χρεοκοπία: the day after - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 13 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 188
    Senior Member
    Άσε που οι γερμανοί να μας ξεφορτωθουν θέλουν, εκεί έχω καταλήξει. Αν δν περάσει το νέο μνημόνιο στη βουλή, πάρτυ θα κάνουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Άσε που οι γερμανοί να μας ξεφορτωθουν θέλουν, εκεί έχω καταλήξει. Αν δν περάσει το νέο μνημόνιο στη βουλή, πάρτυ θα κάνουν.
    δεν το πιστευω με τπτ αυτο.
    ολη η ταχα "ανεση" των ευρωπαιων με την αποχωρηση μας, ειναι θεατρο.
    χωρις το 2ο μνημονιο δεν θα μπορουμε να εξυπηρετουμε το 1ο, γιατι ως γνωστον ΟΛΑ τα δανεια που παιρνουμε τωρα ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ! για κανεναν αλλο λογο.
    οσο μας χρηματοδοτουν, ειμαστε ζεμενοι στο αρμα της τοκογλυφιας. αν σταματησουν τα δανεια, πριν πεθανουμε θα τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν, οπως εκανε και ηα ργεντινη και ανασανε και τωρα εχει αναπτυξη , χωρις τους κλεφτες απο πανω της...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εχετε υποψη σας για τα κοιτασματα ορυκτων και πετρελαιου που υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και δεν τα εκμεταλλευομαστε για να τα δωσουμε στους τοκογλυφους????????
    δεν εχετε καταλαβει την εθνικη προδοσια που εχει γινει απο τους πολιτικους τα τελευταια 40 χρονια? δεν εχετε καταλαβει οτι δουλευουν για τους δανειστες?
    Να σου πω την αλήθεια Remedy το θέμα κοιτάσματα μου φαίνεται πολύ Λιακοπούλεια θεωρία. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσο μεγάλα αποθέματα σε φυσικούς πόρους πια ώστε να γίνεται θέμα. Ότι υπάρχουν κάποια όμως, ναι σίγουρα ισχύει.

Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι 40 χρόνια οι πολιτικοί συνάπταν δάνεια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτό θα σκάσει και θα πρέπει να δώσουν τα πάντα στους δανειστές. Από την άλλη πιστεύω ότι η Ελλάδα βγήκε μόνο οφελείμένη από την είσοδό της στην ΕΚ, ΕΕ, Ευρωζώνη και αυτό της έδωσε αέρα να δανείζεται. Αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σήμαινε τώρα που μπορούμε να βάλουμε ένα βρακί στον κώλο μας ας φτιάξουμε και μια βιοτεχνία για να το παράγουμε εμείς και να έχουμε και αύριο να βάζουμε βρακί στον κώλο μας. Για την Ελλάδα σήμαινε τώρα που έχουμε να βάλουμε βρακί στον κώλο μας ας είναι από μετάξι και με την υπογραφή Chanel. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δινόταν όπως θα έπρεπε. Και τώρα όλο αυτό το βρίσκουμε μπροστά μας.

Senior Member
    οποιος απο τους 'τριτης ταχυτητας" λαους της ευρωπης (ιταλους πορτογαλλους ,ισπανους,ιρλανδους) ανοιξει τον δρομο στην ανεξαρτησια, θα γινει της κακομοιρας μετα απο αυτους που θα ακολουθησουν.
    η ελλαδα εχει ιστορικο ρολο να παιξει αν ξυπνησει εγκαιρως

Senior Member
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Να σου πω την αλήθεια Remedy το θέμα κοιτάσματα μου φαίνεται πολύ Λιακοπούλεια θεωρία. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα διαθέτει τόσο μεγάλα αποθέματα σε φυσικούς πόρους πια ώστε να γίνεται θέμα. Ότι υπάρχουν κάποια όμως, ναι σίγουρα ισχύει.

Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι 40 χρόνια οι πολιτικοί συνάπταν δάνεια με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτό θα σκάσει και θα πρέπει να δώσουν τα πάντα στους δανειστές. Από την άλλη πιστεύω ότι η Ελλάδα βγήκε μόνο οφελείμένη από την είσοδό της στην ΕΚ, ΕΕ, Ευρωζώνη και αυτό της έδωσε αέρα να δανείζεται. Αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σήμαινε τώρα που μπορούμε να βάλουμε ένα βρακί στον κώλο μας ας φτιάξουμε και μια βιοτεχνία για να το παράγουμε εμείς και να έχουμε και αύριο να βάζουμε βρακί στον κώλο μας. Για την Ελλάδα σήμαινε τώρα που έχουμε να βάλουμε βρακί στον κώλο μας ας είναι από μετάξι και με την υπογραφή Chanel. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που μας δινόταν όπως θα έπρεπε. Και τώρα όλο αυτό το βρίσκουμε μπροστά μας.
    μελισα μπορεις να πιστευεις οτι θελεις.
    τα κοιτασματα δεν ειναι θεωρια, ειναι εντοπισμενα, ανοιξε να διαβασεις αν δεν εισαι ενημερη.
    ο λογος που δεν τα εχουμε εξορυξει, δεν εχει αναφερθει ακομα....

και οχι δεν υπηρχε ενα 40ετες πλανο για να μας ριξουν στα χερια των δανειστων, σταδιακα εγινε η υποδουλωση, καθως καθε κυβερνηση που προεκυπτε, ηταν μαριονετα τους και συνηπτε συμφωνιες κατω απο το τραπεζι ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ των πολιτικων...

Senior Member
    δεν το πιστευω με τπτ αυτο.
    ολη η ταχα "ανεση" των ευρωπαιων με την αποχωρηση μας, ειναι θεατρο.
    χωρις το 2ο μνημονιο δεν θα μπορουμε να εξυπηρετουμε το 1ο, γιατι ως γνωστον ΟΛΑ τα δανεια που παιρνουμε τωρα ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ! για κανεναν αλλο λογο.
    οσο μας χρηματοδοτουν, ειμαστε ζεμενοι στο αρμα της τοκογλυφιας. αν σταματησουν τα δανεια, πριν πεθανουμε θα τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν, οπως εκανε και ηα ργεντινη και ανασανε και τωρα εχει αναπτυξη , χωρις τους κλεφτες απο πανω της...
    Remedy συμφωνώ ότι αυτή τη στιγμή όλους εκτός από εμάς τους συμφέρει να πάρουμε το νέο δάνειο. Από τα νέα δάνεια οφελούνται όσοι έχουν δανείσει τα λεφτά γιατί έχουν την ελπίδα να τα πάρουν πίσω. Η σύγκριση όμως με την Αργεντινή είναι άτοπη για δύο λόγους. Η Αργεντινή είχε παραγωγή η Ελλάδα δεν έχει. Και επιπλέον, η Αργεντινή ήταν μόνη της και δεν ρίσκαρε κάτι όταν πτώχευε. Η Ελλάδα όμως θα ρισκάρει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα θετικά που αυτή η παραμονή συνεπάγεται. Και αυτό το έχουν πει και πολιτικοί της Αργεντινής όταν μιλάνε για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Senior Member
    η ελλαδα δεν εχει παραγωγη γιατι την εσπρωξαν στις μπιζνες καλη μου.
    η ελλαδα εχειτ α πιο ευφορα εδαφη ολης της ευρωπης κι αν τα ξανακαλλιεργησει ειναι διατροφικα ανεξαρτητη οσο καμια αλλη χωρα.
    εφοσον υπαρχει τροφη, νερο και μπορει να παραχθει και ενεργεια και απο τα κοιτασματα και κυριως εναλλακτικη, αιολικη, ηλιακη, , τα υπολοιπα μπορουν να ξαναγινουν

Senior Member
    η ελλαδα δεν εχει παραγωγη γιατι την εσπρωξαν στις μπιζνες καλη μου.
    η ελλαδα εχειτ α πιο ευφορα εδαφη ολης της ευρωπης κι αν τα ξανακαλλιεργησει ειναι διατροφικα ανεξαρτητη οσο καμια αλλη χωρα.
    εφοσον υπαρχει τροφη, νερο και μπορει να παραχθει και ενεργεια και απο τα κοιτασματα και κυριως εναλλακτικη, αιολικη, ηλιακη, , τα υπολοιπα μπορουν να ξαναγινουν
    Remedy προφανώς και την έσπρωξε η ΕΕ στο να μην έχει παραγωγή σε όλους τους τομείς και κατά συνέπεια αυτάρκεια. Αυτός ήταν ο σκοπός της Ένωσης, ότι ο καθένας θα παράγει αυτό το οποίο παράγει καλύτερα ώστε να ωφεληθούμε όλοι. Προφανώς και κάποια στιγμή η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στην αυτάρκεια αλλά αυτό θα παρει χρόνια. Ως τότε τι; Επίσης, από οικονομικής άποψης ο επιμερισμός της παραγωγής που υπάρχει τώρα είναι μια καλύτερη κατάσταση από την αυτάρκεια αν το εξετάσεις από την οικονομική σκοπιά.

Senior Member
    Μέλισσα νομίζω ότι λαμβάνεις μόνο ότι σε προβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις έκαναν τραγικά λάθη. δανείζονταν υπέρογκα ποσά χωρίς ανάπτυξη, δεν προσπαθούσαν να κάνουν καμία ανάπτυξη αν και η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, σε ηλιακή ενέργεια και σε τουρισμό. Καλλιέργησαν πελατειακό σύστημα ψηφοφορίας, υποσκάπτουν κάθε τι μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Μας έβαλαν οι πολιτικοί σε ένα τέλμα που εμείς δεν επιλέξαμε.
    Μαγείρευσαν νούμερα υπερ τον τοκογλύφων τελικά, σαμποτάρανε συνεργασία με τη Ρωσία και άλλα πολλά...
    Δεν τα φάγαμε μαζί αυτοί και οι πελάτες τους τα έφαγαν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by melissa View Post
    Remedy προφανώς και την έσπρωξε η ΕΕ στο να μην έχει παραγωγή σε όλους τους τομείς και κατά συνέπεια αυτάρκεια. Αυτός ήταν ο σκοπός της Ένωσης, ότι ο καθένας θα παράγει αυτό το οποίο παράγει καλύτερα ώστε να ωφεληθούμε όλοι. Προφανώς και κάποια στιγμή η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στην αυτάρκεια αλλά αυτό θα παρει χρόνια. Ως τότε τι; Επίσης, από οικονομικής άποψης ο επιμερισμός της παραγωγής που υπάρχει τώρα είναι μια καλύτερη κατάσταση από την αυτάρκεια αν το εξετάσεις από την οικονομική σκοπιά.
    μα γιατι δεν εξεταζεις απο "οικονομικη αποψη" την κατασταση ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? που δεν ειναι καθολου θεωρητικη αλλα εντελως πραγματικη?
    τι να τον κανουμε τον επιμερισμο της παραγωγης οταν ο λαος δεν εχει χρηματα ουτε για επιβιωση και βρισκεται στους δρομους? με τι θα καταναλωσει τον επιμερισμενο πλουτο????? με φασκελα?????

Senior Member
    Λολ μέχρι να απαντήσω γράφτηκαν αλλα 5 ποστς κ φαίνομαι σαν άκυρη :D

Senior Member
    Quote Originally Posted by anonymous_1 View Post
    Μέλισσα νομίζω ότι λαμβάνεις μόνο ότι σε προβάλλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις έκαναν τραγικά λάθη. δανείζονταν υπέρογκα ποσά χωρίς ανάπτυξη, δεν προσπαθούσαν να κάνουν καμία ανάπτυξη αν και η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, σε ηλιακή ενέργεια και σε τουρισμό. Καλλιέργησαν πελατειακό σύστημα ψηφοφορίας, υποσκάπτουν κάθε τι μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Μας έβαλαν οι πολιτικοί σε ένα τέλμα που εμείς δεν επιλέξαμε.
    Μαγείρευσαν νούμερα υπερ τον τοκογλύφων τελικά, σαμποτάρανε συνεργασία με τη Ρωσία και άλλα πολλά...
    Δεν τα φάγαμε μαζί αυτοί και οι πελάτες τους τα έφαγαν.
    Δεν θυμάμαι να έχω γράψει πουθενά ότι δεν φταίει η κυβέρνηση. Ο παραλληλισμός με το βρακί αυτό ήθελε να πει, ότι δεν υπήρχε ανάπτυξη. Αυτό που είπα είναι ότι δεν μας φταίει η ΕΕ, ούτε το ευρώ και ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι μια τόσο υπέροχη κατάσταση όσο θέλουν πολύ να νομίζουν. Και όχι δεν τα λέω με βάση όσα θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση να πασάρει αλλά με βάση την οικονομική σκέψη.

Senior Member
    Η κατάσταση που είμαστε τώρα είναι άθλια αλλά οφείλεται σε λάθη και λαμογιές των κυβερνήσεων, όχι σε σχέδια κερδοσκοπίας των εταίρων μας.

Αν χρεοκοπήσουμε, η κατάσταση θα είναι για πολύ χρόνο ακόμα πιο άθλια. Δν ξέρω αν σε 30 χρόνια είμαστε καλύτερα, αλλά είμαι σίγουρη ότι την προσεχή 10ετία εκτός ΕΕ θα αναστενάξουμε.

Μη φορτώνουμε την κατάστασή μας στην οικονομία της ΕΕ. Με την είσοδο στην ΟΝΕ μπήκαμε "α' εθνική" αλλά δν το εκμεταλλευτήκαμε σωστά. (όχι εμείς, οι πολιτικοί μας κ οι παρατρεχάμενοι)

Senior Member
    μα γιατι δεν εξεταζεις απο "οικονομικη αποψη" την κατασταση ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ? που δεν ειναι καθολου θεωρητικη αλλα εντελως πραγματικη?
    τι να τον κανουμε τον επιμερισμο της παραγωγης οταν ο λαος δεν εχει χρηματα ουτε για επιβιωση και βρισκεται στους δρομους? με τι θα καταναλωσει τον επιμερισμενο πλουτο????? με φασκελα?????
    Ξέρεις ποιο είναι το θέμα Remedy; Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Είτε βγούμε από την ΕΕ είτε μείνουμε σε αυτήν πρέπει να πράξουμε ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές. Εγώ πιστεύω ότι αν βγούμε αυτές οι αλλαγές δεν θα πραγματοποιηθούν 110%, ενώ τώρα που υπάρχει όλη αυτή η πίεση ίσως υπάρχει μια ελπίδα. Το θέμα χρεωκοπία δεν θα αλλάξει κάτι πέρα από το ότι θα δώσει μια ανάσα στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Αν δεν το κάνει θα βρεθεί στην ίδια και χειρότερη θέση από τώρα. Πές μου εσύ τώρα από όποια άποψη και αν το εξετάζεις πως πιστεύεις ότι η χρεωκοπία θα βοηθήσει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by imagine View Post
    Η κατάσταση που είμαστε τώρα είναι άθλια αλλά οφείλεται σε λάθη και λαμογιές των κυβερνήσεων, όχι σε σχέδια κερδοσκοπίας των εταίρων μας.

Αν χρεοκοπήσουμε, η κατάσταση θα είναι για πολύ χρόνο ακόμα πιο άθλια. Δν ξέρω αν σε 30 χρόνια είμαστε καλύτερα, αλλά είμαι σίγουρη ότι την προσεχή 10ετία εκτός ΕΕ θα αναστενάξουμε.

Μη φορτώνουμε την κατάστασή μας στην οικονομία της ΕΕ. Με την είσοδο στην ΟΝΕ μπήκαμε "α' εθνική" αλλά δν το εκμεταλλευτήκαμε σωστά. (όχι εμείς, οι πολιτικοί μας κ οι παρατρεχάμενοι)
    ποιων εταιρων μας βρε ιματζιν????
    δεν μιλαμε για λαους εδω!!!
    μιλαμε για διεθνεις τραπεζες!!!!!
    και η γερμανικη κυβερνηση ειναι σαφως συνεταιρος στια συμφεροντα των διεθνων τραπεζων που μας δανεισαν με ληστρικα επιτοκια.
    οπως και οι πολιτικοι μας ειναι υπαλληλοι τους, γιατι δεν φανταζομαι να φανταζεστε οτι μας εριξαν εκει απο αφελεια η απο κακια....
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ! ΤΟ @ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.

μιας και το χεις μπροστα σου το οραμα, μηπως μπορεις να με βοηθησεις να οραματιστω κι εγω πως θα ειμαστε εντος ΔΝΤ την προσεχη 10 ετια?
    κανε μου ενα πλανο βρε παιδι μου, πως θα ζουμε με ανεργια 30% και μισθους οσων εργαζονται 400 ευρω και ασφαλιστρα 350?. μπορεις?

κανεις ενα λαθος.
    εγω μιλαω για παρανομες δανειακες συμφωνιες με ληστρικες τραπεζες, και ΔΝΤ κι εσυ μιλας για εναντιωση στην ΕΕ.
    δεν εχω καμια αντιρρηση να μεινουμε στην ΕΕ, ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΑΠ ΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.
    ΑΝ Η ΕΕ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΟΡΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΨΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ??? ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ?????

Page 4 of 13 FirstFirst ... 23456 ... LastLast