Θερμή παράκληση, ας είμαστε πιο προσεκτικοί στις ερμηνείες μας περί πολλαπλών προφίλ.
Printable View
Θερμή παράκληση, ας είμαστε πιο προσεκτικοί στις ερμηνείες μας περί πολλαπλών προφίλ.
3. Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
Αυτό θα κάνω..
Προσωπικά μένω ανεπηρέαστος από της κατηγορίες προς το πρόσωπο σου , ότι δηλαδή είσαι άντρας και μας δουλεύεις γιατί δεν τεκμιριώνεται από πουθενά , και έτσι θα προσπαθήσω και εγώ να βοηθήσω όπως κάποιοι με πολλή καλές απόψεις που προηγήθηκαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι διακατέχεσαι από μια έντονη μειονεξία και αυτοαπόρριψη , ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή , από την ρίζα του κακού ( κατά την γνώμη μου. )
Ο κάθε άνθρωπος στην παιδική ηλικία η εικόνα που αρχίζει να σχηματίζει για τον εαυτό του " περνά " μέσα από τα μάτια τον γονέων του , δεν έχει από μόνος του την ικανότητα να αντιληφθεί αν και που αξίζει , είναι ετερόφωτος. θυμάσαι κάτι από την πολλή μικρή ηλικία το οποίο σχετίζεται με επαναλαμβανόμενη απαξίωση η απόρριψη από τους γονείς σου ;
Το ρωτάω αυτό γιατί έχω γνωρίσει ανθρώπους οι οποίοι απέχουν αρκετά από το κοινώς αποδεκτό όμορφο , αλλά έχουν μια αύρα γεμάτη αυτοπεποίθηση.
Absolutvodka...
Ενα θα σου πω...
Χωρις να ξερω αν τα φουσκωνεις στο πρωτο ποστ η αν τρολλαρεις ή ή ή
Απλα περιεγραψες τον τροπο ακριβως που αισθανομαι :-)
Θα σου πω μονο κουραγιο γιατι εμενα με εχει παρει πολυ απο κατω και δεν μπορω να σου δωσω καποια συμβουλη....
Πηγα και σε ψυχοντοκ πηρα και φαρμακα εκοψα φαρμακα τιποτα η ιδεα αυτη για τον εαυτο μου παραμενει...
Ειναι αληθεια και το πιστευω αλλα πρεπει να το αποδεχτω γιατι ειναι κι αλλοι σαν κι εμας και ειναι ευτυχισμενοι με οικογενεια και παιδια...
Οποτε κουραγιο... :-)
K εγω ειχα ( κ εχω ) κατηγορηθει απο θηλυκο μελλος οτι διατηρω διπλο προφιλ ( vagpap-macgyver ) , βεβαια για 15-20 μερες εβγαινε μια το ενα username μια to αλλο ( μπορει νακανα καποιο λαθος χειρισμο , διοτι δεν τα παω καλα με τους υπολογιστες ) αλλα δυο μελη πεσαν πανω μου να με φανε , κ να τους εξηγω ( με πμ ) οτι δεν ειναι αυτη η περιπτωση , αλλα δεν ξερω τι να κανω ,να μου λενε γιατι δεν επικοινωνεις με τον Νικ ( που να ξερω γω ποιος ειναι ο Νικ ) , αργοτερα καταλαβα ποιος ειναι ο Νικ , τι θρασυ με αποκαλεσαν κτλ κτλ
Και ο λογος που αλλαξα username ητο οτι δεν μου αρεσε το παλιο . Ουτε δολοπλοκιες , ιντριγκες κ ολες αυτες οι σαχλαμαρες .
αυτο που εχω παρατηρησει σε εμενα ειναι οταν εχεις χαλια ψυχολογια τοτε γενικα τιποτα δεν σου αρεσει πανω σου , δεν θελεις να κανεις τιποτα , να μιλησεις σε κανενα , να τρως ολη την ωρα και απλα να εχεις μια πεσιμιστικη σταση για το μελλον σου . Ομως αν εστω κια λιγο η ψυχολογια φτιαξει ολα ξαφνικα τα βλεπεις αναποδα. Εισαι ξαφνικα ωραια , νιωθεις επισης ωραια. Εχεις στοχους , απολαμβανεις μικρα πραγματα. Κατα την αποψη μου ολα ειναι θεμα ψυχολογιας. Οποτε κοιτα να κανεις πραγματα πριν οταν ησουν καλυτερα σου αρεσαν και σιγα σιγα θα αντλεις την ευχαριστηση απο αυτα . Τα υπολοιπα θα ρεουν υστερα απο μονα τους. Πρωτα ξεκινα να κανεις μικρα βηματα προς αυτα που θα ηθελες να κανεις για σενα και μετα οχι μονα θα επιταχυνεις τους ρυθμους σου αλλα και θα δοκιμαζεις νεα πραγματα που πριν ουτε καν περνουσαν απο το μυαλο σου οτι θα μπορουσες να κανεις.
Φεγγάρι : όποιος δεν με θέλει , είναι πρόβλημα μου :P
Αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα θέλω να σου πω :Ρ
Αυτό με τους τυφλούς...
δηλαδή θα μπορούσα να σκάω μύτη σε μέρη όπου πηγαίνουν τυφλοί άνθρωποι, με σκοπό να βρω κάποιον για σχέση.
Αφού την πέσω σε μερικούς , ας υποθέσουμε ότι καταφέρνω κάποιον να βγει μαζί μου και τελικά θέλει να με γνωρίσει καλύτερα για τον χαρακτήρα μου.
Από εκεί κι έπειτα πρέπει να βρεθεί ο τυφλός όπου θα αντέξει την αλήθεια
‘’ Εκμεταλλεύομαι την αδυναμία σου!’’.
Χωρίς πλάκα, φεγγάρι , αυτό είναι μια ρεαλιστική λύση !
Εϊναι παράλληλα όμως κι ένα ύπουλο σχέδιο εκμετάλλευσης , γιατί σημαίνει ότι θα πάω να τον προσεγγίσω στοχευμένα αρχικά, επειδή νιώθω πιο άνετα εγώ καθώς δεν μπορεί να με δει, οπότε και να με ακυρώσει άμεσα λόγω εμφάνισης :P
Άσχετα αν στο τέλος ταιριάξουμε και τα βρούμε σαν άνθρωποι.
Μπορεί εγώ να μην έχω πρόβλημα που είναι τυφλός και μπορεί ακόμη και φυσιολογική εμφάνιση αν είχα να τα έφτιαχνα άνετα με έναν τυφλό –οι τυφλοί είναι κανονικοί, φυσιολογικοί άνθρωποι- αλλά θα έχω πρόβλημα για την αιτία που με οδήγησε να σκεφτώ να κάνω μια τέτοια κίνηση.
Να πηγαίνω με σχέδιο.. πω πω φτήνια..
( τονίζεται ότι δεν μιλάω καθόλου με τίποτα και ποτέ υποτιμητικά για τους τυφλούς συνανθρώπους μας )
20 ! στο να δημιουργείς το σύστριγγλο! Όχι εσύ,στη μαριαν τα λέω.
Confide μου –δεν ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα- ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια.
Ξέρεις τι σκέφτομαι?
Μερικές φορές κοιτάζω μια πανέμορφη γυναίκα-σαν την Αλιόνα Σίσκοβα ας πούμε και σκέφτομαι καλά πως θα νιώθει αυτή με την ύπαρξη της?
Πώς τα μάτια αντικρύζουν κάθε πρωί τόση ομορφιά ! Και πώς θα νιώθει όταν συνειδητοποιεί ότι είναι ο ίδιος της ο εαυτός!
Έχω νιώσει τα μάτια μου να γεμίζουν από ομορφιά . Έχω κοιτάξει τις πιο όμορφες ζωγραφιές του κόσμου. Μια ζωγραφιά που δεν είναι τίποτα άλλο από μια εικόνα-κάτι το άψυχο-μα μου γεμίζει κατευθείαν την ψυχή με κάτι πανέμορφο που σε ξεχειλίζει όλον μέσα σου δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό το αίσθημα..
Κάπως έτσι θα νιώθει αυτή κοιτώντας τον εαυτό της.
Άρα αν ήμουν σαν αυτή, έτσι θα ένιωθα κι η δική μου η ψυχή θα ξέχειλιζε κάθε πρωί μόνο από το να κοιτάζω τον εαυτό μου.
Αλλά αυτή η κοπέλα πχ είναι μία στις τόσες πανέμορφη και τέλεια ζωγραφιά.
Είναι πολύ σπάνια, όχι και τόσο, μα σίγουρα δεν είναι κάτι που συναντάς καθημερινά.
Άρα το να ζητάω να ήμουν έτσι είναι εύλογο κι ο καθένας πάνω σε αυτόν τον κόσμο θα ήθελε να είναι η πιο τέλεια ζωγραφιά που γίνεται και φαίνεται στα δικά του μάτια μα είναι συνάμα και κάτι το αδύνατο να γίνει καθώς όλα ορίστηκαν με την γέννηση κι αυτό είναι αδύνατο να αλλάξει. Μπορεί να βελτιωθεί όσο περισσότερο γίνεται ανάλογα με τα οικονομικά .
Δηλαδή αν είχα λεφτά θα τα είχα φάει όλα στις πλαστικές προκειμένου να βελτιώσω το σκαρί μου ώστε να το κάνω να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό που θα μου ευχαριστούσε τα μάτια τα δικά μου.
Και θα το έκανα. Σίγουρα θα το έκανα. Αλλά όχι για να γίνω η πιο πανέμορφη αλλά μια κανονική απλή κοπέλα...
Και θα λάτρευα τον εαυτό μου μετά όσο κανέναν άλλον! Και μετά θα μπορούσα να εκφράσω τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορώ προκειμένου να βρω φίλους που να ταιριάζουμε, να τους αγαπήσω, να ψάξω να βρω έναν άνθρωπο να μοιραστώ την ζωή μου φίλο ή γκόμενο δεν έχει σημασία και θα ζούσα μια ζωή..
Θα έβρισκα το καλό μου το παιδί και θα είμασταν μαζί αγαπημένοι και ερωτευμένοι <3 αυτό θέλω μόνο.
Και φίλοι – αν βρεθούν.
Γιατί πιστεύω πως το να βρεις έναν ταιριαστό άνθρωπο για μία σχέση είναι πιο σημαντικό από το να έχεις μόνο τον ταιριαστό φίλο.
Η σχέση σου καλύπτει όλες τις ανάγκες και συναισθηματικές και σωματικές ενώ ο φίλος μόνο τις συναισθηματικές.
Και τα δύο όμως να τα έχεις και να τα βρεις είναι το σχεδόν τέλειο.
Και προσγειώνομαι στην πραγματικότητα και βγάζω απ’ έξω τα αν και τα θα .
Είμαι άσχημη, δεν μπορώ να το αλλάξω και ξέρω ότι δεν θα το κάνω ποτέ.
Τώρα με απορρίπτω και με σιχαίνομαι γιατί σκέφτομαι ότι αν δεν ήμουν έτσι όπως είμαι, θα ήμουν καλύτερη. Αυτό με σταματάει καθημερινά από το να χαρώ πολλά πράγματα από τα πολύ απλά έως τα πιο σημαντικά.
Κι έγινε η κατάθλιψη, και φτιάχτηκε ένας χαζός εαυτός και χαρακτήρας που δεν χωράει σε μια ανέμελη ζωή.. γ@@@ τα όλα!
Πάει τώρα, έγιναν σκατά όλα μαζί και η μορφή και ο χαρακτήρας.
Καταλήγω στο ότι πρέπει να κάνω το πολύ πιο απλό από όοοοοοολες αυτές τις μαλακίες που είπα πριν. Πρέπει απλώς να γίνω πιο χαρούμενος άνθρωπος!. Μάλλον έχω γίνει πολύ μίζερη...
Όταν και αν μου δοθούν οι δυνατότητες θα χωθώ σε πράγματα που μου αρέσουν να κάνω και αισθάνομαι ότι με γεμίζουν , θα νιώθω χαρούμενη.
Σκέψου όμως ότι όσο χαρούμενη κι αν γίνω τελικά με αυτά που θα κάνω, όσο και να προσφέρω τα πράγματα που θέλω στην κοινωνία και τους άλλους, όσο κι αν καταφέρω να κάνω τα πράγματα που θα με διασκεδάζουν, όσα πράγματα μπορέσω να πάρω που με γεμίζουν... Θα τα κάνω όλα αυτά... πάλι μια μέρα θα φτάσω 40 χρονών χωρίς καμία απολύτως σχέση με άντρα ?
Δεν εννοώ να παντρευτώ – δεν θα ήθελα να παντρευτώ ή να κάνω παιδιά- δεν είμαι του γάμου, είμαι πιο ροκ ας το πούμε, θα μπορούσα να ζω όπως κι οι γυναίκες που έχουν σχέσεις κατά καιρούς αλλά είναι 40αρες , δυναμικές, έχουν όμως επαφές.
Έγω όσο και δυναμική να είμαι, ότι και να κάνω , όσο και να φαίνομαι, θα φτάσω σαράντα χωρίς τίποτα? Ακόμη και παρέα με τους πιο τέλειους και ταιριστούς φίλους, ακόμη και με την πιο διασκεδαστική αλλά απλή ζωή , θα φτάσω 40 χωρίς σχέσεις?
Εκεί μου την βιδώνει ρε συ!
Πολύ απλά δεν γίνεται αυτό το πράγμα!
Αλλά πες , έχεις χρόνια μπροστά σου , καν΄τα όλα αυτά πρώτα κι έλα μετά από 10 χρόνια να μας κλαφτείς ξανά :P
Καλησπέρα, Φιλομαθή.
Όχι δεν το έκαναν αυτό αλλά ούτε και το αντίθετο. Δηλαδή να μου δίνουν δύναμη ή θάρρος, ήταν απλώς αδιάφοροι. Δεν λέγαμε τίποτα και ποτέ.
Σήμερα τους έχω διεγραμμένους , δεν νιώθω κανένα αίσθημα γι’ αυτούς . Τους βλέπω σαν ξένους και είναι ξένοι.
Σίγουρα φταίνε αυτοί και τα σάπια γονίδια τους όμως :P Τους το λέω, τους λέω εσείς φταίτε που είμαι άσχημη , αφού κακάσχημοι είστε κι εσείς και προσβάλλονται κιόλας . Μάλλον εγώ είμαι αυτή που τους απαξιώνω και τους απορρίπτω :Ρ
Nocash, τι να πω κι εγώ.. Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι με τίποτα που νιώθει και κάποια άλλη σαν εμένα, αντίθετα λυπάμαι τόσο πολύ! Πραγματικά είναι κρίμα που δεν μπορούμε να ζήσουμε τελείως φλου κι έχουμε αυτή τη χαζοκατάθλιψη να μας κάνει να νιώθουμε άσχημα.
Κουράγιο φίλη μου :) !!!
Τουλάχιστον να ξεπεράσουμε αυτήν ..
Αυτό ρε ‘συ φλόρα, τα βλέπεις όλα μαύρα με αυτή την παλιόκατάθλιψη και το μυαλό σκέφτεται μόνο τα αρνητικά και τελικά παρατάς τα πάντα και γίνεσαι ακόμη χειρότερα! Τώρα όμως που δεν έχω δουλειά ούτε λεφτά κι κάθομαι όλη μέρα μέσα, δεν έχω διάθεση για τίποτα και μου φαίνεται μάταιο να κάνω τα πάντα. Δεν έχω την δυνατότητα κιόλας!
Θυμάμαι , όταν είχα πολλά πράγματα και καινούρια να ασχοληθώ, ένιωθα άλλος άνθρωπος και δεν μ’ένοιαζε το πως είμαι εμφανησιακά .Είχα ξεπεράσει και τις καταθλίψεις και όλα – μόνο μου είχε μείνει αυτό σαν κόμπλεξ και σαν πίκρα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά μικρό. Κι ήμουν τόσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη κάθε μέρα..
Αλλά πού και πού μου έβγαινε το ό,τι δεν μπορώ να κάνω σχέση. Ε όσο να’ναι αυτό δεν παλεύεται και δεν γίνεται με τίποτα να μη με καταθλίβει. Δηλαδή είναι τραγικό ρε ‘συ κατάντια, είναι ντροπή ρε παιδί μου! Δεν το χωράει το μυαλό μου! Χάνεις πολλά από αυτό.
Έχεις δίκιο όμως, θα προσπαθήσω να τα κάνω αυτά τα υπόλοιπα (όταν βρω δουλειά) ...
Παιδιά , ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας <3 Ευχαριστώ πάρα πολύ αλήθεια που ασχοληθήκατε και για τον χρόνο που δώσατε να απαντήσετε,και για το κουράγιο και για την υποστήριξη και για όλα αλήθεια :) το εκτιμώ πάρα πολύ :)... Συγνώμη που σας βάζω στη διαδικασία να διαβάζετε τα παραληρήματα μου . Νιώθω ήδη καλύτερα όταν τα μοιράζομαι ελεύθερα, όταν λέω ότι έχω στο μυαλό μου και με βοηθάτε στο έξης: ότι μου μιλάτε κάπως να συνέρχομαι κι έτσι κοντρολάρω τον εαυτό μου και τον φέρνω στα ίσια μου. Στη καθημερινότητα μου δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν έτσι όπως εδώ αλλά ούτε υπάρχει και κανείς να μου μιλήσει γι’ αυτά και να μου πει μια σωστή κουβέντα γι’ αυτό το πράγμα ή μου δείξει μια αισιόξη πλευρά.
δυστυχώς για ΄μένα έκανα βλακία , έτσι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί ο διαχειριστής και η ip θα μου δώσουν τρίτο μπαν αύριο.
Ο μόνος τρόπος για να συμμετέχω είναι να μετακομίσω :P
Μπαν και μπαν και μπαν :P
Αμάν ένα λάθος κάναμε!
Σε εχουν κανει οι γυρω σου να αισθανεσαι ετσι ασχημη?Θελω να πω εχεις δεχτει χλευασμο για καποια σου χαρακτηριστικα?Θεωρω ειναι δικη σου εμμονη ολο αυτο με αποτελεσμα να κλεινεσαι στον εαυτο σου..Εχεις σκεφτει να παρεις βοηθεια,να το δεις λιγο διαφορετικα το θεμα?Ολοι μπορουν να εχουν ενα συντροφο,να κανουν ερωτα,να ειναι ερωτευσιμοι ανεξαρτητα απο κιλα,μυτη,χειλια ματια κτλ..
εγω δεν υπολογιζω πολυ την εξωτερικη εμφανιση κ δεν ενοω καπιως να φοβεριζει εξωτερικα απλα να μην ειναι στη τριχα εγω οσους γνωρισα κ ασχολουνταν υπερβολικα με την εμφανιση τους σε σημειο ναρκισισμου ηταν εγωκεντρικοι κ στο τελος τους εκανα περα οστοσο πιστευω σε κκαπια καλα χαρακτηριστικα οπως το να ειναι sweet κλπ δε θα γυριζα ποτε να κοιταξω ενα καβαλημενο καλαμι που κοιταζε τους αλλους αφυψιλου οσο ωραια κ να ταν.
Εϊχα δεχθεί χλευασμό μερικές φορές κατά πρόσωπο όταν ήμουν στο σχολείο.
Και απορρίψη σε σύγκριση με άλλες κοπέλες.
Αυτό που θέλω να πω με άλλα λόγια, είναι πως πάντα ζούσα μια ζωή άδεια και κενή με πολλά προβλήματα στο σπίτι και απέκτησα από νωρίς κατάθλιψη.
Ξεκινώντας να συνειδητοποιώ τον εαυτό μου και την ζωή , κατάλαβα πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγω από τις στεναχώριες της οικογένειας, κτλ κτλ,να διασκεδάσω και να χαρώ , να νιώσω ότι αξίζω, ήταν να βγαίνω, να έχω σχέσεις – όλα αυτά που κάνουν οι νεαρές κοπέλες.
Όταν κατάλαβα ότι μου κοβόταν κι αυτή η δυνατότητα στη ζωή λόγω της εμφάνισης μου ε εκεί είναι που απογοητεύτηκα τελείως. Εκεί μίσησα τη μορφή μου για πάντα.
Λέω να.. πως κάτι τόσο απλό, μια εμφανίσημη απλή κοπελίτσα μπορούσα να ήμουν ωστέ να χαίρομαι ούτε αυτό δεν έγινε.
Απλώς έχω υπερβολικά μεγάλη συνειδητοποίση του πώς είμαι εμφανησιακά. Αυτό δεν έπρεπε να ξέρω.
Συγνώμη τώρα , μνημόνιο, δεν μπορώ να σκεφτώ λογικά ή αναλυτικά αυτά που μου γράφετε ή να απαντήσω ακριβώς..
Έχω μπερδευτεί τόσο πολύ , έχω μια σύγχυση μέσα στο μυαλό μου από τις τόσες λύσεις που προσπαθώ να βρω σε όλα τα θέματα..
Γιατί δεν μπορώ Δεν μπορώ άλλο μέσα σ’αυτό το σπίτι μπούχτησα δεν μπορώ άλλο κάθε μέρα σε αυτό το δωμάτιο δεν με χωράει ούτε το δωμάτιο ούτε ο εαυτός μου αλλά ούτε κι ο έξω κόσμος όμως.
Ψάχνω να βρω ένα παράθυρο, μια πόρτα ρε παιδί μου να φτιάξω την ζωή μου ρε, να μην μένω πια στο τίποτα και δεν την βρίσκω . ούτε μια δουλειά να πάρω στα χέρια μου την ζωή δεν έχω ούτε μπορώ να κάνω φίλους δεν έχω όρεξη δεν έχω τίποτα να τους δώσω δεν έχω χαρά τι να με κάνουν κι αυτοί εμένα έτσι όπως είμαι. Κάθε μέρα κάθε μέρα το ίδιο. και το ίδιο. και το ίδιο.
Σπίτι. Σπίτι. Σπίτι. Τίποτα. Τίποτα. Τίποτα.
Βαρέθηκα ρε μπούχτησα να κάνω μοναχικές δραστηριότητες αλλά ούτε και μαζί με άλλους μπορώ πια.
Δεν έχω.
Δεν μπορώ δεν ξέρω γιατί εγώ να ζω έτσι....
Ευχαριστώ. Θα τα σκεφτώ όλα όταν μπορέσω.
Προσπαθησε να βελτιωσεις αυτα που διαθετεις και μη ξεχνας να ζεις τη ζωη στο ενδιαμεσο , χωρις να δινεις δικαιολογιες στον εαυτο σου , κατι που λιγο πολυ ολοι το κανουμε πιστευω.
Αλλος σκεφτεται οτι εχω μια ασθενεια , αλλος σκεφτεται ειμαι χαζος , αλλος σκεφτεται ειμαι ασχημος κλπ.
Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια εαν ισχυουν τα παραπανω ή οχι , αλλα το πως θα αντιμετωπισουμε τη ζωη με αυτα που διαθετουμε και πως θα βελτιωθουμε οσο μπορουμε. Παντα υπαρχουν καλυτεροι απο μας σε ολους σχεδον τους τομεις. Καποιοι ειναι πιο ομορφοι , καποιοι πιο εξυπνοι , καποιοι χορευουν καλυτερα απο μας , καποιοι παιζουν καλυτερο σκακι απο μας και δεν εχει τελος η λιστα, αλλα σαν συνολο, σαν προσωπικοτητα, σαν οντοτητες ειμαστε μοναδικοι και διαγραφουμε μια πορεια μοναδικη.
Συνηθως οταν βλεπω αλλους ανθρωπους , ποτε σχεδον δεν ζηλεψα την ποσοτητα των υλικων αγαθων που εχουν , αλλα στοιχεια του χαρακτηρα τους , μακαρι να χα τοσο χιουμορ , μακαρι να μουν τοσο εξυπνος , μακαρι να χα τοσες γνωσεις και η λιστα δεν εχει τελος.
Προσπαθω να αυτοβελτιωθω λοιπον και εγω και προσπαθω να φυλαγομαι απο τις "φτηνες" δικαιολογιες που μπορω να δωσω στον εαυτο μου ... ωστε να μην επιτυχω ενα στοχο. Σιγουρα βεβαια μερικοι στοχοι ειναι απλησιαστοι , αλλα μερικες φορες και μονο η προσπαθεια να τους πιασεις , βημα-βημα , ο αγωνας που θα δωσεις σε γεμιζει ...ανεξαρτητως αποτελεσματος (μετραει και το αποτελεσμα σιγουρα:) , αλλα τις περισσοτερες φορες εχεις αποκομισει κατι τουλαχιστον απο την προσπαθεια)
Αυτα πιστευω εγω σε γενικες γραμμες , χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ειναι και καλη φιλοσοφια ζωης.
Να ρωτηξω, εσύ θα έβγαινες με έναν ασχημουλη, ανάλογης εμφάνισης με σενα τελοσπαντων. Υποθέτουμε οτι από μυαλό κ προσωπικότητα ειναι μια χαρά! Αν όχι, δε θα έβγαινες εννοώ κ φλερτάρες κ κοιμόσουν μαζί του γιατί θα σε ξενερωνε η σαπιοκοιλια κ η ακμή στη μούρη κ τα στραβά δόντια? Αν ναι, θα κοιμόσουν μαζί του χωρίς να τα βλέπεις όλα αύτα γιατί δε σε νοιαζουν κ δεν τα κοιτάς όταν είσαι ερωτευμένη?
Πριν απαντήσεις, να σου πω οτι το λογικό θα ηταν να μη μπορείς να απαντήσεις, γιατί απλά δεν το έχεις βιώσει ποτέ. Άρα το θέμα το κυρίως δεν ειναι η εμφάνιση σου, ειναι οτι σκέφτεσαι πολύ, δεν αφήνεσαι, φοβάσαι, και αγχώνεσαι. Η εμφάνιση σου δεν ειναι η πραγματική αιτία, αλλιώς κάθε άσχημη κ άσχημος σε αυτό τον κόσμο θα πέθαινε μόνος. Κ με κατάθλιψη.
Ακριβώς το ίδιο και με μένα -το έχω ξαναγράψει- όπως και μ' άλλους εδώ, που κάποιοι πια δεν μπαίνουν πλέον...
Και βέβαια φαίνεται ποιός έχει παραλήρημα και ανάγκη να τον παραδέχονται, όταν ποστάρει ειρωνείες και προσβολές!...
Φαίνεται, όταν σχεδόν αμέσως σπεύδουν συνήθως κάποια παλαιότερα μέλη, ως άλλοι κλώνοι, για να επιβεβαιώσουν τα όποια γραφόμενά του...
Δυστυχία, υποκρισία κι απουσία διακριτικής ικανότητας δείχνουν αυτές οι μικρότητες.
Μέρες που είναι όμως συγχωράμε, εξάλλου πειράζοντας τον άλλο τον εαυτό μας πειράζουμε κι έτσι απ' όλα τελικά μαθαίνουμε και
το κάθε τι γίνεται μέσο για να προχωρήσουμε... Χρόνια Πολλά σ' όλους!
Κι όχι μόνο αυτό..
Αυτό που κατάφεραν στην ουσία ήταν να επιτεθούν και στο άλλο μέλος (αυτές ξέρουν μόνο ποιο εννοούσαν..) το οποίο είναι άντρας και έχει 800 μηνύματα στο προφίλ του.
Κατηγορώντας εμένα ότι είμαι αυτό το μέλος, δημιουργούν λοιπόν συκοφαντία, πρόβλημα και επιτήθονται σε 2 μέλη ταυτόχρονα, αφού εγώ δεν είμαι εκείνο.
Έπειτα, βγάζουμε κι άλλα συμπεράσματα όπως:
υπερβολική αυτοπεποίθηση για την μετριότητα του μυαλού τους, αδυναμία κατανόησης κειμένου ή σύγκρισης στοιχείων ώστε να βγει το σωστό συμπέρασμα. Έλλειψη σεβασμού σε όλη την κοινότητα αυτή και στο ενδεχόμενα πραγματικό πρόβλημα του καθένα, αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πετάξουν την κοτσάνα τους, την ειρωνία τους προκειμένου να δημιουργηθεί το σύστριγγλο εδώ μέσα (για φαντάσου να έδινα μια ειρωνική ή απαξιωτική απάντηση κι εγώ τι θα γινόταν!) , χωρίς να μπουν στην διαδικασία να αμφισβητίσουν τον εαυτό τους –μήπως κάνω λάθος? Μήπως αυτό το μέλος δεν είναι ό,τι νομίζω και δημιουργήσω πρόβλημα άδικα σε κάποιον/ους?- ούτε καν!
Ας το κάνουμε εδώ μέσα κάτω γειτονίτσα μας και δε πα να χτυπιέται ο άλλος ότι έχει πρόβλημα.. Ας το είχε λύσει!
Χαρακτηριστικά κάποια έγραψε ‘’ Η ταινία τρόμου και μυστηρίου συνεχίζεται με μπολικα κομικα στοιχεια και σασπένς που όμοιο του δεν έχουμε ματαξαναδει!!’’
Ενθουσιάστηκε κιόλας! Ανατρίχιασε!
Δηλαδή εντάξει... ποιος άνθρωπος θα καθόταν να γράψει 2 θέματα στην ενότητα κατάθλιψης,γράφοντας αυτά που γράφω εγώ....
για να δουλέψει αυτές και να δημιουργήσει σύγχυση στο φόρουμ?
Κι από τα κείμενα μου , δεν προκύπτει καμία επίθεση άμεση ή έμμεση ούτε πμ έστειλα σε κανέναν ώστε να υποθέσουν ότι όντως παίζει να είμαι κάποιο ύπουλο πρόσωπο, πως στο διάλο έβγαλαν τέτοιο συμπέρασμα, μου λες?
Το δικό μου το προφίλ όντως ήταν διπλό –εξήγησα τι έγινε- αλλά αυτές –πριν ακόμη φάω τα μπαν και αποδειχθεί- είχαν ήδη βγάλει τα πορίσματα άλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα τα δικά τους. Μόλις τρώω τα μπαν -έκατσε κι η φάση βλέπεις σε εμένα- ε εκεί αποτελειώθηκε η υπόθεση!
Μέχρι κι ο διαχειριστής έφτασε να τους πει ότι κάνουν λάθος.
Διαστρεβλώνουν το ίματζ του καθένα σε όλο το φόρουμ.
Καθόμαστε κι απολογούμαστε δημόσια
και συγχυζόμαστε..
τέλος πάντων, ασχολία είναι κι αυτό όμως τελικά .
Χρόνια πολλά σε όλους σας
Εννοείς να βγαίνω επίτηδες με άσχημους σαν εμένα, που δεν τους τραβάω το ενδιαφέρον με την εμφάνιση (μπορεί να την αποστρέφονται κιόλας κι αυτοί ,γιατί επειδή είναι άσχημοι δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γούστο) –ούτε εκείνοι το δικό μου, που όμως εβρισκόμενοι στην θέση απελπισίας και ανημπόριας, μη έχοντας επιλογές , θα κάνουμε όλες τις εκπτώσεις που απαιτούνται, θα προσπεράσουμε συνειδητά την αυτόματη αποστροφή που μας δημιουργείται ώστε να φτάσουμε στο προκείμενο ,να γνωριστούμε καλύτερα με το ζόρι ...
Τώρα θα πρέπει να ανεχθώ την σιχαμάρα 2 άσχημων: τη δική μου και τη δική του.
και θα τύχει τελικά να γνωρίσω εκείνον που θα ερωτευτούμε σαν χαρακτήρες όμως...
και θα αγαπηθούμε... και θα περνάμε καλά.. και θα είμαστε ευτυχισμένοι ο ένας με τον άλλον..
Κι η ιστορία θα έχει happy end...
Θα παραμείνει η ασχήμια μα θα υπάρχει ανάμεσα μας μια αγάπη.
(περιγράφουμε το ιδεατό σενάριο τώρα. Ας μη μιλήσουμε για το ενδεχόμενο ότι θα βολευτεί ο άσχημος μαζί μου μόνο και μόνο επειδή θα ξέρει πως δεν μπορεί να βρει άλλη).
Δεν διαφωνώ. Αυτό το απλό πραγματάκι που λες, είναι ρεαλιστικό.
Αλλά δες ρε ‘συ λίλιουμ, όχι δες σε παρακαλώ !
Δεν είναι μια κατάντια? Είναι μια αληθινή, ειλικρινής επιλογή?
Δεν είναι μια κίνηση απελπισίας –αυτή τη φορά από 2 ανθρώπους? Είναι κάτι το αυθόρμητο, το ωραίο?
Είναι διπλά σιχαμερό τώρα!
Τι σας βάζω να συζητάμε! Δεν το πιστεύω.....
Τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενο σου , η αλήθεια είναι πως στάθηκα σε λάθος σημείο . Στάθηκα στις ερωτήσεις σου - οι οποίες ήταν κάπως μπερδεμένες και δυσκολεύτηκα να διαβάσω πίσω από τις γραμμές τι θες να πεις- με αποτέλεσμα δώσω μια απάντηση η οποία μπερδεύει κι εσένα κι όντως είναι άστοχη. Σχώρα με λίλιουμ :), επειδή ξενυχταώ και σκέφτομαι διάφορα μερικές φορές δεν μπορώ να συγκεντρωθώ κι λέω κι εγώ άλλα των αλλών.
Λοιπόν, αυτό που μου λες συμπερασματικά είναι πως φταίει ο τρόπος που σκέφτομαι και πρέπει να αλλάξω αυτόν κυρίως.
(Άντε να το καταφέρω αυτό τώρα..)
Όσο για την δεύτερη απάντηση σου, σου λέω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ με κανέναν άνθρωπο πάνω σε αυτόν τον κόσμο τόσο επιφανειακό . Δεν θα μπορούσα να έχω, γιατί έχω μάθει να βρίσκω ομορφιά στον καθένα και την καθεμία λόγω της δικής μου θέσης. Το έχω μάθει αυτό και μ’αρέσει.
φυσικά και θα τον δεχόμουν κτλ όσα λες απλώς η περιγράφη της σιχαμάρας που έκανα ήταν αποκύημα των δικών σου λέξεων ‘’σαπιοκοιλιά ‘’ κτλ φαντάστηκα ότι ήθελες να περιγράψεις κάτι αποκρουστικό . τεσπα είπαμε είναι άκυρο και το δικό σου και το δικό μου.
Μένω στο πόιντ σου :)
Σ’ευχαριστώ :)
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Ακριβώς! Γι' αυτό κι είπα πρώτα δυστυχία... γιατί ίσως και νάναι κι η μόνη ασχολία τελικά, γιατί έτσι μπορεί να βγάζει όλα τα απωθημένα της κακοποίησης,
που κάποτε δέχτηκε, χωρίς να διακινδυνεύει ξανά το φόβο της απόρριψης και της μοναξιάς... Μια ψευδαίσθηση ζωής...
Ο διαχειριστής πρέπει να σου δώσει προειδοποίηση για συκοφαντική δυσφήμιση, και επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, καθώς από την πρώτη ημέρα που άνοιξα τα θέματα μου, μου επιτίθεσαι κατηγορώντας με ότι είμαι διπλό προφίλ ενώ δεν είμαι και δεν με αφήνεις ελεύθερα να κλάψω για το πρόβλημα μου. ΕΣΥ με παρασύρεις να ασχολούμαι μαζί σου. ΕΣΥ άρχισες μια επίθεση. ΕΣΥ συνεχίζεις να με αποπροσανατολίζεις από το θέματα μου και την πληρώνω κι από πάνω εγώ, άδικα. Ήρθα εγώ πουθενά να σε ενοχλήσω? Ρητορική η ερώτηση.
Ρε άντε Τράβα φύγε από το θέμα μου και μην μου ξαναγράψεις τίποτα.
3 άτομα παραπονιούνται για τέτοιες άδικες κατηγορίες από μέρους σας. Τα διάβασες αυτά?
Αν ο διαχειριστής δεν σου δώσει προειδοποίηση ή και μπαν γι' αυτό που κάνεις.. δεν ξέρω τι να πω..
(Αν σου γράψω ότι μου πρήζεις τα @@.....
Αυτό αποτέλει ένα ακόμη στοιχείο για να ενισχύσεις την υποψία σου).
Αυτό που κάνεις λέγεται κακία. Γιατί μου απαντάς με την υπόθεση ακόμη καρφωμένη στο μυαλό σου ότι είμαι ένα ακόμη προφίλ..
Και ξέρεις τι μου προκαλείς? Με κάνεις να αισθανόμαι ακόμη πιο απογοητευμένη, ακόμη πιο αγανακτισμένη, ακόμη πιο μόνη , ακόμη πιο απελπισμένη αφού δεν μπορώ να βρω μια διέξοδο ώστε να κάνω την ψυχή μου να αισθανθεί λίγο καλύτερα .
Ακόμη κι εδώ συναντάω προβλήματα από το πουθενά .....
Κι αυτή τη στιγμή είμαι πολύ θλιμμένη μέσα μου από τις δικές μου σκέψεις , διαφορετικά θα σου απαντούσα όπως σου αξίζει.
α καλα αυτο το κανει 24ωρες το 24ωρο σε μενα μου ελεγε 24 ωρες οτι δεν εχω κοπελα κ οτι ολα τα εβγαλα απο το μυαλο κ ειναι κ σιγουρη κ ολας αυτο μ αρεσει λες κ γνωριζομαστε 10 χρονιαQuote:
προειδοποίηση για συκοφαντική δυσφήμιση, και επιθετική συμπεριφορά απέναντι μου, καθώς
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.Quote:
Αν ο διαχειριστής δεν σου δώσει προειδοποίηση ή και μπαν γι' αυτό που κάνεις.. δεν ξέρω τι να πω...
Ντυσου,στολισου και βγες εξω με 2 φιλες..Αυτο που εχεις αυτο θα αναδειξεις!Τα στραβα δοντια καποιοι τα βρισκουν γοητευτικα!!Καθαρα να ειναι μωρε...Τα κιλα επισης,αν υπαρχουν δεν σε καθιστουν ασχημη!Φτιαξε την ψυχολογια σου πανω σε αυτο το κομματι,δες το λιγο διαφορετικα,γιατι με αυτα που σκεφτεσαι και νιωθεις παντα ασχημη θα σε βλεπεις!
Δλδ μονο οι αντικειμενικα ομορφες (για εμενα δεν υπαρχει αντικειμενικη ομορφια) εχουν ζωη και δικαιωμα στον ερωτα?Ελα τωρα.......
Αν θελεις να βελτιωσεις κατι κανε το,ολοι και ολες το κανουμε αυτο..Η Μπαρμπρα Στρειζαντ ειχε μια μυτη που ξεκινουσε απο την Εθνικη Πατρων εως τα Μεγαρα και ομως ειχε πολλες κατακτησεις στην ζωη της!Οκ ενα ηλιθιο παραδειγμα..
Μνημόνιο, να 'σαι καλά, με έκανες και γέλασα με το σχόλιο σου.
Όταν το διαβάζω αυτό που γράφεις , λέω μέσα μου: ''Ναι είναι κάτι το πολύ απλό!'' Και με κάνεις να νιώθω την αισιοδοξία!
Αλλά στην πράξη, εκεί κολλάω. Να το εφαρμόσω μέσα μου. Δεν μπορώ να το νιώσω αυτό το συναίσθημα. Tην άνεση αυθόρμητα... Δεν το ξέρω πώς είναι.
Bλέπω όλες τις άλλες κοπέλες/γυναίκες... όλους .. να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους, άνετα, να αισθάνονται χαρά όπως κι αν είναι και το αισθάνονται αυθόρμητα αυτό.
Πηγαία, αυτόματα. Βγαίνει απ' την ψυχή.
Ενώ εγώ.. μόλις σκέφτομαι πως είμαι, αυθόρμητα νιώθω απαίσια με τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να δώσω να καταλάβεις πόσο άσχημα νιώθω..
Νιώθω ντροπή, απογοήτευση..
Τόσο ράκος γίνομαι, τόσο χάλια νιώθω λες και είμαι ό,τι πιο χειρότερο υπάρχει.
Λέω άντλησε αυτοπεποίθηση,νιώσε ρε παιδί μου! Ανέβα!.. από που να την αντλήσω δεν βρίσκω..
καταρακώνομαι τελείως , απογοητεύομαι όσο δεν χωράει άλλο και στο τέλος λέω ''εχ... παράτα τα ..μάταιο είναι''.
Πρέπει να το μάθω να το κάνω συνειδητά αυτό το ανέβασμα και δεν ξέρω κάτα πόσο γίνεται να το καταφέρω..
Αυτή τη στιγμή νιώθω ότι δεν θα αλλάξει ποτέ.
Μα δεν γίνεται κι αλλιώς. Πρέπει να το δουλέψω, να πιεστώ διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτα.
Ευχαριστώ για όλα ε , να 'σαι καλά
Καλή χρόνια να έχεις :)
Οτι μας βαραινει την ψυχη δεν ειναι ευκολο..τιποτα δεν ειναι ευκολο,ουτε ανεφικτο ομως!Μην συγκρινεις τον εαυτο σου με αλλες κοπελες,προσπαθησε να αγαπησεις λιγο τον εαυτο σου..Αυτη εισαι..Προσπαθησε να ντυνεσαι με ρουχα που σε κολακευουν,βαψε λιγο το ματακι,κανε ενα κουρεματακι,θα δεις θα νιωσεις ομορφα!Μην συγκρινεσαι ομως με αλλες..
Η εμφανιση ειναι σημαντικη σιγουρα,ομως δεν ξεκινουν ολα απο εκει και ουτε καταληγουν ολα εκει.
Αν δεν εχεις την τυπικη ομορφια που αναζητας,κανε παιχνιδι με το μυαλο σου..Το μυαλο ερεθιζει πιο πολυ τους αλλους και αυτο το κατεχεις!
Καλη χρονια και ευχομαι το 2014 να σε αγαπησεις λιγο και θα δεις ποσο ομορφη θα σε δεις :)
Κυριε Διαχειριστα δεν ανοιγετε λιγο τα πμ της βοτκας (ποτε δεν περιμενα οτι θα ζητουσα να επικοινωνησω με ενα ποτο!).
Πες το λίλιουμ (θα προσπαθήσω να μη σε ζαλίσω ).
Μόνο τα δικά μου έκλεισε? Κι ύστερα σου λέει... να μην κάνεις τσατ το φόρουμ. Πώς θα επικοινωνήσω εγώ τώρα χωρίς μηνύματα?
Μόνη μου να κάτσω στη γώνια μου.. Όλοι μαζί κι ο ψωριάρης μόνος του.
Ρε ειλικρινά.. από την πρώτη ημέρα που μπήκα εδώ μέσα μου πέρασε και η κατάθλιψη και όλα. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα ...
Αγαπητη absolutvodka , οσον αφορα την αφορα την ομορφια , ναχες υπ οψην , οτι για τον ερασστη το αγαπημενο προσωπο ειναι παντα το πιο ομορφο το πιο ομορφο πλασμα που μπορει να φανταστει , αν κ την ιδια στιγμη ενας ξενος ειναι δυνατο να μην μπορει να την (τον ) διακρινει απο ενα καφασι σουπιες . Η ομορφια ειναι στα ματια του ορωντος .
Mac με αφορμή το σχόλιο σου, το οποίο θεωρώ το ίδιο σωστό- όπως και όλων των υπολοίπων παιδιών- θέλω να γράψω ένα τελευταίο μονόλογο του παραλόγου κι ύστερα αποχωρώ και σας αφήνω , διότι δεν έχω κάτι άλλο να πω.
Εϊναι ένα πρόβλημα που μπορώ να το λύσω μόνο εγώ –αν μπορώ.
Απλώς το παραθέτω κι όπως ήδη θα έχετε καταλάβει , αδυνατώ να συνεχίσω τη συζήτηση πάνω σε αυτό, διότι οι οπτικές γωνίες και λύσεις που δίνετε είναι σωστές και συμφωνώ με όλες. Και ίσως έχουν εφαρμογή σε κάποιο άλλο άτομο μα όχι σε εμένα κι αυτό γιατί το πρόβλημα δεν είναι απλά τόσο και μόνο επιφανειακό, όπως το να πάω να κουρευτώ κι έτσι θα είμαι τέλεια.
Όλες τις επιφανειακές βελτιώσεις τις έχω κάνει στο σημείο που μου επιτρέπεται οικονομικά . Από εκεί κι έπειτα , χτυπάω πλατό οπότε και πρέπει να στραφώ στο σύστημα της σκέψης μου που μου γεννάει τα ανάλογα αρνητικά συναισθήματα , καθώς αυτό είναι που με εμποδίζει περισσότερο. Το είπατε κι αυτό.
Το ξέρω κι εγώ, μα κουμπώνει τόσο λογικά μέσα μου που για να το αλλάξω πρέπει να συμβεί κάτι το τυχαίο-το οποίο αγνοώ τι μπορεί να είναι ή να πάρω ανάποδες τελείως από μόνη μου.
Γιατί ξεκινάμε από το ότι δεν είμαι μέσα στο καθημερινό πρότυπο. Δεν έχω το όμορφο σώμα τις πιο καθημερινής κοπέλας. Αυτή η σκέψη μου που συνειδητοποιώ ότι είναι αντικειμενική , μου δημιουργεί όμως το συναίσθημα που περιέγραψα στο Μνημόνιο –σχόλιο #73.
Από αυτό δημιουργείται η αλυσίδα: τοποθετώ τον εαυτό μου μέσα στο καφάσι με τις σουπιές που λες , αυτή τη φορά μέσα όχι από τα μάτια τα δικά μου μόνο, αλλά και από τα μάτια του απέναντι μου.
Το παίρνω σαν δεδομένο ότι ο άλλος δεν με βλέπει διαφορετικά πέρα από το καφάσι. Αν μου πει είσαι εντάξει, θεωρώ πως είτε το λέει για το πει απλώς ή επειδή είναι χαζός ή επειδή δεν τα ξέρει καλά.
Και το υποστηρίζω με την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας, καθώς γνωρίζουμε τι ακριβώς αναζητά ο μέσος καθημερινός άνθρωπος για σχέση του/ όλοι μας στην τελική αναζητούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να βρούμε και υπάρχει.
Οπότε συνεχίζεται η αλυσίδα ως εξής: δεν θέλω να πάω με κάποιον αφού σίγουρα δεν θα του αρέσω. Αφού σίγουρα μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από εμένα έστω μόνο στην εμφάνιση.
Ξέρω ότι παίζει ρόλο η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας αλλά σιγά... Ό,τι έχω εγώ σαν χαρακτήρας μπορεί να το έχει και μια άλλη γυναίκα αντίστοιχα συν την καλύτερη εμφάνιση.
Όμως τώρα πια κι εγώ τους απορρίπτω διότι τους θεωρώ βλάκες (μιλάω για την συντριπτική καθημερινή πλειοψηφία γύρω μου),η επικοινωνία είναι αμφίδρομα αδύνατη ανάμεσα μας, γιατί αναγκάστηκα λόγω μακριών περιόδων μοναξιάς να έχω ασχοληθεί με τόσα θέματα ώστε να μου έχει ανοίξει το μυαλό (ως ένα σημείο) το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει μέσα στο πρότυπο-στο παίζω γκομενίτσα –μου το παίζεις τυπάς-τα φτιάχνουμε-πηγαίνουμε στα κλαμπ –λέμε σαχλαμάρες-περνάμε τέλεια-πάμε για άλλα .
Μπορώ να το παριστάνω αυτό, ναι, αλλά δεν μ’αρέσει. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Κι ο εαυτός μου δεν είναι η γυναικάρα με την απόλυτη θηλυκότητα που βλέπουμε.
Τους θεωρώ βλάκες-με θεωρούν σοβαρή-τους θεωρώ απολίτιστους γύφτους επιπέδου νεάντερταλ-με θεωρούν ξενέρωτη και πάει λέγοντας...
Δεν έχω την κλασική θηλυκότητα που έχει κάθε γυναίκα τώρα πια γιατί κι εγώ δεν θεωρώ σκόπιμο να προκαλέσω κανέναν.
ΤΗ θηλυκότητα που έχει απόκτησει κάθε γυναίκα, την έχει αποκτήσει αλληλεπιδραστικά με τους άλλους.
Εγώ, έχω μια αυτόνομη δική μου.
Φαντάσου σε πόσους ανθρώπους γύρω μου δεν χωράω τώρα πια όχι μόνο λόγω εμφάνισης –το κυριότερο για όλους- αλλά και: πεποιθήσεων, χαρακτήρα, συμπεριφοράς , ιδεών κτλ .
Ζηλεύω την κάθε μία που ζει απλά την ζωή της και δεν έχει αναγκαστεί ποτέ να σκεφτεί.
Όμως και πάλι καταλήγω στο ότι ακόμη κι αν στραφώ σε τύπους που ταιριάζουν στα δικά μου, είναι πιο ροκ, πιο αναρχικοί, πιο προβληματισμένοι κτλ κτλ- πάλι ταιριάζουμε ως φίλοι τελικά κι όχι ως ερωτικοί σύντροφοι- καθώς για την σχέση θα παίξει ρόλο και πάλι η εμφάνιση- γαμώτο!
Αδυνατώ να φανταστώ έναν ο οποίος θα με θέλει ερωτικά. Πολύ απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει αυτό το άτομο.
Κάνω παρέα με άντρες άνετα δεν έχω πρόβλημα. αλλά τους μετατρέπω σε φίλους μου και μόνο. Μάλιστα, όσο καλύτερο χαρακτήρα έχει κάποιος, τόσο καλύτερος για φίλος μου .
Όσο για το να στραφώ σε κάποιον που δεν μου αρέσει αλλά να πιεστώ να τον γνωρίσω ή να εκμετελλευτώ ότι είναι χαζός ή κάποια αδυναμία του ή να το πάω με συνοικέσια ή να καταλαβαίνω ότι κάθεται αυτός μαζί μου γιατί δεν έχει άλλες επιλογές προκειμένου να μην είμαι μόνη –το θεωρώ εξευτελιστικό και προτιμώ να μείνω μόνη μου για πάντα παρά να γίνει κάτι το οποίο δεν είναι αυθόρμητο και ειλικρινές και από τις δύο πλευρές.
Τελεία.
Παρακάτω.
Για να αλλάξω αυτό το συναίσθημα το ξέρω πως πρέπει να δέχτω ότι είμαι αυτή που είμαι κι ό,τι όπως άλλες άσχημες πάνω σε αυτόν κόσμο, έτσι υπάρχω κι εγώ κι έχω δικαίωμα στον έρωτα και την ζωή. Οπότε και βουτάω .
Μια ζωή την έχουμε και μπορούμε να κάνουμε ότι μας γουστάρει αρκεί να έχουμε τη θέληση, τα κότσια,τη δύναμη, την αδιαφορία. Αυτό το δέχομαι και το έχω εφαρμόσει σε όλους τους τομείς
αλλά εκεί δεν το καταφέρνω.
Γιατί το δικό μου σύστημα ακόμη μου λέει: οκ μπορείς να δοκιμάσεις να πας και άσχετα με το αποτέλεσμα , να περάσεις καλά εσύ και να μην σε νοιάξει η απόρριψη που θα φας. Τρως την απόρριψη , πας παρακάτω και συνέχιζεις μέχρι να βρεις κάποιον ο οποίος θα σε δεχτεί-αν βρεθεί.
Πόσες απορρίψεις μπορώ να αντέξω? Σήμερα δεν μπορώ ούτε μία. Σήμερα το θεωρώ κάτι δεδομένο και ανώφελο . κάτι που δεν είναι για εμένα.
Πρέπει να μάθω να τις αντέχω όλες και να μην κάνω την σκέψη μετά ό,τι ‘’να, είδες! με απέρριψε γιατί είμαι άσχημη. Γιατί δεν έχω ωραίο σώμα. Δίκιο είχε το παιδί-τι να κάνει... απορώ πώς πήγε και μαζί μου αφού είμαι μπάζο’’.
Το οποίο φέρνει την κατάθλιψη, την απογοήτευση, το παράτημα, την πίκρα , το ερώτημα ‘’γιατί έγω ?’’ που έχει για απάντηση ‘’γιατί έτσι’’.
Κι όλος αυτό ο φόβος τελικά της απόρριψης , έχει γεννηθεί γιατί από το ξεκίνημα της ζωής μου έφαγα απόρριψη από τους άλλους, εμποδίστηκα να ενταχθώ ομαλά και να εξελιχθώ σε κάτι το φυσιολογικό.
Έφταιγε η εμφάνιση όμως για αυτή την απόρριψη και το συνειδητοποιούσα από τότε.
Εν μέρη είμαι μόνη από επιλογή, εν μέρη επειδή δεν με δέχονται οι άλλοι ομαλά και όμορφα.
Η αλληλεπίδραση που λέμε.
Εν μέρη φταίει το μυαλό μου , ο χαρακτήρας μου που ήταν ευαίσθητος , ντροπαλός , αδύναμος απέναντι στα αρνητικά που δεχόμουν από το περιβάλλον και δεν μπόρεσα να τα ξεπεράσω όλα πιο νωρίς ηλικιακά. Άθελα μου έγιναν όλα αυτά.
Οπότε από ένα σημείο και μετά , αναγκάζομαι να φτιάξω εγώ τον εαυτό μου μόνη μου και συνειδητά. Εσείς όλοι έχετε έναν χαρακτήρα , μια προσωπικότητα , όλοι μας δηλαδή αυτό έχουμε, που έχει χτιστεί αυτόματα σε όλη την ζωή σας μέχρι τώρα.
Έτσι έχω κι εγώ. Μόνο που εγώ προσπαθώ να με αλλάξω γιατί δεν με βοηθάει καθόλου πρακτικά.
Προσπαθώ να επαναπρογραμματιστώ. Δεν είμαι ρομπότ όμως. Είμαι άνθρωπος με σκέψεις που γεννούν αισθήματα χωρίς να το θέλω. Προκειμένου να τα πάω καλύτερα στη ζωή μου και να γίνω αυτό που θέλω , είναι αναγκαίο να αλλάξω τα θλιβερά αισθήματα που μου δημιουργούν οι σκέψεις .
Υπάρχει και η πιο πρακτική λύση που λύνει όλο το πρόβλημα μπαμ κι έξω το οποίο είναι οι πλαστικές όμως δεν γίνονται λόγω οικονομικών-άλλα προβλήματα από εκείνη την μεριά.
Σήμερα, αν με γνωρίσεις θα δεις ότι είμαι ένα τέρας αναισθησίας, έχω απορρίψει κι εγώ τον μισό κόσμο γύρω μου λόγω βλακείας αλλά στο συγκεκριμένο είμαι τελείως άουτ.
Αφού διαβάζω κι εγώ τι γράφω και λέω ε όχι ρε δεν μπορεί να τα γράφει αυτά μια 24χρονη. Μοιάζω ανώριμη και βλάκας. Ντρέπομαι.
Τρομάζω κι εγώ στην ιδέα ότι δεν μου φαίνεται . Δεν μου φαίνεται ούτε εμφανησιακά,σαν επιφανειακή ματιά γιατί μπορεί να μην είμαι ωραία αλλά δεν έχω το στυλ της ουρανίας μιχαλολιάκου ας πούμε.
Κι αν δεν δηλώσω πως νιώθω, όλοι το παίρνουν για δεδομένο ότι νιώθω καλά.
Αφού για όλους είναι δεδομένο η αγάπη του εαυτού τους και δεν είναι κομπλεξάρες σαν εμένα.
Και ίσως φοβιτσιάρες σαν εμένα.
Κι ίσως και λίγο χαζές τελικά σαν εμένα.
[QUOTE=vodka;466368]Mac Εν μέρη φταίει το μυαλό μου , ο χαρακτήρας μου που ήταν ευαίσθητος , ντροπαλός , αδύναμος απέναντι στα αρνητικά που δεχόμουν από το περιβάλλον και δεν μπόρεσα να τα ξεπεράσω όλα πιο νωρίς ηλικιακά. Άθελα μου έγιναν όλα αυτά.
Προσπαθώ να επαναπρογραμματιστώ. Δεν είμαι ρομπότ όμως. Είμαι άνθρωπος με σκέψεις που γεννούν αισθήματα χωρίς να το θέλω. Προκειμένου να τα πάω καλύτερα στη ζωή μου και να γίνω αυτό που θέλω , είναι αναγκαίο να αλλάξω τα θλιβερά αισθήματα που μου δημιουργούν οι σκέψεις .
Βοdka , αφησα τα σημεια τα οποια θεωρω ' κλειδια ' . Δεχομαι οτι δεν εισαι απο τις ' ωραιες ' κοπελλες . Αυτο δεν δικαιολογει την ηττοπαθεια σου , διοτι το 80-90 % ανηκει στην κατηγορια των μετριας εμφανισης κοπελες . Αυτο το 80-90 πως καταφερνει κ βρισκει αντρες ? Ειτε εχεις προκαταβαλλει την ηττα σου ,ειτε εχεις βαλει ψηλα τον πηχυ οσον αφορα την εμφανιση σου ( αφου δεν ανηκω στο 90% , γιατι να προσπαθω ? ) , ειτε απευθυνεσαι σε πολυ ελκυστικους-γοητευτικους αντρες , οπτε παλι η αποτυχια ειναι εξασφαλισμενη . Σε πληροφωρω οτι εχω γνωρισει ομορφες κοπελες , που δεν εχουν καταφερει να με τραβηξουν ( επι μακρον ) , κ εχω γνωρισει μετριας εμφανισης κοπελα , με πολυ αυτοπεποιθηση , την οποια ερωτευτηκα σφοδρα .
Σιγουρα ολα ειναι στο μυαλο σου , κ ουτε χαζη μου φαινεσαι , ουτε κομπλεξαρα οπως λες . Φοβιτσιαρα ισως .
Κ να κλεισω με το κλισε , ' αυτο που πιστευουμε για τον εαυτο μας , ειναι αυτο που πιστευουν οι αλλοι για μας "
Εφόσον (μαλλον) άλλαξε όρους (επιτέλους) το forum και τα νέα μέλη δεν μπορούν πλέον να στέλνουν μηνύματα και διέκοψε την συζήτηση που είχαμε με pm θα σου δώσω την απάντηση μου στο τελευταίο μήνυμα εδώ vodka και αν θες απαντάς και πάλι εδω....
~~~~~
Όχι δεν προτείνω σαν λύση το να διορθώσεις την αντοχή στην απόρριψη... δεν ξέρω καν πως θα μπορούσε να το κάνει κάποιος αυτό. Νομίζω πως απλά κάποιοι είναι σκληρόπετσοι και κάποιοι άλλοι όχι.
Προσωπικά ότι φόβο είχα, τον έχω ακόμα, δεν τον έχω ξεπεράσει παρά το οτι τον αντιμετώπισα. Βρήκα κουράγιο και τον αντιμετώπισα... αυτό όμως δεν σημαίνει οτι τον ξεπέρασα... γιατί έτσι ειμαι σαν άνθρωπος... πάντα θα έχω τον ίδιο φόβο, και τις ίδιες ευαισθησίες γιατί δεν ειμαι σκληρόπετσος. Δεν ξέρω αν ειναι δυνατό κάποιος αντιστρέψει κάτι τέτοιο.
Η συνέχεια που ήθελα να δώσω είναι το οτι....αν πραγματικά λοιπόν δεν ειναι το πρόβλημα η εμφάνιση σου αλλά η αποδοχή απο το περιβάλλον, τι ειναι αυτό που σου την τροφοδότησε τελευταία φορά?
Πριν απαντήσεις θα σου πω την σκέψη μου πάνω σε όλο αυτό. Αφήνω στην άκρη όλα τα κλισε που λένε άπαντες "η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, το μέσα μετράει" και τις λοιπές μπούρδες γιατί λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Προχτές λοιπόν ήμουν με μια παρέα σε ένα μέρος και ήταν μια κοπέλα καθόλου όμορφη καθόλου ελκυστική, αλλά ...τα είχε πετάξει όλα έξω! Οπότε δεχόταν προσοχή, και φαντάζομαι πως αν το κάνει αυτό στην ζωή της γενικά, ενδεχομένως αυτός ειναι ο τρόπος της για να αποφευγει την απόρριψη. Να πηγαίνει λοιπόν σε κάτι που εγώ ίσως ονόμαζα "ακρα" αλλά ...ποιος νοιάζεται? αν δουλευει για εκείνη... δουλευει! Οπότε αν πχ τη ρωτούσα αν νιώθει άσχημη, εκείνη τη στιγμή θα μου απαντούσε "φυσικά και όχι" γιατί όπως είπα δεχόταν προσοχή απο άλλους.
Που θέλω να καταλήξω... δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει την εμφάνιση της... δεν έκανε πλαστικές που προτείνουν άλλοι εδω μέσα, δεν πήγε γυμναστήριο κλπκλπκλπ.... δεν έκανε τίποτα. Έβαλε τον εαυτό της όμως μέσα σε ένα περιβάλλον που της έδεινε προσοχή και αυτό την έκανε να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της.
Το έχεις δοκιμάσει αυτό? δεν λέω το να ντυνεσαι προκλητικά, ήταν απλά ένα παράδειγμα... αλλά πχ, έχεις προσπαθήσει ποτέ να κάνεις κάτι που οι "φυσιολογικοί" άνθρωποι δεν θα έκαναν? έχεις δοκιμάσει ποτέ να πλησιάσεις κάποιον που σου αρέσει πρώτη εσύ? να του δείξεις ενδιαφέρον?
Γιατί να το κάνεις αυτό? ε γιατί άσχετα με την εμφάνιση σου, αν και εκείνος σου δείξει ενδιαφέρον τότε... τέλος! δεν θα χρειάζεσαι τις πλαστικές που μόνο σαν αστείο μπορώ να το πάρω...
Το έχεις δοκιμάσει λοιπόν? ή απλά φοβάσαι για το αποτέλεσμα? Αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε μια ακραία κατάσταση, δεν πιστευεις πως απαιτούνται ακραίες λύσεις?
Και πάλι btw δεν αναφέρομαι στο να ντύνεσαι προκλητικά ή να το να την πέφτεις σε οποιονδήποτε... αλλά πχ έχω ακούσει απο πολλές γυναίκες το "μου αρέσει να κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα"... Ε... συγγνώμη αλλά αν είναι ΚΑΙ να βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση ΚΑΙ να θες να γίνουν όλα με τον ιδανικό για σένα τρόπο.... ε δεν βοηθάς και πολύ την κατάσταση...
Εν κατακλείδι...
Αν νιώθεις απορριψη απο το περιβάλλον για το ποια είσαι, με δεδομένο το οτι το περιβάλλον σου θα έχει μια γνώμη για σένα ανεξάρτητα απο το τι προσπάθειες θα κάνεις για να αλλάξεις εσένα.... έχεις δοκιμάσει μήπως το να αλλάξεις περιβάλλον? να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον όπου δεν θα νιώθεις αυτή την κριτική, και την απόρριψη? Σε ένα περιβάλλον όπου δεν θα χρειάζεται να σκέφτεσαι οτι "πρεπει να αλλάξω αυτό, εκείνο, το άλλο το παράλλο" πάνω σου για να είσαι πιο αρεστή....
Διαβάζω κατα καιρούς τέτοιες απόψεις εδω μέσα και πάντα με προβληματίζει πως σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζει κάποιος για την ζωή του η απάντηση του "κοινού" ειναι να αλλάξει τον εαυτό του.
Είμαι χοντρός.... χάσε κιλά.
Είμαι άσχημος... κάνε πλαστική.
Είμαι μόνος.... βρες παρέα...κλπ
Κανείς δεν ασχολείται ποτέ με το "γιατί" έγιναν όλα αυτά και το πως τελικά στον κόσμο άλλοι άνθρωποι με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά καταφέρνουν και ζουν χαρούμενοι. Για εμένα αυτό ειναι που μετράει... το να βρεις το "γιατί" και απο εκεί ίσως μπορέσεις να βρεις όχι τον τρόπο για να αλλάξεις (λες και εισαι φίδι) αλλά να βάλεις τον εαυτό σου σε ένα περιβάλλον αποδοχής.
~~~~