το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
Printable View
Πόσο εύθραυστη είναι τελικά αυτή η "αντρική αξιοπρέπεια", όταν φτάνει να νιώθει πως απειλείται από μια απλή γυναικεία δήλωση-επιθυμία;
Καλα εσυ δεν το συζηταω....Κοιταξε να δεις ειτε ηταν ανδρας η γυναικα το ιδιο κραξιμο θα ετρωγε...
Ρε γαμω διαβαστε παραπανω τι γραφει...Ειτε αντρας ειτε γυναικα ηταν το ιδιο κραξιμο θα ετρωγε και απο μενα και απο οποιοδηποτε λογικο ανθρωπο...
Εχετε λαλησει μ φαινεται εγω εχω καει στα ντουμανια εσεις χαζευετε.... :P
Η απόλυτη αδιαβασιά. Όσο για τα κηρύγματα, κράτα τα για τον εαυτό σου. Δε σε έχω δει αλλού να είσαι τόσο ευαίσθητη.
Η marian_m το έπιασε ωραιότατα. Όταν αμφισβητείς κλασικά ανδρικά πιστεύω για το πώς πρέπει να είναι μία γυναίκα, ποια να είναι
η στάση της απέναντι στις κοινωνικές αηδίες και με ποιον τρόπο να αντιστέκεται στις κανονικοποιήσεις της σεξουαλικότητάς της,
αυτοί που θα αντιδράσουν εντονότερα, είναι πάντα οι χειρότεροι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου. Οι πιο ανασφαλείς, οι πιο τσαμπόμαγκες,
και οι πιο αποτυχημένοι. Σιγά μην λυπηθώ. Όχι, δεν ανήκω στις τρυφερές, πιστές και δοτικές υπάρξεις που έχει ο κάθε τυχαίος στο μυαλό του.
Οι αντιλήψεις μου είναι βασισμένες σε μελέτη και εμπειρία όχι στου κάθε ηλίθιου φοβικού την μιζέρια. Δε θα του τη θωπεύσω για να τον κάνω
να νιώσει καλύτερα όταν είναι βλαμμένος.
Με το ίδιο δικαίωμα που πήρε κι εκείνος στο ποστ που χαζογέλαγε ως ηλίθιος. Εσύ τι παριστάνεις τον δικηγόρο του κάθε κατατρεγμένου?
Διάβασε ολο το θρεντ να δεις αν του απευθύνθηκα πρώτη. Αλλά δε θα σκάσω κιόλας για τη γνώμη κανενός σε ένα φόρουμ.
Μια χαρά του αξίζει που δεν είναι ευτυχισμένος. Γιατί θα πρέπει να το παίξω ευαίσθητη σε έναν άνθρωπο που υποστηρίζει ότι οι γκέι πρέπει να προπηλακίζονται ας πούμε?
Ε, μπορεί να είμαι γκέι, να έχω έναν αδερφό γκέι, μία θεία λεσβία και εκείνου η άποψη να με έκανε να έχω πρόβλημα, άγχος και τα λοιπά. Δίκαια πράγματα.
Οποιος διαβασε καταλαβε και μετα γραφει για ισοτητα των δυο φυλων και περι αντρικου εγωισμου...
Οσο για τους γκει δεν ειπα να προπηλακιζονται ειπα οτι δεν μπορεις να εχεις παραλογες απαιτησεις οπως γαμους και παιδια γιατι παραβαινεις τους νομους της φυσης..Γνωμη μου..Οταν μ επιτεθηκαν αρχισα κι εγω το δουλεμα...
Παιδια αν ποτε η κοπελια η Confidee αν λεμε αν ποτε κανει οικογενεια δειτε τι θα τραβαει ο ατρας της....
http://www.youtube.com/watch?v=d783xiSTEUY
Aμα ειναι να τσακωνεστε ετσι , δεν θα ξανανοιξω thread , παλιοπαιδα..........
Άσε μας τώρα πρωί πρωί με τον τριχωτό που το παίζει γυναίκα ... και ακόμα εάν είναι γυναίκα νομίζει πως είναι η Εμμα Γκολντμαν....
Αν Θεωρεί σωστό να κάνει αυτή τις βρωμοδουλειες της και να έχει ένα άβουλο πλάσμα δίπλα της και να το κουμαντάρει όπως αυτή νομίζει εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Σου την είπε όμως γιατί φύσηξες λίγο παραπάνω στο ροζ συννεφάκι της και δηλώνει πως δεν την νοιάζει η γνώμη των άλλων. Εφόσον Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει γιατί τσιμπάει με το παραμικρό και απαντάει σε οποιονδήποτε πάει κόντρα στην γνώμη της...
Τώρα να έρθουμε και στο ρεζουμέ και να το κλείνουμε μια και καλή αυτό το θέμα.... Προσωπικά εγώ σου έκανα χαβαλέ και εσύ το πήρες στραβά εξαρχής.... Μου την έδωσες όμως στα νεύρα γιατί είσαι Κακός άνθρωπος και το δήλωσες λέγοντας ότι μια χαρά του αξίζει που δεν είναι ευτυχισμένος.... Στάζεις κακία σε όλη αυτή σου την κουβέντα και από αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει τι άνθρωπος είσαι.... Τράβα τώρα να κοιμηθείς στα υγρά όνειρα σου και όταν ξυπνήσεις και έρθεις σε επαφή με την πραγματικότητα και ΑΝ αποκτήσεις έστω και λίγο ανθρώπινη τσίπα, τα ξαναλέμε...
Θα επικεντρωθώ σε ό,τι εγώ επιθυμώ. Τις σπόντες για τριχωτούς και τα λοιπά, ως γνωστόν στο ιντερνετ μπορεί να είσαι σκύλος. Αν δε γνωρίζεις τον άλλον
προσωπικά, ένα γιουζερνέιμ δεν είναι εγγύηση για καμιά από τις σιγουριές κανενός. Πιστεύετε ό,τι θέλετε, ούτε αυτό με νοιάζει. Και τα ηθικοπλαστικά λογύδριά πάλι, δε με αφορούν, άσε όταν γίνονται από άτομα που υποκρίνονται τα ηθικά.
Η ουσία είναι πως οι αντιδράσεις υπάρχουν γιατί μία γυναίκα τόλμησε να απειλήσει κάποια στερεότυπα με κάποιες δηλώσεις. Σκέψου πόσο βαθιά είναι, για να μπορούν να φέρουν
στο φως τόσο ωμό υλικό οργής. Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο. Στην πραγματικότητα η γυναίκα επιβαρύνεται στην κοινωνία που ζούμε με το βάρος να είναι υποχρεωμένη
να περικλείει τις επιθυμίες της με ένα ψεύτικο ηθικό ένδυμα. Όμως όσο ντύνουμε τις επιθυμίες μας βασισμένες πάνω στο τι έχουμε μάθει, τόσο οι επιθυμίες αυτές είναι
για μας η θανάτωση των πραγματικών επιθυμιών, που δεν είναι ελεύθερες να εκφραστούν από το φόβο της κριτικής και της μη αποδοχής.
Φόβος με λιγα λόγια για την απόκριση των άλλων. Ας βάλω ένα απόσπασμα που μπορεί να φανεί χρήσιμο στους ελαχιστότατους που ξεφεύγουν του επιπέδου
χαχανούλης/ομοφοβικούλης/παπαρούλης/οτιδήποτε του συρμού.
"While society may affirm publicly the woman's right to choose for herself, the exercise of such choice brings her into conflict with
the conventions of femininity, particularly the moral equation of goodness with self sacrifice." Gilligan, 1982, p.70
Αυτό συνέβη.
Αλήθεια;
Και νομίζεις ότι λανσάροντας το σοφιστικέ και ψαγμένο ύφος, πετώντας μου ένα κουοουτ το γκιλιγκαν, θα με λούσει ο κρύος ιδρώτας... Αλλά και πάλι δείχνεις ότι σε νοιάζει γιαυτό και απαντάς... Τέλος πάντων, με κουράζεις και δεν έχεις να μου δείξεις και τίποτα.
dear confide προφανως αναφερεσαι στα σεξουαλικα στερεοτυπα.
και για να το πω λαικα οτι δηλαδη οποια γυναικα πηδιεται με οποιον θελει ειναι τσουλα.
εγω θεωρω οτι εχει ξεπεραστει αυτο το προτυπο αλλα εφοσων δεν ειναι εντος σχεσης
Το να εχεις με καποιον σχεση παραδειγματος χαριν και να λες οτι δικαιωμα σου να πας και με οποιονδηποτε αλλον γιατι το σωμα σου σου ανηκει δεν στεκει.
θα σου αρεσε να ελεγε και αυτος το ιδιο?
παραδειγμα εφερα..
...βλέπω να πηγαίνει η αξύριστη μασχάλη σύννεφο σε αυτό το θέμα :ΡΡΡΡ
Και μετά αναρωτιόνται κάποιοι γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά..επίσης γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν γίνει τόσο δύσκολες..όταν οι άνθρωποι ξεχνάνε τη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ κ ΕΥΓΕΝΕΙΑ καταλήγουν να γίνονται όπως η 1-555 και οι υποστηρίκτριες της...
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας...
Αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη.
Η νοοτροπία της σημερινής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι το ίδιο φοβική και συντηρητική.
Η ανατροφή, αλλά ακόμα κι η εκπαίδευση αντί να βοηθάει το άτομο στην εξέλιξη, βλέπουμε
να το αποβλακώνει ακόμα περισσότερο.
Και συμφωνώ με την αντίδραση της ......Confide όταν θίγει παγιωμένες συμπεριφορές κι όχι την ουσία του ατόμου.
Κοίτα εγώ έχω παρατηρήσει ότι η Confide ποστάρει σε μέλη που άλλοι ή τα ειρωνεύονται ή τα χαρακτηρίζουν ακόμα και τρολ.
Και το αναφέρω, γιατί οι απόψεις της είναι επί της ουσίας...
Τώρα και μόνο το θέμα "έρωτας και κτητικότητα πάνε μαζί" εμένα μ' έκανε να γελάσω.
Ποιός είπε ότι αυτά τα δυό χρειάζεται να πάνε μαζί;
Για μένα πάντως όπου υπάρχει κτητικότητα δεν υπάρχει όχι έρωτας, ούτε καν φιλία ή άλλου είδους
σχέση, ακόμα δηλ. κι η σχέση μεταξύ γονιού με παιδί αν έχει κτητικότητα είναι προβληματική.
Πιστεύω, ότι υπερβάλλει σκόπιμα...
KENO καυστικος οσο δεν παει ΤΕΛΟΣ.... :P
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...BF%CF%85/page2
Καπως ετσι..Επι της ουσιας γιαβρι μου!
Σιγά τώρα, μην πάρω και την άδεια της κάθε μιας... για να βριστώ αν γουστάρω, με την όποια ...Confide!
Δικαίωμά μου να πιστεύω στο Θεό, δικαίωμά της να είναι άθεη, όπως δικαίωμα έχει κι ο καθένας χωρίς να εμβαθύνει
και να καταλαβαίνει..., να συνεχίζει να γράφει ό,τι νάναι, μ' αποτέλεσμα να διαβάζουμε σαβούρες.
Η ανάγκη, να τονιστεί, ότι πίσω από μια τυφλή πίστη, που σκόπιμα καλλιεργείται, κρύβεται η προσπάθεια υποταγής και
χειραγώγησης της γυναίκας ακόμα και σήμερα, μέσα σ' ένα παραδοσιακό πλαίσιο, μ' ένα σωρό απαγορεύσεις και "πρέπει",
NAI με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη μαζί της. Καμιά πίστη δηλαδή όχι μόνο δεν βοηθάει, όταν δεν μας μαθαίνουν να έχουμε
πρώτα πίστη κι αγάπη στον εαυτό μας, αλλά γίνεται κι ιδιαίτερα επικίνδυνη! Καλά κάνει λοιπόν και χτυπιέται.
Και βέβαια, έχουμε ξαναπεί ότι κι οι διαφωνίες μ' όσους έχουν κάτι να πουν... είναι εξίσου παραγωγικές.
Όσον αφορά αυτό το θέμα, δυστυχώς φάνηκε εξαρχής ότι δεν διακρίνεται πότε ο άλλος κάνει και χιούμορ.
Ελα τωρα θα ριξω λαδι στη φωτια!! Αυτος ειναι ο ρολος της γυναικας απο τηνα ρχη του ανθρωπινου ειδους! Ειναι η μηχανη αναπαραγωγης! Για αυτο φτιαχτηκε και το δειχνει το σωμα της και ο ρολος στην οικογενεια, και ο ρολος του αντρα ως κυνηγου!
Μετα τη βιομηχανικη επανασταση λογω της φτωχειας, η γυναικα αναγκαστικά βγηκε στην αγορα εργασιας. Λογω της φτωχειας επαναλαμβανω. Και κατα την βιομηχανικη επανασταση. Δλδ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ. Βαλτε ποσα χιλιαδες χρονια ποιος ηταν ο ρολος της. Εκει μετα αρχισε το φεμινιστικο κινημα και ο... αγωνας για ισοτητα. Μια ισοτητα που παντα υπηρχε, απλα ηταν στη βαση της αντικειμενικης και υπαρκτης, αδιαμφισβητητης ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Ναι καλε περναγαν τοσο καλα οι αντρες στα ορυχεια στα ναυπηγεια στις φαμπρικες στα χωραφια να δουλευουν 12ωρο σαν τα σκυλια που ειπαν οι γυναικες ε θελουμε κι εμεις να σκοτωνομαστε στη δουλεια, και οχι μονο αυτο, να σκοτωνομαστε στη δουλεια για ενα ξεροκομματο και να εχουμε και σπιτι να φροντιζουμε και παιδια και ολα!! Τελεια!!! Ετσι νομιζατε εγινε? Ή ειπαν αααα θελουμε να ειμαστε ισες με τους αντρες, αρα παμε στην πιο κοντινη φαμπρικα να μας εκμεταλλευτει ο πλουσιος εργοαστασιαρχης για μια μπουκαι ψωμι!!! Λαθος!! Ηταν αναγκαστικη η εξοδος στην αγορα εργασιας, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, οπως ειπα παραπανω.
Μετα ναι οι συνθηκες αλλαξαν, η γυναικα ηταν πολυ αποτελεσματικη ως εργαζομενη, εμφανιστηκε μια αναπτυξη και ανθιση της οικονομιας, κατωχυρωθηκαν τα δικαιωματα του εργατη, ΑΛΛΑ ολα αυτα εγιναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, και σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι η δουλεια κατοχυρωνει την ισοτητα των δυο φυλων. Ποσο γελοιο ειναι αυτο. Κανεις δεν ειναι ως οντοτητα ανωτερος ή κατωτερος και ενα εργασιακο κοινωνικο η οικονομικο στατους δεν το αλλαζει. Λαθος της γυναικας που το πιστεψε και ακομα το πιστευει αυτο.
Εχουμε λοιπον και λεμε, οκ η γυναικα δουλευει, οκ ειναι αποτελεσματικη, οκ η οικογενεια πισω μενει λειψη, να την φροντιζουν νηπιαγωγεια ντανταδες γιαγιαδες, οκ η γυναικα εγινε αντρακι, εχασε τη θηλυκοτητα της, και μετα παραπονιεται οτι οι αντρες δεν υπαρχουν πια! Ναι, γιατι εγινε αυτη αντρας! Και ετσι οι αντρες χασανε το ρολο τους!!
Ετσι, με τα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, η γυναικα πρεπει να αντιληφθει οτι δεν ειναι κακο να ειναι γυναικα, με οτι κι αν σημαινει αυτο, και ας κανει το αντρακι στη δουλεια. Το προβλημα ειναι ότι κανει τη γυναικα, ενω απο μεσα ειναι αντρακι. Μουρλαθηκε η φυση δλδ, για αυτο μουρλαινεται και η συγχρονη οικογενεια, ας μη μιλησω για τα παιδια.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΛΔ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Για να καταλαβουμε τη σημασια της οικογενειας ας δουμε απλα τη θεοποιηση της στο προσωπο της θεας Εστιας. Ναι ειναι σημαντικος ο ρολος της γυναικας ως γυναικας στην οικογενεια, και οχι ως αντρα νουμερο 2. Τωρα μεσα στα σπιτια απλα υπαρχουν δυο πατεραδες!!
Και για να καταλαβουμε οτι τα διαφορετικα δεν σημαινει οτι ειναι ανισα, παραθετω και λιγο Βικτωρα Ουγκω:
Ο ανδρας ειναι το πιο ΕΞΥΨΩΜΕΝΟ των πλασματων.
Η γυναικα ειναι το ΥΨΙΣΤΟΝ των ιδανικων.
Ο Θεος εκανε για τον ανδρα ενα ΘΡΟΝΟ.
Για τη γυναικα εναν ΒΩΜΟ.
Ο θρονος ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ,
ο βωμος ΑΓΙΑΖΕΙ.
Ο ανδρας ειναι ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ,
η γυναικα η ΚΑΡΔΙΑ.
Ο εγκεφαλος κατασκευαζει το ΦΩΣ,
η καρδια παραγει την ΑΓΑΠΗ.
Το φως ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙ.
Η αγαπη ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ.
Ο ανδρας ειναι ΔΥΝΑΤΟΣ με την λογικη.
Η γυναικα ειναι ΑΝΙΚΗΤΗ με τα δακρυα.
Η λογικη ΠΕΙΘΕΙ. Τα δακρυα ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ.
Ο ανδρας ειναι ικανος για ολους τους ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ.
Η γυναικα για ολα τα ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
Ο ηρωισμος ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΕΙ, το μαρτυριο ΑΝΥΨΩΝΕΙ.
Ο ανδρας εχει την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ.
Η γυναικα την ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
Η ανωτεροτητα σημαινει ΔΥΝΑΜΗ,
η προτεραιοτητα σημαινει ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
Ο ανδρας ειναι ο ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ,
η γυναικα ειναι ο ΑΓΓΕΛΟΣ.
Ο μεγαλοφυης ειναι ΑΠΕΙΡΟΣ.
Ο αγγελος ειναι ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ.
Ο ποθος του αντρα ειναι η ανωτατη δοξα.
Ο ποθος της γυναικας ειναι η ακρα αρετη.
Η δοξα δημιουργει το ΜΕΓΙΣΤΟ. Η αρετη δημιουργει το ΘΕ”Ι”ΚΟ.
Ο ανδρας ειναι ενας ΚΩΔΙΚΑΣ, η γυναικα ενα ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.
Ο κωδικας ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ.
Το ευαγγελιο ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΕΙ.
Ο ανδρας ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ.
Η γυναικα ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ.
Το να σκεπτεται κανεις σημαινει να εχει μια νυμφη στο κρανιο.
Το να ονειρευεtαι σημαινει να εχει ενα φωτοστεφανο στο μετωπο.
Ο ανδρας ειναι ενας ΩΚΕΑΝΟΣ.
Η γυναικα ειναι μια ΛΙΜΝΗ.
Ο ωκεανος εχει το μαργαριταρι που στολιζει,
η λιμνη το ποιημα που θαμπωνει.
Ο ανδρας ειναι ο ΑΕΤΟΣ που πεταει.
Η γυναικα ειναι το ΑΗΔΟΝΙ που τραγουδαει.
Το να πετας σημαινει να κυριαρχεις στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Το να γραγουδας σημαινει να κατακτησεις την ΨΥΧΗ.
Ο ανδρας ειναι ενας ΝΑΟΣ, η γυναικα ειναι το ΙΕΡΟ.
Μπροστα στον ναο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ.
Μπροστα στο ιερο ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ.
Τελικα:
Ο ανδρας ειναι τοποθετημενος εκει που τελειωνει η γη.
Η γυναικα εκει που αρχιζει ο ουρανος.
Ευλογημενη ας ειναι η αγαπη.
Ευλογημενα τα οντα που ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ…
Κλαημερα Μαρκέλα,
Νομίζω η προσπαθεια υποταγης και χειραγωγησης της γυναικας εχει περιοριστει, αποτελει την εξαιρεση. Η γυναικα σημερα σπουδαζει, εργάζεται, στις πλειστες περιπτωσεις ειναι οικονομικά ανεξάρτητη. Όποια προσπαθεια κι αν γινει χειραγωγησης κλπ πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τροπο, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει αντίδραση από μερους της.
Κενό, εσύ δεν ήσουνα που έγραφες για το πουτανάτο της ντροπής, το πόσο συντηρητικές είναι οι ελληνίδες και που δήλωνες ξεκάθαρα πόσο η θρησκεία τις είχε επηρεάσει?
Βέβαια εδώ η διαχείριση δεν κόβει χρυσαυγίτες, γιατί να κόψει εμένα την ξεφτιλισμένη, τσούλα πλην αθώα βροχούλα? χα χα για τα μπάζα είσαι λέμεεε
Μα λίλιουμ και μεις λατρεία ζητάμε.:P