Originally Posted by
marian_m
Πιθανόν. Αλλά όχι μόνο.
Το φόρουμ τραβάει άτομα που ενδιαφέρονται για την ψυχολογία πρώτα απ' όλα. Για δικούς του λόγους ο καθένας.
Εμένα για παράδειγμα, ανέκαθεν με τραβούσε η ψυχολογία, με βοήθησε πολύ να καταλάβω πρώτα τον εαυτό μου και έπειτα τους ανθρώπους γύρω μου.
Αυτή τη στιγμή, τις γνώσεις που έχω αποκτήσει και συνεχίζω να αποκτώ τις χρησιμοποιώ και στη δουλειά μου, παρόλο που ο τομέας μου είναι διαφορετικός.
Σχεδιάζω για ανθρώπους, οι οποίοι επηρεάζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον που ζούνε. Δίνω λοιπόν μεγάλη σημασία στην επίδραση αυτή κατά τον σχεδιασμό και κατά κάποιον τρόπο, προσφέρω κάτι παραπάνω στους πελάτες από ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι.
Να λοιπόν ένας ακόμη σημαντικός λόγος που κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται για την ψυχολογία και την εξέλιξή της.
Όσα χρόνια συμμετέχω στο φόρουμ, έχω μάθει πολλά πράγματα πάνω σ' αυτόν τον τομέα, τα οποία αγνοούσα. Γιατί εδώ μέσα συναντάς πολύ διαφορετικούς ανθρώπους, με διάφορα "θέματα", παρατηρείς συμπεριφορές και αντιδράσεις. Παρατηρώ πλέον ότι καταλαβαίνω και αναγνωρίζω συμπεριφορές και προβλήματα και στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι καθημερινά, φίλους και γνωστούς πολύ πιο εύκολα και συχνά μπορώ να βοηθήσω με την "εμπειρία" μου. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον οι πιο πολλοί φίλοι θα με συμβουλευτούν όταν πρόκειται για θέματα ψυχολογικά.
Έτσι κι εδώ μέσα, όπου νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω τη βοήθειά μου και την εμπειρία μου, το κάνω.
Επίσης, έχει τύχει να διαβάσω πολύ καλές τοποθετήσεις από μέλη και να εκτιμήσω κάποια από αυτά, που ίσως αν συναντιόμασταν εκεί έξω να κάναμε και παρέα. Προσωπικά ποτέ δεν το επεδίωξα, ίσως γιατί δεν μου χρειάζεται.
Τέλος, αυτή η πιπίλα, ότι όποιος συμμετέχει σε ένα φόρουμ δεν έχει ζωή έξω από αυτό, είναι αστεία. Όχι πως δεν υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μάλλον πρόκειται περί εξαιρέσεων.
Κάποιοι, για δικούς τους λόγους, θέλουν να πιστεύουν κάτι τέτοιο, πιθανόν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια, πιθανόν αυτό τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα. Πολύ συχνά μάλιστα νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο κάποια μέλη θα θιγούν και θέλοντας να αποδείξουν ότι έχουν ζωή δεν θα συμμετέχουν πλέον! Τραγικό!
Είναι πραγματικά αστείο να ενοχλούνται κάποιοι συγκεκριμένοι και μόνο επειδή αναφέρθηκε μία έξοδος για τσιπουράκι! Δεν ξέρω αν είναι αστείο ή θλιβερό.
Εντάξει, λυπάμαι αν κάποιοι άνθρωποι, για κάποιο διάστημα της ζωής τους, δεν μπορούν να χαρούν κάποια βασικά πράγματα, λόγω συνθηκών ή κακής ψυχολογικής κατάστασης. Θεωρώ όμως, ότι ελάχιστες περιπτώσεις είναι ανίατες.
Οπότε, δεν καταλαβαίνω γιατί ο μόνος λόγος ύπαρξης του φόρουμ θα έπρεπε να είναι για να μπαίνουν άτομα που κλαίνε τη μοίρα τους όλη μέρα!
Αν το εισιτήριο για το φόρουμ είναι το βαθμός δυστυχίας και απαισιοδοξίας των υποψήφιων μελών, ας μας το πούνε να κανονίσουμε την πορεία μας!
Πάντως, ως τώρα απ' ότι γνωρίζω κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παραμένει ο ευσεβής πόθος κάποιων, μετρημένων στα δάχτυλα, μελών.