Εμενα στα 4 χρονια που ημουν καλα τα ελαττωσε..
Printable View
maus τι φαρμακα επαιρνες και τι παιρνεις τωρα?Οταν στα ελλατωσε στα 4 χρονια τα φαρμακα υποτροπιασες και γενικα πως ενιωθες?Θελω κι εγω να μου τα μειωσει τα φαρμακα ο γιατρος γιατι εχω παχυνει πολυ.
Risperdal επαιρνα ,τωρα παιρνω το ιδιο αλλα στην quicklet μορφη.
Δεν υποτροπιασα αμεσως οταν μου τα ελαττωσε, μονο οταν μου τα ελαττωσε παρα πολυ που ηταν σαν να μην παιρνω καθολου. Καλα ενιωθα, τα ιδια απλως ειχα περισσοτερη ενεργεια, λειτουργουσε περισσοτερο το μυαλο μου κλπ. Τιποτα το τραγικο. Εξαρταται βεβαια και ποσο θα στα μειωσει.. Οταν μου τα ελαττωσε λιγο δεν ειχα προβλημα και ημουν και πολυ περισσοτερο λειτουργικος.
Το θεμα ειναι οταν τα εκοψα ή τα ελαττωσα παρα πολυ τοτε υποτροπιασα.
Ειναι μεχρι να βρεις την ελαχιστη δοση που με αυτην δε παθαινεις υποτροπη.
Αλλα μαλλον θα το μαθεις ακριβα..
Λενε αλλοι υποτροπιαζουν την αλλη μερα αλλη αργοτερα. Εγω στον ενα μηνα παντα..
Διαβάζοντας ολες τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο θεμα,θελω να πω και εγω την εμπειρία μου...Επερνα για πολυ καιρο Zyprexa σε συνδυασμό με ομοιοπαθητικά και μετα απο αρκετο καιρό θεραπειας εφτασα σε σταδιο συντηρησης με 5mg Zyprexa,παντα με ομοιπαθητικα για βοηθεια...Οταν καποια στιγμη πριν 3 χρονια ενοιωθα τοσο δυνατος και τελεια ψυχολογικά εκοψα το Zyprexa μονος μου(μια μερα το επερνα,αλλες μερες το παραμελουσα) επαθα μια σοβαρη υποτροπη...Βεβαια εκανα και ενα μεγαλο λαθος παράλληλα(περα απο αυτο που δεν συμβουλευτηκα τον γιατρό μου)..Ασχοληθηκα με ολιστικές ενεργειακές θεραπείες,που για καποιον με καποιο ιστορικό ψυχωσης,μπορεί να ταραξει ολο τον οργανισμό του...Βγηκαν στην επιφάνεια ολοι οι φοβοι μου και οχι μονο και ηταν τοσο δυνατο το σοκ που εκανα σχεδον 2 χρονια να επανέλθω στην φυσιολογική ροη μου.Τασεις αυτοκτονίας,ιδεοληψίες,κρι σεις πανικου συνεθεταν την καθημερινότητα μου...Τελικα με κατάλληλη αγωγή με abilify 30mg,Zyprexa 10mg και Entact επανηλθα...
Τωρα δεν ξερω αν ποτε θα κοψω την φαρμακευτικη αγωγη αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι ρυθμιζονται κατάλληλα οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου με τα φαρμακα και αποτρεπουν κατα μεγαλο βαθμό καποιο επεισόδιο υποτροπής...
Τα ομοιοπαθητικα κανουν τιποτα στην περιπτωση μας ;
Εχεις ακουσει ατομα που παιρνουν μονο ομοιοπαθητικα και ειναι καλα με την περιπτωση μας ;
Υπαρχει κανενα ομοιοπαθητικο φαρμακο που να στηριζει την αλλοπαθητικη φαρμευτικη αγωγη ;
Η ενεργειακη θεραπεια γιατι σε ταραξε ; Εχει οντως αποτελεσμα ή ειναι αυτα απλως
κομπογιαννιτικα που δεν κανουν τιποτα απλως για να παιρνουν τα λεφτα του κοσμου ;
Εγω νομιζω οτι και τα ιδια τα αλλοπαθητικα φαρμακα αλλαζουν τον τροπο λειτουργιας του εγκεφαλου και ειναι πολυ δυσκολο να τα κοψεις γιατι ταρασσουν τον τροπο με τον οποιο λειτουργει ο εγκεφαλος. Καπως εξαρτασαι μετα απο αυτα ασχετα με το τι λενε οτι μπορεις να τα κοψεις..
Φίλε maus,τα ομοιοπαθητικά στηρίζονται σε εντελώς διαφορετική αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενή.Δεν σημαίνει οτι επειδή έχεις ψύχωση,παιρνεις ομοιοπαθητικο για την ασθενεια και γινεσαι καλα...Ασχολέιτε ολιστικά με το άτομο και στην περίπτωσή μου είχα βρει ομοιοπαθητικό-ψυχίατρο που σε συνδυασμό των 2 φαρμακευτικών προσεγγίσεων ειχα παρα πολύ καλα αποτελέσματα.Επισης δεν εχουν και παρενέργειες γιατι ειναι απο φυτικά σκευασματα,σε αντίθεση με τα ψυχοφάρμακα,και δεν εξαρτάσαι απο αυτά...
Εγώ και ο αδελφός μου που έχουμε περάσει ψυχωτικα επεισόδια και οι 2 ειχαμε φθασει σε σημείο συντηρησης με ζυπρεχα μόνο για αρκετα χρονια...Αλλα προσεξε με την ομοιοπαθητική,όπως το βίωσα εγώ,είναι σαν να φέρνεις στην επιφάνεια αντιλήψεις και συμπεριφορές που έχουν παγιωθεί στο υποσυνείδητο και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.Δηλαδή καποια παιδικα τραυματα ισως ή και ακόμη τραυματικά γεγονότα που δεν είχες ξεπεράσει...Λειτουργεί σαν κάθαρση αν μπορουσα αν χρησιμοποιησω αυτην την έκφραση...
Οσον αφορά τις ενεργειακές θεραπείες,καποιο ατομο που εχει περασει καποιες ψυχικές ασθένειες καλο θα ήταν να συμβουλευτεί τον εκαστοτε θεραπευτη και να μιλησει με τον ψυχιατρό του για το αν θα του ήταν ωφέλιμες...Συνήθως οι ψυχίατροι δεν πιστεύουν σε αυτές...Εγώ έκανα το λάθος και έκανα πράγματα χωρις την συμβουλή του γιατρού μου και της οικογένειας μου και με τάραξε σε σημείο να φθάσω να έχω αλλοιώμένη αντίληψη της πραγματικότητας...
Δεν πιστέυω όμως οτι είναι 'κομπογιαννίτικα' κόλπα γιατι έχω βιώσει άλλαγές στην ζωή μου...Σίγουρα θέλει προσόχη σε ποιος θεραπευτή θα απευθυνθείς και πρωτα πρεπει να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης και να μάθεις περισσότερα για την θεραπεία που κάνει...Υπαρχούν πολλοί που κοιτάνε μόνο την τσέπη σου...
Τα αλλοπαθήτικά φάρμακα,όπως μου έχει εξηγήσει και ο ψυχίατρος μου και η ψυχολόγος μου,οι οποίοι συνεργάζονται,είναι σαν να 'κλείνουν' τις πόρτες από το υποσυνείδητο να έρθει στην επιφάνεια,και άτομα που δεν ειναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν ότι αυτό φέρνει μπορεί να παρουσιάσουν καποια ψυχική ασθένεια ή να υποτροπιάσουν αν τα κοψουν απότομα...
Προσωπίκα πιστεύω ότι τα ψυχοφάρμακα όσο και να σε επαναφέρουν,έχουν παρενέργειες,σε κάνουν να εξαρτάσαι και σε μεγάλες δόσεις επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και την περιορίζουν...Αυτο φαίνεται άλλωστε και από την λείτουργική κατάσταση κάποιου ασθενή που τον πλακώνουν σε zyprexa,tavor,solian ktl και ένα κοκτέιλ τετοιών σκευασμάτων,την αρχή που νοσηλέυεται σε καποιο νοσοκομειο,μέχρι να βρουν το κατάλληλο συνδυασμό.Κάνω λάθος???
Αλλα σιγουρα θα πρεπέι να δουμε τι είναι πραγματικά η ψύχωση και πως γίνεται να την αντιμετωπίσουμε με την μικρότερη δυνατή και κατάλληλη φαρμακευτική βοήθεια και όχι μόνο....
ενδιαφερον το μηνυμα σου.
τι αλλαγες ειδες με την ενεργειακη θεραπεια ; νομιζεις οτι ολα αυτα υπαρχουν δηλαδη στην πραγματικοτητα και δεν εχουν σχεση π.χ. με την αισθηση της ροης του αιματος κλπ ;
βασικα πριν απο το 50 που δεν υπηρχαν τα αντιψυχωτικα πως αντιμετωπιζανε αυτην την αρρωστεια ;
ειχε τοτε βοηθησει η ομοιοπαθητικη ή τα φυτικα σκευασματα ;
το θεμα ειναι να παιρνεις μονο ομοιοπαθητικα. εφοσον παιρνεις και ομοιοπαθηιτκα και φαρμακευτικη αγωγη πως εισαι τοσο σιγουρος οτι βοηθησε η ομοιοπαθητικη
και οχι τα φαρμακα τα οποια συνηθως βοηθουν απο μονα τους ;
καπου ειχα ακουσει ομως για ενα ομοιοπαθητικο φαρμακο που βοηθαει στις παρενεργειες.
Με την ενεργειακή θεραπεία,στην περιπτωσή μου το Reiki (για να μην μιλαμε αόριστα),βίωσα στα χερια μου κυρίως μια ζεστασιά και το σώμα και το νου μου ποιο ήρεμο και χαλαρό.Επισης επειδή μαθαινεις και κάποιες τεχνικες να κανεις την θεραπεία στον ευατό σου(αυτο-θεραπεια),άλλαξε η αντιληψή μου γενικα σε πολλα πραματα. π.χ δεν θυμωνω οταν οδηγώ,δεν ειμαι τοσο ευέξαπτος με συμπεριφορές που με εκνευρίζουν και γενικα νοιωθω ποιο ισορροπημένος μέσα μου.
Ισως σε πολλους φαίνονται αστεία και χλευάζουν οτι μια τέτοια θεραπεία μπορει να έχει αυτα τα αποτελέσματα,αφου δεν έχουν αποδείξεις,αλλα απο μερους μου,καθώς το έχω βιώσει και κάνεις δεν μπορει να με πεισει για το αντίθετο,με βοηθησε πάρα πολύ...Αλλά προσεχε δεν σημαινει οτι αντικαθιστας τα αλλοπαθητικά φαρμακα...ισως αυτο γίνει σε βαθος χρονου...αλλα παντοτε για να πεσει π.χ ενας ισχυρος πυρετος,χρειαζεσαι ενα αντιπυρετικό για να προλάβεις τα χειρότερα...Καπως έτσι είναι...
Οσο για πριν το 50 και μαλιστα και τον 19ο αιώνα δεν θα ήθελες να ξέρεις πως αντιμετώπιζαν τους ασθενείς στα ψυχιατρεία...βασανιστηρια,ξ υλο,απομόνωση,εγχειρισεις στον εγκέφαλο που τους έκαναν φυτά...
Τωρα αν καποιους τους είχε βοηθησει δεν μπορω να το ξέρω,δεν ειμαι ιστορικός :)...Παντως η ομοιοπαθητική στηρίζεται στις ιδέες του Ιπποκράτη,και έχει ριζες στην αρχαία Ελλάδα,οπότε αν ψάξεις λίγο σιγουρα κατι θα βρεις :)
Η ελάχιστη δόση που συνιστούν οι ψυχίατροι sto Zyprexa ειναι 10mg για συντήρηση,εγώ έπαιρνα 5mg και ομοιοπαθητικά για πανω απο 2 χρόνια και ενοιωθα πολύ καλα,αρα σιγουρα με 'στηριζαν'...Και το γεγονός ότι βελτιώθηκα όχι μόνο με βάση την αρρώστεια,αλλα και σαν ανθρωπος,διοτι δραν ολιστικα και σε βοηθανε με τις σκέψεις....Ισως ακούγονται ακατανόητα όμως ειναι ο τρόπος που το βιώνω...
Lordos o giatros se eipe oti h dosh sunthrhs gia zyprexa einai 10 mlg?
Ναι,και μαλιστα οχι μονο ενας,και οταν ετυχε να συζητησω με μια άλλη ψυχιατρο τα φαρμακα που περνω,ξαφνιαστηκε οτι παιρνω 5mg και οχι παραπανω για συντηρηση...
Lordos.. γειά σου,
μήπως ξαφνιάστηκε επειδή σε είδε αποφασισμένο να τα παίρνεις για συντήρηση εφ' όρου ζωής; Έχεις σκεφτεί
πως τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην ρίζα του, παρά μόνο τα συμπτώματα, ότι δλδ το αίτιο
παραμένει έτσι κι αλλιώς κι ανεξάρτητα απ' την φαρμακοθεραπεία, που ακολουθείς; :)
Οχι κανω ψυχοθεραπεια με μια κλινική ψυχολογο-ψυχοθεραπευτρια....ο ομοιοπαθητικος-ψυχιατρος απο όσο ξερω πρεπει να ειναι ειδικευμενος για να κανει ψυχοθεραπεια...
καλα στον καθεναν μπορει να ειναι διαφορετικο το προβλημα.
σε καποιον να ειναι περισσοτερο μπερδεμα ψυχολογικο και να ειναι πιο ελαφρυ και στον αλλο πραγματικο νοητικο προβλημα και να λυνεται μονο με φαρμακα.
αλλα τα φαρμακα αλλαζουν τοσο πολυ τον εγκεφαλο που δε ξερω κατα ποσον μπορεις να ξεφυγεις απο αυτα. τουλαχιστον οχι εγω..
εφοσον δεν ειναι "ψυχολογικο"-συναισθηματικο το προβλημα αλλα νοητικο πως θα λυθει με ψυχοθεραπεια.
μονο σε ελαφριες περιπτωσεις..
αμα εχει καποια βλαβη ο εγκεφαλος δυσκολα θεραπευεται με ψυχοθεραπεια νομιζω. εκτος και αμα ειναι περισσοτερο νευρωση το προβλημα..
βασικα δες το ετσι.. αμα το ελυνε το προβλημα η ψυχοθεραπεια θα το ειχαν λυσει το ζητημα και πριν το 50 που βγηκαν τα φαρμακα..
Σιγουρα αν κάποιος δεν είναι λειτουργικος και δεν μπορει να βγει από το σπίτι και να πάει στον ψυχολόγο να συζητήσεις μαζί του,δεν μπορει να ωφεληθεί...
Δεν πιστεύω πως υπάρχουν "ελαφριές" και "βαριές" περιπτωσεις...
Ολα εξελίσονται άκομα και οι ιατρικές μεθόδοι,τα φαρμακα και οι μεθοδοι ψυχοθεραπείας...Οποτε μπορει να μην υπαρχει τώρα θεραπεία ή να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει,όμως έχω δει "θαύματα" προτίστως στον εαυτό μου,αλλά και σε άλλες περιπτωσεις.
Βρέθηκα σε κλινική και δεν θυμάμαι τι γινόταν για διάστημα 5-6 ημερών,ειχα "χαθεί" κυριολεκτικά και όμως τωρα νοίωθω καλύτερα από ποτέ...Και αυτό σε διάστημα 2 χρονων...
..χαίρομαι, που αναφέρεσαι στο θαύμα, γιατί πράγματι οι δυνάμεις αυτοϊασης, που διαθέτει ο οργανισμός μας
σίγουρα είναι θαυματουργικές, αλλά χρειάζεται ο άνθρωπος να μαθαίνει να τις αντλεί. Όμως κάτι τέτοιο δεν είν' εύκολο,
γιατί δυστυχώς οι τεχνικές αυτού του είδους δεν διδάσκονται και τις μαθαίνουμε συνήθως με τον δύσκολο τρόπο κι όταν ήδη
έχουμε υποφέρει αρκετά κι έχει χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά!
Κοιτα εγω δε το βλεπω σαν θαυμα αλλα απλως οτι τα φαρμακα λειτουργουν.
Δεν ειναι κατι αξιοπεριεργο, στους περισσοτερους δουλευουν. Και πολυ σου πηρε να γινεις καλα..
Το λεω και γιατι εγω ημουν μια χαρα με τα φαρμακα κ.λ.π. αλλα οταν εξοψα τα φαρμακα επεσα σε λουκι.
Ειναι καθαρα θεμα χημειας..
Τωρα για ελαφριες και βαριες περιπτωσεις εγω διαφωνω. Υπαρχουν.
Ο ενας μπορει να εχει μονο παραξενες ιδεες και ο αλλος να εχει και οπτικες και ακουστικες ψευδαισθησεις κ.λ.π. .
Μπορει στην αρχη βεβαια να εισαι ελαφρια και μετα να γινεις βαρια αρρωστος ή το αντιθετο..
Σιγουρα η ψυχοθεραπεια βοηθαει. Κυριως στο να σταθεις στα ποδια σου και να γινεις
λειτουργικος. Αλλα την κυρια δουλεια την κανουν δυστυχως τα φαρμακα αλλιως , οπως σου ειπα, θα ειχε βρεθει θεραπεια και πριν το 50..
Βασικα εγω ξεκινησα αναποδα. Ενω στην αρχη δεν ειχα τιποτα και πηρα φαρμακα μετα οταν προσπαθησα να τα κοψω απεκτησα προβλημα.. Για αυτο λεω οτι παιζει και η χημεια του εγκεφαλου μεγαλο ρολο οπως σε οποιοδηποτε αλλο προβλημα του σωματος. Οι σκεψεις μας σε μεγαλο βαθμο παραγονται απο το οργανο που λεγεται εγκεφαλος. Αρα αμα αλλαξει κατι στη χημεια του λογω φαρμακων αλλαζουν και οι σκεψεις κ.λ.π. .
Τωρα η ψυχοθεραπεια οπως τη βλεπω αλλαζει και κανει πιο ομαλη την παραγωγη σκεψεων αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εχει και μονιμο και σιγουρο αποτελεσμα οπως εχουν τα φαρμακα.. Μακαρι να ειναι αλλιως..
Εμενα 4 στους 5 γιατρους με ειπαν να μην κανω ψυχοθεραπεια και 1 που με ειπε να κανω με ειχε δει μονο 3 συνεδριες.επισης καπου διαβασα πςσ το 2% των ψυχολογων σε κανουν χειροτερα το 25% μετρια και το 50 % καλα
εγω ανησυχω για την υπολοιπη υγεια παιρνωντας αυτα τα φαρμακα.ανεβαινουν τα κιλα χοληστερινη 2-3 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα για καρδιαγγειακα.ξερω και εσεις φιλοι
μου δεν μπορειται να βοηθησετε σε αυτο.ελπιζω να βγουν φαρμακα τα οποια να σεβονται την γενικη υγεια
Γειά σου Δημήτρη, όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες!
Κ γω είχα άρνηση για τα φάρμακα από την αρχή, αλλά με την σωστή διατροφή κ την γυμναστική δεν αποφεύγεις παρενέργειες?
Πχ, με το zyprexa που θα παίρνει ο αδερφός μου αν κάνει γυμναστική κ σωστή διατροφή δεν θα του ανέβει η χοληστερίνη? Λάθος διαπίστωση?
Βέβαια τώρα παίρνει 2 caprilon 10mg πρωί-βράδυ + μισο tavor και πεινάει πολύ, επίσης καρφώνει πολλές φορές τα μάτια του σε ένα σημείο κ κάνει κάποια λεπτά να κοιτάξει αλλού(τι παρενέργεια είναι αυτή πάλι, έχει τύχει σε κανέναν σας?)
πητερ28 εγω την εχω αυτη την παρενεργεια με το αλοπεριντιν!και αποκοπτομαι απο την πραγματικοτητα και χανω την αισθηση του χρονου!
μπορει να κοιταω καπου για ωρα και να μην το παρω χαμπαρι!
Ναι ευτυχώς είναι αλλιώς τελικά maus,
ένας ψυχίατρος που σέβεται πρώτ' απ' όλα τον όρκο του γιατρού, θα σε κατευθύνει στην ψυχοθεραπεία, για μόνιμο
αποτέλεσμα, στην αρχή όμως συνδυαστικά με την φαρμακοθεραπεία κι όσο τα συμπτώματα θα υποχωρούν, θα μειώνει και τις
δόσεις των φαρμάκων. Κανένα φάρμακο δεν είν' απολύτως ασφαλές κι αυτός είν' ένας από τους λόγους που προτείνει
την ψυχολογική υποστήριξη. Ένας άλλος σημαντικός λόγος είναι ότι, οι πιθανότητες να κάνει κάποιος υποτροπή απ' την διακοπή
των φαρμάκων είναι αρκετές κι αυτό, γιατί κανένα φάρμακο δεν αντιμετωπίζει το αίτιο της κάθε πάθησης, εκτός αν κατά σύμπτωση,
αλλάξουμε συνθήκες ή τρόπο ζωής. Χρειάζεται λοιπόν, νάρθουμε αντιμέτωποι μ' αυτό που πονάει, αλλά θα μας λυτρώσει,
δλδ την ρίζα των ψυχολογικών προβλημάτων μας. :)
απλα δεν πιστευω οτι πρεπει να ερθουμε στο σημειο να βρεθουμε αντιμετωποι με την ασθενεια..για την ψυχοθεραπεια μιλαω..νομιζω οτι οι μεθοδοι της μπορει να εντεινουν την ψυχωση αντι να την ηρεμησουν!
ελπιζω να μη σε χαωσα αλλα το μυαλο μου δεν παιρνει μπρος! :(
δεν με χάωσες, αλλά καμία σχέση, μ' αυτό που λες τελικά! Ισχύει το εντελώς αντίθετο.
Η ψυχοθεραπεία δίνει την οριστική λύση σ' όλες τις προβληματικές καταστάσεις.
Και οι ψυχώσεις άμυνα σε ακραία μορφή είναι κι αυτό, γιατί είναι προβληματική η καθημερινότητά μας.
Αυτά μας βοηθάει να κατανοήσουμε η ψυχοθεραπεία. Ζούμε καλά; Μέγα ερώτημα!
Δηλαδη ρε παιδια εσεις προτιματε να πηγαινετε στον ψυχιατρο σας και να σας δινει ετσι ξερα τα φαρμακα σας χωρις να ρωταει πως ειστε, τι κανετε κλπ?Εμενα με εχουν βοηθησει οι συζητησεις με τον γιατρο μου.Δεν ξερω αν αυτο ειναι ψυχοθεραπεια ή απλα συζητηση παντως με βοηθαει.Τα βγαζω απο μεσα μου.
ναι συζητηση με το γιατρο γινεται παντα!
απλα δεν ειναι η ψυχοθεραπεια με την εννοια σε βαζω να γραψεις ημερολογιο θα ακολουθησεις αυτα τα βηματα θα φανταστεις πως εισαι μεσα στο μετρο και τετοια
ενω οι ομαδες αυτοβοηθειας βοηθανε πολυ!
μιλαω για ψυχοθεραπειες τυπου ψυχαναλυση γσθ και τετοιες!
μαρκελα θα σ στειλω πμ.
Ο ψυχολόγος πρέπει να έχει γεννηθεί γιαυτό..είναι κάτι παραπάνω από το απλά κάνω την δουλειά μου, όπως επίσης να γνωρίζει περί ψυχώσεων όχι να σε κοιτάει περίεργα(πράγμα που μου έτυχε!)
Γιατί γενικά ξεφυτρώνουν πολλά κέντρα αυτογνωσίας γεμάτα ψυχαναλυτές που βαφτίζονται μόνοι τους κ δένονται με τους ανθρώπους κ τους τρώνε τα λεφτά τους!
Οπότε ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Από προσωπική άποψη, πήγα σε ψυχολόγο κ λέγοντας την οικογενειακή περίπτωση, άρχισα να κλαίω κ μόνο που δεν γέλασε, του έλεγα πως συμπεριφερόταν το δικό μου άτομο κ με κοίταζε περίεργα, ε αυτός δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν(γυναίκα ήταν) καλά μου είπε κ άκυρα....ευτυχώς που ήταν ταμείου κ δεν χρειάστηκε να τον πληρώσω!
Δεν συμφωνώ πολύ με την λέξη ψυχοθεραπευτής επειδη νομίζω ότι υπάρχει για να πουλάει αλλά μόνο την λέξη ψυχολόγος!
Δεν λέω ότι δεν βοηθάει ο ψυχολόγος αλλά είναι δύσκολο να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει ώστε να σε βοηθήσει!
Τα φάρμακα σε περιπτώσεις ψυχώσεων είναι απολύτως αναγκαία , αφού τα αποτελέσματα τα βλέπεις γρήγορα.
Μετα βρίσκεις έναν σωστό ψυχολόγο αν φυσικά θέλει να ανοιχτεί ο ασθενής(καλό είναι να βρεθεί άμεσα όχι μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες) που θα εστιάσει στα ευαίσθητα σημεία σου για να βοηθήθείς από δω κ πέρα!
Για όποιον δεν το ξέρει.
Ο περιοδικός συστηματικός έλεγχος της σωματικής υγείας (όπως πχ. η γλυκόζη αίματος και η πίεση αίματος), τώρα συστήνεται για όλους τους ασθενείς που είναι σε αντιψυχωτική φάρμακευτική αγωγή.
Οι μισοί μόνο από τους ψυχιάτρους (42%) ανέφεραν ότι ελέγχουν τακτικά τη φυσική υγεία των ασθενών τους. (Στη χώρα μας εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός ότι είναι κάτω από το 10%).
Γιαυτό κάντε το checkup τακτικά μόνοι σας, ρωτώντας τον γιατρό για την περιοδικότητα του!
Μείωση γλυκαιμικού δείκτη:
-Αύξηση κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, οσπρίων (μπιζέλια και φασόλια), καρυδιών και δημητριακών ολικής αλέσεως και γενικότερα τροφίμων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
-Μείωση της κατανάλωσης αμυλούχων τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, όπως οι γλυκοπατάτες, τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι
-Μείωση της κατανάλωσης ζαχαρούχων τροφίμων όπως τα μπισκότα, τα κέικ, οι καραμέλες και τα αναψυκτικά
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1989