Originally Posted by
Lena01
Αυτό το θεματάκι με τα στανταρντς, το έχω ακούσει άπειρες φορές. Το βλέπω και σε φίλους-ες μου.
Το έγραψα και πιο πάνω, φίλη μου γιατρός παντρεύτηκε πρόσφατα ηλεκτροτεχνίτη και μάλιστα μού έλεγε "χαμήλωσε τα στανταρντς σου και αμέσως θα βρεις". Αλλά δεν είναι τόσο απλό... Αλλο να περιορίσεις τις προσδοκίες σου στο οικονομικό/επαγγελματικό κομμάτι και άλλο στο θέμα του χαρακτήρα. Δεν φαντασιώνομαι ότι θα βρω τον επόμενο Ωνάση, δεν θέλω να ζω πλούσια και να τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια μου, δεν γουστάρω το lifestyle, δε γουστάρω να πουλάω μούρη. Το μόνο που θέλω είναι να τα βγάζω πέρα με αξιοπρέπεια, να μην με κυνηγάει η εφορία, να έχω μια καλή ασφάλιση, ένα άνετο σπιτικό (ποιός από εμάς θα ήθελε να ζει σε μια υπόγεια γκαρσονιέρα? λχ) και να έχω τις ευκαιρίες μου να πάω ένα ταξίδι κλπ. Δεν θα σκάσω που δεν μπορώ να μείνω σε 5αστερο ξενοδοχείο, πάω και στο camping.
Άρα, για ποιά στανταρντς μιλάμε? αν πούμε ότι κινούμαι οικονομικά σε ένα μικρο/μεσοαστικό πλαίσιο, εννοείται ότι οικονομικά θα ήθελα κάποιον με κάτι αντίστοιχο, που είναι οι 8 στους 10.
Τώρα για το μορφωτικό και καλά επίπεδο, τρομάρα μου, ξέρετε την αρχαιοελληνική παροιμία που λέει "όμοιος ομοίω αεί πελάζει"? ο καθένας συχνάζει με αυτούς που του ταιριάζουν._ Αυτή είναι η αλήθεια. Και για αυτό μετά λέμε να είμαστε προσαρμοστικοί, ευέλικτοι, να ανοιγόμαστε, για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να γίνουμε αποδεκτοί από άτομα που εκ πρώτης όψεως δεν μάς πολυταιριάζουν... Δεν περιμένω να βρω τον επόμενο Αινστάιν ούτε τον φωστήρα στον τομέα μου ούτε την επόμενη μεγαλοδιάνοια...Αλλά ναι, έχω την απαίτηση να καταλάβει ότι είχα όνειρα, ξεκίνησα να δουλεύω στα 25 μου με 300 ευρώ το μήνα, ανασφάλιστα, στοχεύω σε κάτι καλό, έχω κοπιάσει πάρα πολύ και να με υποστηρίξει.
Ξέρετε τί μου είπε κάποιος υπάλληλος κυλικείου, παρακαλώ, μια φορά ? Δουλεύεις από τα 25, πόσα λεφτά μάζεψες?... τί να το κάνεις που σπούδασες... εγώ έχω στην άκρη από τη δουλειά μου 30.000 ευρώ!
Και μετά εμείς έχουμε τα υψηλά στανταρντς....
Και το πιο σημαντικό, το θέμα του χαρακτήρα! εδώ δεν υπάρχουν στανταρντς. Ή ταιριάζεις ή δεν ταιριάζεις. Τέλος!
Τις παλιότερες εποχές έλεγαν ότι για να μείνει κάποια ανύπαντρη, προφανώς το ένα τής μύριζε, το άλλο τής βρώμαγε... Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο σήμερα! έχω δει "χαζογκομενίτσες" να λειτουργούν έτσι, να έχουν δίπλα τους το αγοράκι, να το τρέχουν πάνω-κάτω συνεχώς και αυτός σούζα. Ρίξτε μια ματιά στις καφετέριες, πόσες τέτοιες θα δείτε καθημερινά? Και όμως, όλες είναι ζευγαρωμένες! Άρα, κάτι σημαίνει αυτό για το πώς επιλέγουν οι άντρες....
Γνωστή μου πρόσφατα μού έλεγε ότι οι άντρες φοβούνται όταν μια κοπέλα έχει φτάσει ψηλά και δεν την πλησιάζουν!!!!!!!! χαχαχαχαχα τί άλλο θα ακούσω πια?
Τα σχόλια δικά σας!