Originally Posted by
Macgyver
Θα συμφωνησω με τον elis , εξ ου και το θεμα ' βαβελ ' που ανηρτησα . Αλλες ηλικιες , αλλα βιωματα , αλλες εμπειριες , αλλες δουλειες , αλλο , αλλο αλλο ....δεν μπορει να υπαρξει μια συμφωνια , ο καθεις τα βλεπει απο την πλευρα του , και απο την πλευρα του , ειναι σωστα τα γραφομενα του . Δεν κρινω τα γραφομενα των αλλων σε προσωπικο επιπεδο ποτε , δλδ ονομαστικα , τωρα εσυ ρεα , γιατι θεωρεις οτι διαπληκτιζομαστε , δεν μπορω να το καταλαβω . Δν μπορει την μια μερα , να σου στελνω πμ φιλικα , και φιλικα ποστ , και ακριβως την επομενη να σε παρω με τις πετρες !!! πρεπει ναμαι επιεικως ψυχοπαθης για ναχω τετιοες μεταπτωσεις , και δεν εχω . Απλως παρεθεσα μια αποψη , κι εσυ νομιζες οτι αναφερομουν σεσενα , γιατι να το κανω αυτο ?
Οσο για την γενια μου , δεν αισθανομαι καμμια τυψη για το τι τους παραδωσαμε , ειναι μια ξενοφερτη νοοτροπια , Αμερικανικη κυριως , και Ευρωπαικη επισης ( το μπουλιιν ας πουμε ) , και ο κοσμος χορευει στην μουσικη που παιζουν οι ξενοι , οπως , οντας οικονομολογος , ξερω πολυ καλα , οτι η κριση οφειλεται καθαρα στην Αμερικη , δεν θα μπω σε λεπτομερειες , θα χρειαστω σελιδες για να αναλυσω τι συνεβη . Αν θελουμε να ριξουμε την ευθυνη σε μας , ας την ριξουμε τοτε και στους κατοχικους προγονους μας , που παρελαβαν μια χωρα υπο διαλυση . Δεν τα καναν θαλασσα ομως , μια χαρα τα καταφεραν .
Δεν ειμαι ρομαντικος να πιστευω οτι η ταδε η η δεινα πρωην γενια εφερε τα τωρινα δεινα , απλως ηταν μια ωρολογιακη βομβα , και εσκασε στα χερια αυτης της γενιας , αυτος ο υπερκαταναλωτισμος και υπερδανεισμος ( αμερικανοφερτα και τα δυο , και σε πολυ μεγαλυτερο μεγαλο βαθμο εκει ), και ο μονος λογος που αντεχει η Αμερικη . ειναι οτι φερει το ονομα της υπερδυναμης , καταχρηστικως πλεον , ειναι δυο φορες πιο χρεοκοπημενοι απο μας , αλλα αν αφησει η παγκοσμια οικονομια την Αμερικη να καταρρευσει , καταρρει ολος ο πλανητης , ενω αν καταρρευσει η Ελλαδα , δεν χαλασε κι κοσμος .
Τα γραφω αυτα προς αποκαταστασιν της αληθειας , ως βαθυς γνωστης της καταστασης ( οικονομικης ) .
Οι ' μικροι ' παντα πληρωνουν τα σπασμενα , ποτε οι μεγαλοι , και τωρα εμεις ειμαστε οι μικροι της υποθεσης