Originally Posted by
Remedy
καταλαβαινω...
εγω ετυχε και περασα θεσσαλονικη και μεναμε εκει. μου το ειχε ηδη δηλωσει οτι αν δεν μπορω να περασω εκει, δεν προκειται να παω πουθενα, ενω ειχαμε την οικονομικη δυνατοτητα, καθως τις σπουδες μακρια απ το σπιτι τις θεωρουσε dolce vita.. ποιο "μπραβο"??? οταν περασα σε μια δυσκολη σχολη και με καλη σειρα καταταξης, το σχολιο της ηταν "α στο διαλο!!!!". οχι με θυμο σαν βρισια, αλλα με εκπληξη. κι αυτο ηταν ολο. ποτε σε 6 χρονια σπουδων, δεν με ρωτησε το παραμικρο για τις σπουδες μου, οταν πηρα πτυχιο ενω δουλευα ηδη, της το ειπα καθαρα ενημερωτικα.
ποτε δεν με ρωτησε το παραμικρο για την δουλεια μου. δεν ηξερε καν ποτε που δουλευω, γιατι ποτε δεν ρωτησε ... οχι οτι κι εγω το επεδιωξα να ενημερωνω, να μην ειμαι αδικη. με ανακουφιζε η ελαχιστη επικοινωνια..
και τυχαια, οι σπουδες αυτες ηταν το κλειδακι που ανοιξε το κλουβι και απο αποψη περιβαλλοντος και απο αποψη καλλιεργειας πνευματικης και απο ολες τις αποψεις. δεν μπορω να πω αρκετα για την συμβολη των σπουδων μου και της μετεπειτα δουλειας μου, στην ευτυχια μου .. ηρθαν και οι παρεες, και οι νεοι φιλοι και οι συντροφοι και οι καλες γνωριμιες..
τα ειχα διαβασει τα ποστ για την μανα σου. το απαραδεκτη ειναι το λιγοτερο που μπορω να πω. υπηρξες ατυχη, σε αυτο.
οκ, επεσες στην παγιδα της και ξαναπηγες στην δουλεια. πρεπει να μαζεψεις τα κομματια σου και να ξαναβγεις.
ειδα και το αλλο θεμα σου, να στα πω εδω, να μην πηγαινοερχομαι.ετσι κι αλλιως θεωρω οτι το μεγαλο μερος των προβληματων σου οφειλονται στην τοξικοτητα αυτης της μανας..
εχουν μαζευτει πολλα προβληματα στην ζωη σου αυτη τη στιγμη, για τους γνωστους λογους.
εχουν γινει ενα κουβαρι , κι εχουν γινει κι ενα βουνο.
μην βλεπεις ολο το βουνο, γιατι δεν μπορεις να ξεκινησεις απο την κορυφη.
δεν γινεται οταν βαλλεσαι απο παντου να φυγεις απ το σπιτι, να βρεις δικη σου δουλεια, να βρεις σχεση, να βρεις φιλους, αν αποκαταστησεις τις σχεσεις σου με γνωστους και συγγενεις και να απομακρυνθεις απο τη μανα.
πρεπει να τα κανεις σταδιακα και να τα ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙΣ.
αυτη τη στιγμη αυτο που υπονομευει και ολα τα λαλλα και ειναιε τσι κι αλλιως θεμα ζωης η θανατου, ξερεις πολυ καλα ποιο ειναι.
ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. μαζεψε τις δυναμεις σου, τους φιλους σου αν σου εχει μεινει καποιος, βρες την σωστη μεθοδο και ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.
ειναι ο μονος τροπος να ορθοποδησεις και να πιστεψεις και στον εαυτο σου.
ειδα που σχολιαζες το κελιστο προγραμμα.
γιατι να μην ειναι το κλειστο προγραμμα η καλυτερη λυση για σενα, κοπελια? σε ενα κλειστο προγραμμα θα γλυτωσεις απ την μανα σου κατ αρχας! λιγο ειναι αυτο?
πηγαινε κλεισου εκει να ηρεμησεις, να παρεις βοηθεια, να σταθεις στα ποδια σου, κι οταν ξεμπερδεψεις ψαχνεις για δουλεια για νηα μπορεσεις να κανεις και ολα τα υπολοιπα.
χωρις υγεια, δεν υπαρχει τιποτε παραπερα. ουτε για δουλειες εχει νοημα να συζηταμε ουτε για τπτ αλλο...