Πως σου φάνηκε η ταινία Ρέα;
Printable View
Πως σου φάνηκε η ταινία Ρέα;
cc μου μολις κοιταξα όλα τα θρεντ που εχεις ανοιξει... σε κανενα δεν εχεις ανοιχτει πραγματικα... οκ αν δεν εισαι ετοιμη δεν θελω να πιεζω ...αλλα πρεπει να μιλησεις καποια στιγμη...να βγαλεις εξω το σκοταδι σου και τα σκατα σου...να μας τιμησεις με την αληθεια σου...να κανεις και εσυ μια καταθεση ψυχης.
Ρεα , σε μερικους δεν λειτουργει η ' καταθεση ψυχης ' , μπορει ο αλλος να μην το αισθανεται , να μην του΄' βγαινει ' , κι εγω που εκανα καταθεση ψυχης , κατα παροτρυνση σου , δεν με ωφελησε , ουτε και μεβλαψε βεβαια .
Αλλωστε η c.c. στο θεμα ' βελτιωση σε σχεση με τον εαυτο μας ' λεει συνοπτικα , αλλα αρκετα περιεκτικα πραματα για την ιδια .
Ρέα μου,οι δυσκολίες μου αν μη τί αλλο είναι τετριμμένες.
Ελλειψη εργασιακης σταθεροτητας, ελλειψη σταθερων διαπροσωπικων σχεσεων, και εχω 2 μηνες που κατανοω οτι οσα λαθη εχω κανει ξεκινανε απο την χαλια εικονα που εχω για τον εαυτο μου. Οι ριζες ειναι βαθιες και προσπαθω να τις πεταξω αλλά δεν ειναι απλο.
Εφοσον μεγαλωσα και εζησα με αγχος---το οποιο δεν καταλαβαινα πότε- ξεπερνουσε το φυσιολογικο κατεληξα στον ψυχιατρο το 2011. Δεν εγινε η θεραπεια σωστα και δεν ειχα υποστηρικτικο περιβαλον. Μεχρι τωρα δηλαδη αλλαγες πολλες. Δεν ειμαι καλη στο να διαχειριζομαι τις αλλαγες αυτο βγαινει ως συμπερασμα κανοντας ταμειο.
Την ψυχη μου δεν μπορω να την καταθεσω στη παρουσα φαση, ισως γιατι με ολα οσα εχω ζησει εχασα την Πιστη μου στο οτι ξερω τι μου γινεται. Με ειχα για δυνατη, και πραγματι στα ματια των αλλων εχω σταθει πολυ ψηλα στις υποχρεωσεις και τις δυσκολιες.
Στο τωρα που γραφω αυτα τα λογια, νιωθω οτι εχω δεχθει γροθια στο στομαχι και ενα -ορσε- που "νομιζες οτι βγηκες απο ολη την ασθενεια".
Εχω γραψει, ποιες διαγνωσεις εχω, εχω γραψει για εναν πολυ οικειο μου ανθρωπο που νοσει και για το οτι η καταχρηση ηταν και ελλοχευει ως αυτο εμποδιο στην ζωη μου.
Μια τυπικη πτυχιουχος ανεργη που δεχεται τα προβληματα της οικογενειας και προσπαθει να φτιαξει ενα καλυτερο,σταθεροτερο,πιο υγιη εαυτο ειμαι.
μπορει να μην θεραπευτηκες ακομα, όμως ίσως να βρίσκεσαι πιο κοντα στην εξοδο αποτι νομιζεις!... τι ακριβως εχεις κανει στον εαυτο σου ωστε να πιστευεις οτι ξανακύλισες, πέρα απο τα συναισθηματα θλιψης και απελπισίας, ξανακυλισες σε καποια παλια κακη συνηθεια?
οτι δεν ειναι υποχρεωμενη να το κανει, το θεωρω αυτονόητο... μιλάω με εναν πολυ εφυη ανθρωπο, προτεινα την εξωτερικευση , οχι σαν λύση αλλα σαν προσωπικη εκτονωση απο όλη αυτην την φορτιση συναισθηματων που μερες τωρα παρατηρω να υπάρχει.
οσον αφορα την δικη σου καταθεση ψυχης, δεν σε παροτρυνα ...απλα σου υπέδειξα οτι υπάρχει γονιμο και θετικο εδαφος αν θελεις να το κανεις, δεν σου εταξα οτι αυτο θα σου επιφερει καποια λύση. Εξάλλου ο ιδιος εχεις επισημανει πολλες φορες οτι εχεις λύσει τα προβληματα σου μονος σου...και τα υπόλοιπα μικροθεμματακια που σε απασχολουν , πάλι μονος σου θελεις να τα αντιμετωπίσεις... εγω απο την δικη μου την πλευρα σου υποσχεθηκα ΣΕΒΑΣΜΟ στον οποιο προβληματισμο σου μια υπόσχεση που την τηρησα και την τηρω ακομα...για τα μέλη που εχει σημασια κατι τετοιο. δεν σε χλευασα ποτε ουτε αδιαφόρησα ποτε για την οποια θεση σου σε οποια ψυχικη κατασταση και αν ησουν!.. παροτι δεν εδειξες τον ιδιο σεβασμο σε εμενα οταν χρειαστηκε!
Περιεργο αυτο που λες Ρεα , διοτι παντα σεβομαι ολα τα μελη . Με τον γραπτο λογο ομως , ευκολα παρεξηγουνται τα γραφομενα ενος μελους , τοχω παρει αποφαση , και δεν παρεξηγουμαι ποτε , εκτος και αν η ' επιθετικη ' διαθεση ενος μελους , ειναι καταφανης , οπως του loading πχ. , οπως θυμασαι , αν και παλι προσπαθησα να το γυρισω στο αστειο .
Παντα επικεντρωνομαι στα θετικα ενος μελους , δεν βλεπω την παροτρυνση σου ως κατι κακοπροαιρετο , τουναντιον .
Και αποφευγω τις λογομαχιες , παντα .
εγω δεν σου το ειπα αυτο για να λογομαχησεις μαζι μου, αλιμονο... απλα σου λέω τι εχω εισπραξει εγω απο εσενα..και αν θυμασαι καλα στην υπόθεση με τον loading εγω ημουν εκει! ασχετα με το αν με χρειαζοσουν ή οχι.. και ημουν σοβαρη..δεν χλευαζα κανεναν και ουτε το ειχα ριξει στον χαβαλε... σεβομενη τον όποιο εκνευρισμο πιθανον να ειχες απο το συγκεκριμενη επίθεση. και στο τελος ακομα που εκανα χαβαλε το εκανα για να νιωσεις εσυ καλυτερα... τεσπα εγω σου θετω την αλήθεια μου ετσι οπως την εξελαβα... δεν εισαι υποχρεωμενος να την υπολογισεις και εφοσον διαφωνεις ειναι απολυτως σεβαστο..ο καθενας εχει την αποψη του. Τωρα εξαλλου το θεμα μας ειναι η cc και όλα τα άλλα ειναι στο παρελθον!
Το ξερω οτι ησου εκει με τον loading ., και θυμαμαι φυσικα το σχολιο σου προς εμε , θετικοτατο . Παντως ποτε δεν εχω χλευασει κανεναν , ουτε εχω ειρωνευτει . Και φυσικα καταλαβαινω οτι δεν θελεις να λογομαχησεις μαζι μου , γιατι να το θελεις ? δεν εισαι ετσι .
Παλια πλακονωμουν με 3 συγκεκριμενα μελη , τακτικα , τοχαμε σαν ενα ειδος χομπυ !! πρασινιζαν σελιδες και σελιδες !! αλλα ποτε δεν ειρωνευτηκα , απειλησα ομως , ποτε δεν αφηνα υπονοουμενα , οτι ειχα να πω , τολεγα ευθεως , αν και, ειχαμε καλες σχεσεις , μεχρι που αποχωρησαν .
Τωρα το θεμα μας , δενειναι μονο η c.c., αλλα και οιοδηποτε μελος ζηταει καποια βοηθεα , και μπορουμε να προσφερουμε , αν και εχω κουραστει/ βαρεθει το φορουμ μετα απο 5.000 ποστ , και 90 θρεντς πουχω ανοιξει .
Ναι Ρέα έκανα ένα βήμα παλινδρόμησης και καταλαβαίνεις...
Ελπίζω να ναι αυτό που έγραψες Κ να μαι κοντά στην έξοδο. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Ανοίγω πανιά νέας προσπάθειας λοιπόν.
... δεν ειναι παλινδρομηση. μην το βλέπεις ετσι... δες το σαν μια συνηθεια που εξασθενει ...τωρα που εχεις αναγνωρισει το ποσο ζημια σου κάνει ειναι διαφορετικα ..
Ευχαριστώ πολυ για την υποστηριξη :):):)
Αυτό με τον ύπνο δεν το χω με τίποτα ή αυπνία φουλ ... η 12 ώρες ύπνος κλασικά...δεν πρόκειται να στρώσει ever πιστεύω
" Καταρρίψτε 4 μύθους για τον ύπνο
Πόσο ύπνο χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος; Πώς αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες; Πότε κοιμόμαστε πιο βαθιά και γιατί κάποιες φορές μας είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια; Οι απαντήσεις ίσως να μην είναι τόσο αυτονόητες…
Ο μύθος: Όλοι οι ενήλικοι πρέπει να κοιμούνται 7-8 ώρες κάθε βράδυ.
Η αλήθεια: Η ερώτηση «πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε;» δεν έχει μόνο μία απάντηση. Είναι αλήθεια ότι ο μέσος ενήλικος κοιμάται περίπου 7-8 ώρες. Ωστόσο, η απαραίτητη ποσότητα ύπνου εξαρτάται από την ηλικία, διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο και ποικίλλει ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας. Κάποιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται παραπάνω από 4 ώρες, ενώ άλλοι ξεκουράζονται στο κρεβάτι τους έως και 10 ώρες. Δεν υπάρχει «φυσιολογική» ποσότητα ύπνου. Το κλειδί είναι να βρούμε τι είναι αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός μας και όχι να σχηματίσουμε μια απατηλή ιδέα περί φυσιολογικού.
Ο μύθος: Πρέπει να αναπληρώνονται όλες οι χαμένες ώρες
Η αλήθεια: Αν κάποιο βράδυ ξενυχτήσατε, δεν χρειάζεται να αναπληρώσετε όλο τον χρόνο που στερηθήκατε. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ερευνητικές ενδείξεις, επαρκεί το ένα τρίτο των χαμένων ωρών. Επιπλέον, ο ύπνος τις επόμενες νύχτες είναι βαθύτερος και με καλύτερα αποτελέσματα.
Ο μύθος: Κοιμόμαστε πιο βαθιά όσο προχωρά η νύχτα
Η αλήθεια: Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο ανθρώπινος οργανισμός περνά από κύκλους διαφορετικών τύπων ύπνου, άλλους ελαφρύτερους και άλλους βαθύτερους. Η φύση έχει προνοήσει έτσι ώστε ο οργανισμός να ξεκουράζεται ακόμη κι αν ο ύπνος είναι σύντομος σε διάρκεια, εξ ου και μερικές φορές, λίγες ώρες ύπνου μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα αναζωογονητικές.
Ο μύθος: Οι διαταραχές ύπνου υποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά
Η αλήθεια: Η περιστασιακή δυσκολία στον ύπνο είναι πολύ συνηθισμένη. Όλοι oι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι προσωρινά και λύνονται από μόνα τους μόλις πάψει η αιτία που τα προκαλεί. Ωστόσο, περίπου 1 στους 10 υποφέρει από χρόνιες διαταραχές. Τα καλά νέα είναι ότι οι έρευνες δείχνουν πως ακόμη και οι πιο επίμονες μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φαρμακευτική αγωγή. "
Καλως ηρθες παλι παλια γνωριμη μου αυπνια...γκρ...
ΠΗΓΗ :http://www.in2life.gr/wellbeing/heal...-ton-ypno.html
Cc έχεις αυπνίες? Έχω κι εγώ κατά καιρούς. Το μυστικό είναι να μην σου γίνει εμμονή του τύπου " ωχ πάλι δεν θα κοιμηθώ!" Εγώ πέρασα μια φάση με πολύ σοβαρό πρόβλημα κι αυτό γιατί είχα αγχωθεί πολύ με το θέμα αυτό. Ένας λόγος ήταν ότι έπρεπε να κοιμάμαι καλά γιατί είχα δυο μωρά να φροντίσω. Δεν ξέρω αν λαμβάνεις κάποια αγωγή πάντως σε εμένα λειτουργεί η βαλεριάνα. Όταν βλέπω ότι δεν θα κοιμηθώ παίρνω για κάποιες μέρες το βότανο αυτό σε μορφή χαπιού και τσουπ ο ύπνος έρχεται.
Ελα PAPA μου, σε ευχαριστω για την ενθαρρυνση και συμπαρασταση, ειναι εξαιτιας νεας αγωγης μεχρι να σταθεροποιηθω θα το φαω και αυτο το αγγουρι ασταθειας υπνου.
Που θα παει... υπομενω και προσεχω ποσοτητα καφεινης, ωρες φαγητου, ποσο κινηση κανω μεσα στην ημερα μπας και ρυθμιστει καλα το συστημα.
Σε ξανα ευχαριστω :o
Κι εγω εχω παθει το ιδιο .............. για πολλα χρονια , σηκωνωμουν πρωι με κακιστη διαθεση , κλασσικο συμπτωμα κτθλψης , οπως μουλεγε και ο φιλος παθολογος .................. εδω και 2 χρονια , σηκωνωμαι με καλη διαθεση , σχετικα παντα , και το βραδυ χαλαει , σημειωτεον οτι εχω μια βελτιωση τα 2 τελευταια χρονια .............. μια υποθεση που κανω , ειναι οτι ολη την μερα πληττω , εχοντας και οχι την καλυτερη διαθεση ( απο κειπου ειχα κακιστη ) , και το βραδυ εχω γινει fed up απο την πληξη/ λαιτ κακοδιαθεσια , και συνεπως , χαλαει κι η διαθεση , γι αυτο και τελευταια εχω ασχημα ονειρα ............ αυτη ειναι η θεωρια μου , σωστη η λαθος ..
Μακ απο τοτε που ανοιξα το θεμα εως σημερα εχουν γινει αλλαγες.
Τωρα με φλουξετινη η ευφορια ειναι σουπερ αλλα η αναγκη για υπνο υπερ μειωμενη.
Μπηκα σε νεα σφαιρα ...
Αχ καλε μου υπνε, τι σχεση αποκτησαμε τα δυο μας...
Το ζαναξ με ριχνε σε ναρκωση, αυτο που παιρνω τωρα... χαιρομαι που μου δινει νηφαλιοτητα μυαλου και οχι βαραδα αλλά με κανει να απορω εν τελει αν και στη τελικη ειναι φυσιολογικο καποιες μερες να κοιμαμαι λιγο. Με 5 ωρες να νιωθω ξεκουραστη. Ημερολογιο υπνου - αυπνιας θα το κανω το thread, το μονον κακο ειναι πως αν ξυπνησω απ τα μαυρα χαραματα μετα απο κανω 3 ωρο νιωθω κατι σε υπερ ενταση, νευρικοτητα,κακουχια. Αυτο αν δεν συνεβαινε θα ηταν καλυτερα. Μαλλον εκει πρεπει να εστιασω πως να αποφευγω τα αρνητικα αισθηματα τοσες ωρες ξυπνή.
Αν δεν κάνεις κάτι, είναι λογικό να νιώθεις ξεκούραστη. Απλά εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν δεν κοιμάμαι πολύ, δηλαδή κάτω από 5 ώρες, μετά έχω πολύ άγχος. Ποσό ζαναξ παίρνεις για να κοιμάσαι;
Εσενα σε πιανει το λαντοζ για καλο υπνο , εμενα το σεροξατ ............χτυπαω κι ενα δυνατο Ελληνικο το πρωι , χωρις ζαχαρη , φερνει αποπτομη ανοδο της ενεργειας η ζαχαρη , ακολοθουμενη απο πτωση , το ξρερω απ την γυμναστικη αυτο , ποτε ζαχαρη πριν την γυμναστικη , φρουτα, ναι ............
Σας ευχαριστω για τη συμμετοχη σας στον Μονολογο μου :cool:
Εχω αποκηρυξει κατηγορηματικως την θεωρια - η αθληση φερνει κοπωση αρα και στρωτο υπνο- στη δικη μου περιπτωση.
Η λογικη λεει τρως, παιρνεις θερμιδες, ενεργεια, την καταναλωνεις και ο κυκλος παει φυσιολογικα.
Ως ανθρωπος και προ φαρμακων εποχης και με μπολικες δραστηριοτητες που εκανα και οχι καθιστικη ζωη, λογω κακης ψυχολογιας οχι μονο δεν επεφτα για υπνο αλλά ντοπαριζομουν να μεινω κι αλλο αυπνη.
Δηλαδη αν κανεις κατι που σε γεμιζει, κανεις καυσεις παραλληλα,νιωθεις ηρεμα ψυχολογικα γεματος/η ισως και να στρωνει ο υπνος.
Εγω συνεχιζω να κανω διαλογο με αυτο το μου το θεμα. Πρωτον πανε χρονια που διαταραχθηκε, δευτερον οτι υπηρχε σε βοτανο ηρεμιας - πλην βαλεριανας- τα απλα τα κλασσικα τα πινα, αθληση εκανα, προγραμμα τηρουσα αλλα η ευερεθιστοτητα στους ηχους, το αποτομο τρομαγμενο ξυπνημα και το 3ωρακι στη τσεπη δυστυχως εχουν αφησει αποτυπωματα.
Μακ και κατι αλλο ως γυναικα εχω επισημανει οτι λογω ορμομικου κυκλου θελω δε θελω επηρεαζομαι και απο αυτο, υποψιαζομαι και παρα πολλες αλλες γυναικες αλλά δεν εχει τυχει ποτέ να γνωρισω καποια που να εχει το ιδιο με εμενα.
CC , δεν γνωριζω και πολλα περι ορμονικου κυκλου , οποτε δεν εχω αποψη ...
Αγαπητε μου υπνε, ξερω οτι και εσυ δεν ευθυνεσαι... κατι οι ορμονικες αλλαγες, κατι οι αλλαγες εποχων, κατι το διατροφολογικο προγραμμα κατι απο εξαρση ή υφεση αγχους... αλλά οκ... μη μου αρχιζεις παλι τις λιγες ωρες, πρωτον παω σαν το κοτοπουλο και χτυπαω σ γωνιες, δευτερον δεν επεξεργαζομαι πολυ γρηγορα τις πληροφοριες και φαινομι ουγκ, τριτον σχεδον παντα με πιανει και ενας πονοκεφαλος αρα και μια ευερεθιστοτητα...
Καλα τα πηγαιναμε... τι μου τα γυριζεις παλι...:(
Δεν ξερω αν βοηθησει αλλα βρες τροπο να νυσταξεις!!Κι εμενα ο υπνος μου ειναι οτι να ναι τελευταια...παρατηρησα οτι αν κανω κατι που δεν μου κεντριζει το ενδιαφερον και δεν με αφηνει να πολυσκεφτομαι ενω ειμαι ξαπλωμενη με παιρνει ο υπνος για κανα δυωρακι τουλαχιστον μετα μπορει να ξυπνησω για κανα αλλο δυωρο μενω ξυπνια και κανω παλι το ιδιο να με ξαναπαρει πχ. παιζω ενα παιχνιδι στο κινητο ψιλοβαρετο και τσουπ επερχεται ο υπνος η διαβαζω ενα βαρετο βιβλιο απλα για αναγνωση και παλι γινεται το ιδιο αυτο διαρκει το πολυ μια ωρα σε μενα δηλαδη αν το κανω με παιρνει ο υπνος...και πριν απο αυτο μπορεις να πιεις κατι χαλαρωτικο κανα χαμομηλι ε μετα ποσο να αντεξεις!!Οπως και να χει αυτο θα σου περασει μην σε πιανει απογοητευση κοπελα μου :)
Τον ειχα στρωσει ... !!! Αλλά καθε φορα αναλογα και με την φαση του κυκλου μου βλεπω οτι με τσιτωνει εκει. Δλδ παρουσιαζει μειωμενη αναγκη για υπνο. Τι να κανω ????? Γραφω τον πονο μου στο thread για να μην καταληξω να τσακωνομαι ανευ λογου...
υπομονη ναι... θα ξανα στρωσει :cool:
Ετσι μπραβο!!!Ειχα ακουσει απο γιατρους σε μια εκπομπη να λενε οτι ο καθε ανθρωπος αναλογα με τον οργανισμο ,τις αναγκες που εχει την καθε περιοδο κτλ... μπορει να κοιμαται πιο λιγο η πιο πολυ και ειπανε οτι το σωστο ειναι ακομα και π.χ 4 ωρες να κοιμασαι οταν ξυπνας να νιωθεις χορτασμενος και ενταξει αν ισχυει αυτο λενε ειμαστε ενταξει αν οχι ας βρουμε γωνια να κουτουλησουμε μεχρι να επανελθουμε χιχιχιχι πλακα πλακα ξαραχνιαζουμε και το σπιτι εγω ειδα εναν ιστο προχθες σε μια γωνια και λεω τι υπουλη αραχνη εδω βρηκε!!
Το πηρα αποφαση θα πιασω τα οικιακα για να κοιμηθω -- τεεεεεεζααααα- το μεσημερι...
ε δε γινεται... πρεπει να αποδεχθω κατα πως φαινεται οτι ετσι θα παει η ζωη μου, μια νορμαλ υπνος, μια λιγος, μια περισσοτερο.
Για αυτο οι ψυχιατροι ρωτανε
- Πως κοιμαστε ?
χαχαχα..... ανσασκελα μπρουμυτα... συνηθως δεν κοιμαμαι γιατρε μου :cool: :rolleyes:
Διαβασε την πρωτη με δευτερη σελιδα που με ειχε πει ο ελις την θεικη ατακα, ημουν ακομη νεο μελος κ με κανε πλακα
"σπαγγοραμμενη μαγκουφα" ακομα γελαω.
αχαχαχαχα θεος ετσι?? Εμενα κανεις δεν μου φυλαξε τετοια υποδοχη αλλα δεν πειραζει μαρεσουνε αυτα πεθαινω χαχαχα Και μετα το σπαγγοραμμενη μαγκουφα ερχεται και η επιλογη του καταλληλου ξυλου ε?? δες 1.54 αχαχαχα https://www.youtube.com/watch?v=_dqYPWUI2mI
Χαχαχαχα, dark καλά το παμε... ελιωσα...
Καλημερουδια.