Καλη ξεκουραση :)
Printable View
Καλη ξεκουραση :)
Διαβασα το ποστ σου, κατα την γνωμη μου , γραψτα ολα και ολους ...Κοιτα απλα απ οτι καταλαβα σ εχει μπει στο μυαλο πως με τον παραμικρο θορυβο που θα κανεις θα ενχλησεις τους αλλους!!! Αυτο ομως δεν ισχυει, μπορεις να ακους την μουσικουλα σου μεχρι τις 12 οχι πολυ χαμηλα, σε λογικα πλαισια!! Επισης να φερεις τους φιλους σου να σηζητησετε , να παιξετε ανενα επιτραπεζιο, αραξε στο pc σου και δες καμια ταινια, κανεις δεν θα σου πει τιποτα αρκει ολα να γινοντε στα πλαισια του λογικου!!!! :)
ειναι παραλογος ο φοβος μου το ξερω....αυτα τα πλαισια του λογικου δεν με αφησανε να τα καλλιεργησω αρκετα μεσα στις πολυκατοικιες..αλλα καποια στιγμη θα τα καταφερω (ελπιζω).Φαντασου και στο τηλεφωνο που μιλαω σκεφτομαι αν ενοχλω!!θα το πολεμησω ομως.Με το αγχος ομως εχω δουλιτσα ακομα.....
καλημερα!!!ξυπνησα και λεω "ΩΩΩΩΩΩΩΩΧ ξυπνησα"Και ευχομαι αυτο το μουδιασμα και σφιξιμο που νιωθω να οφειλεται στην γιογκα και οχι στο αγχος...λες και μου εχει γινει εμμονη ιδεα!!Τα εχω μπερδεμενα και ελπιζω να ξεφυγω απο αυτην την κατασταση συντομα γιατι εχω κουραστει....και το θεμα βλεπω ατομα γυρω μου που ειναι τοσο χαλαρα στο σπιτι τους (χωρις να εχουν κρισεις,αγχος και να σκεφτονται τοσα αρνητικα )και νιωθω σαν την μυγα μες στο γαλα
Δεν ειμαστε ολοι οι ανρωποι ιδιοι , παιζουν ρολο και οι ορμονες να ξερεις!!! Ποσο χρονων ειπες πως εισαι????
ειμαι 20 χρονων αλλα νιωθω παραπανω με τοσο αγχος που εχω...βασικα μπορει να κανω ασχημες σκεψεις αλλα εδω και 2 χρονια εχω φορτωσει τον οργανισμο μου και καταλαβαινεις πως οχι μονο θελω να αποβαλλω τις ασχημες σκεψεις,αλλα και να ελεγχω παραλληλα και το αγχος.και για αυτο γραφω εδω μπας και βαλω την σκεψη μου σε μια σειρα,γιατι τα εχω κανει μιξερ μεσα μου
χαμογελάκη δυστυχώς οι φοβίες μας είναι ως επί το πλείστον παράλογες. Αυτή είναι η
"κατάρα" αυτής της κατάστασης, το μη λογικό και το αυτομαστίγωμα που κάνουμε κάθε φορά που τις σκεφτόμαστε. Εγώ πάλι έχω άλλο κόλλημα -με τα ίδια συμπτώματα- το τέλος του κόσμου στις 21/12. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να πιέσεις όσο γίνεται τον εαυτό σου για το παράλογο των σκέψεων που κάνεις και, όπως γράψανε και άλλοι φίλοι πιο πανω, κάλεσε φίλους, δες καμια ταινία, δεν πρόκειται να ενοχλήσεις κανένα. Αστυνομία έρχεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, αν έκανες σαματά στις 3 το πρωι ας πουμε..
συμφωνω με το μικρο καθαρματακι :P ολα καλα θα πανε αν παρεις το μυαλο σου απο εκει , η πηγαινε για καφεδακι καλε, εκει μπορεις να γελασεις και να μιλησεις οσο δυνατα θελεις!!!!!!
καθαρματακι τελειο το name σου....με ακενα και χαμογελασα!!η αστυνομια σε ποιες περιπτωσεις θα ερθει για να σου κανει συσταση?για παραδειγμα αν ακουγεται η φωνη μου οταν μιλαω στο τηλεφωνο μεχρι πανω (λογο ηχομονωσης) ειναι λογος να σου πει η αστυνομια κατι?εδω φαντασου το εχω καψει απο την πολυ σκεψη!νομιζω οτι η αστυνομια μπορει να σε διωξει αν παρατηρησει διαταραξη κοινης ....τι ειναι διαταραξη κοινης ησυχιας?
καρολ και για καφε που πηγαινω σκεφτομαι οτι οταν θα παω στο σπιτι οτι θα με πιασει πανικος και αγχος.....οτι δεν πρεπει να ακουγομαι καθολου!!
Είσαι 20 χρονών. Μιλώ πάντα από την εμπειρία μου. Με αυτα τα ψυχολογικά που σε βασανίζουν και δεν ειναι λίγα και σε εχουν "βυθίσει'', νέα κοπέλα, στο ανθος της νιότης σου που έπρεπε τωρα να διασκεδαζεις και να γυροφερνεις ανεμελα!!, πριν να είναι αργά, ότι κτίσεις στη ζωη σου για το μετεπειτα είναι μέχρι τα 25, άκου τι σου λέω: να βρεις και μάλιστα συντομα ένα καλό ψυχολόγο να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, ειτε της γνωστικης συμπεριφορικής μεθοδου αν το κυριο σου προβλημα ειναι ψυχαναγκασμοί και φοβος, ειτε άλλης μεθοδου που σου κάνει. για να ανακαλύψεις πως ειναι ακριβως το προβλημα σου και να ξεκινησεις μεθοδικά με αυτα που θα σε διδαξει ο ψυχολόγος να το ξεπερνάς. Να το κανεις σύντομα, δεν έχεις άλλη επιλογη, άκου τι σου λέω!!!
Ιοαννη εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα οπως τα εξεφρασες με τρομαξες και εμενα!!! Ναι μικρη κοπελα ειναι αλλα δεν σημαινει πως θα τελειωσει η ζωη της εδω πως δεν θα βρει χρονο να διασεδασει και να περασει καλα!!!! Καποια στιγμη μεγαλωνοντας αυτο το ψυχολογικο θα υποχωρησει απο μονο του!!!!!! Οπως και στους περισσοτερους απο εμας!!!!
φαντασου το τι σκεφτομαι....
καθαρματακι για πες...εσυ τι φοβασαι και σε απελπιζει?
Ιοαννη εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα οπως τα εξεφρασες με τρομαξες και εμενα!!! Ναι μικρη κοπελα ειναι αλλα δεν σημαινει πως θα τελειωσει η ζωη της εδω πως δεν θα βρει χρονο να διασεδασει και να περασει καλα!!!! Καποια στιγμη μεγαλωνοντας αυτο το ψυχολογικο θα υποχωρησει απο μονο του!!!!!! Οπως και στους περισσοτερους απο εμας!!!!
γιαννη ισως εχεις δικιο αλλα δεν θελω να απελπιζομαι....γιατι αν κατσω να σκεφτω ποσες μερες,μηνες,λεπτα,δευτερολ� �πτα εχω χαλασει για να κατσω να θλιβομαι τοτε.....δεν αξιζει να ζω!ειμαι εδω για να αγωνιστω ,να πολεμησω την καθε ιδεα μου και παραλληλα να βοηθησω και καποιους που αισθανονται σαν εμενα...κανω ψυχοθεραπεια αλλα ξερεις πως οταν εχεις ΦΟΒΟΥΣ-ΙΔΕΕΣ-ΑΓΧΟΣ-ΚΡΙΣΕΙΣ δεν ειναι οτι πιο ευκολο με ενα μαγικο ραβδακι να ξεπεραστουν ολα
Kαι ολα ειναι στο μυαλο,το γνωριζω...ο καθενας το γνωριζει!Αλλα υπαρχει αυτο το κατι στην ψυχολογια σου που σε κανει και νιωθεις περιεργα με τον εαυτο σου,δεν γνωριζεις ποιος εισαι,τι κανεις,τι σκεφτεσαι,γιατι να το σκεφτεσαι,γιατι σου συμβαινει...εγω για παραδειγμα εχω καποιες σκεψεις-αγχος τα οποια με βασανιζουν και τα πολεμαω,απλα μερικες φορες χανω,χαλανε τα οπλα μου και λογικα ο "εχθρος μου ")==φοβος με χτυπαει....
δεν ξερω ομως αν εχετε νιωσει αυτα που νιωθω εγω τωρα...
σαν εμενα που δημιουργω προβλημα απο εκει που δεν υπαρχει?ειμαι ανασφαλης?δηλαδη δεν μπορω να αντιμετωπισω τον οποιοδηποτε ταραξει την ψυχολογια μου?
γενικα οι δικοι μου δεν μου συμπεριφερονταν ως προσωπικοτητα,αλλα ως ενα κτημα τους...ολα τα χρονια!επρεπε να κανω αυτο που ηθελαν παντα.Ημουν αριστη μαθηματρια παντα,εδιναν διαταγες και ΕΠΡΕΠΕ να τις κανω,επρεπε να ημουν σωστη κοπελα για να μην τους προσβαλλω.Αντιθετα δεν με μειωναν,γιατι ημουν το "τελειο" παιδι για αυτους..τι εχω κανει λαθος?
νιωθω τοσο χαλια γενικα....αφηνω χρονο απο εμενα και δεσμευομαι απο τους φοβους.που εχω κανει λαθος?απορω
νιωθω οτι ζω μια ζωη που δεν μου ανηκει.....την εχω εντελως καταστραμμενη....την εχω διαλυσει....εχω γεμησει με τοσο αγχος που νιωθω τοσο αθλια με εμενα
και χαπια παιρνω,και ψυχοθεραπεια κανω,και παλι ο οργανισμος μου ειναι φουλ αγχος....μονο εγω γινεται να εχω τοσο πολυ?καθημερινα?δεν ξερω τι πρεπει να κανω για να απομακρυνθω απο ολα
οποτε ξερεις καλυτερα απο μας τι σου γινεται :)
εσυ ειχες πεσει γενικα τοσο πολυ?
θες να μου πεις?αρκετα ακουσες για εμενα....θελω να σε βοηθησω αν θες
αμα σε βοηθησα χαιρομαι πραγματικα !!πιστευεις πως εχω κοινωνικη φοβια?δηλαδη αυτα που σκεφτομαι ειναι επειδη φοβαμαι τον κοσμο?
σε ευχαριστω axl100 για ολα!!!και για τις απαντησεις σου...σε ευχαριστω
Χαμογελακη καπου με μπερδεψες.
Απο την μια παιρνεις χαπια(αρα εχεις παει σε ψυχιατρο) και κανεις ψυχοθεραπεια και απο την αλλη ρωτας αν εχεις κοινωνικη φοβια.
Ο γιατρος που πηγες δεν εκανε διαγνωση.Δεν σου ειπε τι εχεις?
Και ρωτας συνεχεια αν η αστυνομια μπορει να σου κανει παρατηρηση.Ποιος ειναι ο λογος που επαναλαμβανεις την ιδια ερωτηση ξανα και ξανα,ενω εχεις ηδη παρει απαντησεις,και γνωριζεις οτι ο φοβος σου ειναι παραλογος?
λοιπον....πηγαινω εδω και 2 χρονια σε γιατρους και μου λενε γενικα πως εχω αγχωδεις διαταραχες και καποιες φορες καταθλιψη.και τωρα μου ανεφεραν μηπως εχω και κοινωνικη φοβια.Γιατι λογω τον πανικων που εχω συνεχεια και την μη σταθερων σκεψεων,λογικο ειναι να τα εχω ολα αυτα μπερδεμενα μεσα μου...Σκεψου:
1.αλλαξα 2 σπιτια λογο παραξενων γειτονων
2.ειχα αγχωδης διαταραχες οπου δεν σε αφηνουν να σκεφτεις ηρεμα και λογικα
3.δεν εμαθα τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι
4.δεν εμαθα πως να λειτουργω μεσα σε πολυκατοικια
5.οι γειτονες και ο κοσμος μου εμαθε πως ο παραμικρος θορυβος απαγορευεται
ολα αυτα δεν φτανουν για να σου διαλυσουν το μυαλο και να στα κανουν ανω κατω?προσωπικα εμενα μου το εκαναν