικονομικής άποψης ο επιμερισμός της παραγωγής που υπάρχει τώρα είναι μια καλύτερη κατάσταση από την αυτάρκεια αν το εξετάσεις από την οικονομική σκοπιά.
Μέλισσα νομίζω ότι λαμβάνεις μόνο ότι σε προβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις έκαναν τραγικά λάθη. δανείζονταν υπέρογκα ποσά χωρίς ανάπτυξη, δεν προσπαθούσαν να κάνουν καμία ανάπτυξη αν και η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, σε ηλιακή ενέργεια και σε τουρισμό. Καλλιέργησαν πελατειακό σύστημα ψηφοφορίας, υποσκάπτουν κάθε τι μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Μας έβαλαν οι πολιτικοί σε ένα τέλμα που εμείς δεν επιλέξαμε.
Μαγείρευσαν νούμερα υπερ τον τοκογλύφων τελικά, σαμποτάρανε συνεργασία με τη Ρωσία και άλλα πολλά...
Δεν τα φάγαμε μαζί αυτοί και οι πελάτες τους τα έφαγαν.
μα γιατι δεν εξεταζεις απο "οικονομικη αποψη" την κατασταση ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? που δεν ειναι καθολου θεωρητικη αλλα εντελως πραγματικη?
τι να τον κανουμε τον επιμερισμο της παραγωγης οταν ο λαος δεν εχει χρηματα ουτε για επιβιωση και βρισκεται στους δρομους? με τι θα καταναλωσει τον επιμερισμενο πλουτο????? με φασκελα?????
Λολ μέχρι να απαντήσω γράφτηκαν αλλα 5 ποστς κ φαίνομαι σαν άκυρη :D
Δεν θυμάμαι να έχω γράψει πουθενά ότι δεν φταίει η κυβέρνηση. Ο παραλληλισμός με το βρακί αυτό ήθελε να πει, ότι δεν υπήρχε ανάπτυξη. Αυτό που είπα είναι ότι δεν μας φταίει η ΕΕ, ούτε το ευρώ και ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι μια τόσο υπέροχη κατάσταση όσο θέλουν πολύ να νομίζουν. Και όχι δεν τα λέω με βάση όσα θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση να πασάρει αλλά με βάση την οικονομική σκέψη.
Η κατάσταση που είμαστε τώρα είναι άθλια αλλά οφείλεται σε λάθη και λαμογιές των κυβερνήσεων, όχι σε σχέδια κερδοσκοπίας των εταίρων μας.
Αν χρεοκοπήσουμε, η κατάσταση θα είναι για πολύ χρόνο ακόμα πιο άθλια. Δν ξέρω αν σε 30 χρόνια είμαστε καλύτερα, αλλά είμαι σίγουρη ότι την προσεχή 10ετία εκτός ΕΕ θα αναστενάξουμε.
Μη φορτώνουμε την κατάστασή μας στην οικονομία της ΕΕ. Με την είσοδο στην ΟΝΕ μπήκαμε "α' εθνική" αλλά δν το εκμεταλλευτήκαμε σωστά. (όχι εμείς, οι πολιτικοί μας κ οι παρατρεχάμενοι)
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα Remedy; Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Είτε βγούμε από την ΕΕ είτε μείνουμε σε αυτήν πρέπει να πράξουμε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές. Εγώ πιστεύω ότι αν βγούμε αυτές οι αλλαγές δεν θα πραγματοποιηθούν 110%, ενώ τώρα που υπάρχει όλη αυτή η πίεση ίσως υπάρχει μια ελπίδα. Το θέμα χρεωκοπία δεν θα αλλάξει κάτι πέρα από το ότι θα δώσει μια ανάσα στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Αν δεν το κάνει θα βρεθεί στην ίδια και χειρότερη θέση από τώρα. Πές μου εσύ τώρα από όποια άποψη και αν το εξετάζεις πως πιστεύεις ότι η χρεωκοπία θα βοηθήσει.
ποιων εταιρων μας βρε ιματζιν????
δεν μιλαμε για λαους εδω!!!
μιλαμε για διεθνεις τραπεζες!!!!!
και η γερμανικη κυβερνηση ειναι σαφως συνεταιρος στια συμφεροντα των διεθνων τραπεζων που μας δανεισαν με ληστρικα επιτοκια.
οπως και οι πολιτικοι μας ειναι υπαλληλοι τους, γιατι δεν φανταζομαι να φανταζεστε οτι μας εριξαν εκει απο αφελεια η απο κακια....
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ! ΤΟ @ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
μιας και το χεις μπροστα σου το οραμα, μηπως μπορεις να με βοηθησεις να οραματιστω κι εγω πως θα ειμαστε εντος ΔΝΤ την προσεχη 10 ετια?
κανε μου ενα πλανο βρε παιδι μου, πως θα ζουμε με ανεργια 30% και μισθους οσων εργαζονται 400 ευρω και ασφαλιστρα 350?. μπορεις?
κανεις ενα λαθος.
εγω μιλαω για παρανομες δανειακες συμφωνιες με ληστρικες τραπεζες, και ΔΝΤ κι εσυ μιλας για εναντιωση στην ΕΕ.
δεν εχω καμια αντιρρηση να μεινουμε στην ΕΕ, ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.
ΑΠ ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.
ΑΝ Η ΕΕ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΨΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ??? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ?????
Δε διαφωνώ στο ότι οι πολιτικοί μας μας έσυραν σ αυτή την εξαθλίωση και φυσικά για προσωπικό/κομματικό όφελος, αυτό το γραψα πολλές φορές παραπάνω.
Φυσικά και θα κερδοσκοπήσουν οι τράπεζες σε βάρος μας, (σκέψου τι έχει να γίνει σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ακόμα χειρότερα) τι μας έχουν οι διεθνείς τράπεζες, ανηψάκια τους είμαστε κ πρέπει να μας φροντίσουν??
Πιστεύω όμως ότι πραγματοποιώντας εσωτερικές αλλαγές σαν αυτές που έχω αναφέρει πολλάκις σε προηγούμενα ποστ (διαρθρωτικές στο δημόσιο και συρρίκνωση, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων κλπ κλπ κλπ) θα μπούμε σ ένα δρόμο ανάκαμψης.. btw αν γινόντουσαν εγκαίρως, δε θα φτάναμε εκεί που φτάσαμε.
Στο ότι πολλοί πολιτικοί μας θέλουν μπουντρούμιασμα, είμαι σύμφωνη.
Α και χωρίς το δάνειο, με τι λεφτά θα επιβιώσουμε? Με τι θα πληρωθούν μισθοι και συντάξεις?
μα το θεμα ειναι οτι μας πηγαν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ!!! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΥΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ, ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!
υπαρχουν νομιμα επιτοκια και ληστρικα. τα επιτοκια που μας οδηγησαν να παρουμε ειναι ληστρικα.με την δικη σου λογικη, και οι τοκογλυφοι, ανθρωποι ειναι, για ποιο λογο να μην κερδοσκοπουν?
κανεις το λαθος που μας οδηγουν να κανουμε.ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΑΥΤΟς Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ! ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ???? ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ??
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ?
ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!
μην ακούω μαλ..... αν τάχαν πάρει, πάλι τα λαμόγια, θα τάχαν φάει! Τι λες τώρα?
Και σιγά δηλ. μην παίρναμε και τίποτα, όπως η Ιταλία που κατέφυγε στο διεθνές δικαστήριο, για τις αποζημιώσεις του πολέμου της με την Γερμανία και όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά δικαιώθηκε και η Γερμανία!!! Πολύ ρομαντική σε βρίσκω!
Συμφωνώ πως ένα μεγάλο μέρος των χειρισμών είναι τελείως λάθος. Δεν έχω ξεκαθαρίσει ειλικρινά, αν κρύβονται οικονομικά συμφέροντα των δικών μας, ή ηλιθιότητα κ μικροκομματική στενοκεφαλιά. (btw δεν δικαιώνω τους τοκογλύφους, απλώς αναγνωρίζω την ύπαρξή τους).
Αν μιλάς για τις πολεμικές αποζημιώσεις (ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ), οκ, μπορεί να είναι ηθικά σωστό αλλά νομικά δε στέκει διότι η Ελλάδα παραιτήθηκε από αυτές και με υπογραφή. Αν μιλάς για το κατοχικό δάνειο, δν ξέρω αν υπάρχει τρόπος και ουσία διεκδίκησης, πιθανόν να υπάρχει.
Το θέμα είναι ΤΩΡΑ τι γίνεται. Η χρεοκοπία δεν είναι λύση, είναι αυτοκτονία.
μαρκελα διαβασε και κανενα πιο σοβαρο περιοδικο απ το κοσμοπολιταν οταν εχεις χρονο αντι να βριζεις οσους διαβαζουν....
τα κλεμενα της ελλαδας ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ και μαλιστα προσφατα. ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ.
Remedy σοβαρά σε θεωρώ πολύ έξυπνο άνθρωπο και απορώ πώς τα μόνα επιχειρήματα που έχεις είναι θεωρίες συνωμοσίας και πώς όλοι τα έχουν μαγειρέψει και έχουν συνωμοτήσει στο να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση. Το επιχείρημα για τα γερμανικά δάνεια τα έχω ακούσει μόνο από ανθρώπους που λένε ότι μας ψεκάζουν. Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να παίρνω ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη έστω ότι ισχύουν και έστω ότι τα διεκδικούσαμε και έστω ότι το διεθνές δικαστήριο εκδίκαζε την υπόθεση υπέρ μας. Τί θα σήμαινε αυτό; 1,2,3 χρόνια παράταση πριν καταλήξουμε πάλι στην ίδια θέση; Έτσι όπως ήταν η κατάσταση κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Και το γεγονός ότι μπήκαμε στο ευρώ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αν σκεφτείς ότι πριν το κύριο εργαλείο για να εξισορροπούμε τα πράγματα ήταν οι υποτιμήσεις. Από τη στιγμή που εκχωρούσαμε το εκδοτικό δικαίωμα τί περιμέναμε χωρίς καμμιά αλλαγή σε όλα τα άλλα;
ΥΓ: Το ότι λόγω του ότι μπήκαμε στο ευρώ φτάσαμε και ως εδώ δεν σημαίνει ότι η λύση αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το ευρώ.
μελισα δεν με ενδιαφερει τι ανθρωπο με θεωρεις.
η ενημερωση που εχεις ειναι αναλογη του περιβαλλοντος που βρισκεσαι ισως. εγω δεν γνωριζω ανθρωπους που λενε οτι μας ψεκαζουν.
αν σε ενδιαφερει να ενημερωθεις πριν συνεχισειςν τις υποτιθεμενες προσβολες, ανοιξε τα ματια σου και ψαξε και μονη σου για παραπερα..
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2131868
http://www.anparatiritis.gr/index.ph...=5752&Itemid=2
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow...ticleID=667985
πες μου μετα, ποιοι ειναι αυτοι που λενε οτι μας ψεκαζουν
Οκ, αν και η πηγή που μου έδωσες δεν μου λέει κάτι γιατί πχ θα προτιμούσα να δω την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου που υποχρεώνει τη Γερμανία να επιστρέψει λεφτά στις χώρες που λες, ή στοιχεία ότι όντως υπάρχουν αυτά τα δάνεια δεν απαντάς σε αυτό που λέω.
"Αλλά επειδή προφανώς δεν το έχω ψάξει και δεν θέλω να παίρνω ως δεδομένο κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη έστω ότι ισχύουν και έστω ότι τα διεκδικούσαμε και έστω ότι το διεθνές δικαστήριο εκδίκαζε την υπόθεση υπέρ μας. Τί θα σήμαινε αυτό; 1,2,3 χρόνια παράταση πριν καταλήξουμε πάλι στην ίδια θέση; Έτσι όπως ήταν η κατάσταση κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Και το γεγονός ότι μπήκαμε στο ευρώ μας οδήγησε σε αυτή την κατάσταση αν σκεφτείς ότι πριν το κύριο εργαλείο για να εξισορροπούμε τα πράγματα ήταν οι υποτιμήσεις. Από τη στιγμή που εκχωρούσαμε το εκδοτικό δικαίωμα τί περιμέναμε χωρίς καμμιά αλλαγή σε όλα τα άλλα;
ΥΓ: Το ότι λόγω του ότι μπήκαμε στο ευρώ φτάσαμε και ως εδώ δεν σημαίνει ότι η λύση αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από το ευρώ."
Σε αυτό έχεις να απαντήσεις κάτι;
εχω απαντησει ηδη στις προηγουμενες τοποθετησεις μου μελισα.
ξαναδιαβασε τες.
αν δεν καταλαβες τι ειπα,ρωτα τοιυς γνωστους σου που λενε οτι μας ψεκαζουν.
οσο για το χρεος, με τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ τοκους, υπερκαλυπτει οσα χρωσταμε.
Εγώ το ξανάψαξα το ίδιο τεύχος του cosmopolitan.
Εσύ όμως διάβασες μέχρι την 36 σελίδα, στην επόμενη από πίσω, την 37 έλεγε ότι δεν τάχουμε καν διεκδικήσει.
Έπρεπε να διαβάσεις λοιπόν και λίγο παρακάτω, γιατί τ' αφήνεις μισά τα θέματα.
Αναθεώρηση του θέματος κι από την σελίδα 3.
Μην στενοχωριέσαι μωρέ χούμορ κάνω!
ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ..
"Η Ιταλία έχει ήδη ξεχρεώσει το χρέος της. Συνήλθε στο Παρίσι το 1946 μία συμμαχική επιτροπή των 19 χωρών της Ευρώπης που πολέμησαν το ναζισμό και καταλόγισε τι πρέπει να πληρώσει η κάθε ναζιστική χώρα (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία) στις χώρες τις οποίες κατέκτησαν.
Όσον αφορά το δημόσιο, το ποσό το γνωρίζουμε και ανέρχεται σε 162.000.000.000 χωρίς τους τόκους. Αν υπολογιστεί με τόκους 3% φθάνει το 1.500.000.000.000.
Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αμέσως το αναγκαστικό δάνειο. Αν η ελληνική πλευρά ανέθετε σε έναν οποιοδήποτε δικηγόρο από αυτούς που ασχολούνται με τα διεθνή θέματα να προωθήσει αυτό το θέμα, βάσει νόμου είναι υποχρεωμένοι αμέσως οι Γερμανοί να καταβάλλουν το ποσό. Να σημειώσω μάλιστα πως οι Γερμανοί είχαν καταβάλλει δύο δόσεις αυτού του δανείου το 1944 θέλοντας να δείξουν ότι είναι φερέγγυοι. Απομένει, λοιπόν, το υπόλοιπο του δανείου. Συνεπώς δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει και άρα μπορεί να κινηθεί η αμέσως διαδικασία."
Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν δεν γνωρίζεις τους τύπους που ξέρω και λένε ότι μας ψεκάζουν τότε μάλλον πρέπει να τους ψάξεις να τους βρεις γιατί θα κάνατε καλή παρέα. Η Ελλάδα είναι θύμα και όλα θα ήταν υπέροχα αν είχαμε τα λεφτά από τη Γερμανία. Yeah, right. Άρα το τεράστιο δημόσιο πάντα θα μπορούσαμε να το συντηρούμε με την τεράστια παραγωγή μας που πάλι αυτή η κακή Ευρώπη μας ζήτησε να περιορίσουμε γιατί μας φθονεί. Κάτι τέτοια διαβάζω και το μόνο που σκέφτομαι ειλικρινά είναι: :-O Kill it before it lays eggs...
μελίσσα ποιά πηγή να σου δώσει, για ότι ανυπόστατο λέει.
Κι οι ίδιες οι πηγές της λένε ότι δικαστήρια δεν έχουν γίνει για την Ελλάδα, εκτός κι αν δεν ξέρει να διαβάζει.
Για την Ελλάδα, σχετικά με τις αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, αυτό, που της είπαμε κι απ' την αρχή,
δικαστήρια δεν έχουν γίνει, για την διεκδίκηση, ενώ τώρα όλα ξεκινάνε σχεδόν από μηδενική βάση.
Επιμένω να μας πει σε ποιό τεύχος του cosmopolitan τάχει διαβάσει όλ' αυτά.
μαρκελα αν καταφερεις να τα διαβασεις θα διαπιστωσεις
ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
Jacques Delpla «η Γερμανία χρωστάει 575 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ελλάδα»
Στις 22 Ιουνίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος, Jacques Delpla , σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης και τους ίδιου του Προέδρου Nicolas Sarkozy, δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).
Επίσης εκτιμά ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απορροφήσει το «πλεόνασμα» του χρέους με την επαναχρηματοδότησή του μέσω των χαμηλών επιτοκίων και με αντιστάθμισμα τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Ο γάλλος οικονομολόγος τονίζει ότι, «οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα απ’ ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία», καθώς επίσης και ότι «Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αδύνατον να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής που είχαν πριν από την κρίση».
- Όλο η συνέντευξη, στα γαλλικά.
Lesechos.fr • Le 22 juin 2011
Jacques Delpla : « L’Allemagne doit 575 milliards d’euros à la Grèce »
L’économiste, membre du Conseil d’analyse économique, a calculé que les Allemands doivent aux Grecs au moins 575 milliards d’euros au titre de la seconde guerre mondiale. Il estime que l’Europe doit absorber l’excès de dette en la refinançant par des taux d’intérêt très bas, en échange de réformes structurelles.
L’accord des ministres des Finances, dimanche, en faveur d’une nouvelle aide à la Grèce et d’une participation du secteur privé au financement de sa dette va-t-il calmer durablement les marchés?
Les marchés, ce n’est plus vraiment le problème de la Grèce. Pour les 10 à 20 prochaines années, le financement de la dette grecque va être réalisé par deux moyens : pour une grosse moitié, par des financements publics et pour une petite moitié par les banques et les assureurs, via la fameuse « initiative de Vienne », c’est-à-dire le maintien de leur exposition. Il n’y aura plus de passage par les marchés.
L’Allemagne a renoncé à sa proposition de rééchelonnement de la dette. C’est une bonne nouvelle ?
Les Allemands n’ont pas vu que leur proposition d’échange obligatoire de titres de dette amenait tout droit à un défaut grec. Or s’il y a un défaut sur la dette grecque, c’est la faillite immédiate de tout son secteur financier qui est gorgé d’obligations souveraines. Aucune banque centrale ne peut refinancer de la dette en défaut : la BCE ne le fera pas. C’est donc l’attaque cardiaque immédiate assurée pour la Grèce avec une interruption du système des paiements domestiques, jusqu’au paiement des salaires et au fonctionnement des hôpitaux. La Grèce se retrouverait dans l’euro sans pouvoir utiliser l’euro. La seule solution pour elle serait alors de sortir de l’euro, avec une méga récession et le risque de contagion qu’on connaît.
Pour vous, c’est la solidarité financière qui doit l’emporter ?
Tout le monde connaît la fable de la cigale et la fourmi. Mais l’histoire se poursuit car : c’est la fourmi qui a financé la cigale dans le passé et qui porte donc ses dettes; les grands parents de la fourmi ont exterminé les grands parents de la cigale et ils portent donc une lourde responsabilité politique et financière. Selon mes calculs, les Allemands doivent aux Grecs au moins 575 milliards d’euros au titre de la seconde guerre mondiale. Les Allemands doivent beaucoup plus à la Grèce que les Grecs ne doivent à l’Allemagne. Et enfin, ils habitent tous les deux dans le même building, et si l’on fait imploser l’appartement de la cigale, tout le monde s’effondre. La morale de l’histoire c’est que deux choses doivent à mon avis être respectées : le contrat de la Grèce avec l’Europe et le contrat de l’Allemagne avec l’Europe.
Commençons par le contrat de l’Allemagne avec l’Europe.
L’Allemagne a payé sa réunification en offrant sa monnaie et en acceptant l’euro. De leur côté, ses partenaires se sont engagés à être sérieux. Le contrat n’a pas été honoré. Et les Allemands pensent à juste titre que l’esprit du traité de Maastricht a été violé. Aussi il faut réformer l’Europe économique. Mais il faut aussi que chacun prenne ses responsabilités et partage le fardeau des erreurs commises et des pertes engendrées. Il faut que les Européens absorbent ensemble la dette excessive des trois pays (Grèce, Portugal et Irlande) en la refinançant par des taux d’intérêt extrêmement bas, à 3% ou 4%, pendant 10 ou 20 ans. En échange, ces pays doivent faire toutes les réformes budgétaires et structurelles nécessaires, pendant longtemps. C’est la seule solution.
Les Allemands ne semblent pas très enthousiastes à cette idée ?
Les Allemands oublient leur dette politique. Il faut le leur rappeler. En 1945 les vainqueurs de la guerre ont tiré un trait sur le capital humain et physique détruit par les Nazis. On a fait la CECA et le Traité de Rome. Le passif politique et financier de l’Allemagne au titre de la guerre se monte à 16 fois le PIB allemand, on peut appeler cela la dette implicite de l’Allemagne. On ne la lui réclame pas, en échange, on lui demande de jouer le jeu européen, d’un point de vue politique et financier. Aujourd’hui, cela signifie sauver la Grèce.
Les Grecs pourront-ils rembourser leur dette ?
Ils le doivent ! Et ils le peuvent ! Ils doivent réformer, privatiser, en finir avec la corruption et le népotisme, et passer d’un déficit de -15% du PIB à l’équilibre en quelques années. Cela ramènera leur dette entre 60% et 90% du PIB d’ici 2025 à 2030. La Grèce a les moyens de prospérer : elle dispose du plus beau patrimoine archéologique du monde, d’îles magnifiques où il fait bon vivre. Je pense que le printemps arabe est une formidable opportunité pour ce pays, plate-forme de l’Europe en méditerranée orientale.
Vous excluez donc totalement l’hypothèse d’une restructuration ?
On ne peut pas empêcher les gens de se suicider. Les Grecs ont le choix entre le toboggan et le saut en parachute… sans parachute. Ils doivent comprendre qu’il leur est impossible de conserver leur niveau de vie d’avant la crise, financé par un déficit budgétaire hallucinant. Soit ils choisissent le toboggan avec une baisse du niveau de vie de 10% sur 5 ans. Et ils y ont intérêt car l’aide européenne est considérable : elle consiste en une subvention implicite de taux d’intérêt qui représente de 15 à 20% du PIB grec (12% pour les Irlandais et 10 % pour les Portugais). Mais ils peuvent aussi démocratiquement refuser de relever ce défi. Mais alors, leur économie s’écroulera ; ils n’auront plus d’aide et ils devront sortir de l’euro… sans parachute.
L’Allemagne réfléchirait pourtant sérieusement à une zone euro à deux vitesses ?
Dans l’inconscient allemand, les Grecs ne méritent pas d’appartenir à la zone euro. C’est le discours de la droite conservatrice allemande qui rêve d’une zone euro avec Autriche, Slovaquie, Finlande, Hollande -et France pour des raisons historiques. Mais un tel système, la France n’en veut pas et surtout, il viole le contrat européen de base d’après-guerre. Si vous recréez une zone euro avec tous les bons élèves de la classe et une autre les pays périphériques, la deuxième explosera rapidement en hyperinflation.
Concrètement, comment va s’organiser la participation du secteur privé dans le financement à venir de la dette grecque ?
L’idéal serait qu’on se fonde sur la répartition de l’exposition à la Grèce du secteur privé européen avant la crise et que les rachats de titres soient répartis en fonction. Cela permettra une répartition du fardeau, que j’estime à environ 100 milliards d’euros pour les banques et assureurs européens non grecs. Et cela évite que les banques qui ont joué le jeu d’un maintien de l’exposition ne soient pénalisées.
Les banques allemandes trouvent le principe du « roll over » trop strict. Elles souhaitent des incitations pour leur contribution. Qu’en pensez-vous ?
Les banquiers voudraient avoir été sauvés par les gouvernements et ne pas renvoyer l’ascenseur. Les dirigeants allemands n’ont pas été assez clairs à ce sujet avec leurs banques.
Comment faire pour qu’une crise de cette nature ne se reproduise pas ?
La solution que je préconise c’est de changer radicalement la structure du marché obligataire en Europe. On couperait les dettes de tous les pays de la zone euro en deux. D’un côté, la dette senior, dite bleue, jusqu’à 60% du PIB, que l’on mettrait en commun au niveau de la zone euro et qui serait gérée par une agence européenne de la dette. Elle représenterait 6000 milliards d’euros et deviendrait la dette la plus sûre du monde. Elle serait même moins chère que le Bund allemand ou les OAT françaises actuels car ce marché serait beaucoup plus vaste et liquide. Cela constituerait un concurrent au marché américain de la dette. A cette dette bleue serait attachée une garantie conjointe et solidaire dette, ainsi elle ne serait pas susceptible de faire défaut. A terme, ma conviction forte est qu’il n’y a pas d’avenir de zone euro sans une dette commune gouvernementale, la dette Bleue. D’un autre côté, au-dessus de ces 60% du PIB, la dette rouge, junior qui incorporerait l’ensemble du risque souverain. Elle pourrait absorber des pertes ou même faire défaut sans que cela ne provoque une catastrophe. La force des dettes bleues et rouges est que ce système donne toutes les bonnes incitations : les taux d’intérêt monteront très en amont d’une difficulté.