Μην ασχολεισαι ρε φιλε με την πεθερα,αστην να λεει τα δικα της.Δεν ειναι αναγκη να χαλας εκει την ενεργεια σου.Κανε οτι σου λενε οι γιατροι.
Printable View
Μην ασχολεισαι ρε φιλε με την πεθερα,αστην να λεει τα δικα της.Δεν ειναι αναγκη να χαλας εκει την ενεργεια σου.Κανε οτι σου λενε οι γιατροι.
Εγώ δεν ασχολούμαι, αυτή ασχολείται και μάλιστα χωρίς να το ξέρω...Εμένα με νοιάζει η γυναίκα μου και το παιδί μου, και αυτή την στιγμή πρώτα η γυναίκα μου, έχουν γίνει τόσα πολλά που φοβάμαι λίγο πως θα ναι η επιστροφή στο σπίτι, η ίδια και οι γιατροί μου λένε ότι θα παίρνει τα φάρμακα της αλλά εγώ τα βλέπω όλα απαισιόδοξα με τόσα που έχουν συμβεί...
για να σου δωσω θαρροσ ολοι τα παιρνουμε μετα απο καποια φαση απλα η δικια σου ειναι ακομα στην αρχη
θα τα παιρνει μονη τησ μπορει οχι τακτικα στην αρχη αλλα μετα θα βαλει προγραμμα και θα τα παιρνει ετσι κανουμε ολοι
χρόνια ψύχωση και κανεις δεν είχε ιδεα? οκ τα τελευταια 10 χρόνια ήταν καλα χαρις εσενα, αλλα πιο πριν?
Την πρωτη φορα που παθαινεις ψυχωση <<συνηθως>> με την προτροπή του γιατρου τα σταματας τα χαπια μετα από 2-3 χρονια... αλλα αν υποτροπιάσεις τα παιρνεις μονιμα μετα εστω και συντηρησης...
αφου θα κανει την μηνιαια ενεση για ποιο λογο να παιρνει χαπια?
τι φαρμακα της δινουν?
Η αληθεια ειναι οτι στο σπιτι θα της επιστρεψουν αρνητικα αισθηματα, τις πρωτες μερες ειδικα καλο ειναι να εισαι μαζι της διπλα της για να παρει το φαρμακο. Καλο θα ειναι να εχεις κατα νου καμια νοσοκομα ή δεν ξερω καποια κυρια να της κανει ενεση αν χρειαστει. Σου ευχομαι μετα την νοσηλεια να εχει ηδη μπει στο κλιμα της φαρμακευτικης ληψης.
Η ψυχωση δεν ηταν χρονια Ρεα απο οτι καταλαβα, θα ειναι χρονια η ληψη αγωγης.Εκτος και εαν ειναι μονο ενα οξυ επεισοδιο και ευχομαι να ξεπεραστει εννοειται !!!
Εχεις δικιο να το βλεπεις απαισιοδοξα γιατι εχεις βιωσει σοκαριστικες στιγμες, παρολαυτα βρισκοντας ψυχιατρο να ξερεις πως ειναι υποχρεωμενος να σου πει 5 κουβεντες για τη συμπεριφορα σου ως προςς την συζυγο και επιπλεον αν τυχον μπορεσεις θα σου προτεινα μετα απο ενα διαστημα να κανεις συνεδρια ψυχοθεραπευτικη μονος σου γιατι ειναι πολυ σκληρο να ζεις με ανθρωπο που περναει τοσο μεγαλη κριση. Δεν στα γραφω ετσι απλα εχοντας μονο γνωση θεωρητικη αντιθετως εχω ζησει με ανθρωπο που βιωνει ψυχωση.
Εισαι αξιοθαυμαστος για την ψυχραιμια σου και την προσπαθεια σου !!!!!
Μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά, όχι χρόνια ψύχωση, η ψύχωση μου είπε ο γιατρός είναι μία χρόνια πάθηση...Δεν ξέρω ακόμα την ονομασία των φαρμάκων, μου είπε οτι θα κάνει την ένεση μια φορά τον μήνα σε περίπτωση που δεν παίρνει τα χάπια για να την κρατάνε...Καλά δεν θα την αφήνω μόνη της να παίρνει τα χάπια, θα την ελέγχω και θα την βλέπω καθημερινά...Δεν λειπω κ πολλες ωρες απο το σπιτι, ενα 8ωρο δουλευω...
Σου εδωσαν καποιο χαρτι με σαφη διαγνωση ?
Επίσης επειδή ξέρω την γυναίκα μου καλυτερα απο τον καθενα σημερα που μιλησαμε ηταν συνειδητοποιημενη να ακολουθησει την φαρμακευτικη της αγωγη...τις προηγουμενες μερες που μ το ελεγε αυτο μ το ελεγε μονο και μονο για να την παρω απο το νοσοκομειο...Δεν ξερω τι να πω...
Σου ευχομαι ολοψυχα να γινουν καποιες αλλαγες ετσι ωστε να μπορεσεις να παρεις μια ανασα. Η ψυχωση ειναι ενα ισχυρο ραγισμα, η εχθρικοτητα, οι κατηγοριες, οι φοβιες δεν ειναι για να τιμωρησουν επιτηδευμενα. Ειναι ενας τροπος να εκφραστει η αναγκη για βοηθεια.
Μεγαλο κριμα η ιδια της η μητερα να μην μπορει να παραμερισει τα δικα της θεματα και να βοηθησει το παιδι της. Αν αργησει η μεταθεση εσυ μπορεις να ζητησεις βοηθεια απο καποιο σου οικογενειακο προσωπο ? Θα εχεις 2 σοβαρες εννοιες- εγνοιες, την συζυγο και το παιδι. Συγνωμη αν λεω κατι λαθος. Απλα ειναι δυσκολα και σοβαρα τα θεματα και ξερω οτι ειναι βαρυ.
Μην μου ζητας συγνωμη, δεν λες κατι λαθος και δεν παρεξηγω τιποτα...Έχω την μητ μου αλλα δεν νομιζω η γυναικα μ να θελει να ερθει να μας βοηθησει...Δεν ειχαν τις καλυτερες σχεσεις κ γιαυτο ευθυνεται αποκλειστικα κ μονο η μανα μου...Δεν εχω αναγκη απο βοηθεια, μονο η γυναικα μ να παιρνει τα φαρμακα της, ολα τα αλλα θα τα βρουμε κ θα τα βαλουμε σε μια ευθεια...μονο οταν βγει απο εκει να συνεχισει την αγωγη της, πιστευω οτι το μωρο που της λειπει τοσο πολυ την εχει κανει να ειναι θετικη πλεον στο να παιρνει τα φαρμακα της, δεν θελει να ρισκαρει να το ξαναχασει για καιρο, αν ειμασταν οι δυο μας θα ταν χειροτερα, το μωρο την κραταει κατα καποιο τροπο...
σκεψου το και λιγο πονηρα... αφου περναει αυτην την περιπετεια... αν δεν καταφερει να γυρισει στην δουλεια της λογω των φαρμακων προσπαθηστε να παρετε οσο πιο βαρια διαγνωση γινετε... και κυνηγα κανα επιδομα η ακομα και συνταξη αναπηρικη... ισως σου φαινετε λιγο ακυρο για τωρα η κατι προσωρινο αλλα ποτε δεν ξες
για ψυχωση μου φαινετε δινουν από 50% μεχρι 67% για σχιζο από 67% και πανω... με 67% για ψυχικες ασθενειες δινουν το ανωτατο που δικαιουτε
μολις το κοιταξα για απλη οξεια ψυχωση δινουν 35-50% οποτε αν αυτή είναι η διαγνωση δεν θα αξιζει να το κυνηγησεις
Δεν εχει περασει καν απο το μυαλο μου αυτο, ουτε ηξερα οτι υπαρχει....Την δουλεια της πιστευω θα την συνεχισει εφοσον το θελει, φιλολογος ειναι, ιδιαιτερα κανει...βασικα δεν θα κανω κατι τετοιο για επιδομα γιατι και η ιδια η Σοφια δεν θα νιωσει καλα αλλα μειονεκτικα και δεν το θελω καθολου.
Αυτο που ειπες για το παιδι ισχυει και χαιρομαι που ενω βιωνει και εκεινη ολο αυτο το χαος δειχνει την πλευρα της την τρυφερη. Ειναι πολυ σημαντικο το οτι δεν αποσυνδεθηκε εντελως.
Εισαι αξιολογος ανθρωπος προφανως και η συζυγος το ιδιο. Ειναι ευαισθητη ευφυης και υπερ υπευθυνη πιστευω. Συνηθως λακιζουν στα προβληματα οι ανθρωποι και απλα βαζουν ταμπελες. Και οσον αφορα το χρόνια παθηση δεν ειναι απολυτο γιατι αν η συζυγος κανει σωστα θεραπεια φαρμακευτικη και με ψυχοθεραπεια βρει τον εαυτο της θα της συστησουν δοση συντηρησης και θα ναι σε ελαφρια μορφη.
Θα γινει καλυτερη η κατασταση. Τωρα μοιαζει Βουνο Θεορατο ομως θα γινει!!!
Ναι το μωρο το λατρευει κ ποτε δεν το εχει παραμελησει...βασικα σε ολη την εξαρση των επεισοδιων με την υπολοιπη κοινωνικη-επαγγελματικη ζωη της δεν ειχα θεμα κ κανεις δεν καταλαβαινε τιποτα, μεχρι και μια μερα πριν την νοσηλεια της εκανε ιδιαιτερο στο σπιτι μας οπου ημουν κ παρον και δεν ειχε κανενα απολυτως θεμα...Ολα τα ακουγα εγω και για ολα ευθυνομουν εγω μετα...Το μωρο το λατρευει και της λειπει φοβερα, γιαυτο πιστευω οτι το μωρο θα την βοηθησει να καταλαβει τι συνεβη ωστε να μην ξανασυμβει...Σας ευχαριστω πραγματικα ολους για την παρεα και τις συμβουλες σας, οι φιλοι μου στους οποιους μιλαω μη εχοντας αντιμετωπισει κατι παρομοιο δεν ηξεραν και πολλα να μου πουνε...Πραγματικα με βοηθατε πολυ με τις συμβουλες σας.
Καλημέρα, γνωρίζετε κάποιον καλό ψυχίατρο στην Χαλκίδα ώστε να παρακολουθεί την σύζυγο μου όταν με το καλό πάρουμε εξιτήριο; Να ναι καλός και να μην μας κοιτάει μόνο στην τσέπη...
Καλύτερα βρες κάτι στην Αθήνα. Υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία και δεν είναι και μακριά.
Kalispera Giannoulisboy. Me sigxwreis gia ta greeklish eimai sth douleia (zw eksoteriko). Tha sou dwsw ta stoixeia tou giatrou pou eixa paei prin xronia otan epasxa apo katathlipsi. Pragmatika aftos o anthrwpos me voithise para poly. Eksairetikos giatros. Elpizw na eimai ta swsta kai episeis elpizw na min exei parei sintaksi.
Tha ta vreis sto parakatw link :
http://4yourhealth.gr/listings/iatro...F%CE%B1%CF%82/
Καλησπέρα και πάλι, ενώ μας είχαν πει ότι την Τρίτη θα βγαίναμε η σύζυγος μου από την Πέμπτη μου λέει πάλι περίεργα πράγματα, επίσης μου ζητάει να ανέβει στην Δράμα στους γονείς της για κάποιες μέρες για να ηρεμήσει και να σκεφτεί, της το έχω αρνηθεί να πάει με το μωρό και αντιδράει, της το αρνήθηκα γιατί μου λέει περίεργα πράγματα πάλι, από την Πέμπτη δεν βρήκα κάποιον γιατρό της να του μιλήσω, μου είπαν αύριο θα την δει ο δ/ντης και να του μιλήσω και εγώ, υπάρχει περίπτωση να την βγάλει; Τρία χάπια της δίνουν το πρωί, ένα aloperidin, ένα άλλο για να μην έχει παρενέργειες από το aloperidin και ένα ακόμα αντιψυχωτικό που δεν θυμάμαι το όνομα του, μισό της δίνουν το μεσημέρι και τρία πάλι το βράδυ. Οι ενέσεις έχουν σταματήσει, η πεθερά μου μου είπε πως την εκβιάζω που δεν της δίνω και το μωρό για να πάει πάνω...της τράβηξα ένα σιχτίρ σήμερα το πρωί και πιστεύω ότι κατάλαβε ότι δεν παίζω πλέον... Έχω αρχίσει να κουράζομαι να παρακαλάω την γυναίκα μου...
Εχει 2 εβδομαδες που λαμβανει την αγωγη ?
μηπως θελει να χωρισετε? συμβουλεψου κανα δικηγορο.. πανω από όλα το παιδι
Ναι έχει δύο βδομάδες που παίρνει την αγωγή, είναι δυνατόν να μην την βοηθάνε όσο πρέπει;Το θέμα είναι ότι μ λέει τρελά πράγματα ακόμα που και που, πιστεύω ότι δεν λέει πολλά πολλά γιατί θέλει να βγει από εκεί...δεν έχουν φύγει οι παράλογες σκέψεις, έχω συμβουλευτεί δικηγόρο ακόμα και πριν την νοσηλεία και όλοι μ λένε πως θα ζήσεις με ένα τέτοιο άτομο, χώρισε. Υπάρχει περίπτωση να μην της κάνει αυτή η αγωγή;
δεν είναι και κατι τραγικο η ψυχωση και κατεπεκτασην η σχιζο... δηλ μην την χωρισεις εσυ μονο και μονο για αυτό, αν παιρνει κανονικα την αγωγη της θα είναι μια χαρα
ποσο χρονων είναι?
τα φαρμακα είναι κατι που πρεπει να το δειτε.. το aloperidin Και το αντισταθμιστικο το ακινετον δεν είναι και ότι καλυτερο... τα ειχα παρει στην αρχη στο νοσοκομειο.. και δεν μου κατσαν καλα.. είναι και τι θα της βολεψει...
εμενα στα 35 μετα την πρωτη ψυχωση και νοσηλεια 3 βδομάδων μου πηρε κανα τριμηνο να μου φυγουν οι εντονες σκεψεις ισως για αυτό να λεει ακομα περιεργα
27 ετών ειναι, μα εγώ δεν θέλω να την χωρίσω, αυτή θελει να παρει το μωρο και να παει Δραμα και γενικα με τις σκεψεις που κανει για μενα με βλεπει σαν εχθρο...φοβαται οτι με τον πρωτο τσακωμο θα την κλεισω μεσα, δεν εχει καταλαβει ακριβως οτι εχει θεμα...αυριο θα μιλησω με τον γιατρο της ξανα, ελπιζω να κατσει ακομα μεσα δυστυχως γιατι αμα βγει κ ζητησει το μωρο για να φυγει Δραμα να σκεφτει δεν θα της το δωσω...
δυσκολη κατασταση... ότι λεει η καρδια σου!
το μονο που μπορούμε να σου πουμε εδώ είναι οι εμπειριες μας
και εγω εβλεπα του δικους μου σαν εχθρούς τον πρωτο καιρο μου πηρε χρονο να μου φυγουν αυτές οι ιδεες που ειχα... θελει υπομονή
δωσε βαση στα φαρμακα.. απογορευεται από το φορουμ να προτινουμε οποτε θα σου πω το δικο μου στορυ
ξεκινησα με aloperidin Και ακινετον.. οσο ειμουν στο νοσοκομειο με επιασαν σπασμοι και μου εδωσαν ρισπεριδονη (adovia) αλλα ειχε πολλες παρενέργειες μετα από πολύ ψαξιμο μονος μου κατεληξα στην αριπριπαζολη (abilify) λιγο ακριβουτσικο αλλα μου εκατσε γαντι.. λιγα κιλακια μονο
Τουλαχιστον 3-4 μηνες με αγωγη ( καταλληλη αγωγη) και υποστηρικτικο περιβαλλον καπως θα σταθει. Μιας και ανεφερες δικηγορο λογικα αναλογα με την γνωματευση της θα σε ενημερωσουν εαν μπορει να φροντισει το παιδακι σας. Αυτη η αναγκη της να παει στην μητερα της υποδηλωνει την ευθραυστοτητα της, η οποια μητερα απο οτι λες δεν θελει να ασχοληθει. Νομιζω πως σε αυτο το ζητημα δεν χωρανε αναβολες. Ξεκαθαρισε στην πεθερα σου οτι λογω κρισιμοτητας της υγειας του παιδιου της ισως αναγκαστεις να αναλαβεις την επιμελεια ή να ειναι ενημεροι οτι χρειαζεται επιπλεον νοσηλεια. Δεν θεωρω οτι εντελως μονος σου μπορεις να τα προλαβεις ολα.
Παντως οι γιατροι σε 14 μερες δεν δηλωνουν και κατι. Αφηνουν ενα ευλογο διαστημα 25 ημερων να περασει η ουσια στο συστημα. Το να της δωσουν εξιτηριο προφανως και γνωριζεις τι συστημα υγειας εχουμε...
1. Σε θεωρει εχθρο - κινδυνο ---δεν φταις εσυ το εχει η παθηση
2. Φυσικα και δεν εχει θεμα - ολοι οι αλλοι ειναι εναντιον της ---- δε προκειται να επικοινωνησεις με λογικους ορους γιατι μιλαει η παθηση
3. Η επιμονη να παει στη μανα της εχει καποιο ψυχολογικο υποβαθρο
Αυτη η μανα της ειλικρινα δηλαδη... δεν εχει νοιαστει καθολου που νοσηλευεται το παιδι της ?
Έχει ερθει απο το προηγουμενο σαββατο η μητ της αλλα θα φυγει την Τριτη ειπε κ θελει να την παρει μαζι της, μαλιστα την Δευτερα ειπε στον διευθυντη της κλινικης να την παρει αλλα αυτος την αποπηρε κ την αγριεψε... Αν της δωσω το μωρο και παει πανω δεν θα γυρισει... Το εχω ξαναζησει, η μητ της οχι δεν θελει να ασχοληθει, δεν εχει καταλαβει τι ακριβως εχει η κορη της και θελει να την παρει πανω με το μωρο, μεχρι πριν λιγες μερες μ ελεγε οτι θελει να γυρισει σπιτι μας κ οτι της εχει λειψει και τωρα εδω και τρεις μερες οτι θελει να παει με το μωρο πανω...περιεργα πραγματα, επιπλεον μου ξαναειπε κατι τρελα στα ξαφνικα και ειμαι σιγουρος οτι δεν τα λεει ολα γιατι φοβαται που ειναι εκει... Μαυτα τα φαρμακα που παιρνει δεν εχει καποια παρενεργεια σωματικη ή υπνηλια ή οτιδηποτε αλλο προς το παρον...αν της δωσω το μωρο λεει θα ξαναερθει αλλα αν δεν της το δωσω δεν θα ξαναρθει...Σημερα στην πεθερα μου της εδωσα να καταλαβει οτι θα παρω την επιμελεια του μωρου αν συνεχισει να μου δημιουργει προβληματα...Δεν ειναι ανικανη προς το παρον να προσεξει το μωρο αλλα ο γιατρος μ μιλησε για σχιζοφρενεια, με τετοιο χαρτι και ανεργη ενω εγω με σιγουρο αξιοπρεπεστατο για τις μερες μας μισθο πιατευω εχω πιθανοτητες να παρω την επιμελεια. Αυτα της ειπα.
Πιστευεις πως αν η πεθερα σου αναλαβει για ενα χρονικο διαστημα την φροντιδα κορης και παιδιου δεν θα σε αφηνουν να το δεις ? Την κρινεις ακαταλληλη να φροντισει και τους δυο ?
μην παρεις/παρετε βιαστικες αποφασεις... δωσε χρονο στην γυναικα σου.... θα συνελθει
φαντασου να ησουν εσυ στην θεση της.. ψυχικα ασθενης και να σου παιρναν και το μωρο!! είναι πολύ σκληρο
είναι δυσκολη κατασταση γιατι και αν ακομα γυρισει σπιτι μπορει καποια μερα να την ψάχνεις στην δραμα!
δεν ευτυχησα να κανω οικογενεια δεν ξερω πως είναι να χεις παιδι και να το αποχωριζεσαι... αλλα ισως θα ταν καλυτερα να πεισεις με το καλο χωρις εκβιασμούς για λιγο καιρο να παει δραμα μονη της να βρει τον ευατο της...
και μετα βλεπωντας και κανωντας
Ας παει μονη της στην Δραμα να ηρεμησει, δεν εχω θεμα...Οχι ομωδ με το μωρο, οχι δεν θεωρω οτι ειναι ακαταλληλη να τους φροντισει αλλα αν φυγει το μωρο απο μενα κ με πανε για διαζυγιο δυσκολα θα το παρω πισω...Το ξερω απο νομικης πλευρας, εχει σχεση με την δουλεια μου και τα ξερω καλα αυτα τα πραγματα.
Το ενα σεναριο ειναι λοιπον να βρεθει για ενα χρονικο διαστημα σεε περιβαλλον θαλπωρης και να πηγαινο ερχεσαι εσυ για να βλεπει το παιδι. Αν νιωσει οτι της το "πηρες" θα καταρρευσει περισσοτερο. Για εμενα θα ηταν καλυτερο να εμενε η μητερα της μαζι σας για ενα χρονικο διαστημα (μπορει να μην την αντεχεις και να ειναι δυσκολος χαρακτηρας) αλλά για να σταθει η συζυγος σου και να μην χρειαστει να διαχωριστειτε καποιος βοηθα. Καθε αλλαγη στην ζωη ενος ανθρωπου που βιωνει κυριως ψυχωση τοσο δραστικη τον ισοπεδωνει. Συμφωνω με οσα εγραψε ο/η noumac
αυτή η μάνα δεν το χει γενικά με την λογική!.. Γιαννούλη πρέπει να τα συζητησεις όλα αυτα με τον γιατρό της και εκεινος θα σε συμβουλέψει τι θα πρέπει να κάνεις... αν δεν βγαλεις άκρη απο εκει ..διαπραγματευσου το μαζί της... να μείνει 15-20 μερες μαζί σου με την φαρμακευτική αγωγή και και ψυχοθεραπεια και αν δεν νιώσει καλύτερα ας φύγει... δεν μπορεις να την κρατάς με το ζόρι ετσι κ αλλιώς.. και αν δεν κυνδινεύει το παιδι λόγω της καταστασης της δεν μπορεις να κανεις τίποτα...
Το εχω πει να μεινει μαζι μας απο την πρωτη στιγμη, την εχω παρακαλεσει αλλα δεν μπορει λεει γιατι εχει δουλειες...τι αλλο να κανω για μα μεινει μαζι μας, εχω πει στην γυναικα μου μεινε λιγο μαζι μας κ 15 δεκεμβριου ανεβαινουμε για χριστουγεννα μαζι, δεν συμφωνει, θελει την τριτη να ανεβει...Το ξερω οτι δεν μπορω να την κρατησω με το ζορι, ομως με το μωρο τι γινεται;Δεν ειμαι διατεθειμενος να χασω και την γυναικα μου και το μωρο μας...και εγω να ζω 600 χλμ μακρια και απο τους δυο...Ειμαι πατερας του και εχω και εγω δικαιωματα.