Επειδή εμείς δεν μπορούμε να το συσκευάσουμε; Είναι η πιο απλή εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ.
Printable View
Οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ χρησιμοποιούν ζωοτροφές μέχρι και 90% θετικές στα μεταλλαγμένα!
Οι αναλύσεις από την τυχαία δειγματοληψία της Greenpeace, απέδειξαν ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν γάλα από αγελάδες που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές και ότι παρά τις πιστοποιήσεις και τους ισχυρισμούς τους, τα μεταλλαγμένα μπαίνουν στη διατροφή μας.
Καλούμε τις εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους καταναλωτές για προϊόντα καθαρά από μεταλλαγμένα. Και ο μόνος ασφαλής τρόπος για να τελειώνουμε οριστικά με τα μεταλλαγμένα, είναι να σταματήσουν οι εταιρείες ζωικών προϊόντων τις εισαγωγές μεταλλαγμένων ζωοτροφών που κοστίζουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να στραφούν άμεσα στην καλλιέργεια ντόπιας καθαρής ζωοτροφής που θα τονώσει την ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Επειδή τρως ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα
Καλά, μαρκέλα, αυτό "το θέμα της ημέρας" μιλάμε για μεγάλη έμπνευση!
Μ' αρέσει πολύ! Δε λέω τίποτα παραπάνω για να μη σπαμάρω.
" Κούρεμα " " με την ψιλή " σε ισλανδικά δάνεια
Απέδωσαν καρπούς οι πιέσεις των Ισλανδών πολιτών στους πολιτικούς. Δάνεια νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13%
του ΑΕΠ της χώρας έχουν διαγράψει οι τράπεζες της Ισλανδίας από τα τέλη του 2008, μειώνοντας το βάρος του χρέους
για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Αυτό ακριβώς αναφέρει έκθεση της Ισλανδικής Ενωσης
Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών για το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καταλήγοντας στο συμπέρασμα
ότι έντονες πιέσεις που είχαν ασκήσει οι Ισλανδοί στους πολιτικούς και στους τραπεζίτες, το 2009, να απαντήσουν
στη χρηματοοικονομική κατάρρευση της χώρας, φαίνεται να αποδίδουν τώρα καρπούς. "Μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα
ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών.
Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος...
...και'γώ δυό χρόνια τώρα παίρνω γάλα Κουκάκη γιατί δέν είναι "νερό" όπως των άλλων δύο πολύ γνωστών εταιριών εδώ στη Θεσσαλονίκη.
Καλά που το ανέφερε η μαρκελα να τους κάνω delete
Υ.Γ: Λέτε γι'αυτό να ένοιωσα την ανάγκη να μπώ και να γραφτώ στο eΨυχολογία.gr ? .......αχαχαχα!!)
Εγώ ΔΩΔΩΝΗ παίρνω που είναι οικονομικό και πολύ γευστικό...δεν πιστεύω να παίζει καμμια μετάλλαξη και σε αυτό?
πάντως δεν αγοράζω πλέον ξένα προϊόντα, ειδικά γερμανικά..κατήργησα και τις σοκολάτες παυλίδη που τόσο αγαπούσα..:-(
εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι είναι αυτονόητο.. π.χ. στην παραγωγή κρέατος. Η υπερκατανάλωση οδήγησε τις μονάδες εκτροφής
στην σίτιση των ζώων με προϊόντα τροφής, που περιέχουν π.χ. ορμόνες αυξητικές, αντιβιώσεις κ.λπ. για γρήγορη ανάπτυξη.
Με την μόνη διαφορά, ότι όλ' αυτά περνάνε μοιραία στην τροφική αλυσίδα!!!
κατάλαβα ναι..
αν και δεν το βρίσκω απόλυτο..με την έννοια ότι δε συμβαίνει σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά.
π.χ. στη βιομηχανία αυτοκινήτων δε συμβαίνει αυτό..όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις του καταναλωτή, τόσο δημιουργείται μεγαλύτερη ποικιλία και βελτιώνεται και η ποιότητα.
Επίσης, έχω παρατηρήσει, ότι κάθε χώρα ανάλογα με το που στηρίζει τις εξαγωγές της, εστιάζει και στην αντίστοιχη ποιότητα των προϊόντων της..
π.χ. τα lidl έχουν τη χειρότερα ποιότητα προϊόντων και ούτε θεωρώ ότι είναι πιο φθηνά σε σχέση με τα μαράτα ας πούμε του σκλαβενίτη.
Αλλά οι Γερμανοί ποντάρουν στις εξαγωγές αυτοκινήτων ή ηλεκτρικών συσκευών.
Η Ελλάδα, η οποία έχει το καλύτερο ποιοτικώς και πιο οικονομικό ελαιόλαδο, ούτε καν το εξάγει...όπως και ένα σωρό άλλα προϊόντα της δηλαδή. Σαφώς και φταίνε η ανυπαρξία δικτύων διανομής...αλλά κάπου δεν έχουν μερίδιο και οι Έλληνες παραγωγοί?
καλά ρε παιδί, οκ..δε θα το ξανακάνω!
Νόμιζα ότι κάναμε συζήτηση χαλαρή, δε σκέφτηκα ότι πρέπει να μείνω strictly εντός θέματος υπό το πρίσμα καθαρά της διατροφής.
Είπα να πω κάτι παραπάνω.
Θα ξέρω για την επόμενη φορά να προσέχω.
Η "Όλυμπος" πέρασε στην αντεπίθεση, στέλνοντας το ακόλουθο e-mail σε όσους διαμαρτυρήθηκαν.
Δεν έχω καμιά σχέση με την εταιρία, οπότε δεν προσπαθώ να την υποστηρίξω, αντίθετα για κάποια χρόνια ενίσχυα την Greenpeace με συνδρομές.
Πιστεύω όμως, ότι καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη και τις δύο πλευρές πριν αποφασίσουμε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΗΝ GREENPEACE
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
20/2/2012
Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών Ελληνικών Γαλακτοκομικών προϊόντων.
Συνεργάζεται με 70 Έλληνες πιστοποιημένους, για τη χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, παραγωγούς, που τους παρέχει τεχνογνωσία από έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας, καθώς και εξωτερικούς πανεπιστημιακούς συνεργάτες για τη διατροφή, υγιεινή και ευζωία του ζωικού κεφαλαίου.
Ήταν η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με τη GREENPEACE για τη δημιουργία του οδηγού καταναλωτών.
Ήταν η πρώτη εταιρεία που πιστοποιήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό CERT-ID για ΑΠΟΥΣΙΑ μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές < 0,1
Ήταν η πρώτη εταιρεία που επιδίωξε, σε συνεργασία με τη GREENPEACE, να επισημάνει την ετικέτα του γάλακτος (NON GMO) με συνεχείς παραστάσεις στα επίσημα όργανα της πολιτείας, μα δεν της το επιτράπηκε.
Τιμωρήθηκε με πρόστιμα και απαγορεύσεις για οποιαδήποτε επικοινωνία, της μη χρήσης γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών.
Έγινε το «μαύρο πρόβατο» του κλάδου για τη συμπόρευση με τη GREENPEACE.
Είναι πιστοποιημένη από τον ανεξάρτητο οργανισμό EUROCERT για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών (επισυνάπτεται το πιστοποιητικό και η επιστολή της EUROCERT προς την GREENPEACE)
Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κρατικού πιστοποιητικού AGRO7 για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών .
Ενθάρρυνε και ενθαρρύνει στη δημιουργία και ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου.
Αγωνιά για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και του Έλληνα αγελαδοτρόφου.
Με την πάροδο του χρόνου, η ιδέα της χρήσης μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών ωρίμασε, οι περισσότεροι την ακολούθησαν και ξαφνικά βρέθηκε η ΟΛΥΜΠΟΣ, μέσα σε ένα απόγευμα, να πρέπει να απολογηθεί.
Επικοινωνήσαμε με την GREENPEACE το ίδιο απόγευμα της ανάρτησης και το επόμενο πρωί, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, επισκεφτήκαμε τους ανθρώπους της GREENPEACE και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΕ 2 ΣΗΜΕΙΑ:
1. Να πιέσουμε με κάθε δυνατό μέσο για την άμεση εφαρμογή του εθνικού προτύπου AGRO 7 για τη σήμανση ζωικών προϊόντων από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
2. Να προωθήσουμε την ανάπτυξη της καλλιέργειας ντόπιων ζωοτροφών (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) και να κατευθύνουμε τους συνεργάτες αγελαδοτρόφους μας στην κατεύθυνση της πλήρους καθετοποίησης του έργου τους.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνεργάτες παραγωγοί της ΟΛΥΜΠΟΣ χρησιμοποιούν ντόπιες, ιδιοπαραγόμενες και από τοπικούς αγρότες ζωοτροφές (καλαμπόκι, τριφύλλι, κριθάρι, σιτάρι, πίτουρα) που αποτελούν την κύρια διατροφή των εκτροφών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95%.
Επιπλέον:
1. Ενημερώσαμε τους υπεύθυνους της GREENPEACE ότι για να διασφαλίσουμε ΑΠΟΛΥΤΑ την χρήση μη μεταλλαγμένης σόγιας, η εταιρεία μας θα αναλάβει η ίδια την διάθεσή της, προμηθεύοντας και προστατεύοντας τους συνεργάτες παραγωγούς μας.
2. Προτείναμε την ΑΜΕΣΗ, από κοινού, δειγματοληψία με τη GREENPEACE, των ζωοτροφών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί μας, από το ΣΥΝΟΛΟ των μονάδων, αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση κοινοποίησης των αποτελεσμάτων.
Η GREENPEACE δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας για άμεση και διαφανή διαδικασία δειγματοληψίας, με το αιτιολογικό ότι δε λειτουργεί σαν ελεγκτικός μηχανισμός , ενώ ήδη αυτό έκανε το προηγούμενο διάστημα σε 3 από τις 70 μονάδες μας, όπως δήλωσε.
Φαίνεται ότι τελικά το σημαντικότερο για την GREENPEACE είναι να γίνει <<ντόρος>>, αδιαφορώντας για την αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, παίζοντας με την φήμη και το όνομα της εταιρείας μας και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ.
Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ΟΛΥΜΠΟΣ, δηλώνουμε ότι τις αρχές μας δεν τις αλλάζουμε. Αυτό που τόσα χρόνια κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προσπαθώντας για την θέσπιση του εθνικού προτύπου και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες που τηρούν πρωτόκολλα, διαδικασίες και αρχές στην δουλειά τους. Με την GREENPEACE δεν είμαστε απέναντι. Ίδιος είναι ο στόχος. Ο αγώνας είναι συνεχής.
Ως εκ τούτου ΦΙΛΗ Η GREENPEACE ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
Ας αναλογισθούμε όλοι ως κοινωνία , ως πολιτεία, που οδηγείται η Ελληνική παραγωγή, η Ελληνική μεταποίηση και τα Ελληνικά προϊόντα.
Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .
Παιδιά, συγγνώμη αν είμαι offtopic, εγώ ΝΟΥΝΟΥ family πίνω, καραμεταλλαγμένο αλλά από γεύση δεν παίζεται! :o
Το Δημογραφικό Πρόβλημα απειλή για τον Ελληνισμό
Εθνικές διαστάσεις έχει πάρει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, διότι λιγοστεύουμε επικίνδυνα!
Η αυξανόμενη υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού
και την μετανάστευση απειλούν τα θεμέλια του έθνους!
Είμαι υπέρ του να μη γεννιούνται παιδιά-συγνώμη προσφέρουν στα παιδιά ή στη μάνα τίποτα-έμενα δε μου πιάσαν φέτος στισ Πανελλαδικές ότι ήταν αδέρφια, όταν έμεινα έγκυος πήρα άδεια εγκυμοσύνης για ένα παιδί κ η κυρία του δημοσίου έπαιρνε για 2 παιδιά-στηρίζουν μια κοπέλα που θέλει να κρατήσει μόνη 1 παιδί-βαρέθηκα με το έθνος, αν είμαστε έθνος ας βγούμε για πόλεμο -η βια φέρνει βια-με τα ειρηνικά κινήματα τι έγινε εγώ φαγητό τρωώ ότι να είναι κ μισή μερίδα λεφτά γιόκ-συγνώμη αλλά είμαι αμείλικτη πρώτα βάζεις θεμέλια κ μετά χτίζεις για να γίνεις Β.Ευρώπη εδώ γκρεμίζουν κ ξαναχτίζουν κ πάλι από την αρχή
δημογραφικού συνέχεια..
..ό,τι και αν κάνουμε, σύντομα δεν θα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα
για να καλύψουν τις ανάγκες των συνταξιούχων.
Εμείς που διαμορφώνουμε τις κυβερνήσεις μέσα από την ψήφο μας, εμείς πρέπει
να απαιτήσουμε ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος για όλους τους Έλληνες πολίτες
αυτής της χώρας, άλλωστε με δικά μας χρήματα γίνονται όλα, με τον δικό μας οβολό,
αξίζει λοιπόν για αυτά που πληρώνουμε να ζητάμε και εξηγήσεις και να απαιτούμε
να δοθούν όπως πρέπει και εκεί που πρέπει.
Δεν είναι δυνατό ένας βουλευτής να παίρνει επιπλέον χρήματα για να συντηρήσει
γραφεία τόσο στην εκλογική του περιφέρεια όσο και στην Αθήνα και μια οικογένεια είτε
έχει ένα είτε δέκα παιδιά να μην παίρνει επιπλέον χρήματα κάθε μήνα για να ζει με
αξιοπρέπεια, και να προσφέρει έτσι και το κράτος στους πολίτες του στην
μελλοντική γενιά Ελλήνων.
Όλα πρέπει να έχουν την ανταποδοτικότητα τους. Όλα!
Σε ευχαριστώ ειλικρινά και για της δυο υποδείξεις , δεν γνωρίζω ακόμη την διαφορά της ''απάντησης'' και της ''απάντησης με παράθεση'' , αν έχεις την διάθεση απλοποίησε το σε παρακαλώ , όσο για την ορθογραφία του ονόματος που επέλεξα , το αντιλήφθηκα και εγώ μετά την εγγραφή μου , δεν με πειράζουν τα λάθη μου , γι αυτό και καθόλου τυχαία η χρήση αυτού του ονόματος.
..να σου πω και το δικό μου " μαρκελα " και τονίζεται και γράφεται με δύο λλ, για κάποιο λόγο..
και χάριν ευκολίας και δεν το τόνισα και τόγραψα μ' ένα λ. Δεν κολλάμε σε τέτοιες λεπτομέρειες.
.."απάντηση" απλά είναι χωρίς να παρεμβάλλεις ποστ άλλου, αυτά με πλαίσιο, ενώ "απάντηση με παράθεση"
σου παρεμβάλλει και προηγούμενο ποστ άλλου μέλους. Ψάξτο δεν πειράζει να γίνει και κάποιο λάθος κι εγώ μην
νομίζεις με την τεχνολογία δεν θέλω να τα πηγαίνω πολύ καλά..
Αυτοάμυνα κι επίθεση
Ποιός είναι κατά την γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας στην συγκαλυμμένη
λεκτική επίθεση? Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι η αντιδραστική συμπεριφορά με επίθεση.
Το λέει εξ άλλου κι ο λαός μας: "η καλύτερη άμυνα στην επίθεση είναι η επίθεση"
Όταν κάποιος υποβαθμίζει μια συζήτηση ή και "στριμώγνει" σκόπιμα τον συνομιλητή του
ή χωρίς λόγο τον φέρνει σε δύσκολη θέση για να τον εκνευρίσει, πώς αντιδράτε?
Ποιά από τις δυό επιθέσεις τελικά είναι η ενοχλητική, η βλαπτική επίθεση?
Η σκόπιμη επίθεση π.χ. όταν ο άλλος βάζει στο στόμα σου λόγια, που δεν είπες για να σε προκαλέσει,
να σε προσβάλλει και να σε μειώσει ή η επίθεση από άμυνα στις άσκοπες βολές του άλλου?
..δεκτές ακόμα και οι κακοπροαίρετες απόψεις. Κάτι θα βρούμε από καρδιάς να πούμε και γι' αυτές.
Εξ άλλου "ουδείς εκών κακός" Σωκράτης
Υ.Γ.: Αγάπη θέλουμε όλοι κι ίσως περισσότερο αυτοί, που δεν πήραν ποτέ!
Γεια σου μαρκελα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου , νομίζω ότι κατάλαβα την διαφορά δοκιμάζω και βλέπουμε... να σαι καλά.
Γειά σου, κι εσύ νάσαι καλά κι όλος ο κόσμος νάναι καλά!! Και ναι φίλε μου μόνο με δοκιμές και λάθη πάμε μπροστά,
άσχετα αν μας μάθανε στην τελειοβλακεία!! Εγώ σ' ευχαριστώ, γιατί για το σχεδόν τίποτα, που έκανα βγάζεις τόση ευγένεια!
ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ!
Δεν ξέρω αν είναι σχετικό, αλλά η είδηση με γέμισε τόση περηφάνεια που δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να την ποστάρω:
Μετά την διανομή πατάτας Νευροκοπίου στην Κατερίνη, οι εθελοντές συνεχίζουν να παρακάμπτουν τους μεσάζοντες και να πωλούν τα προϊόντα τους...
σε πολύ χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου.
Σειρά έχουν τα φασόλια Πρεσπών, που θα διατεθούν τις επόμενες εβδομάδες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη 50%
κι εγώ είμαι περήφανη, γιατί όχι να το παινευτώ, αλλά πριν λίγο διάστημα τόχα προτείνει μεταξύ σοβαρού κι αστείου εδώ μέσα, σ' αυτήν δηλ. την ενότητα και στο θέμα πάλι της γιώτα2 "σχετικά με την οικονομική κατασταση που επικρατει " #56!
Ναι φαίνεται βλέπω μπροστά!
ΘΕΙΚΟ! Δήμαρχος ζητά ειδικό σύμβουλο... τσοπάνη !!
24/02/2012, Τομέας:GREEN BLOG
Απίστευτο! Ο Δήμαρχος Ιθάκης ζητά
με προκήρυξη σύμβουλο επί θεμάτων... αιγοπροβάτων (κοπαδιού), ο οποίος όπως λέει η σχετική προκήρυξη θα πρέπει να είναι... και απόφοιτος δημοτικού (αυτό είναι το προσόν του)!
Διαβάστε την προκήρυξη:
Ο Δήμαρχος Ιθάκης έχοντας υπόψη
- τις διατάξεις του άρθρου 163 Ν. 3584/07
- τον ΟΕΥ του Δήμου Ιθάκης
καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους /νες να υποβάλλουν σχετική αίτηση με σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αποδεικτικά
των προσόντων τους, σχετικά με την πλήρωση μίας (1) θέσης ειδικού συμβούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι/ νες πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (άρθρα 11 έως και 17).
Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου,
κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνετε ότι πληρούνται.
Β) Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής.
Γ) Να έχουν εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κοπαδιάρικων αιγοπροβάτων (τσοπάνης) η οποία θα αποδεικνύεται ως εξής:
Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986,
στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης, να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα
του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, κατά το άρθρο 8 του ν. 1599/1986, για το είδος
και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά θα κατατίθενται μέχρι την 15-3-2011
στα γραφεία του Δήμου Ιθάκης (αρμόδιος υπάλληλος κ. Κουτσουβέλης Δημήτριος τηλ. 26740 32271) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες
Όχι πως έχω τίποτα με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ίσως δίνεται τώρα η ευκαιρία και στους βοσκούς
ν' αποδείξουν ότι έχουν περισσότερες ικανότητες από τους τσοπαναραίους-πολιτικούς μας. Πού ξέρεις?
Γιατί τόση έκπληξη? Εγώ δεν ξέρω καταλληλότερο άτομο, για τη θέση αυτή, από τον τσοπάνη. Ποιος ξέρει τα πρόβατα και τα γίδια καλύτερα απ' αυτόν? Και στις μέρες μας, είναι λίγοι (ελάχιστοι θα έλεγα) οι τσοπάνηδες που έχουν Master & PhD... Δυστυχώς!
Γνώση και εμπειρία ψάχνει ο δήμαρχος. Όχι ένα άχρηστο χαρτί βεβαίωσης βαρύγδουπων σπουδών (άσε που τα γιδοπρόβατα δεν ξέρουν να διαβάζουν). Και η μητέρα μου μια απλή νοικοκυρά ήταν, αλλά διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού καλύτερα από τους μεγαλο-οικονομολόγους του κράτους!
ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ..
Αναρωτιέμαι: Γιατί, αν τα δυο υπεύθυνα για το....
...... χάλι μας ,θεωρητικά αντίθετης πολιτικής ιδεολογίας, κόμματα αγωνιούν τόσο πολύ για να παραμείνουν στην εξουσία ΕΣΤΩ και χέρι-χέρι, αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθούν να «καλύψουν τα νώτα τους» και να εξασφαλίσουν την επιμήκυνση του ακαταδίωκτου; Πρέπει να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία; Την αξίζουν;
Αν – όπως όλα δείχνουν- γίνει γεγονός αυτή η «ανίερη συμμαχία» των θεωρούμενων ως «προαιώνιων εχθρών», τι άλλο παρά ύποπτη θα είναι αυτή η «συνεργασία»; Τι άλλο θα σημαίνει παρά άφεση αμαρτιών, ακύρωση της αγανάκτησής σας, αποδοχή του επικυρίαρχου ρόλου τους, εξαφάνιση της λαικής βούλησης, πλαστογράφηση της επιθυμίας του λαού, μετατροπή σε κοροιδία των εξεγέρσεων και καταγγελιών, μηδενισμό του αγώνα που κάνετε τόσον καιρό;
Αν δείτε μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία να «εξαφανίζει» τις διαγραφές των διαφωνούντων και να δέχεται στους κόλπους της κι άλλα πολιτικά στελέχη που θεωρούνταν από «άχρηστα» μέχρι και «γραφικά», αν δείτε το ΠΑΣΟΚ να τερματίζει τις ενέργειες «κάθαρσης» και πολιτικού αναπροσδιορισμού του αρκούμενο στην απομάκρυνση Παπανδρέου, αν δείτε τα δυο αποδιοπομπαία κόμματα να… ανακάμπτουν δημοσκοπικά μέσα σ’ ένα μήνα με τη «βοήθεια» κάποιων Μ.Μ.Ε., τι είναι αυτό που θα σας αποτρέψει από το να θεωρήσετε ότι σας κοροϊδεύουν για άλλη μια φορά;
Δεν σας λέω εγώ τι να ψηφίσετε εσείς. Είμαι βέβαιος ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή, ξέρετε. Μπορώ όμως να σας προϊδεάσω για την «πίεση» που θα υποστείτε για να αλλάξετε τις αποφάσεις σας. Μπορώ να σας προειδοποιήσω ότι όσοι θέλουν με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, ενδεχομένως κάτι φοβούνται και κάτι έχουν να κρύψουν. Και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα ακατάσχετα γέλια που θα σας προκαλέσει αρχικά ένα σχήμα με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και αντιπρόεδρο /Υπουργό Οικονομίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα μεταβληθούν πολύ γρήγορα σε «μαύρο δάκρυ».
Κυρίως γιατί θα έχετε πεισθεί πλέον ότι παρά το ότι είστε οι ΜΟΝΟΙ κυρίαρχοι, αρνηθήκατε άλλη μια φορά να κάνετε χρήση αυτής της κυριαρχίας σας.
Δημήτρης Κωνσταντάρας