Γλυκος πειρασμος...! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 55 of 55
    Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Λοιπον παιδια, θελω να μου προτεινεται ιδεες για σνακ, για ενδιαμεσα δηλαδη φαγωσιμα, οχι για φαγητα για κυριο γευμα.
    - φρούτα (μήλα, μπανάνα, κλπ)
    - ξηροί καρποί (πχ αμύγδαλα αλλά τα μετράς, το πολύ ως 10 γιατί μετά παχαίνεις..., )
    - 2-3 κρακεράκια ολικής, ρυζογκροφρέτες
    - 2-3 αποξηραμένα δαμάσκηνα αν έχεις μεγάλη όρεξη για κάτι πολύ γλυκό
    - τοστ με ψωμί ολικής, τυρί light και γαλοπούλα βραστή
    - γάλα, χυμοί, τσάι

Senior Member
    Καλα φιλη μου πιστευω οτι επειδη εχω το ιδιο προβλημα ειναι κατι που δεν λυνεται ευκολα,ισως αν δοκιμαζες να φας κατι αλλο γλυκο οπως γαλακτομπουρεκο λουκουμαδες με μελι η κανταιφι,ειναι ενθαρυντικο οτι δεν εχεις προβλημα με το βαρος σου σε σημειο να πρεπει να χασεις κιλα για να μην κινδυνευει η υγεια σου

Senior Member
    Παιδια εχετε δοκιμασει σοκολατα απο χαρουπι ? θα παθετε πλακα , μην παει ο νους σας στην κατοχη ( ! ) ειναι νοστιμοτατη , την πουλανε Πανεπιστημιου 56 .

Banned
    Γενικά τα προϊόντα από χαρούπι είναι τέλεια! Εμένα μου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια. Το χαρούπι είναι και μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το είχαμε αναξιοποίητο μέχρι πρόσφατα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Γενικά τα προϊόντα από χαρούπι είναι τέλεια! Εμένα μου αρέσουν πολύ τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια. Το χαρούπι είναι και μια τροφή ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και το είχαμε αναξιοποίητο μέχρι πρόσφατα...
    Μπραβο ρε Μαρινα , ξερεις να τρως . Τα χαρουποπροιοντα τανακαλυψα το 1990 , σε εκθεση υγιεινων τροφων . Και χθες ειχες δικιο στην ενοτητα που ελεγες οτι δεν ειναι καθολου σωστη συμβουλη ' πρωτα περιμενε να σαγαπησουν κ μετα ναγαπησεις κ εσυ ' .
    Last edited by Macgyver; 04-10-2013 at 16:34.

Banned
    το μονο που αποφευγω ειναι τις σοκολατες γιατι πειραζουν πολυ τα δοντια ιδικα οταν φας δεκα συνεχομενα

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    το μονο που αποφευγω ειναι τις σοκολατες γιατι πειραζουν πολυ τα δοντια ιδικα οταν φας δεκα συνεχομενα
    Aλεξανδρε , η κουβεντα ειναι για τις σοκολατες που τρωει ο kerasi , κ του ψαχνουμε λυση!!!!!!! Αληθεια , μπορεις να φας δεκα ?

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Aλεξανδρε , η κουβεντα ειναι για τις σοκολατες που τρωει ο kerasi , κ του ψαχνουμε λυση!!!!!!! Αληθεια , μπορεις να φας δεκα ?
    δε θα το επιχηρισω μετα πρεπει να ετοιμαστω για τη καρεκλα με το μπλακεντεκερ θα εχει κανει πλουσιους τους οδοντιατρους ο κερασης

Senior Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    δε θα το επιχηρισω μετα πρεπει να ετοιμαστω για τη καρεκλα με το μπλακεντεκερ θα εχει κανει πλουσιους τους οδοντιατρους ο κερασης
    Eχεις πλακα!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Λοιπον παιδια, θετω εδω ενα θεμα μηπως καποιος εχει καποια καλη σκεψη που μπορει να φανει χρησιμη. Το προβλημα μου ειναι οτι τρωω αρκετα γλυκα, για την ακριβεια το προβλημα ειναι οτι δεν περναει ουτε μια μερα χωρις να φαω εστω και λιγο. Οταν λεω γλυκο εννοω κυριως σοκολατοειδη, δηλαδη σοκολατες, παστες και παγωτο. Ειναι η μονη ατασθαλεια που διατηρω στη διατροφη μου, ευτυχως δεν καπνιζω, δεν τρωω φαστ φουντ, δεν πινω, δεν τρωω τηγανια, ασκουμαι συστηματικα αεροβια και με σε γυμναστηριο.

Θελω ομως σαν επιδορπιο ή στα ενδιαμεσα μεσα στην ημερα, να φαω λιγη σοκολατα και αυτη η συνηθεια υπαρχει για πολλα χρονια τωρα. Εχω σκεφτει αν οφειλεται σε ψυχολογικα αιτια, αν υπαρχει εθισμος στον εγκεφαλο ή αν ειναι θεμα συνηθειας. Ισως να ναι και αλλοι παραγοντες. Δεν εχω θεμα βαρους ουτε και καποιο αλλο θεμα υγειας. Οι εξετασεις αιματος που εχω κανει ολα αυτα τα χρονια βγαινουν αριστες.

Με ενοχλει ομως περαν του θεματος υγειας αυτος ο εθισμος. Εχω δοκιμασει να το κοψω μαχαιρι αλλα δεν αντεχω πολλες μερες. Εχω δοκιμασει να το μειωνω σταδιακα, τα καταφερνω και μετα απο ενα διαστημα επανερχομαι. Το μονο που εχω κανει τα τελευταια χρονια ειναι να τρωω μαυρη σοκολατα υγειας αντι για παστες. Τι σκεπτεστε λοιπον? Υπαρχει κατι που θα μπορουσα να κανω?

Αντιμετώπιζα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα αρκετά ποιο έντονα , αυτό που αντιλήφθηκα ως εξήγηση για την δική μου περίπτωση , ήταν ένας τρόπος του οργανισμού με την συγκεκριμένη απόλαυση να αποκαταστήσει την απουσιάζουσα ικανοποίηση !
    Η λύση ; Να αλλάξω σταδιακά τρόπο αντίληψης , και να αντλώ όλο και περισσότερη ικανοποίηση από την ημέρα μου , καθώς η θέση της τροφής στην ζωή , είναι να μας δίνει την απαιτούμενη ενέργεια , και τα σωστά θρεπτικά συστατικά , και όχι να έχει πρωτεύοντα στόχο την απόλαυση !
    Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι σοφία , το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι φώτιση !

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234