Αυτο ειναι αληθεια,τελικα οσο κανεις αρνητικες σκεψεις αρρωσταινεις!και για να σε αποδεχτουν οι αλλοι,πρωτα απ'ολα πρεπει να αποδεχτεις εσυ ο ιδιος τον εαυτο σου!
Printable View
πιστευω γενικως οτι οταν ενας ανθρωπος περναει φουλ στρες κ καταθλιψη δεν πρεπει να πιεζει υπερβολικα τον εαυτο του.ο εαυτος μας ξερει τι θελει κ μεις δεν πρεπει να τον αγνοουμε. οκ να πιεστεις να κανεις καποια μικρα καθημερινα πραγματα γιατι αυτο κανει καλα κ βοηθαει.αλλα να πιεζεσαι για να βγαλεις μια σχολη εφοσον εισαι τοσο ασχημα τωρα.γιατι?κανεις δεν χαθηκε στην τελικη.οταν νιωσεις καλα θα δεις τα πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια.αστο να κυλησει.
σημαντικο αυτο που λες,αμα ζοριζεσαι να τελειωσεις κατι γινεσαι χειροτερα,αλλα πιστευω οτι παιζει ρολο και το οικογενειακο/φιλικο περιβαλλον,δλδ. ας πουμε εσυ δεν εισαι καλα για τον α,β λογο,και σου λενε οι αλλοι,ΠΡΕΠΕΙ να το κανεις,να το τελειωσεις!ωραια τι θα πει πρεπει?γιατι πρεπει?το στενο περιβαλλον σου θα πρεπει να σε στηριξει στην οποια επιλογη σου και να σε βοηθησει!
εμενα προσωπικα οταν το περιβαλλον μου με βλεπει να κλαταρω μου λεει να αραξω κ να δωσω χρονο ευτυχως..με καταλαβαινουν ολοι κ ακομα κ στην δουλεια μου λενε να μην παω για αρχη.αν δουν βεβαια οτι εγω αποσυρομαι πολυ καιρο εκει απλα μου λενε κανε ενα βημα τη φορα.λιγο δουλεια λιγο βολτα.
παιζει κ μεγαλο ρολο το οτι παιρνω αντικαταθλιπτικο.αν δεν το παιρνα πιστευω ακομα στο κρεβατι θα μουν.αφου εχει περασει ενας μηνας τωρα που το παιρνω κ φαντασου ακομα δεν ειμαι στα καλυτερα μου.ειμαι ακομα στρεσαρισμενη κ θλιμενη καποιες φορες.φαντασου να μη το παιρνα κιολας.
ψαχνω να βρω πως στελνουν προσωπικο μνμ αλλα δεν το βρισκω.πως γινεται?
Μολις φτασεις τις 50 δημοσιευσεις ενεργοποιειται η επιλογη για μηνυματα.
το βρηκα πως στελνεις αλλα εχεις κανει ρυθμιση να μην σου στελνουν πμ.οποτε δεν μπορω να σου στειλω.
Καλημερα και καλη εβδομαδα μπουμ και σε όλα τα παιδια! Πως εισαι; Πιστευω πως μια βελτιωση την εχεις σιγουρα. Εισαι δυνατη μην μασας κοριτσι μου τιποτα. Να σκέφτεσαι τις καλες μερες που ερχονται,γιατι σιγουρα ερχονται. Απλα καμια φορα συναντουν εμποδια στον δρομο! Με το λαντοζ ενταξει;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλε μου!να σαι καλα!
κοιτα σημερα ειναι η 30η μερα με λαντοζ κ βλεπω καποια βελτιωση, ας πουμε ξυπνησα χωρισς στρες αλλα ενιωθα καπως περιεργα.σαν να ερχομαι απο εναν πολεμο ας πουμε.σαν να εχω παθει ενα σοκ .ακομα δεν ειμαι εντελως καλα εννοειται κ θα ηταν κ περιεργο αν ημουν.
εχω ξεκινησει την δουλεια και τις δραστηριοτητες μου κανονικα.στολιζομαι βαφομαι κλπ.τρωω.αλλα μεσα μου υπαρχει ακομα ο φοβος αυτος.ο ακαθοριστος. αν δεν επαιενα λαντοζ θα ημουν χαλια ακομα πιστευω.επισης σημερα εχω κλεισει ραντεβου για μασαζ.κ αυριο γιογκα.κανω ο.τι μπορω να ξεφυγω απο αυτο.εσυ πως νιωθεις?
παιδια εγω παιρνω μονο μια φυτικη βαλεριανα οι δικοι μ δν θελουν ν παω σ ψυχιατρο κ πχ ν μ δωσει χαπια γτ ειχα λευχαιμια οπως σας εχω πει παλια κ δν θελουν ν μ χαλασει τ αιμα εγω παλι ξυπνησα σκατα σημερα εχω αγχος κ δν εχω ορεξη ν κανω τπτ τρωω μ τ ζορυ μετα σκεφτομαι ν παω γυμναστηριο μ τ ζορυ μπας κ μ ανεβει λιγο η διαθεση κ ξεχαστω γτ ακουσα οτι στην καταθλιψη βοηθαει η γυμναστικη αλλα παλι αγχωνομαι πολυ ν παω μονη μ :( παλι δν ξερω τ θ κανω φοβαμαι τοσο τν εαυτο μ
Εγω λεω μην πας γυμναστηριο γιατι ο διαδρομος ειναι πολυ επικινδυνος. Σταματα το το γυμναστηριο.
δεν κανω διαδρομο οτι εχει σχεση με χορο κανω επειδη μου αρεσε ο χορος οταν ημουν καλα :(
Τι χορους κανεις? τανγκο?
απλα φοβαμαι τοσο να παω μονη μου νιωθω οτι δεν θα το ξεπερασω ποτε ουτε αυτο φοβαμαι μν μ πιασει καμια κριση πανικου και πως θα το διαχειριστω???
την παρασκευη εκανα ζουμπα ηταν συνδυασμος πολλων χορων σημερα εχει ελληνικους χορους
ο χορος κανει απειρο καλο! μπραβο! πηγαινε παλι με την μαμα σου.σου εστειλα πμ με το τηλ της ψυχολογου.το ειδες?
Για την καταθλιψη μπορεις να δοκιμασεις βαλσαμοχορτο, αλλα μονο αν δεν παιρνεις αλλα αντικαταθλιπτικα. Είναι αρκετα αποτελεσματικο. Επισης το μελισσοχορτο και η λεβαντα.
απλα η μανα μου πηγε και με αφησε στο γυμναστηριο και ηρθε και με πηρε δεν εκανε μαζι μου γυμναστικη γ αυτο αγχωνομαι παλι στν ιδεα να παω μονη μου :( ναι το ειδα το τηλ ειναι εγκυρο ε???
φυσικα κ ειναι εγκυρο το τηλ.παρε την τηλ θα δεις θα σε βοηθησει κ απο το τηλ ακομα. δεν θα παρεις μονο για να κλεισεις ραντεβου.ειναι πολυ καλος ανθρωπος.
πηγα εκανα δυο ωρες γυμναστικη νομιζω βοηθαει λιγο πραγματικα αλλα νιωθω ενα τεραστιοοοοο κενο μεσα μου τεραστιοοοοο ομως ποτε θ περασει ολο αυτο???εχω κουραστει ηδη ψυχικα :(
θα κσνεις υπομονη κ σιγα σιγα θα περασει.θα δεις.παντα περναει.κουραγιο.καλα εκανες κ πηγες γυμναστηριο.πηρες την ψυχολογο?
οχι δεν την πηρα ακομα εντωμεταξυ δεν ξερω τι να κανω με την δικια μου ψυχολογο σκεφτομαι να την αφησω ναι η οχι???
Ηρεμια, συνειδητοποιηση και αυτοκυριαρχια πανω απο ολα παιδια, δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο!
Οποτε και αν θελεις την παιρνεις.εσυ θα απιφασισεις.μην πιεζεσαι..
θα περασει ομως αυτο ρ παιδια???απ μονο τ γινεται ν περασει???
ε θα περασει.τι θα κανει?εκει θα μεινει για παντα?ειναι δυνατον?η καταθλιψη ειναι συναισθηματικη κατασταση.οπως ολες οι συναισθηματικες καταστασεις μεταβαλλονται με τον χρονο κ με τις συνθηκες. αν εσυ νιωσεις ασφαλης με κατι θα περασει πιο γρηγορα.π.χ. αν κανεις σωστη ψυχοθεραπεια σε κανα 2μηνακι θα εισαι αστερι.
σου το λεω γιατι κ γω ειδες τι περασα κ σε μικρη ηλικια.ημουν 17 χρονων. κ σιγα σιγα με την ψυχοθεραπεια ξεπερασα ολα αυτα.μετα ημουν τελεια μια χαρα.ξεκινησα δουλεια κ ολα.κ δεν ειχα παρει φαρμακα τοτε.
τωρα επειδη ειμαι ισως κ μεγαλυτερη κ δεν εχω τις ιδιες αντοχες αποφασισα να παρω αντικαταθλιπτικο και ειδα διαφορα μετα απο 1 μηνα.
ακομα παιδευομαι μη νομιζεις..να κ σημερα ξυπνησα κ εχω στρες κ τρεμω.αλλα το αντιμετωπιζω αλλιως.
μην εισαι ανυπομονη.δεξου οτι αυτο που εχεις δεν μπορει να σου κανει παραπανω κακο απο οτι εχεις παθει τωρα.θελει υποστηριξη απο ειδικο σιγουρα κ σιγουρα απο την οικογενεια σου.δεν προκειται κανεις να σε αφησει να παθεις κατι.που δεν προκειται σου τονιζω παλι να παθεις κατι παραπανω απο αυτο που εχεις παθει.
νιωθεις απαισια, κενη, ολα μαυρα, οτι ο κοσμος προσπερναει κ συ ψυχοραγεις.τα χω νιωσει κ τα νιωθω κ τωρα. αυτο λεγεται καταθλιψη.σιγουρα εχεις κ στρες. γιατι η κατασταση αυτη απο μονη της δημιουργει στρες.βαλε προτεραιοτητα τον εαυτο σου κ τιποτα αλλο.ξεχνα σχολες τωρα.κανε μονο ο.τι σε ευχαριστει.πανε γυμναστηριο κ ακου μουσικη ας πουμε.εδω εγω δεν ερχομουν στην δουλεια φαντασου κ με καταλαβαν οι ανθρωποι οτι δνε την παλευω.δεν με πιεσε κανεις.κ ουτε κ προκειται να πιεστω για τιποτα.κανω ο.τι θελω εγω.θα περασει σιγουρα θα δεις.ολοι οσοι εχουν περασει απο αυτο το λουκι το εχουν ξεπερασει ! κ στην τελικη αν δουμε οτι πεφτεις παααρα πολυ ακομα ζητα να παρεις αντικαταθλιπτικα.δεν νομιζω οτι θα επηρρεασουν την υγεια σου σχετικα με την λευχαιμια.φυσικα παντα με συμβουλη γιατρου.το τονιζω αυτο.
ισα ισα..με το να εισαι τοσο χαλια μηπως κανεις κακο κ στην υγεια σου παραπανω.εγω μολις ξεκινησε το στρες την πρωτη κιολας μερα επαθα ουρολοιμωξη(που δεν εχω παθει ποτε στην ζωη μου), επαθα ιωση με εμετους (που εχω να κανω εμετο απο μωρο παιδι).εκανα διαρροιες.γεικα ο οργανισμος τα παιζει λιγο.μπορεις ακομα κ φυτικα αντικταθλιπτικα να παρεις που δεν ειναι χημικα.ας πουμε μπορεις να παιρνεις βαλσαμοχορτο καθε μερα κ να το πινεις.αλλα κ παλι θα ρωτησεις τον γιατρο σου κ γι αυτο.το τονιζω!!
Καλημέρα! Συμφωνω απολυτα με την BOOM.Να εχεις την πεποιθηση ότι είναι κατι προσωρινο και όχι μονιμο! Το ξερω πως όταν περνας το καναλι αυτό όλα φαινονται μαυρα κι'αραχνα. Αυτή την αισθηση σου την δημιουργει η καταθλιψη και ναι προκειται για ψευδαισθηση καραμπινατη! Όλα μα όλα περνανε,απλα πρεπει να εχει κανεις υπομομονη. Αυτό που λεει η boom ότι δηλ ειτε παιρνεις φαρμακο αν νιώθεις ότι δεν την παλευεις άλλο,ειτε παιρνεις κατι φυτικο αλλα εξ'ισου αποτελεσματικο είναι σωστο. Απλα ισως χρειαστεί να περιμενεις λιγο περισσοτερο. Το αποτέλεσμα όμως θα ερθει σιγουρα και θα είναι το ιδιο καλο. Το γυμναστηριο να μην το αφησεις σε καμια περιπτωση και να συμπληρωσω κατι και ας φανω γραφικος.. Καντε ρε παιδια παραλληλα με όλα τα αλλα και λιγη προσευχη,πηγαινεται εστω και λιγο σε καμια εκκλησια και το κυριοτερο βρειτε έναν καλο πνευματικο. Πιστεψτε με θα η θεραπεια σας θα επιταχυνθεί και θα ερθει γρηγοροτερα.
ΝΤΑΞΕΙ..πηγα κ στην εκκλησια εγω ας πουμε.οκ κ προσευχομαι.κ λεω θεε μου βοηθησε με.κ αναβω κ κανα κερι.ολα χρειαζονται οκ.αλλα προτεραιοτητα για μενα εχει η ψυχοθεραπεια.
πηγα κ σε εναν παππα κ μου διαβασε μια ευχη περι υγειας.
προσευχη κανω καθε βραδυ πλεον και γυμναστηριο θα συνεχισω να πηγαινω απλα φοβαμαι μν μ πιασει εκει κριση πανικου εχω και αυτο περα απ την καταθλιψη βασικα ετσι μου ξεκινησε ρε παιδια και αμα κανω μονο αυτα τα οποια με χαλαρωνουν λιγο και ξεχνιεμαι πως θα λυθουν τα προβληματα μου???εγω αυτο φοβαμαι μν απλα παλι τα βαζω στην ακρη και δεν λυθουν ποτε και ειμαι παντα ετσι πολυ σημαντικο για μενα οι κρισεις πανικου πως της ξεπερνα καποιος???σας ειπα παω εδω και 1μιση μηνα σε μια ψυχολογο αλλα δν νομιζω οτι μου χει κανει δουλεια
Μα έτσι θα λυθούν πιο εύκολα δε νομίζεις; Με το να είσαι αγχωμένη και προβληματισμένη θολώνεις και δεν μπορείς να διακρίνεις και λύσεις που μπορεί να είναι μπροστά σου
Νομίζω πως θα πρέπει να είσαι λιγάκι ικανοποιημένη από τον εαυτό σου που μπορείς να χαλαρώνεις και ξεχνιέσαι.
Σκέψου πως είναι μια μικρή νίκη στη ''μάχη'' που δίνεις.. :)
προσπαθω να ξεχνιεμαι και να χαλαρωσω με βλακειες καθημερινες ακομα δεν τ χω καταφερει ουτε αυτο πληρως απλα νιωθω οτι κοροιδευω τν εαυτο μου και παω πισω αλλα ουτε μπροστα εχω την δυναμη να παω πφφφ και ειναι λες και νιωθω ενοχες και ειμαι σ ενα ψευτικο κοσμο
βρε mithe, οι κρισεις πανικου πανε χερι χερι με την καταθλιψη κ ολες οι αγχωδεις διαταραχες.εγω οταν επαθα κρισεις πανικου μικρη αμεσως μετα απο 1 μηνα παρουσιασα κλινικη καταθλιψη.επισης 1 μηνας κ 2 μηνες περιπου ψυχοθεραπεια δεν ειναι τιποτα.θελει πολυ χρονο ολο αυτο.παρε ενα βιβλιο που λεγεται "ειναι καλο να νιωθω ασχημα" ή ενα αλλο που λεγεται "εγω κ αυτο".διαβασε γι αυτο που σου συμβαινει. επισης σκεψου οτι πριν μια εβδομαδα δεν πηγαινες ουτε γυμναστηριο.τωρα πας εστω κ με το ζορι.αυτο δεν ειναι προοδος?σημειωνε καθε εβδομαδα τι κανεις παραπανω.
οι κρισεις πανικου δεν ειναι τιποτα.ερχονται σε τρελλαινουν για λιγη ωρα κ μετα φευγουν.το συναισθηματικο κενο κ οι εμμονες που αφηνουν κ οι φοβιες ειναι τα χειροτερα.ομως ετσι συμβαινει σε οσους το εχουν παθει.δεν εισαι φαινομενο ,ουτε κατι περιεργο κ διαφορετικο.ολοι οσοι εχουν παθει κρισεις πανικου ετσι νιωθουν.
μετα νιωθεις ημιτρελλος αδειος κενος, φοβασαι τα παντα ακομα κ τον ιδιο σου τ ον εαυτο.φοβασαι οτι θα κανεις κακο σε σενα κ στους αλλους.διαβασε γι αυτο που εχεις.ενημερωσου .θα σε αποφορτισει να διαβασεις για τις κρισεις πανικου κ την καταθλιψη.κ οχι απο το νετ.παρε ενα βιβλιο που εχει να κανει με αυτο.
πηγαινε στο βιβλιοπωλειο κ ρωτα εν αναγκη.μη ντρεπεσαι.
θα σου πω ενα πραμα που μου ειχε πει πρωτη φορα ο ψυχοθεραπευτης μου οταν πηγα εκει πανικοβλητη, διαλυμενη χωρις στοχο κ μονο φοβο μεσα μου, μου ειπε το εξης "σε ακουω να μιλας για ενα τερας που σε βασανιζει κ δεν σε αφηνει πια να απολαυσεις την ζωη σου, σε ακουω να μιλας για ενα κενο, πραγματικα ομως εχεις σκεφτει οτι αυτο το τερας εισαι εσυ η ιδια? εχεις σκεφτει οτι αυτο που σου συμβαινει εχει καποιο λογο?ειναι το παιδι που εχεις μεσα σου παραμελησει κ διαμαρτυρεται τωρα? γιατι δνε το ακους?γιατι δεν το αφηνεις να εκφραστει?αν το αφησεις να βγαλει τον πονο του τοτε μονο θα ησυχασει, ακουσε το".
απο κεινη την στιγμη αποδεχτηκα την κατασταση.πηγαινα σε παρεες κ ελεγα "γεια σας , ειμαι η ταδε κ παθαινω κρισεις πανικου, το παλευω αλλα δεν ειναι ευκολο, αν με δειτε να φευγω ξαφνικα μην απορησετε, απλα επειδη θα πιεζομαι μπορει να φυγω". κανεις δεν με κοροιδεψε, κανεις δεν με ειδε περιεργα.ολοι σεβαστηκαν αυτο που μου συνεβαινε γιατι πρωτα απο ολα το σεβαστηκα εγω. απο κει κ περα ειχα μπει σε εναν καλο δρομο.εκατσα με τον ψυχοθεραπευτη μου , δουλεψα κ βγηκα ενας αλλος αλλα καλυτερος ανθρωπος.
κακα τα ψεμματα.το στρες ειναι αμυνα.σε κατι που δεν μας αρεσει.οταν πιεζομαστε.οταν φευγει το στρες κ καθαρισει το κεφαλι τοτε βγαινουν οι πραγματικες επιθυμιες μας.τα λεω να τα ακουω κ γω που ακομα κ παλι κ τωρα κ μετα απο τοσα χρονια παλι πανικοβληθηκα.πολυ απλα γιατι ολα αυτα σε κανουν κ υποφερεις.αλλα πιστευω οτι συμβαινει γιατι μετα πολυ απλα γινεσαι καλυτερος ανθρωπος.
κτλβ απλα μαλλον μου ειναι δυσκολο να μαθω ν κανω υπομονη μακαρι να φυγει αυτο το κενο που νιωθω και η σκεψη οτι φοβαμαι μην κανω κακο στν εαυτο μου πως θα φυγει??? :(
γλυκουλα μου,να σου πω ενα μυστικο?αυτοι που κανουν κακο στον εαυτο τους δεν το κανουν ποτε.οποιος θελει να βαλει τερμα στην ζωη του απλα το κανει.δεν φοβαται.ο φοβος σου επιβεβαιωνει απλα το στρες σου.ειναι μια εμμονη που επιβεβαιωνει το στρες σου.τα χω περασει κ ο.τι φοβομουν δεν το εκανα ποτε καλε θυμαμαθ ειχα παει σε εναν γαμο κ ενιωθα φοβο οτι θα χασω τον ελεγχο κ θα αρζισω να κανω βλακειες μεσα στην εκκλησια.αυτο με φοβιζε περισσοτερο κ επαθα πανικο.αυτα λεγονται ιδεοληψιες κ εμαθα να μην τις φοβαμαι.οταν το ξανασκεφτεις απλα πες μεσα σου `αν ηθελα να κανω κακο σε μενα θα το εκανα,δεν θα το φοβομουν` αυτο ειναι ενα κολπακι..
λες αυτο να ισχυει ε?απλα ποτε πιο πριν δν ειχα ξανακανει εστω τετοια σκεψη οτι θελω να πεθανω κ λεω για να το σκεφτηκα κ επειδη νιωθω ετσι χαλια αρα θα το κανω αργα η γρηγορα ειδικα αμα συνεχισω να νιωθω ετσι και δεν αλλαξει αυτο π νιωθω κ ολοι μ λενε εσυ θ τ αλλαξεις αυτο αλλα εγω νιωθω οτι δεν μπορω ν τ αλλαξω :(
Και μονο οτι σε φοβιζει η σκεψη,δεν προκειται να το κανεις.ο φοβος σου σε προφυλασει.ασε τους ολους να λενε.στην αρχη της φασης αυτης ο ανθρωπος δεν μπορει να κανει μονος του τοσο μεγαλα βηματα.με την ψυχολογο σου μαζι,την μαμα σου κ εσενα λιγο λιγο ενα βηματακι την φορα.σταματα πια να κατηφορεις τον εαυτο σου.εγω φαντασου για να ξεφυγω απο αυτο πηρα αντικαταθλιπτικα.εισαι πολυ δυνατη!εγω δεν την παλεψα χωρις φαρμακα.φαντασου ποσο δυνατη εισαι!