Results 76 to 90 of 172
Thread: φαρμακα για παντα
-
24-03-2012, 23:51 #76
μαρκελα θα σ στειλω πμ.
- 24-03-2012, 23:51 #77
Ο ψυχολόγος πρέπει να έχει γεννηθεί γιαυτό..είναι κάτι παραπάνω από το απλά κάνω την δουλειά μου, όπως επίσης να γνωρίζει περί ψυχώσεων όχι να σε κοιτάει περίεργα(πράγμα που μου έτυχε!)
Γιατί γενικά ξεφυτρώνουν πολλά κέντρα αυτογνωσίας γεμάτα ψυχαναλυτές που βαφτίζονται μόνοι τους κ δένονται με τους ανθρώπους κ τους τρώνε τα λεφτά τους!
Οπότε ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ!
Από προσωπική άποψη, πήγα σε ψυχολόγο κ λέγοντας την οικογενειακή περίπτωση, άρχισα να κλαίω κ μόνο που δεν γέλασε, του έλεγα πως συμπεριφερόταν το δικό μου άτομο κ με κοίταζε περίεργα, ε αυτός δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν(γυναίκα ήταν) καλά μου είπε κ άκυρα....ευτυχώς που ήταν ταμείου κ δεν χρειάστηκε να τον πληρώσω!
25-03-2012, 00:00 #78
25-03-2012, 00:06 #79
Δεν συμφωνώ πολύ με την λέξη ψυχοθεραπευτής επειδη νομίζω ότι υπάρχει για να πουλάει αλλά μόνο την λέξη ψυχολόγος!
Δεν λέω ότι δεν βοηθάει ο ψυχολόγος αλλά είναι δύσκολο να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει ώστε να σε βοηθήσει!
Τα φάρμακα σε περιπτώσεις ψυχώσεων είναι απολύτως αναγκαία , αφού τα αποτελέσματα τα βλέπεις γρήγορα.
Μετα βρίσκεις έναν σωστό ψυχολόγο αν φυσικά θέλει να ανοιχτεί ο ασθενής(καλό είναι να βρεθεί άμεσα όχι μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες) που θα εστιάσει στα ευαίσθητα σημεία σου για να βοηθήθείς από δω κ πέρα!Last edited by peter28; 25-03-2012 at 00:54.
25-03-2012, 11:06 #80
Για όποιον δεν το ξέρει.
Ο περιοδικός συστηματικός έλεγχος της σωματικής υγείας (όπως πχ. η γλυκόζη αίματος και η πίεση αίματος), τώρα συστήνεται για όλους τους ασθενείς που είναι σε αντιψυχωτική φάρμακευτική αγωγή.
Οι μισοί μόνο από τους ψυχιάτρους (42%) ανέφεραν ότι ελέγχουν τακτικά τη φυσική υγεία των ασθενών τους. (Στη χώρα μας εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός ότι είναι κάτω από το 10%).
Γιαυτό κάντε το checkup τακτικά μόνοι σας, ρωτώντας τον γιατρό για την περιοδικότητα του!
Μείωση γλυκαιμικού δείκτη:
-Αύξηση κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, οσπρίων (μπιζέλια και φασόλια), καρυδιών και δημητριακών ολικής αλέσεως και γενικότερα τροφίμων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
-Μείωση της κατανάλωσης αμυλούχων τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο, όπως οι γλυκοπατάτες, τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι
-Μείωση της κατανάλωσης ζαχαρούχων τροφίμων όπως τα μπισκότα, τα κέικ, οι καραμέλες και τα αναψυκτικά
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1989Last edited by peter28; 25-03-2012 at 11:37.
25-03-2012, 11:52 #81
27-03-2012, 19:26 #82
τι να σου πω μαρκελα. εγω το βλεπω αλλιως. ο εγκεφαλος ειναι ενα οργανο οπως ολα τα αλλα.
ερευνες λενε οτι υπαρχουν προδρομα σημαδια και επισης οργανικα σημαδια (οπως εξετασεις αιματος) τοσο στον εγκεφαλο οσο και στο σωμα των ασθενων.
π.χ. η ψυχωση απο αλτσχαϊμερ ή εγκεφαλικο δεν εξηγειται ως μορφη αμυνας αφου ειναι κατι οργανικο.
κατι εχει χαλασει στον εγκεφαλος και παιζει περιεργα. οπως μια τηλεοραση που εχει χαλασει.
εγω διαφωνω με τη λογικη οτι αμα ερθει ο ασθενης πρεπει να του δωσουμε οπωσδηποτε φαρμακα οπως γινεται εδω και τα δινουν αβερτα.
απο αυτο την εχω παθει και εγω. ισως να μη τα χρειαζομουνα μετα, ποιος ξερει.
αλλα τα ιδια τα φαρμακα προκαλουν μαλλον και ψυχωση αφου παιζουν με τους νευροδιαβιβαστες.
οπως και οι αλλες ψυχοδρασικες ουσιες.
οποτε αμα παιζεις με φαρμακα οπως κανουν οι γιατροι , σιγουρα κατι παθαινεις.
αλλα η ψυχωση ειναι απλως μια μορφη ψυχικης ασθενειας. υπαρχει και η επιληψια κ.λ.π. που και αυτη δε λυνεται με ψυχοθεραπεια.
εσυ ξερεις κανεναν να εχει θεραπευθει με ψυχοθεραπεια απο παραισθησεις ; εγω δε ξερω κανεναν.
μη μπερδευεις την ψυχωση με καταθλιψη και αγχος.
Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
28-03-2012, 00:52 #83
Φίλε maus,η ψύχωση δεν λύνεται μόνο με ψυχοθεραπεία αλλά κ με την ψυχοθεραπεία.
Εννοώ, παίρνεις φαρμακευτική αγωγή φτάνεις σε ένα επίπεδο που δεν έχεις τα συμπτώματα πλέον κ τότε πας σε ψυχολόγο για συνεδρίες.
Δεν έχεις παραλήρημα κ πας σε ψυχολόγο κ θα σε κάνει καλά.
Δηλ φαρμακευτική αγωγή παράλληλα με ψυχολόγο.
K μετά από καιρό μόνο ψυχολόγος εφόσον όμως το κρίνει ο ψυχίατρος.
Τι να κάνουμε που χρειάζονται τα ρημάδια τα φάρμακα.
02-04-2012, 23:34 #84
ρε παιδια αν η ψυχωση ειναι οντως(οπως φαινεται μεχρι στιγμης επιστημονικα) θεμα χημικης ανισσοροπιας μονο τα φαρμακα κανουν καλο.μας δουλευουναι ψυχιατροι και ψυχολογοι(ειδικα οι ψυχολογοι) που δεν μας γραφουν μια συνταγη εφαπαξ ζωης και μας εξεταζουν και συνεδριες και δεν συμμαζευεται και ομαδεςε αυτοβοηθειας η χημικη ανισσοροπια μονο απο τα φαρμακα καλμαρει.και αυτα τα ρημαδια μονο καταστολη προσφερουν καλα θα ηταν εστω και 1/100 να το γιατρευαν.σιγα σιγα κατι θα γινονταν τωρα στον αερα αφηνεις τα φαρμακα και γεια σου
02-04-2012, 23:47 #85
Φιλε δημητρη με ολο τον σεβασμο κανεις μεγαλο λαθος...Η χημικη ανισσοροπια μπορει να αλλαξει,οχι μονο με τα φαρμακα,αλλα και με τα συναισθηματα και τις εμπειριες...Καποιο ατομο που δεχεται και δινει αγαπη ειναι ποιο υγιες και ειναι λιγοτερο να παθει μια ασθενεια γενικα...η χημικη υποσταση του εγκεφαλου εχει αποδειχθει οτι επηρεαζεται απο την διαθεση...Αν καποιος ειναι θυμωμενος πχ αυτο επηρεαζει ολη την λειτουργια του οργανισμου του και το φερνει σε ανισορροπια...Αντιθετα αν νοιωθει ευφορια αυτο παραλληλα εκρινει καποιες ουσιες που ειναι ωφελιμες για τον οργανισμο οπως οι ενδορφινες...
Γυμναζομαι τακτικα, κανω και διαλογισμο περιπου μιση ωρα την μερα και εχω μαθει καποιες ασκησεις αναπνοης που βοηθανε πολυ στο να οξυγωνονεται ολος ο οργανισμος και κυριως ο εγκεφαλος...Αυτο με εχει βοηθησει να ειμαι ποιο ηρεμος και συγκεντρωμενος και ειναι κατι που συστηνουν ολοι οι γιατροι ανεξαρτητα αν εχεις ψυχωση ή καποια αλλη παθηση.
02-04-2012, 23:54 #86
ελπιζω να εχεις δικιο(δλδ οι διαφορες προσπαθειες να εχουν αποτελεσμα).εγω δυστυχως φανταζομαι την χημικη ανισσοροπια σαν μια τρυπα στον εγκεφαλο που δεν λεει να κλεισει.τελοσπαντον.λορδε φιλε λες δλδ οτι ο διαλογισμος κανει καλο μαλλον θα το δοκιμασω.και γενικα οσο αφορα τα συναισθηματα εππιρεαζουν σιγουρα περα και απο τα φαρμακα
03-04-2012, 00:04 #87
Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις για να βοηθηθεις...ο διαλογισμος και οι αναπνοες ειναι καποια απο αυτα...ειδικα η αναπνοη ειναι το παν αλλα θελει προσοχη γιατι φερνει στην επιφανεια συναισθηματα που ειναι καταπιεσμενα ....βρες καποιο βιβλιο ή καποιον που να ξερει για να σε συμβουλεψει για αρχη...Καταλαβαινω πως σκεφτεσαι και τα βλεπεις ολα 'μαυρα',το εχω περασει αρκετες φορες στην ζωη μου και ας ειμαι 31 ετων....Αλλα υπαρχει και η αλλη οψη στο νομισμα...Και να ξερεις πως με την θεληση μας ελκουμε τα πραγματα στην ζωη μας...Αν καποιος θελει πολυ να γινει καλα και να ειναι υγιης θα γινει...Η αρνητικοτητα και η απογοητευση δεν φερνουν ευτυχια...
03-04-2012, 00:38 #88
παντως θα ηταν φοβερο να γινομασταν καλα.θα ομορφυνε η κοινωνια.θα υπηρχε περισσοτερο εργατικο δυναμικο(εμεις).θα περνουσαμε καλα και δημιουργικα.και θα ηταν πιο καλη η κοινωνια γιατι εμεις ειμαστε τα πιο ευαισθητα ατομα και θα νοιαζομασταν και για τους αλλους.καλο θα ηταν (ισως μεσω καποιου χαπιου κτλ) ο θεος να ελυνε το προβλημα.γιατι να υπαρχει αυτη η σκληροτητα αλλωστε.
03-04-2012, 14:29 #89
Την βοηθεια του Θεου την έχουμε,αρκει να το καταλαβουμε συννηδειτα και δεν χρειαζεται τπτ αλλο να κάνουμε απο το να την ζητησουμε...Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτό του και ολοι μαζι συλλογικά μπορουμε να φερουμε την αλλαγή που επιθυμούμε...Οτι δυσκολίες περναμε πιστευω ειναι μαθηματα για να μας κανουν καλυτερους και σιγουρα υπαρχει θεση για ολους εμας σε αυτον τον κοσμο....
03-04-2012, 22:59 #90