Originally Posted by
void
Αφού λοιπόν είσαι είσαι αρκετών χρόνων, μου κάνει εντύπωση πως το βλέπεις τόσο ανώριμα.
Καταρχήν, σαφέστατα και έχει νομική οντότητα (χονδρικά μιλώντας πάντα) το έμβρυο.Αλλιώς δε θα μπορούσε να κληρονομήσει. Συγκεκριμένα θεωρείται φυσικό πρόσωπο όπως εσύ κι εγώ με την αίρεση ότι θα γεννηθεί ζωντανό. Και κάθε φυσικό πρόσωπο από τη στιγμή που θα πεθάνει παύει να είναι φυσικό πρόσωπο.
Για την ακρίβεια, θα λέγαμε ότι από νομικής απόψεως είναι στην καλύτερή του φάση..εφόσον έχει μόνο δικαιώματα και καμμία απολύτως υποχρέωση :-)
Τώρα βέβαια η δική σου αντίληψη, οκ ενδεχομένως δικαιολογείται από το γεγονός ότι είσαι άντρας.
Μην προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο και να δώσεις μια ορθολογιστική απάντηση στο πως και γιατί και αν δημιουργούνται συναισθήματα στη μάνα μόνο από τη σύλληψη του παιδιού.
Γι'αυτό έχει προβλέψει η φύση.
Και ένα έμβρυο νιώθει ακούει και βλέπει και παίρνει τα ερεθίσματα από τη μάνα του, και αυτό είναι το θαύμα της σύλληψης με το οποίο είναι προικισμένη η γυναικεία φύση και όχι η αντρική.
Είμαι ενάντια στις αμβλώσεις, εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις παιδιών με σύνδρομο νταουν η γενετικών ανωμαλιών...
Είμαι εντελώς ενάντια στο να βλέπουμε την άμβλωση σα μονόδρομο όταν απλώς "έτυχε".
Εάν δε θέλεις παιδί οφείλεις να προσέχεις.. εάν το μυαλό σου είναι τυρόπιτα τότε τα γραφεις όλα στα τέτοια σου, γκαστρώνεσαι και μετά πετάς το παιδί στα σκουπίδια..αυτό είναι πραγματικός εγωϊσμός.
Δυστυχώς βλέπει κανείς να μοιράζονται παιδιά σε ανθρώπους εντελώς ανίκανους και ατομιστές που θα τα πετούσαν με την πρώτη ευκαιρία...και σε άλλους που πραγματικά είναι έτοιμοι και το θέλουν και θα γίνονταν οι καλύτεροι γονείς δεν κάθεται τόσο εύκολα.
Η σημερινή κοινωνία είναι αυτή που μας έχει κάνει να μη σεβόμαστε πρώτα τους εαυτούς μας και κατόπιν όλες τις υπόλοιπες υπάρξεις, από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι το τέλος τους.