Helpppp !! Τι στο καλό έχω ;;;
Πέρασαν ήδη είδη Εφτά συνεδρίες.
Οι πρώτες τρείς ήταν διερευνητικές (σύμφωνα με τη θεραπεύτρια μου).
Εκεί που λέω μέσα μου « Τέλειωσα-τα-είπα-όλα ..» κι αναρωτιέμαι «τι θα βρω να πω στην επόμενη συνεδρία» , έτσι στα ξαφνικά να πάλι ένα σωρό σκέψεις στο μυαλό , η μια να φέρνει την άλλη και να πάλι το στομάχι ‘κόμπος’ και πάλι χάνομαι και βουλιάζω …
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι έχει περάσει πάνω από μήνας και η θεραπεύτρια μου δεν έχει κάνει καμιά αναφορά , κανένα σχόλιο στο πως αξιολογεί το πρόβλημά μου . Εννοώ πχ να μου πει ότι είναι άγχος, κατάθλιψη, μεταιχμιακή διαταραχή ή ότι άλλο τέλος πάντων ….
Το σκέφτομαι πολύ και μ΄ αναστατώνει αυτή της η σιωπή .
Το γεγονός ότι είναι ψυχαναλυτικής προσέγγισης έχει να κάνει μ΄ αυτό ;
Έχω την εντύπωση (η οποία μπορεί να είναι από λάθος έως παντελώς άσχετη με αυτό που ρωτάω) ότι στην κλασσική Ψυχανάλυση –γενικά- οι ψυχικές διαταραχές δεν ταξινομούνται κατά DSM-III-R .
Έχει κάποια σχέση αυτό ;
Μπορώ να τη ρωτήσω ευθέως να μου πει στην επόμενη συνεδρία ποιο είναι το πρόβλημά μου ;
Μήπως είναι ακόμα σχετικά νωρίς ;
.. κάποιος \'φακός΄για το τούνελ ;;;
κλείνουν 5 μήνες θεραπείας ...
τί έχω να πω ; Πού έχω φτάσει λοιπόν ; Τί άλλαξε μέσα μου , στην καθημερινότητά μου ;;;
Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ο κόσμος (μου) που ήταν έξω , γύρω (μου) κι εγώ θεατής .. ήρθε κι εγκαταστάθηκε μέσα (μου) , στο κέντρο μου ακριβώς . Πίσω απ τα μάτια , πίσω απ την κάθε σκέψη , πίσω απ την κάθε αναπνοή είναι \'εκεί\' , σαν έγνοια μόνιμη να με απασχολεί συνεχώς ... Να μ΄ απελπίζει και να με τυραννά με τ΄ αδιέξοδα και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν όσο η \'γνώση\' του εντός ξεκαθαρίζει το τοπίο ...
Κι εδώ είναι το δύσκολο .. μπορεί το τοπίο να μην είναι πια τόσο ΄θολό΄ αλλά αυτό που αρχίζει να φαίνεται είναι μια φιγούρα που πάντα ήθελα ν΄ απωθήσω ... είναι πλευρές και πραγματικότητες ενός εαυτού που πάντα μ\' άλλοθι την ... ομίχλη ... τη θολούρα του τοπίου , έκρυβα κι απωθούσα αποφεύγοντας να τον (απο)δεχτώ , να τον φορέσω , να .. \'είμαι\' !
Δεν ξέρω τελικά αν η \"γνώση\" φέρνει ..\"λευτεριά\" , δεν ξέρω αν αυτή η \"λευτεριά\" αντέχεται απ΄τις αντοχές μου ...
Ξέρω μονάχα οτι όλο \'αυτό\' έχει ΠΟΝΟ, πολύ ΠΟΝΟ και βάρος ...
Βάρος αβάσταχτο όσο κι η δύναμη που νιώθω να μου λείπει για να ΘΕΛΩ να σπρώξω τη ζωή μου πιό κάτω πάνω σε νέες προδιαγραφές, ανοίγοντας νέες πόρτες σ΄ άγνωστα δωμάτια ....
Κι εγώ φοβάμαι ...
(δε ντρέπομαι πια να το πω ... κι ίσως αυτό νάναι η πρόοδος απ΄την όλη διαδικασία .. ίσως !)
Λοιπόν : Ο ΦΟΒΟΣ !!!
(ή : η μοναξιά του .. \"εντός\" καθώς ξεθολώνει το τοπίο ..!)