Μεταφορικά το εννοώ .... .
Printable View
Oπως και να το εννοεις,αυτος που φταιει ειμαι εγω.πηγαινοντας η δε πηγαινοντας γυρευοντας.
Λοιπόν δεν μπορώ θα επέμβω, παρακολουθώ τόση ώρα σιωπηλός, αλλά δεν αντέχω άλλο. ALIA ποιός σε αυτοαναγόρευσε σε αυτόκλητο υπερασπιστή όλων των πληγωμένων υπάρξεων? Αυτός ο υφέρπων αποκλίνον φεμινισμός είναι τελείως παρωχημένος και δεν βοηθάει κανέναν. Σου λέει η κοπέλα οτι με την θέλησή της πήγε στο σπίτι του, με τη θέλησή της ήπιε κτλ. Σου λέει επίσης οτι είχαν κάτι μεταξύ τους πριν. Όπως λοιπόν ένα 17χρονο κορίτσι δεν μπορεί να φανταστεί οτι πηγαίνοντας εκεί, πίνοντας, θα κατέληγε εκεί, έτσι και ένα αγόρι δεν λαμβάνει τα κατάλληλα σήματα αποδοχής ή απόρριψης της σεξουαλικής του επιθυμίας. Γιατί δηλ. πρέπει να θεωρήσουμε το αγόρι ως τον κακό διαβολάκο που την μέθυσε επίτηδες και αποπειράθηκε να τη βιάσει παρά τη θέλησή της? Το ίδιο άμαθοι είναι και οι δύο. Έλεος πια....
Εξαναγκασµός σε ασέλγεια
Είναι η µορφή του βιασµού κατά την οποία µια γυναίκα µε την βία ή την απειλή
σπουδαίου και άµεσου κινδύνου εξαναγκάζεται σε συνουσία από άνδρα ή σε ανοχή
ασελγούς πράξης.
Στη νοµική έννοια της ασελγούς πράξης εκτός απ’ τη συνουσία περιλαµβάνεται
«οποιαδήποτε πράξη του υπαιτίου προσβάλλοντος την αιδώ και τα ήθη,
κατευθυνόµενης δε εις την κακοποίησην ή την διερέθιση της γενετήσιας ορµής του
δράστη». Εποµένως ως ασελγή πράξη δεν είναι µόνο η συνουσία, αλλά και κάθε
άλλη πράξη που έχει γενετήσιο χαρακτήρα όπως είναι οι θωπείες στα γεννητικά
όργανα, στους γλουτούς και τους µηρούς, το φιλί στο στόµα, η στοµατική συνουσία, η
οµοφυλοφιλική σεξουαλική επαφή. Απ’ όλες τις παραπάνω µορφές εκτός από την
συνουσία, εκείνη που είναι δυνατό να διαπιστωθεί ιατροδικαστικά είναι η από το
απευθυσµένο παρά φύση συνουσία. Θεωρείται δράστης του αδικήµατος της
κατάχρησης σε ασέλγεια εκείνος που πετυχαίνει εξώγαµη συνουσία ή άλλη ασελγή
πράξη, εκµεταλλευόµενος την ανικανότητα του θύµατος προς αντίσταση που όµως
δεν δηµιούργησε ο ίδιος και χωρίς ν’ ασκήσει σωµατική ή ψυχική βία.
Ανικανότητα προς αντίσταση θεωρείται εκείνη η κατάσταση κατά την οποία ένα
άτοµο αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την γενοµένη σε αυτό γενετήσια προσβολή.
Τέτοιες καταστάσεις εκτός από την περιφροσύνη αποτελούν µέθη, η επήρεια
ναρκωτικών ουσιών, η αϋπνία, η λιποθυµία, η εξάντληση από κόπωση καθώς και η
σωµατική αναπηρία. Σε περιπτώσεις που αντικείµενο του αδικήµατος αυτού είναι
άτοµα παράφρονα, εκτός από την κλασική ιατροδικαστική εξέταση, απαιτείται και
ψυχιατρική εξέταση.
Πηγή: http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bit...pdf?sequence=9 (Βιβλιοθήκη τει θεσσαλονίκης)
Τα λέει ολα ξεκάθαρα. Δε χρειάζεται ο άλλος να σε χτυπήσει ή να σε δέσει για να σε τραυματίσει ψυχολογικά μία σεξουαλική ασέλγεια επάνω σου όταν δε μπορείς να αντιδράσεις. Αυτά για το νομικό του θέματος, γιατί έτσι όπως το έθεσες το ζήτημα diamantina καταλαβαίνω ότι θα ήθελες μία άποψη αντικειμενική για να σε ανακουφίσει από το γεγονός ότι νιώθεις άσχημα με ό,τι έγινε παρά την "συγκατάθεση" σου. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια και να μη νιώθεις άσχημα για ό,τι έγινε, ο άλλος έπρεπε να σε σεβαστεί που ήσουν σε κατάσταση μέθης, δηλαδή δεν ειχες σωστή αντίληψη της πραγματικότητας και ένιωθες αδύναμη σωματικά.
Καλύτερα να ηρεμήσεις και να το ξεχάσεις, και επειδή προφανώς δεν αξιζει εμπιστοσύνη αυτό το άτομο μην κάνεις ξανα παρέα μαζί του. Και εννοείται καλο είναι να μη ξεφεύγουμε με το ποτό αλλά μη ρίχνεις όλο το φταίξιμο εκεί. Κι εμείς προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και οι άλλοι και απο άποψη ηθική αλλά και απο άποψη νομική αν θες, δεν πρέπει να εκμεταλεύονται καταστάσεις.
Ελπίζω να βοηθήθηκες από κάποιες απαντήσεις.
Καλα κανεις και παρεμβαινεις κι εκφραζεις τη γνωμη σου...
Επειδη ομως εκανες προσωπικη αναφορα, να πω οτι οντως υπερασπιζομαι μεχρι τερμα τη θεση οτι κανενας ανθρωπος δεν πρεπει να σιωπα και ν'ανεχεται μια κακοποιηση οποιασδηποτε μορφης ειναι αυτη (ψυχολογικη, σωματικη, σεξουαλικη...)!
Στη συγκεκριμενη περιπτωση η κοπελα λεει οτι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να συμβει αυτο που εγινε κι αυτοματως καθισταται κακοποιηση και μπορει και η ιδια να το επιβεβαιωσει αυτο μιλωντας μ'ενα δικηγορο γιατι εμεις εδω μονο γνωμες εκφραζουμε χωρις να ειμαστε ειδικοι!
Το νοημα της αναφορας σε δικηγορο ειναι οτι θα διαπιστωσει και η ιδια μεσω ενος πλεον ειδικου, οτι αυτο που εγινε αποτελει κακοποιηση με τις αναφερθεισες συνθηκες! (εγινε ηδη μια αναφορα απο τη σανυ και νομιζω οτι η ερωτηση της κοπελας, αν δηλαδη θεωρειται κακοποιηση, εχει απαντηθει)
Οσο για τον ψυχολογο, δε νομιζω οτι θα επαιρνε θετικη θεση πανω σ'αυτα που συνεβησαν!
Ένα από τα πιο γελοία post που έχω διαβάσει ως τώρα σε αυτό το forum.
1ον σου διαφεύγει το γεγονός οτι ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ είχαν πιει, όχι μόνο η μια.
2ον γιατί πρέπει ΠΑΝΤΑ να θεωρούμε οτι μονομερώς ΜΟΝΟ οι ορμές της γυναίκας είναι σεβαστές και όχι του άντρα? Επειδή το αγόρι σε αυτή την ηλικία έχει πολλές περισσότερες? Δεν το διάλεξε να έχει, αυτό του έδωσε η φύση και ούτε αυτός ακόμα ξέρει να το διαχειριστεί.
Μάλλον κάποιος άλλος πρέπει να τραβήξει καμία μαλακία μπας και δει λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα.
Moνο εγω ειχα πιει τοσο πολυ.
Τώρα πώς νιώθεις; Σε προβληματίζει κάτι;
Καμία σχεση φίλε μου axl... Αν κάνεις κάτι με κάποιον παντρεμένο και έγινε και με των 2 τη θέληση γιατί να ισχύουν αυτά που προανέφερα; Αλλό κερατώνω ή κάνω κάτι που εκείνη τη στιγμή το ήθελα σίγουρα και μετά μετανιώνω για τους χ,ψ λόγους για την επιλογή μου (στο παράδειγμά σου να θέλει να γυρίσει στη γυναίκα του) και άλλο κάνω κάτι υπο συνθήκες που δεν βοηθούν την αντίσταση μου, λόγω βίας ή λόγω μέθης και μειωμένης αντίληψης και ο άλλος εκμεταλλεύεται αυτή την αδυναμία για να με εξαναγκάσει σε ασέλγεια...
Νομίζω θα βοηθήσει περισσότερο να τα ξεχωρίσουμε το δεύτερο ποστ που παρέθεσα με το λινκ απο τη βιβλιοθήκη του τει...
Σάννυ μην ξεχνάς οτί μεταξύ τους κάτι είχανε οπότε κατά ένα μέρος έχει πάρει το δικαίωμα. 17 χρονών παιδί πως να καταλάβει τα όρια και τα "μη δεν θέλω" ? Σαφώς δεν τον υποστηρίζω απλά Διαμαντίνα θα πρέπει να του το κόψεις και να μην έχεις επαφές μαζί του αν όντως δεν θες να ξαναγίνει τίποτα... Αν συνεχίσεις να πηγαίνεις σπίτι του παρολα αυτά τότε δεν θα φταίει εκείνος για ότι γίνει... Πρόσεχε τον εαυτό σου!
ΘΑ μου επιτρεψεις να διαφωνησω αλλα κανένα "δικαιωμα" δεν εχει παρει Christina μου. Επειδη εκανε κατι μαζι του τις αλλες φορες σε φαση εφηβικης περιεργειας ή όπως αλλιως μπορει να προεκυψε αυτο στη φιλία τους δε του δίνει το δικαίωμα εφ' όσον αρνήθηκε ΞΕΚΑΘΑΡΑ και πριν μεθύσει και μετά να τη θεωρεί "δικιά του" ή γενικώς διαθέσιμη για σεξ και τα σχετικά. Οι περισσότερες εφηβικες παρέες τα έχουν αυτά. Εγω κατάλβα ότι μια χαρά την κατάλαβε την άρνηση το παιδί. Οχι, δε θέλω, το ειπε. Μια χαρά κατάλαβε ότι ήταν κομμάτια η κοπέλα. Αλλα επεμενε και εκανε ότι δεν καταλαβαίνει ούτε για την άρνηση της ούτε για την αδυναμία της για να γυρίσει μετά να της πει και το "αφού κάθησες", δηλαδή ότι αφού ενέδωσε ως ένα σημειο το ηθελε και ηταν συνειδητη επιλογή της, κατι που δεν ισχυει, δε θα ηταν εδω να αισθανεται άσχημα.
Συμφωνω βεβαια να προσεχει η διαμαντινα απο εδω και στο εξης με το αλκοολ και τα άτομα που την περιτριγυριζουν.
To οχι ειναι οχι.. το ερωτημα της κοπελας εχει απαντηθει εδω κ ωρα κ απ οτι διαβασα εχει αισθανθει κ ασχημα που μια ερωτηση της εχει καταληξει να γινει ολοκληρο θεμα. Δεν την σεβαστηκε ο τυπος που του ειπε το οχι.. μην κανετε κ εσεις το ιδιο.. ειναι απλα 17 χρονων....
συμφωνώ.
Αγόρια που θεωρείτε ότι η κοπέλα τα "ήθελε και τα έπαθε". Πρώτον, λίγο σεβασμό στο άτομο που νιώθει κακομεταχειρισμένο και βρίσκεται σε φορουμ ψυχολογικής αλληλοβοήθειας και όχι "στησίματος στον τοίχο". Ακόμη και αν θωρείτε παράλογο κατα την υποκειμενική σας κριση τον χαρακτηρισμό "εξαναγκασμο σε σεξουαλική ασέλγεια" μπορούσατε να δώσετε κάποια συμβουλή σε ένα κορίτσι που νιώθει άσχημα μετά από μία δυσάρεστη εμπειρία. Δευτερον, και νομικά αν θέλετε, εχει τα δίκια με το μερος της με καποιο ελαφρυντικο του αγοριου γιατί και αυτός είχε πιει λίγο, αν και εγω καταλαβαινω ότι δεν έχει προθεση να κανει καποια μήνυση αλλά περισσότερο για να καταλάβει κατα πόσο ευθύνεται και η ίδια γι' αυτό που συνέβη ρώτησε, επειδή επισκέφτηκε από μόνη της ένα άτομο που στο παρελθόν έχουν γίνει κάποια προκαταρκτικά και επειδή με τη θέληση της ήπιε και δυσκολεύεται να καταλάβει ποια είναι η προσωπική της συμβολη στην ανεπιθυμητη εμπειρια που τελικα δεχτηκε να βιωσει- υπο την επιρρεια αλκοολ παντα- με επακολουθο τα ακομη πιο δυσαρεστα συναισθηματα. Η απάντηση έχει δωθεί, το όχι είναι όχι. Το είπε και νηφάλια αλλωστε. Και αν το αλκοολ αλλάζει κάτι είναι τη συνειδηση μας προσωρινα και δε μπορει ενα "οχι" να μετατρεπει σε "ναι" μεσω λογικης διαδικασίας, με σκεψη και αποφαση λογικη. Αλλά μεσω τοξικής επιδρασης στο νευρικο μας συστημα και στη συνειδηση μας. Για αυτο και τα άσχημα συναισθηματα την επόμενη μέρα...
Τρίτον, το αγόρι είχε πιει πολύ λιγότερο από την κοπέλα και δεν ήταν χάλια όπως αυτή. Η δικια της κατάσταση ηταν κατάσταση αρνησης και αβοηθησιας-αδυναμιας ενώ αυτός επέμενε και είχε καλύτερη αντίληψη για να ακούσει το "οχι". Τωρα τι να λέμε... είναι αγόρια που και τυφλα να είναι αντιλαμβάνονται το "οχι"... Το φταίξιμο του δεν το παω σε επιπεδο φύλου -αν και συνηθως ως γνωστον αναμεσα σε τετοια περιστατικα τα περισσοτερα θυματα ειναι γυναικες,κυρίως όταν εμπλέκεται η επιβολή βίας λόγω σωματικής υπεροχής-αλλά σε επίπεδο πράξης. Την πράξη του κρίνω. Είναι ανώριμος αλλά δεν απέχει και πολύ απο την ενηλικιωση του. Οσο πρέπει να μαθει η κοπελα να προσεχει με το ποτο αλλο τόσο θα πρέπει να μάθει και αυτός για να μη βρεθει σε κανένα άσχημο μπλέξιμο κάμια μέρα...
Τέλος, μπορεί ενα ατομο να ξεκινάει ένα θεμα στο φορουμ με ενα προβλημα που απο κατω να κρυβονται αλλα... Δε λέμε σε άτομα που αισθανονται ότι οι άλλοι τα κακομεταχειριζονται συναισθηματικά ότι ο κοσμος παντα θα ειναι κακος αλλά το "εγώ" τους πρέπει να το δυναμώσουν και ότι και αυτοι επιτρέπουνε πολλές φορες να τους κακομεταχειριστουν; Αλλά γιατί το επιτρέπουνε; Είναι κανείς μαζοχας; Μάλλον δεν αγαπούν τον εαυτό τους....Θα τους κατηγορήσουμε γι΄αυτό; Σημασία έχει να το καταλάβουν και να χτίσουν ένα δυνατό εγώ.
Αντίστοιχα, η κοπέλα να μάθει να αγαπάει τον εαυτό της και να τον προσέχει όσο το δυνατόν περισσότερο. Μακάρι να ήταν τόσο ....δεν έχω την κατάλληλη λέξη.... "υποψιασμένη για τα χειρότερα" μάλλον.... που να μην είχε πάει ποτέ σπίτι του ή να μην είχε πιει ή όταν της είπε να κανουν κατι πριν πιουν να φυγει. Αλλά έμεινε και ήπιε. Και εγινε χαλια. Λογικα κατα τ'αλλα περνούσαν ωραία και δε φαντάζοταν ότι κάποια στιγμη αυτός θα αρχίσει και δε θα σταματαει ... Και οταν αυτο εγινε αυτη ηταν πια πολυ πιωμενη.
...τελοσπάντων μάλλον το έχουμε αναλύσει νομίζω επαρκώς και συμφωνώ και με πιεσμενη.
Την επόμενη φορά που θα πας στο σπίτι κάποιου αγοριού να τον βάλεις να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα σου την πέσει. Και πέρνα και από κανένα αστυνομικό τμήμα για να την επικυρώσεις. Έτσι θα είσαι καλυμμένη για το δικαστήριο.
Η ειρωνία είναι για τις δικηγόρους πιο πάνω και όχι για σένα διαμαντίνα. Πολλές αμερικάνικες σειρές παρακολουθούν απ' ότι φαίνεται.
Αστεία πράγματα! Σε αυτή την ηλικία ήξερα ήδη πολύ καλά ότι αν ξεμοναχιαζόμουν με κάποιον και πίναμε κιόλας, το πιθανότερο θα ήταν να μου την πέσει. Και παρόλο που είμαι γυναίκα, παραδέχομαι, ότι πολύ συχνά το όχι δεν είναι ακριβώς όχι. Όπως και ότι το ναι δεν είναι πάντα ναι. Και ότι τις περισσότερες φορές μιλάμε για ένα καυλωμένο αγοράκι, που δεν έχει μάθει ακόμη να ελέγχει τις ορμές του, παρά για έναν επίδοξο βιαστή.
Δεν ήμουνα μπροστά για να ξέρω αν πρέπει να δικαιολογήσω ή όχι το αγόρι, πάντως είναι λιγάκι αστείο να μιλάμε για δικηγόρους και μηνύσεις.
Δεν ξέρεις για αυτο λες και κρίνεις εκ του ασφαλούς , ας σου πει η ALIA αν κανεις λάθος και εσυ .
Προτρεχεται να σταυρωσεται τον άλλον την στιγμη που εσείς δεν έχετε φτάσει εκει που εγω ειμαι 10 μήνες τώρα ....
Δύσκολο να καταλάβεις τι εννοώ αλλα θα σου εξηγήσει η ALIA αν θεωρεί σωστο ..
Ευχαριστω
Πολυ ευκολο να σχόλιαζεις πίσω απο τον υπολογιστη , στο θέμα ηθικής που προσπαθείς να περάσεις σε όλους πατώντας πάνω σε εκφράσεις λόγου που δεν σου αρεσουν θα σου πω αυτο ....
Αν ήσουν στην θέση μου δεν θα αντέχες ούτε 10 λεπτά όχι δέκα μήνες που εγω ειμαι και πόσο ακόμη θα ειμαι ....
Όταν καταλάβεις τι θελω να πω θα δεις πόσο λάθος εισαι ....
Lampros ηρεμησε λιγο! Τι επιθεση ειναι αυτη;;;
Μου ειπες για κανενα δικο σου προβλημα και λες ότι κρινω εκ του ασφαλους και τετοια;;;
Και οχι δεν καταλαβαινω τί θες να μου πεις για να δω ποσο λαθος ειμαι γιατι δεν ειμαι μαντης.
Για πες λοιπον. Αλλά σε δικο σου ποστ!
Εδω μιλαμε για αλλη περιπτωση και το βρηκαμε το πορισμα.
Ανοιξε ποστ με τον προβληματισμο σου και ερχομαι αμεσως να σε υποστηριξω, γιατι τι στο καλο, τετοια σιγουρια...
Τώρα σε πήραξε η επίθεση μου , συμφώνησες σε κάποιους χαρακτηρισμούς που αφορουσαν μια διατύπωση μου .
Σου λέω ότι δεν εχεις δικαίωμα να με αποκάλεις και εσυ σεξιστη και φαλλοκρατη .
Δεν ανοίγω θέμα για αυτο που εννοώ διότι δεν γίνεται , δεν ειναι όλα του κουτσομπολιου , υπάρχουν σοβαρά πράγματα που τα διαχειριζονται αρμόδιες αρχές και οχι εσυ και εγω μέσα απο το φόρουμ .
Μαντης δεν εισαι αλλα για εμένα κατάλαβες και συμφώνησες τι ειμαι .
Επειδή μάλλον είμαι στις δικηγόρους καθ' ότι μία απο τις γυναίκες που απάντησε...
καλο θα ήταν να μη μας τσουβαλιάζεις όλες και δεν έχουμε χωριστεί σε στρατόπεδα, ο καθένας μας εδωσε μια αλλη οπτική και δε συμφωνούμε όλοι και όλες αλλά όσο περισσότερες οπτικές τόσο καλύτερα, σεβόμενοι πάντα τους συνομιλητές μας κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε από πολλούς (βλ. παραπάνω με εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν).
Δευτερον αφού ξε-τσουβαλιαστηκα να πω ότι αυτη ηταν η γνωμη μου. Μακάρι φίλη μου να ήμουν δικηγόρος να ήξερα τα πάντα γυρω απο το θεμα και οσα ξερω δεν τα ειδα σε σιριαλ. Η diamantina βεβαια δεν ρωτησε ποτε αν πρεπει να κανει μηνυση. Αλλά περισσότερο από ηθικη αποψη ηθελε να καθορίσει το κατα πόσο φταιει ή ειναι θύμα γιατί νιώθει άσχημα και δεν ξερει πως να το εξηγησει. Για κάποιους ειναι θυμα, για άλλους φταιει και για κάποιους η αληθεια ειναι κάπου στη μέση.
Κατα τη γνωμη μου παντα, είναι θύμα γιατί είχε πιει και ηταν αδυναμη να αντιδρασει.
Τωρα μακάρι ή κοπέλα να είχε τη δικιά σου εξυπνάδα οταν ησουν στην ηλικία της...
μακάρι όπως προανέφερα κι εγώ να ήταν πιο "υποψιασμένη" ...
Μακάρι να μη μιλούσαμε για παιχνιδάκια τύπου όχι -αλλά απο μεσα ναι για να το παιξω λιγο δυσκολη κλπ.- της γυναίκας...
Για κ**** αγοράκι πρόκειται, φυσικά, αλλά πρέπει και αυτό να μάθει να βαζει ορια στον εαυτο του...
συγγνωμη, αν καταλαβες κατι τετοιο.
δε σε γνωριζω και δε ξερω τί εισαι και τί δεν είσαι.
Επρεπε να σβησω την πρωτη φραση που η αλια λεει πως διαφωνει μαζι σου.πφφφ κουλουβαχατα.
εγω συμφωνησα με το μηνυμα ως γεγονος, ότι μερικοι σεξιστές ή άτομα που προέβησαν σε παρενόχληση χρησιμοποιούν διακιολογίες τέτοιου τύπου που ανέφερε και η ALIA όπως με το προκλητικό ντύσιμο, κλπ. και ότι ευτυχώς νομικά οι κοπέλες προσταντεύονται και ας επικαλούνται ό,τι θέλουν.
και πάλι συγγνώμη!
Κοίταξε τα πμ τώρα και ξαναδες γιατι τα πήρα με τους χαρακτηρισμούς που επιβραβεύσες
Καληνύχτα
σου εξηγησα δεν επιβραβευσα κανεναν χαρακτηρισμο!
οκ και παλι σορρυ λαθος!
η φραση μπορει να μη σου ανηκει αλλα η επιθετικοτητα ειναι ολη δικια σου!
...και φυσικά συμφωνώ απόλυτα και να υπενθυμίσω τις φράσεις (-παγίδες, για κάποιους) "έχων σώας τας φρένας" & "κατά τον κοινόν νουν" ή "κατά την κοινή λογική" (αυτονόητες προϋποθέσεις). Η κοινή λογική, λοιπόν, λέει ότι εάν βάλω το χέρι μου μέσα στη φωτιά θα καώ... αυτά!
Εν ολίγοις σανυ δεν κατακρίνουμε τον πρωτεργάτη της έκφρασης "να βαρέσει μαλακία", αλλά αυτόν που αγανάκτησε με αυτήν την έκφραση και την επανέλαβε για να καταλάβει αυτός που πρώτος τη χρησιμοποίησε πόσο ατυχής ήταν. Πολύ σωστή και δίκαια σε βρίσκω.
εν ολιγοις εκανα λαθος και πανω στην απροσεξια μου ζητησα επίπεδο απο το λαθος ατομο και του ζητησα και συγγνωμη
ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω
Ένα κάρο μαλακίες. Και εκτός των βαρβάτων αρσενικών με τις ειρωνίες τους το βασικό είναι ότι συμμετέχει και το γυναικείο φύλο στον λιθοβολισμό της πεσούσης γυναικός που το όχι της γίνεται ναι άξαφνα, επειδή οτιδήποτε. Στην τσέπη το μαχαίρι τ'αρχίδια του στο χέρι άλλη φορά κοπελιά. Ναι, ακριβώς έτσι. Άντε πια με τις μαλακίες των ανδρικών "ορμών" που ΔΕΝ ελέγχονται. Ας αντιστρέψουμε λίγο τους όρους και τις έννοιες και τις συνθήκες να δούμε κατά πόσο οι μύθοι αυτοί ισχύουν αντίστοιχα και για το γυναικείο φύλο.
Πάω λοιπόν σε ένα σπίτι με έναν άντρα ο οποίος μια προηγούμενη φορά μου είχε κάτσει. Και επειδή μία προηγούμενη φορά μου έκατσε η φάση και προχωρήσαμε θα μου κάθεται αιώνια. Δηλαδή η διάθεση η σεξουαλική του καθενός θεωρείται ίδια σε κάθε περίσταση? Και από πού ως πού αυτό έχει λογική να το έχει ο άλλος/η ως δεδομένο ενώ του λες όχι?
Και μετά σου λέει γυναίκες και άντρες. Στην πατριαρχία και οι άντρες και οι γυναίκες είναι το ίδιο έτοιμοι να ξεσκίσουν είτε σε δικαστήρια είτε όχι ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, όχι έναν άντρα.
Και επειδή αρκετά μας ξέσκισαν και σε δικαστήρια και απέξω απ' αυτά, εγώ θα του έστηνα εκ νέου σκηνικό όπου θα τον μέθαγα, θα τον έκανα κουρούμπελο, θα τον αποδυνάμωνα και μετά θα τον έσπαγα στο ξύλο και την επόμενη φορά που θα με συναντούσε δε θα του πέρναγε καν απ' το μυαλό.
Και κάντε μου και ό,τι κριτική γουστάρετε, χέστηκα. Thanks.
picaro
παρότι δε διακρίνω να διαθέτεις κανένα (σοβαρό) επιχείρημα και προβαίνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς θα σου πω τα εξής:
για το θέμα 1. (περί μέθης) σου απάντησε η θεματοθέτρια, ας ήσουν προσεκτικότερος στην ανάγνωση και 2. (περί μαλακίας και ορμών) όσο και να εξανίστασαι το να τραβά κανείς μαλακία δεν είναι επιλήψημο, είναι μια χαρά. Είναι άκρως προτιμότερο να τραβήξεις μια μαλακία, παρά να πιέσεις ένα άτομο που δε θέλει.-
Σχετικά με τις ορμές και κατά πόσο θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, οφείλω να υπενθυμίσω: τους βιασμούς γυναικών, τη κακοποίηση και παρενόχληση καθώς και λοιπές σχετιζόμενες άμεσες ή έμεσες πιέσεις πάνω στις γυναίκες, σε παγκόσμιο επίπεδο (ο κόσμος δεν είναι μόνο η Ελλάδα, υπάρχει και η Αφρική και η Ασία κ.λπ.). Παράδοση χιλιετιών. Δεν σ' αρέσει να το ακούς;
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω πράγματα δεν υφίσταται.
(και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι σύσσωμος ο αντρικός πληθυσμός είναι κατηγορούμενος).
Αρκετές αταβιστικές -πρωτογονικές συμπεριφορές πρέπει να τις ρίξουμε δια παντός στα σκουπίδια.
Δε θα "καταχραστώ" άλλο τον χώρο της diamantia, εφόσον και η ίδια δεν επιθυμεί διενέξεις (αλλά κυρίως δεν επιθυμεί την ειρωνία και ελαφρά τη καρδία-έξω από το χωρό δηλώσεις τύπου: "τα 'θελε ο κώλος σου").
Καλημέρα σε όλες και όλους.
Πραγματικά νίπτω τας χείρας μου.
Κοριτσάκι μου κάπου εδώ, όπως πολύ σωστά το έθεσες κι εσύ θάπρεπε το θέμα νάχει λήξει! Κι αντί λοιπόν
να πάρεις την γνώμη κάποιου τρίτου ή και τέταρτου.., πήρες αντικρουόμενες απόψεις, που δεν ξέρω κι αν
σε βοήθησαν τελικά! Συνέβη κάτι, ευτυχώς που δεν ήταν κάτι χειρότερο και ναι είναι σεξουαλική κακοποίηση,
αλλά μην χρεώνεσαι εξ ολοκλήρου το φταίξιμο. Έπειτα μέσα από ένα λάθος κέρδισες μια εμπειρία. Καλή συνέχεια!
Ευχαριστω πολυ ολους για την καταθεση των αποψεων τους και για τη συμβολη τους να διαλευκανω μια κατασταση ,ακομα και αν εχει παραμεινει θολη.
Επιπλεον συγγνωμη που μετατραπηκε τοσο πολυ σε συγκρουση,δεν ηταν ο σκοπος μου και κανεις δεν φταιει.Ο καθενας 3εσπα διαφορετικα με τις δικες του προσωπικες εμπειριες και ερρεθισματα κατα νου.
Καλη συνεχεια,θα τα 3αναπουμε :)
νεοφερμένε φίλε piccaro...
εσένα σου φανηκε απίστευτα γελοίο το ποστ της body rocker, εμένα πάλι με βρισκει απόλυτα σύμφωνη
όταν είπα ότι δεν πρέπει να ξεφεύγουμε με χαρακτηρισμούς όπως αυτον που έχω σε μαυρα γραμματα το είπα όχι γιατι με πειραξε που χρησιμοποίησε πρωτη η body rocker αυτο τον χαρακτηρισμό που όμως δεν αναφεροταν φυσικά σε μέλος του φορουμ αλλά σχολίαζε το αγόρι στο συμβάν αλλά που ΕΣΥ εμπνευσμένος από τη φράση που χρησιμοποίησε την χρησιμοποιήσες για να προσβάλλεις κατα μουτρα την body rocker.
Εγω ζήτησα συγγνωμη μονο απο τον Λαμπρο που καταλάθως του απέδωσα αυτη την ΠΡΟΣΒΟΛΗ που ομως εσυ έκανες. Το καταλάθως αυτό έγινε επειδή είδα σε ξαφνικά να μου επιτίθεται ο Λάμπρος χωρίς να καταλαβαίνω και κοιτώντας πίσω τις απαντήσεις έκανα λάθος, είδα αυτή την απάντηση σαν του Λάμπρου.
Οποτε εσυ οφειλεις μια συγγνωμη σε μενα που πετάχτηκες να με ειρωνευτεις "σωστη και δίκαιη"
Όπως βλέπεις σε αυτό το φόρουμ αποφεύγουμε τις ταμπέλες και κρίνουμε μόνο τις πράξεις!
Προς Λάμπρο: Οταν μου επιτέθηκες σου ζήτησα και συγγνώμη που παρεξήγησες το γεγονός ότι συμφώνησα με την ALIA σε κάτι και πολύ αναλυτικά σου εξήγησα ότι δεν σε είπα σεξιστή όπως και η ALIA επεξήγησε ότι δεν σε είπε σεξιστή...
Εσύ μου επιτέθηκες εν ολίγοις επειδή συμφώνησα σε κάτι που είπε η ALIA που θεώρησες ότι υπονοούσε ότι σε αποκαλεί σεξιστή αλλά δεν υπονοούσε κάτι τέτοιο και άρα σε είπα κι εγώ σεξιστή! Ουάου! Η γη γυρίζει, οι ρόδες γγυρίζουν αρα η γη είναι μία ροδα!
Μήπως με έχετε στήσει λίγο στον τοίχο; Γιατί τόση βιασύνη να θιχτείτε;
Τελοσπάντων, δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο.
Η diamantina τυπικά το έχει κλείσει το θέμα.