Έχεις δοκιμάσει να χρησημοποιής τη στέβια αντι ζάχαρη?
Printable View
Έχεις δοκιμάσει να χρησημοποιής τη στέβια αντι ζάχαρη?
Δεν ειναι το προβλημα οτι βαζω ζαχαρη στον καφε οποτε να βαλω στεβια, γτ δεν πινω ποτε καφε. Και γενικως τα υποκαταστατα της ζαχαρης εχουν ενοχοποιηθει κι αυτα. Για τη στεβια δε το χω ψαξει γτ δε με πολυενδιαφερει. Απλα καθε μερα εδω κ καιρο, τρωω ενα μικρο γλυκο, συνηθως μια σοκολατα υγειας, ενα παγωτακι, μια παστα, κατι τετοιο, οπως καποιοι πινουν κοκακολες καθε μερα. Και αποφασισα οτι πρεπει να παρω τον ελεγχο εγω και να επιλεγω τι θα φαω, ποτε θα το φαω και ποσο. Και αμεσως ειδα διαφορα. Ειναι η μονη ατασθαλεια στη διατροφη.
Αν γνωριζεις τι παιζεται με τη στεβια γραψε.
Μπράβο σου που εχεις μπορέσει να βάλεις όρια. σου ευχομε να συνεχίσεις ετσι και να νιόσεις ελεύθερη. Είναι καλο που τρως εστο και λίγο καθημερινά. Απο προσοπική εμπειρία σου προτήνω να συνεχίσεις να τρως λίγα γλυκά ακόμα και αν κάπια στιγμή νιόσεις πος δεν το έχεις ανάγκη. Δεν έφαγα για 1 χρονο ουτε σοκολατάκι και μου γύρησε μπούμερανγκ με μεγάλες καταναλώσεις για μεγάλω διάστημα.
Βασικά κι εγώ είμαι κατά σε οποιοδήποτε ''υποκατάστατο'' ζαχαρης που προτείνουν πολλοί.Είτε είναι στερεό,είτε υγρό...Αλλο θέμα αυτό.Κεράσι εννοούσα κατα κάποιο τρόπο,να φτιάχνεις εσυ αυτά που θέλεις να φας για να ξέρεις τι ακριβώς τρως.Πως να σου το εξηγήσω,συγγνώμη αμα βγω από το θέμα.Στη ζαχοροπλαστική,σε σχέση με τη μαγειρική,πρέπει να είσαι 100% στις ποσότητες.Με γραμμάρια.Οπότε ένα γλυκο που θα φας έξω,θα είναι συγκεκριμενο.Μιλάμε για ενα ''μεσο'' ζαχαροπλαστείο έτσι?Αυτό που σου λεω εγώ,είναι να προσπαθήσεις εσύ να κάνεις καποια πραγματα στο σπίτι σου αλλά να περιορίζεις την ζάχαρη και να δίνεις την γεύση αλλού.Θα παραμένει γλυκό αλλά το θέμα είναι ότι θα το περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό.Πω το μπέρδεψα πολυ,θα σου πω άλλο παραδειγμα.Έστω οτι εγώ κι εσύ ειμαστε σε δίαιτα και σήμερα θα τη χαλάσουμε κι αποφασίζουμε να φάμε γύρο (σουβλάκι που το λένε στην Αθήνα :P ).Eσυ το τρως με μαγιονέζα,πατάτες,πίτα και κόλα....κι εγώ διαλέγω αραβικη,τζατζίκι και χυμό....και οι 2 τρώμε και χαλάμε την δίαιτα αλλά στην ουσία δεν έχει καμία σχέση αυτό που έφαγα εγώ με αυτό που έφαγες εσύ.Δηλαδή ενα απλό παράδειγμα,η μαγιονέζα ειναι 100% λάδι ενω το τζατζίκι γιαούρτι....Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω?Οτι αν δε νιώθεις οτι πρέπει να παρεις συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης τη μέρα,τότε σίγουρα μπορείς να τρως καποια γλυκά αλλά σίγουρα αυτα που θα σε βοηθήσουν να ελλατώσεις την ζάχαρη.Απλά πρεπει να μου πεις πάνω κάτω αν μπορείς να το κάνεις κι τι τρως σε γενικές γραμμές για να σου πω μερικά πράγματα.Επισης αυτό που λες για τον εθισμό είναι πολύ σωστό και γνωστό.Εγώ για παράδειγμα είμαι εθισμένος στην καφεινη κι επινα πολλούς την μέρα ...και εννοείτε ΦΡΑΠΕΕΕΕΕΕ...χειμώνα καλοκαίρι...Τωρα τους έχω ελλατώσει σε μεγάλο βαθμό,στην αρχή με ντεκαφ και όλα πήραν τον δρομο τους.Συνεχίζω να πίνω αλλά άλλο 2-3 τη μέρα κι άλλο 10...Αυτό εννοώ να το περιορίσουμε :) Αλλά μου είπες οτι είσαι σε καλό δρόμο,μπράβο σου...Εχετε στο μυαλό σου αυτό που σου είπα αν δε σε μπέρδεψα :)
Λοιπον παιδια, θελω να μου προτεινεται ιδεες για σνακ, για ενδιαμεσα δηλαδη φαγωσιμα, οχι για φαγητα για κυριο γευμα.
- φρούτα (μήλα, μπανάνα, κλπ)
- ξηροί καρποί (πχ αμύγδαλα αλλά τα μετράς, το πολύ ως 10 γιατί μετά παχαίνεις..., )
- 2-3 κρακεράκια ολικής, ρυζογκροφρέτες
- 2-3 αποξηραμένα δαμάσκηνα αν έχεις μεγάλη όρεξη για κάτι πολύ γλυκό
- τοστ με ψωμί ολικής, τυρί light και γαλοπούλα βραστή
- γάλα, χυμοί, τσάι
Καλα φιλη μου πιστευω οτι επειδη εχω το ιδιο προβλημα ειναι κατι που δεν λυνεται ευκολα,ισως αν δοκιμαζες να φας κατι αλλο γλυκο οπως γαλακτομπουρεκο λουκουμαδες με μελι η κανταιφι,ειναι ενθαρυντικο οτι δεν εχεις προβλημα με το βαρος σου σε σημειο να πρεπει να χασεις κιλα για να μην κινδυνευει η υγεια σου
Παιδια εχετε δοκιμασει σοκολατα απο χαρουπι ? θα παθετε πλακα , μην παει ο νους σας στην κατοχη ( ! ) ειναι νοστιμοτατη , την πουλανε Πανεπιστημιου 56 .
Γενικά τα προϊόντα από χαρούπι είναι τέλεια! Εμένα μου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια. Το χαρούπι είναι και μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το είχαμε αναξιοποίητο μέχρι πρόσφατα...
το μονο που αποφευγω ειναι τις σοκολατες γιατι πειραζουν πολυ τα δοντια ιδικα οταν φας δεκα συνεχομενα
Αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα αρκετά ποιο έντονα , αυτό που αντιλήφθηκα ως εξήγηση για την δική μου περίπτωση , ήταν ένας τρόπος του οργανισμού με την συγκεκριμένη απόλαυση να αποκαταστήσει την απουσιάζουσα ικανοποίηση !
Η λύση ; Να αλλάξω σταδιακά τρόπο αντίληψης , και να αντλώ όλο και περισσότερη ικανοποίηση από την ημέρα μου , καθώς η θέση της τροφής στην ζωή , είναι να μας δίνει την απαιτούμενη ενέργεια , και τα σωστά θρεπτικά συστατικά , και όχι να έχει πρωτεύοντα στόχο την απόλαυση !