Το θέμα της ημέρας - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 196 FirstFirst ... 345671555105 ... LastLast
Results 61 to 75 of 2930
    Senior Member
    Quote Originally Posted by void View Post
    καλά ρε παιδί, οκ..δε θα το ξανακάνω!
    Νόμιζα ότι κάναμε συζήτηση χαλαρή, δε σκέφτηκα ότι πρέπει να μείνω strictly εντός θέματος υπό το πρίσμα καθαρά της διατροφής.
    Είπα να πω κάτι παραπάνω.
    Θα ξέρω για την επόμενη φορά να προσέχω.

συμφωνώ ότι σίγουρα χαλαρή χρειάζεται να γίνεται η συζήτηση! Αλλοίμονο! Μόνο που δεν μπορούμε νάχουμε μέτρο σύγκρισης
    ανάμεσα στο θέμα διατροφή με άλλα καταναλωτικά προϊόντα όπως π.χ. αυτοκίνητα, ηλ/κες συσκευές κ.λπ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    κρίμα γιατί τον όλυμπο, τον είχα για καλή εταιρεία.
    Η "Όλυμπος" πέρασε στην αντεπίθεση, στέλνοντας το ακόλουθο e-mail σε όσους διαμαρτυρήθηκαν.
    Δεν έχω καμιά σχέση με την εταιρία, οπότε δεν προσπαθώ να την υποστηρίξω, αντίθετα για κάποια χρόνια ενίσχυα την Greenpeace με συνδρομές.
    Πιστεύω όμως, ότι καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη και τις δύο πλευρές πριν αποφασίσουμε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΤΗΝ GREENPEACE
    ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
    20/2/2012

Η ΟΛΥΜΠΟΣ ήταν, είναι και θα παραμείνει προσηλωμένη στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών Ελληνικών Γαλακτοκομικών προϊόντων.
    Συνεργάζεται με 70 Έλληνες πιστοποιημένους, για τη χρήση μη γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών, παραγωγούς, που τους παρέχει τεχνογνωσία από έμπειρο επιστημονικό δυναμικό της εταιρείας, καθώς και εξωτερικούς πανεπιστημιακούς συνεργάτες για τη διατροφή, υγιεινή και ευζωία του ζωικού κεφαλαίου.
    Ήταν η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με τη GREENPEACE για τη δημιουργία του οδηγού καταναλωτών.
    Ήταν η πρώτη εταιρεία που πιστοποιήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό CERT-ID για ΑΠΟΥΣΙΑ μεταλλαγμένων οργανισμών στις ζωοτροφές < 0,1
    Ήταν η πρώτη εταιρεία που επιδίωξε, σε συνεργασία με τη GREENPEACE, να επισημάνει την ετικέτα του γάλακτος (NON GMO) με συνεχείς παραστάσεις στα επίσημα όργανα της πολιτείας, μα δεν της το επιτράπηκε.
    Τιμωρήθηκε με πρόστιμα και απαγορεύσεις για οποιαδήποτε επικοινωνία, της μη χρήσης γενετικά τροποποιημένων ζωοτροφών.
    Έγινε το «μαύρο πρόβατο» του κλάδου για τη συμπόρευση με τη GREENPEACE.
    Είναι πιστοποιημένη από τον ανεξάρτητο οργανισμό EUROCERT για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών (επισυνάπτεται το πιστοποιητικό και η επιστολή της EUROCERT προς την GREENPEACE)
    Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κρατικού πιστοποιητικού AGRO7 για τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών .
    Ενθάρρυνε και ενθαρρύνει στη δημιουργία και ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου.
    Αγωνιά για το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και του Έλληνα αγελαδοτρόφου.
    Με την πάροδο του χρόνου, η ιδέα της χρήσης μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών ωρίμασε, οι περισσότεροι την ακολούθησαν και ξαφνικά βρέθηκε η ΟΛΥΜΠΟΣ, μέσα σε ένα απόγευμα, να πρέπει να απολογηθεί.
    Επικοινωνήσαμε με την GREENPEACE το ίδιο απόγευμα της ανάρτησης και το επόμενο πρωί, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, επισκεφτήκαμε τους ανθρώπους της GREENPEACE και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΕ 2 ΣΗΜΕΙΑ:

1. Να πιέσουμε με κάθε δυνατό μέσο για την άμεση εφαρμογή του εθνικού προτύπου AGRO 7 για τη σήμανση ζωικών προϊόντων από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.

2. Να προωθήσουμε την ανάπτυξη της καλλιέργειας ντόπιων ζωοτροφών (ρεβίθια, μπιζέλια, κουκιά, λούπινα) και να κατευθύνουμε τους συνεργάτες αγελαδοτρόφους μας στην κατεύθυνση της πλήρους καθετοποίησης του έργου τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι συνεργάτες παραγωγοί της ΟΛΥΜΠΟΣ χρησιμοποιούν ντόπιες, ιδιοπαραγόμενες και από τοπικούς αγρότες ζωοτροφές (καλαμπόκι, τριφύλλι, κριθάρι, σιτάρι, πίτουρα) που αποτελούν την κύρια διατροφή των εκτροφών τους σε ποσοστό μεγαλύτερο από 95%.
    Επιπλέον:

1. Ενημερώσαμε τους υπεύθυνους της GREENPEACE ότι για να διασφαλίσουμε ΑΠΟΛΥΤΑ την χρήση μη μεταλλαγμένης σόγιας, η εταιρεία μας θα αναλάβει η ίδια την διάθεσή της, προμηθεύοντας και προστατεύοντας τους συνεργάτες παραγωγούς μας.
    2. Προτείναμε την ΑΜΕΣΗ, από κοινού, δειγματοληψία με τη GREENPEACE, των ζωοτροφών που χρησιμοποιούν οι παραγωγοί μας, από το ΣΥΝΟΛΟ των μονάδων, αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση κοινοποίησης των αποτελεσμάτων.
    Η GREENPEACE δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας για άμεση και διαφανή διαδικασία δειγματοληψίας, με το αιτιολογικό ότι δε λειτουργεί σαν ελεγκτικός μηχανισμός , ενώ ήδη αυτό έκανε το προηγούμενο διάστημα σε 3 από τις 70 μονάδες μας, όπως δήλωσε.
    Φαίνεται ότι τελικά το σημαντικότερο για την GREENPEACE είναι να γίνει <<ντόρος>>, αδιαφορώντας για την αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, παίζοντας με την φήμη και το όνομα της εταιρείας μας και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ 10 ΧΡΟΝΩΝ.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της ΟΛΥΜΠΟΣ, δηλώνουμε ότι τις αρχές μας δεν τις αλλάζουμε. Αυτό που τόσα χρόνια κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε προσπαθώντας για την θέσπιση του εθνικού προτύπου και συνεργαζόμενοι με επαγγελματίες που τηρούν πρωτόκολλα, διαδικασίες και αρχές στην δουλειά τους. Με την GREENPEACE δεν είμαστε απέναντι. Ίδιος είναι ο στόχος. Ο αγώνας είναι συνεχής.

Ως εκ τούτου ΦΙΛΗ Η GREENPEACE ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
    Ας αναλογισθούμε όλοι ως κοινωνία , ως πολιτεία, που οδηγείται η Ελληνική παραγωγή, η Ελληνική μεταποίηση και τα Ελληνικά προϊόντα.
    Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .

Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Παιδιά, συγγνώμη αν είμαι offtopic, εγώ ΝΟΥΝΟΥ family πίνω, καραμεταλλαγμένο αλλά από γεύση δεν παίζεται!
    Last edited by Joann; 23-02-2012 at 00:02.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Η "Όλυμπος" πέρασε στην αντεπίθεση, στέλνοντας το ακόλουθο e-mail σε όσους διαμαρτυρήθηκαν...
    ... Με την GREENPEACE δεν είμαστε απέναντι. Ίδιος είναι ο στόχος. Ο αγώνας είναι συνεχής.
    Ως εκ τούτου ΦΙΛΗ Η GREENPEACE ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
    Ας αναλογισθούμε όλοι ως κοινωνία , ως πολιτεία, που οδηγείται η Ελληνική παραγωγή, η Ελληνική μεταποίηση και τα Ελληνικά προϊόντα.
    Η ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .
    Κάτι είναι κι αυτό! Έστω γι' αρχή η εταιρεία "ΟΛΥΜΠΟΣ" προχώρησε σε δέσμευση
    για μελλοντική χρήση προϊόντων, αλλά και ζωοτροφών μη μεταλλαγμένων.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joann View Post
    Παιδιά, συγγνώμη αν είμαι offtopic, εγώ ΝΟΥΝΟΥ family πίνω, καραμεταλλαγμένο αλλά από γεύση δεν παίζεται!
    χαχαχαχα
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Το Δημογραφικό Πρόβλημα απειλή για τον Ελληνισμό

Εθνικές διαστάσεις έχει πάρει το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, διότι λιγοστεύουμε επικίνδυνα!

Η αυξανόμενη υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την γήρανση του πληθυσμού
    και την μετανάστευση απειλούν τα θεμέλια του έθνους!

Senior Member
    Είμαι υπέρ του να μη γεννιούνται παιδιά-συγνώμη προσφέρουν στα παιδιά ή στη μάνα τίποτα-έμενα δε μου πιάσαν φέτος στισ Πανελλαδικές ότι ήταν αδέρφια, όταν έμεινα έγκυος πήρα άδεια εγκυμοσύνης για ένα παιδί κ η κυρία του δημοσίου έπαιρνε για 2 παιδιά-στηρίζουν μια κοπέλα που θέλει να κρατήσει μόνη 1 παιδί-βαρέθηκα με το έθνος, αν είμαστε έθνος ας βγούμε για πόλεμο -η βια φέρνει βια-με τα ειρηνικά κινήματα τι έγινε εγώ φαγητό τρωώ ότι να είναι κ μισή μερίδα λεφτά γιόκ-συγνώμη αλλά είμαι αμείλικτη πρώτα βάζεις θεμέλια κ μετά χτίζεις για να γίνεις Β.Ευρώπη εδώ γκρεμίζουν κ ξαναχτίζουν κ πάλι από την αρχή

Senior Member
    δημογραφικού συνέχεια..

..ό,τι και αν κάνουμε, σύντομα δεν θα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στην Ελλάδα
    για να καλύψουν τις ανάγκες των συνταξιούχων.

Εμείς που διαμορφώνουμε τις κυβερνήσεις μέσα από την ψήφο μας, εμείς πρέπει
    να απαιτήσουμε ένα πραγματικό κοινωνικό κράτος για όλους τους Έλληνες πολίτες
    αυτής της χώρας, άλλωστε με δικά μας χρήματα γίνονται όλα, με τον δικό μας οβολό,
    αξίζει λοιπόν για αυτά που πληρώνουμε να ζητάμε και εξηγήσεις και να απαιτούμε
    να δοθούν όπως πρέπει και εκεί που πρέπει.

Δεν είναι δυνατό ένας βουλευτής να παίρνει επιπλέον χρήματα για να συντηρήσει
    γραφεία τόσο στην εκλογική του περιφέρεια όσο και στην Αθήνα και μια οικογένεια είτε
    έχει ένα είτε δέκα παιδιά να μην παίρνει επιπλέον χρήματα κάθε μήνα για να ζει με
    αξιοπρέπεια, και να προσφέρει έτσι και το κράτος στους πολίτες του στην
    μελλοντική γενιά Ελλήνων.

Όλα πρέπει να έχουν την ανταποδοτικότητα τους. Όλα!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ ειλικρινά και για της δυο υποδείξεις , δεν γνωρίζω ακόμη την διαφορά της ''απάντησης'' και της ''απάντησης με παράθεση'' , αν έχεις την διάθεση απλοποίησε το σε παρακαλώ , όσο για την ορθογραφία του ονόματος που επέλεξα , το αντιλήφθηκα και εγώ μετά την εγγραφή μου , δεν με πειράζουν τα λάθη μου , γι αυτό και καθόλου τυχαία η χρήση αυτού του ονόματος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φηλομαθης View Post
    Σε ευχαριστώ ειλικρινά και για της δυο υποδείξεις , δεν γνωρίζω ακόμη την διαφορά της ''απάντησης'' και της ''απάντησης με παράθεση'' , αν έχεις την διάθεση απλοποίησε το σε παρακαλώ , όσο για την ορθογραφία του ονόματος που επέλεξα , το αντιλήφθηκα και εγώ μετά την εγγραφή μου , δεν με πειράζουν τα λάθη μου , γι αυτό και καθόλου τυχαία η χρήση αυτού του ονόματος.
    ..να σου πω και το δικό μου " μαρκελα " και τονίζεται και γράφεται με δύο λλ, για κάποιο λόγο..
    και χάριν ευκολίας και δεν το τόνισα και τόγραψα μ' ένα λ. Δεν κολλάμε σε τέτοιες λεπτομέρειες.
    .."απάντηση" απλά είναι χωρίς να παρεμβάλλεις ποστ άλλου, αυτά με πλαίσιο, ενώ "απάντηση με παράθεση"
    σου παρεμβάλλει και προηγούμενο ποστ άλλου μέλους. Ψάξτο δεν πειράζει να γίνει και κάποιο λάθος κι εγώ μην
    νομίζεις με την τεχνολογία δεν θέλω να τα πηγαίνω πολύ καλά..

Senior Member
    Αυτοάμυνα κι επίθεση

Ποιός είναι κατά την γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας στην συγκαλυμμένη
    λεκτική επίθεση? Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι η αντιδραστική συμπεριφορά με επίθεση.

Το λέει εξ άλλου κι ο λαός μας: "η καλύτερη άμυνα στην επίθεση είναι η επίθεση"

Όταν κάποιος υποβαθμίζει μια συζήτηση ή και "στριμώγνει" σκόπιμα τον συνομιλητή του
    ή χωρίς λόγο τον φέρνει σε δύσκολη θέση για να τον εκνευρίσει, πώς αντιδράτε?

Ποιά από τις δυό επιθέσεις τελικά είναι η ενοχλητική, η βλαπτική επίθεση?
    Η σκόπιμη επίθεση π.χ. όταν ο άλλος βάζει στο στόμα σου λόγια, που δεν είπες για να σε προκαλέσει,
    να σε προσβάλλει και να σε μειώσει ή η επίθεση από άμυνα στις άσκοπες βολές του άλλου?

..δεκτές ακόμα και οι κακοπροαίρετες απόψεις. Κάτι θα βρούμε από καρδιάς να πούμε και γι' αυτές.

Εξ άλλου "ουδείς εκών κακός" Σωκράτης

Υ.Γ.: Αγάπη θέλουμε όλοι κι ίσως περισσότερο αυτοί, που δεν πήραν ποτέ!

Senior Member
    Γεια σου μαρκελα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου , νομίζω ότι κατάλαβα την διαφορά δοκιμάζω και βλέπουμε... να σαι καλά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φιλομαθής View Post
    Γεια σου μαρκελα , ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου , νομίζω ότι κατάλαβα την διαφορά δοκιμάζω και βλέπουμε... να σαι καλά.
    Γειά σου, κι εσύ νάσαι καλά κι όλος ο κόσμος νάναι καλά!! Και ναι φίλε μου μόνο με δοκιμές και λάθη πάμε μπροστά,
    άσχετα αν μας μάθανε στην τελειοβλακεία!! Εγώ σ' ευχαριστώ, γιατί για το σχεδόν τίποτα, που έκανα βγάζεις τόση ευγένεια!
    ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Γειά σου, κι εσύ νάσαι καλά κι όλος ο κόσμος νάναι καλά!! Και ναι φίλε μου μόνο με δοκιμές και λάθη πάμε μπροστά,
    άσχετα αν μας μάθανε στην τελειοβλακεία!! Εγώ σ' ευχαριστώ, γιατί για το σχεδόν τίποτα, που έκανα βγάζεις τόση ευγένεια!
    ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ!
    Χαίρομαι για όσα διάβασα , καλό βράδυ !

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φιλομαθής View Post
    Χαίρομαι για όσα διάβασα , καλό βράδυ !
    ..και γι' αύριο καλά "κούλουμα" και καλή Σαρακοστή!!!!!!!!!!!

Page 5 of 196 FirstFirst ... 345671555105 ... LastLast