Originally Posted by
nonlinearly
καλησπέρα σας,
διάβασα τα posts και ειδικά εκείνα που αφορούν αυτούς που περιγράφουν τη δυστυχία τους με την σχέση τους με κυκλοθυμικό ήταν σαν να έβλεπα αυτά που περνάω κι εγώ. Είμαι σε κατάσταση απελπισίας με τη σύζυγό μου που είναι κυκλοθυμική. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί ερωτευτήκαμε στα φοιτητικά μας χρόνια και ακόμα είμαι ερωτευμένος μαζί της αν και μερικές φορές με φέρνει στα όρια μου και ξεσπάω. Επίσης το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο επειδή έχουμε 2 ανήλικα παιδιά.
Τη μια μέρα γαλανός ουρανός την άλλη καταιγίδα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Δεν ήταν έτσι πάντα αλλά πριν παντρευτούμε μερικές φορές είχα παρατηρήσει κάποιες στιγμιαίες συμπεριφορές που δεν τις ανέλυσα περισσότερο. Δυστυχώς μετάνιωσα για αυτό αλλά που να πάει το μυαλό σου. Πχ ήμασταν σε ένα ασανσέρ οι δύο μας που ξαφνικά σταμάτησε. Ε, αυτό ήταν, δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου τόσο σύντομη αλλαγή συμπεριφοράς και συναισθημάτων. Σαν να έπεσε κομήτης στη Γη. Ειδικά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν έπιανε και το κινητό ήθελα να βρω τρύπα να κρυφτώ. Υπήρξαν και άλλα τέτοια περιστατικά που για ασήμαντες αφορμές είχα αδικαιολόγητη συμπεριφορά με πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας για το οτιδήποτε.
Αν και μου φάνηκε περίεργη αυτή η ασύμμετρη συμπεριφορά δεν έδωσα συνέχεια γιατί ήμουν και ερωτευμένος αλλά και γιατί ήταν σποραδική. Αυτό όμως μετά το γάμο και σταδιακά με τα χρόνια άρχισε να κλιμακώνεται ώσπου φτάσαμε σε μια κατάσταση όπου απλά δε χρειαζόταν καν αφορμή έστω και ασήμαντη. Εκεί που έχει μια ευχάριστη συμπεριφορά ξαφνικά εν ριπή οφθαλμού και μέχρι να πας στο σαλόνι και να γυρίσεις βλέπεις έναν άνθρωπο κατσουφιασμένο και κλεισμένο στις σκέψεις του. Και μην τολμήσω να πω οτιδήποτε. Μετά θα κάνει ένα μήνα για να που πει καλημέρα. Γυρνάω από τη δουλειά και με πιάνει άγχος σε τι κατάσταση θα βρίσκεται. Έχω ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος όταν θα πρέπει να πάω στο σπίτι.
Τον τελευταίο καιρό το έχει κάψει τελείως. Με κατηγορεί ότι έχω γκόμενα και μάλιστα δεν κάνει πίσω με τίποτα. Αφορμές; Γελοιότητες του τύπου σε πήρα στο γραφείο και δεν απάντησες (μια συγκεκριμένη στιγμή), τα μάτια σου τον τελευταίο καιρό λάμπουν, σε είδα που έψαχνες στο internet gadgets και μέσα στα gadgets είχε και μια ροζ φανέλα (έψαχνα gadgets για υπολογιστές). Και το χειρότερο που με έχει τρομοκρατήσει πιο πολύ από όλα ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχική της υγεία: μου είπε ότι στις αναζητήσεις που έκανα στο google είδε κάτι που το αποδεικνύει. Φυσικά και δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Έψαξα αυτό που μου είπε στο Google search history μπας και την δικαιολογήσω και δεν βρήκα τίποτα. Αυτό με τρομοκράτησε πολύ. Έχει τυφλωθεί και νομίζω ότι έχει αρχίσει και τα χάνει και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική και την απείλησα ότι θα φύγω από το σπίτι. Ετοίμασα τη βαλίτσα μου και ήμουν έτοιμος στο τσακ για να φύγω αλλά σκέφτηκα τα παιδιά, ότι ακόμα, δυστυχώς, είμαι ερωτευμένος μαζί της αλλά και το ότι είμαι άνθρωπος που όταν κάνω τέτοιες κινήσεις δεν κοιτάω πίσω για κανέναν λόγο ποτέ (δεν θα ήθελα ούτε σε φωτογραφία να την ξαναδώ). Επίσης σκέφτηκα ότι αν το έκανα θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της καθόσον θα ήταν σαν να επιβεβαίωνα ότι έχω γκόμενα (μου το είπε άλλωστε ότι έχω έτοιμο το έδαφος και για αυτό μπορώ να φύγω).
Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι εφόσον έχει παραδεχτεί και η ίδια ότι είναι κυκλοθυμική, άρα ότι θα πρέπει να ζήσω με αυτό γιατί δεν αλλάζει, τότε που πάω; Τι γίνεται; Έτσι θα περάσω τη ζωή μου; Μάλιστα τώρα τελευταία μου πετάει και κάτι κουλά του τύπου θα πάθω κατάθλιψη, να πάμε σε σύμβουλο γάμου κλπ. Όχι, δεν θα μπορέσω να το αντέξω.