Originally Posted by
Lena01
Σε νιώθω απόλυτα...
και για τις δεξαμενές που στέρεψαν....και για τις εκκρεμότητες που τρέχουν...και για τις απώλειες...και για το άδειασμα!!!!
Να φανταστείς παλιά δούλευα 12ωρο και είχα κέφι τα σ/κ να κάνω πράγματα... τώρα τα οργανώνω καιρό πριν και αναρωτιέμαι αν θα τα βγάλω πέρα ή θα ξεμείνω στο δρόμο...
Πέρασα και φάση σε νοσοκομείο με τελική απώλεια συγγενικού μου προσώπου, 10 μήνες σχεδόν καθημερινά εκεί από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ, που με αποτελείωσε σωματικά...
Έκανα ψυχοθεραπεία ένα εξάμηνο, προσπάθησα να βρω απαντήσεις αλλά δεν βρήκα....η ψυχίατρος μού έλεγε ότι είμαι πολύ δυνατή (!!!!!) και να αντλήσω δύναμη από τις καλές στιγμές του παρελθόντος...και φυσικά να κοιτάζω μπροστά....
Πιστεύω, μετά από πολλή σκέψη...., ότι μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα της δουλειάς, του τρεξίματος, του άγχους να προλάβουμε, της σωματικής κούρασης με τα ξενύχτια και τις πολλές δουλειές, χάσαμε την επαφή με την ουσία του εαυτού μας, της ψυχής μας. Χάσαμε επαφή με την αλήθεια των συναισθημάτων μας, αλλοτριωθήκαμε...
Ειδωλοποιήσαμε τη σκέψη μας, τον ορθολογισμό μας (που καλώς ή κακώς είναι το απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς μας, όπως για έναν αγρότη είναι το αλέτρι πχ, για έναν μπογιατζή η βούρτσα, για έναν ταξιτζή το όχημά του, σε επαγγέλματα όπως τα δικά μας είναι η μαθηματική σκέψη) και χάσαμε το νόημα της ύπαρξής μας...
Ταυτιστήκαμε με το 1+1=2 και αν αυτό.... = τότε εκείνο, κλπ, αλλά η ζωή δεν μπαίνει σε τέτοια κουτάκια...
Οπότε, Pinko8, φιλικά θα πρότεινα να προσπαθήσεις να μην σκέφτεσαι δυσάρεστα, απώλειες, παρελθόν....
Να γεμίζεις το μυαλό σου, όσο μπορείς, με ομορφιά... πχ μουσική, φύση, θάλασσα.... (το ξέρω ότι είναι δύσκολο, μπορεί να φαίνεται ανούσιο ή μάταιο αλλά πίστεψέ με βοηθάει...).
Αν δεν μπορείς να κουνηθείς για σπορ, βρες μια καφετέρια δίπλα στο κύμα και πιες χαλαρά τον καφέ σου εκεί πέρα βλέποντας τη θάλασσα...σιγά σιγά η ζωή θα ξυπνήσει και πάλι μέσα σου...